Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 31-03-11 14:40

Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

Uite Mascatule ca tot Dl Rusanescu afla tot...ai mai sus performantele dorite de tine ale lui Nicolae Eugen ...tot inainte !!!

john17 31-03-11 15:09

Multumesc pt "tampit" si restul de epitete.
Intamplator stiu ce inseamna/insemna formula easter si le-am mai si vz mergand, toata stima pt cei care le-au construit si s-au dat cu ele! Stiu ce inseamna si sa muncesti zi si noapte sa faci din rahat bici (care sa mai si trozneasca) si dintr-o harca masina de curse, am sesizat doar modul in care a fost scris articolul. Atat.
Si ma indoiesc ca era pont sa aiba masinile de atunci viteza maxima de 200 km/h, in general se cautau grupuri scurte si cutie cu trepte apropiate, traseele nu permiteau asemenea viteze la puterile disponibile si era inutil sa ai o transmisie care sa permita +200 km/h, la o berlina cel putin. La un monopost care are masa mult mai mica si cu totul alta aerodinamica poate,e un subiect pe care nu-l stapanesc, insa clar 250 km/h era exagerat. Din cate cunosc si acum sunt destul de putine masini care depasesc 200 km/h pe traseele de coasta - si vb de cai MULTI acolo.
Daca deranjez ma voi multumi doar sa citesc si promit sa nu va mai "poluez" topicul.

cornel1955 31-03-11 15:38

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 4215832)
Multumesc pt "tampit" si restul de epitete.
Intamplator stiu ce inseamna/insemna formula easter si le-am mai si vz mergand, toata stima pt cei care le-au construit si s-au dat cu ele! Stiu ce inseamna si sa muncesti zi si noapte sa faci din rahat bici (care sa mai si trozneasca) si dintr-o harca masina de curse, am sesizat doar modul in care a fost scris articolul. Atat.
Si ma indoiesc ca era pont sa aiba masinile de atunci viteza maxima de 200 km/h, in general se cautau grupuri scurte si cutie cu trepte apropiate, traseele nu permiteau asemenea viteze la puterile disponibile si era inutil sa ai o transmisie care sa permita +200 km/h, la o berlina cel putin. La un monopost care are masa mult mai mica si cu totul alta aerodinamica poate,e un subiect pe care nu-l stapanesc, insa clar 250 km/h era exagerat. Din cate cunosc si acum sunt destul de putine masini care depasesc 200 km/h pe traseele de coasta - si vb de cai MULTI acolo.
Daca deranjez ma voi multumi doar sa citesc si promit sa nu va mai "poluez" topicul.

mai scmechere Schleitz este circuit viteza si e circuit "lung" daca stii ce inseamna..nemtii mergeau cu 248 pe linia dreapta eu dabia 210 ..mai documenteazate ca vad ca insisti in tampenie....posteaza ceva inteligent

cornel1955 31-03-11 15:46

si ca sa il lamuresc pe john17 ia daici....si sa nu mai vb ca nu era peste 200 ...urmareste filmul SCHLEITZ RDG 1986 (al 2-lea) virajul stanga larg si coborarea in padure se faceau la peste 200...eu sunt ala cu rosu de la coada... pe stanga la start...min 1:45- 2:00...acolo era viteza maxima http://www.balticrace.lv/?l=3&mu=149&news=

cornel1955 31-03-11 16:24

PENTRU CUNOSCATORI : in filmul de mai sus sa furat startul dar asta era atunci... http://www.balticrace.lv/?l=3&mu=149&news= Bernd Kasper la furat :)...oricum o furaciune infima pt ca oricum finalul a fost neasteptat...a abandonat Toomas Napa si +ULLI MELKUS si Vaclav Lim ramane Vaclav LIM forever si Bernd Kasper la inchis exact unde trebuia in ultima jumatate de tur :)...mia aratat si mie steagul pe locul 4 ...dar cu 2 ture minus ...heheheheeeeee

THUNDER77 31-03-11 17:23

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4215659)
Īn 1988, Niculae Eugen, a avut nr. de concurs 195 şi s-a clasat pe locul 12 la finalul sezonului la grupa C 1. A participat la 3 etape de circuit: Reşiţa-IX, Baia Mare-neclasat, Satu Mare-loc VI, acumulānd 185 de puncte.
La coastă 1988: locul 13, a participat la Gutāi-XII şi Rāşnov-VII.
Deocamdată atāt.

Multumesc muuult !!!!!! Nu-i rau pentru un amator :D Cele din 1989 le-am vazut si le stiu . Mai astept alte informatii nea Mitica ( sper sa nu supere acest familiarism si sa mi-l permiteti ) :D Poate apar si imagini :D :D :D :D :D

cornel1955 31-03-11 17:45

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 4216076)
Multumesc muuult !!!!!! Nu-i rau pentru un amator :D Cele din 1989 le-am vazut si le stiu . Mai astept alte informatii nea Mitica ( sper sa nu supere acest familiarism si sa mi-l permiteti ) :D Poate apar si imagini :D :D :D :D :D

tiam zis mai sus ca gaseste nea Mitica tot ce vrei "WHEREVER YOU ARE"....:) foarte misto ...sorry eu eram in pauza perioada aceea cand alerga unchiul tau , dar la grupa C se dezlantzuiau cei mai multi CP.....imi aduc aminte la Zalau Mezes coasta '85 Easterele au batut gr. C cu exceptia lui Nicu Grigoras...eu am fost in timpul lui Cornel Motoc de la gr. C...loc 2sau3 nu mai stiu ....Loc 1 Eugen Peteanu...

nelutz69 31-03-11 21:48

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4214304)
Imi spune si mie cineva cine e pilotul ? :twisted:
https://lh4.googleusercontent.com/_r...NE/Image71.jpg

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4214639)
pai din cate stiu eu #2 la avut Eugen Peteanu in '87 ....nu stiu pt ca atunci eram "in pauza"...am incercat sa filtrez imaginea dar tot nu se vede ce sicrie acolo

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4215616)
Cred că foto cu nr.2 Easter este la circuitul de la Oradea şi ar putea fi Peteanu. Īn 1986,

Poza cu #2 (Easteru albastru) postat de mine face parte din acest lot de fotografii postate mai jos,
ATENTIE ! este Viteza Circuit Bucuresti, si dupa numarul lui Motoc #9 si masina lui Grigoras #1 pare sa fie 1984

- este sau nu Marele Premiu Bucuresti 1984 ??? Foto: 4. 5. si 6
- in primele 3 poze : Easter albastru #2 urmat de Easteru alb #12 si cel galben (Wilhelm Kulpinski)in spate ??? (vezi botul alb/ nasul Easterului #12)...

Eu zic ca nu e Peteanu, nici macar nu seamana masina.... Hai cine e? e posibil sa fie Ghedeon?... si va mai zic un secret anul urmator, adica 1985 Easteru albastru poarta numar licenta # 22 ... caut poza si o pun aici...

nelutz69 31-03-11 22:00

5 Attachment(s)
restu de poze: pozele sant preluate de la valib forum.4tuning.ro

Marele Premiu Bucuresti 1984

nelutz69 31-03-11 22:07

3 Attachment(s)
Foto 1: V. Nicoara #103 -N. Grigoras #1
Foto 2: C. Motoc #9
Foto 3: ?????? #11

valentin.nemtanu 01-04-11 09:14

Marele Premiu al Bucurestiului - 1975

Cand am inceput sa caut poze si sa ma documentez pentru ca pe acest thred sa rememoram un eveniment automobilistic, am constatat ca detin mai multe date decat credeam si le voi posta.

Asadar, circuitul de viteza Marele Premiu al Bucurestiului 1975, s-a desfasurat prin septembrie , ca ultima etapa a campionatului din acel an.
Dupa etapa Braila, situatia in grupe era stransa, iar pe strazile Bucurestiului, adica B-dul Baba Novac si celelalte ce inconjurau parcul , aveau sa se intreaca protagonistii vitezei.
Din stima si consideratie pentru ei, am sa-i nominalizez, intr-o ordine aleatoare, pe cei care au scris istoria: ( nu chiar toti )
-Costin Finichi - Brasov , Constantin Bercea, Laurentiu Dragulescu, Gheorghe Nistor- Timisoara, Horst Graef ( tatal lui Gugu ) - Rasnov , Eusebiu Pauliuc , C. Serghiescu -resita, Laurentiu Moldovan -Cluj si bucurestenii
ing. Doru Gandu, Cornel Caprita, Vasile Szabo, Florentin Mateescu,
inepuizabilul Marin Dumitrescu, Vanghele Vasile cu fiul sau Stefan Vasile !!, fratii Dorin si Cornel Motoc, Mircea Ionescu, Mircea Rusescu, si Eugen Ionescu Cristea.......
Si pana la poze si rezultate, evenimentele inedite au fost semnate de ;
- Laurentiu Moldovan ramas in pana de benzina de doua ori !! in avntajul lui Genu Ionescu Cristea si gheorghe Nistor
- Mircea Rusescu al carui ambreiaj defectat i-a deschis drumul spre victorie lui Cornel Caprita,
- Lipsa de la start a lui Nicolae Leu ( Deva) tatal campionului Mihai Leu
voi continua

cornel1955 01-04-11 09:47

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4216845)
Poza cu #2 (Easteru albastru) postat de mine face parte din acest lot de fotografii postate mai jos,
ATENTIE ! este Viteza Circuit Bucuresti, si dupa numarul lui Motoc #9 si masina lui Grigoras #1 pare sa fie 1984

- este sau nu Marele Premiu Bucuresti 1984 ??? Foto: 4. 5. si 6
- in primele 3 poze : Easter albastru #2 urmat de Easteru alb #12 si cel galben (Wilhelm Kulpinski)in spate ??? (vezi botul alb/ nasul Easterului #12)...

Eu zic ca nu e Peteanu, nici macar nu seamana masina.... Hai cine e? e posibil sa fie Ghedeon?... si va mai zic un secret anul urmator, adica 1985 Easteru albastru poarta numar licenta # 22 ... caut poza si o pun aici...

pozele sunt la pavilionul expozitional unde sau organizat cativa ani curse sa nu ne simta nea nicu'....si cred ca e '83 ca atunci mergeam la gr.A si era sami sara roata ca mecanicul meu adica nevastamea :)) nu astrans roata pe stanga fatza ....am terminat INCET SI SIGUR :D !...EASTERUL ESTE UN MISTER...CHIAR NU STIU...SORRY...tot nea Mitica ne scoate din impas...sunt sigur :)) poate vine pe aici chiar cel care a alergat pe el....

cornel1955 01-04-11 09:54

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4217674)
Marele Premiu al Bucurestiului - 1975

Cand am inceput sa caut poze si sa ma documentez pentru ca pe acest thred sa rememoram un eveniment automobilistic, am constatat ca detin mai multe date decat credeam si le voi posta.

Asadar, circuitul de viteza Marele Premiu al Bucurestiului 1975, s-a desfasurat prin septembrie , ca ultima etapa a campionatului din acel an.
Dupa etapa Braila, situatia in grupe era stransa, iar pe strazile Bucurestiului, adica B-dul Baba Novac si celelalte ce inconjurau parcul , aveau sa se intreaca protagonistii vitezei.
Din stima si consideratie pentru ei, am sa-i nominalizez, intr-o ordine aleatoare, pe cei care au scris istoria: ( nu chiar toti )
-Costin Finichi - Brasov , Constantin Bercea, Laurentiu Dragulescu, Gheorghe Nistor- Timisoara, Horst Graef ( tatal lui Gugu ) - Rasnov , Eusebiu Pauliuc , C. Serghiescu -resita, Laurentiu Moldovan -Cluj si bucurestenii
ing. Doru Gandu, Cornel Caprita, Vasile Szabo, Florentin Mateescu,
inepuizabilul Marin Dumitrescu, Vanghele Vasile cu fiul sau Stefan Vasile !!, fratii Dorin si Cornel Motoc, Mircea Ionescu, Mircea Rusescu, si Eugen Ionescu Cristea.......
Si pana la poze si rezultate, evenimentele inedite au fost semnate de ;
- Laurentiu Moldovan ramas in pana de benzina de doua ori !! in avntajul lui Genu Ionescu Cristea si gheorghe Nistor
- Mircea Rusescu al carui ambreiaj defectat i-a deschis drumul spre victorie lui Cornel Caprita,
- Lipsa de la start a lui Nicolae Leu ( Deva) tatal campionului Mihai Leu
voi continua

heheheheeeeee multumim Valentin pt info...sunt exceptionale aduceri aminte si sa continuam tot asa in spiritul sportiv...mai pregatesc si eu surprize (foto)...ce credeati ca ati scapat de mine???...provocarea este ideea care ma condus o viatza intreaga...imi place !!!

cornel1955 01-04-11 09:56

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4216899)
Foto 1: V. Nicoara #103 -N. Grigoras #1
Foto 2: C. Motoc #9
Foto 3: ?????? #11

poza 3 pare a fi Lelu Tutuianu gr. A cu #11 dar nu sunt sigur...

Rusanescu 01-04-11 10:23

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4217674)
Marele Premiu al Bucurestiului-1975

Din Autoturism nr.11/1975

All times are GMT +2. The time now is 22:35.

- Copyright 2026 4Tuning