![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
CD20 1,973 cc 76 PS (55.9 kW; 75.0 bhp) at 4,800 rpm 13.5 kg·m (132 N·m; 98 lb·ft) at 2,800 rpm Nissan Serena C23 1991–1993 Nissan Avenir Cargo W10 1990–1998 Nissan Sunny B14 1994–1998 Nissan Pulsar N15 1995–1999 Nissan Wingroad Y10 1996–1999 Nissan Almera N15 1995–2000 Nissan Primera P10 1992–1995 |
Quote:
|
Quote:
Poate ca ai auzit si tu ca benzina e CARBURANT, si nu LUBRIFIANT, rolul ei e de a arde ca sa impinga pistoanele alea unse de ULEI. |
Incercati si invers, poate merge. Benzina in motor, ulei in rezervor :lol:
|
Quote:
Motoru meu e de 1974 cc, si nu 1973 cc. Fiat Panda 1.3 multijet , 51 kw - 70 ps , 145 NM , vm 160 la ora , consum 4,3 l. VW Fox 1.4 TDI , 51 kw - 70 ps , 155 NM , vm 161 la ora , consum 4,9 l. Daca masinile astea cu motoare mici, si cai putere mai putina decat dieselu meu, au 145 NM si 155 NM, atunci cum sa fie dieselu meu cu motor de 2000 cc si 75 de cai, numai 132 NM ? Deci mai cauta tu an google, ca numai prostii vorbesti. Daca nu crezi ce ti-am scris mai sus, uite aici dovada https://www.youtube.com/watch?v=4tcGZxmmEIs Aratami si tu dovada ca dieselu meu are 132 NM. Dovada ma nene, nu vrajeala, ca la aia esti bun. |
Quote:
|
Quote:
Tu nu pricepi cum stau motoarele. Hai sa-ti explic ca si cum ai avea 5 ani: cuplul n-are treaba cu CP. Nu inseamna ca daca ai mai multi CP ai si mai mult cuplu. Ce mi-ai insirat tu mai sus sunt motoare TURBO; turbo = cuplu mare, aspirat = cuplu mic. Motorul tau e aspirat. Acum sa-ti explic si ce masina ai, ca vad ca nu stii nici asta. Ai zis ca ai o Almera 96-97, adica Almera N15. Motorul diesel cu care a fost echipat acest model are codul CD20. Acum da tu un search google si ai sa vezi cuplul motorului. Uite de la mine un link de pe nissan-club, dar te pomenesti ca or fi si astia prosti :lol: http://en.nissan-club.eu/engine_detail.php?id=42 |
1 Attachment(s)
Hai franzsa vedem merge aspirat-ul tau , al meu se cam chinuie (1.9sdi) dar o duce :))
|
Quote:
|
Quote:
A doua chestie, aia cu benzina, ai zis ca nu are importanta ca benzina e uscata, ca n-are treaba cu pistoanele. Uite aici dovada, ca dieselu rezista de 10 ori mai mult an timp decat un benzinar. Sa vezi ca la urma urmei, are treaba. https://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=HdAO1JPk-9s |
ba, ia o pauza ! uite, ca poate intelegi mai bine. Cuplul de care dispune nissan-ul tau, si anume 132 Nm, este relativ mic, pentru ca, motorul este un diesel simplu, aspirat (adica nu are turbina :rolleyes2 ). Pe langa asta, masina nu are cum sa se comporte extraordinar la sprint-uri, de fapt nici macar de mediu nu se apropie, pentru ca este greoaie iar cuplul si puterea de care dispune nu sunt deajuns! Ca sa fac si o comparatie, sa intelegi mai bine ( sper din tot sufletul ), Fiat-ul meu, cu motor din ala mic pe benzina care nu tine si se strica, de 1242 cmc, si ~ 900 kg, are cuplul maxim pe undeva pe la 106 Nm si 73 de cai putere. Deci teoria ta cum ca ai putea tine piept la un astfel de motor pica, pentru ca fac pariu ca las loc de 3 autobuze intre noi. Asta benzinar fiind, din ala care nu tine, si foloseste carburantul sa-si unga matzele !
|
Ma simt ca Don Quijote, ma lupt cu morile de vant. Franze, motorul tau la 4500 ture are 850nm, la 9000de ture are 1400, dar e limitat motoul la 4500 ca nu rezista ambreiajul. Si motorina e buna sa dai pe balamale, sa le ungi.
|
Quote:
|
Frazelman,in prezent este motor de 1.0 , adica 1000cm care are cai mai multi decat un moto diesel aspirat sdi de mercedes din anii 90 care are 109 cp iar cel de 1.0 este de 125 cai. Ce parere ai de situatia aceasta :rolleyes2. ?
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=Qy4LV...eature=related Ai vazut dovada ? Cu benzinaru tau castigi la sprint, si eu cu dieselu castig la cuplu. Da la urma tot dieselu castiga, cu turbo sau fara turbo. Cuplu e baza. Baa, cu cuplu ala mic te faci de rusine. Laso drecu de treaba, ca nu-i de tine masina. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:38. |
|
- Copyright 2026 4Tuning