Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

eMH 02-01-10 16:49

Re: AMG vs. M vs. RS

Quote:

Originally Posted by indianu12 (Post 2940160)
Vorbiti de BMW si de M de parca ar fi niste zei in domeniu. Eu am fost fan BMW, am avut vreo 6 pana acum, inca mai am 3 si sunt cu o clasa cel putin sub Mercedes. Iar M-ul m-am impresionat pana am vazut si ce stie un AMG si nu exista comparatie intre ele.

Apropo, stiti cat a costat sa schimbi un motor de M5 dupa 100K Km, 19000 euro la Bavaria si dupa o perioada de 2 ani si 60mii km mai vroiau sa-l schimb inca o data cand problema era de la distributie(niste idioti), bineinteles garantia era inexistenta. Si mai stiam cateva M-uri cu probleme la motor in perioada aia.

Eu nu am intalnit pana acum posesor de AMG care sa admire un M, in schimb invers am vazut destui care vorbeau numai la superlativ.

Se pare ca multi dintre voi inca mai apreciaza interioarele super luxoase de la BMW, ramase cu minim 5 ani in urma concurentei(Mercedes, Lexus, Audi).

Daca mecanicii sunt retardati si te pun sa schimbi distributia la 160.000 km,nu inseamna ca e bmw-ul prost,si ca are probleme la motor,nu ??

Si cu toate astea,ai dat o carca de bani pe M5,si pe revizii si pe ce te mai plangi tu acolo ca a costat. De ce nu ti-ai luat un AMG,ca la ala puneai doar benzina si antigel,si mergea 300.000 km. Nici revizie nu mai trebuie sa faci...

dolb 02-01-10 16:51

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2940189)
stim, snt naspa rau.. la toate capitolele.. totusi, 50% din comunitatea 4t le-a votat ca preferatele lor. spre deosebire de 25% AMG, care si aia probabil snt tot fani BMW insa au votat AMG. de fapt, din cate vezi, cam toti fanii BMW ridica in slavi AMG-ul pe threadul asta.

p.s. WOW! 9 bmw-uri! si AMG acum! mai spune-te despre tine!

comunitatea 4t = o turma ! No offence !
cei care au votat pe acolo..au votat ca au un amarat de 316 sau ca sunt fani! nicidecum nu au cantarit lucrurile !
99% din voturile , din poll sunt date ori de necunoscatori, ori de oameni care isi iubesc bmw-ul, merc-ul , audi-ul, ori de oameni care nu au condus in viata lor un AMG , M sau RS.

indianu12 02-01-10 16:53

Ca tot romanul isi da cu parerea ca el le stie pe toate. Pe langa asta la romani BMW-ul e zeu, ca doar atata stie si apoi ajunge prin Germania si se intreaba de ce toate taxiurile sunt Mercedes. :lol::lol: Or fi mai ieftine Mercedesurile ca mai fiabile n-au cum sa fie decat zeul automobilistic.

De atat de bune ce erau BMW-urile le tineam maxim un an, dar deh ca fan luam altul ca poate il nimerisem prost si tot cautam scuze(adevarul e ca mi-a luat mult prea mult timp sa realizez ca imi bat joc de banii mei).

Cat despre ironia ta fina, eu sunt pe aici de pe la inceputul forumului si aveam maxim 300 de posturi, nu stiu care dintre noi scrie mai mult. Daca vroiam sa ma laud cu ceva imi faceam topic pe forum,puneam poze, etc.... sunt sigur ca stii cum se procedeaza.:lol::lol:

PS: Pacat de baietii astia de treaba din anonymous ca ii faci de ras si pe unii ii cunosc.

@eMH: E pacat sa fii fanul unei masini ca tot timpul se va ivi alta mai buna. Eu acum nu sunt fan Mercedes cu toate ca am fost fan BMW, doar am realizat ca este o investitie mult mai buna decat un BMW. Toate masinile au fost super intretinute, eu nu vorbesc aici de revizii si consumabile ci de probleme care tot timpul apar si care nu ar trebui sa apara.

PPS: @Mistreku daca vroiam sa ma umflu era suficient sa iti spun ca daca trec o data cu masina aia mai putin votata din poll pe langa tine si o auzi cum urla te c.ci pe tine instant. :twisted::twisted:

mistreku 02-01-10 17:13

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2940200)
cei care au votat pe acolo..au votat ca au un amarat de 316 sau ca sunt fani! nicidecum nu au cantarit lucrurile !
99% din voturile , din poll sunt date ori de necunoscatori, ori de oameni care isi iubesc bmw-ul, merc-ul , audi-ul, ori de oameni care nu au condus in viata lor un AMG , M sau RS.

dolb: ai dreptate partial, insa snt si destui baieti priceputi. plus, daca ai fi tu chiar convins de ce spui (4t=turma), nu cred ca ai mai pierde vremea pe aici.

@talpa-iute: lasa-ma, te rog eu.. vezi ca incepe pinocchio pe cartoon.

unochi 02-01-10 17:16

Bravo!

indianu12 02-01-10 17:23

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2940277)
@talpa-iute: lasa-ma, te rog eu.. vezi ca incepe pinocchio pe cartoon.

Amice daca te asteptai sa pun poze pe forum te-ai inselat. In schimb ies peste o ora din casa, asa ca daca vrei sa vezi cum arata o masina mai tare decat un M te astept, cu conditia ca apoi sa te uiti tu la pinochio si sa ne povestesti si noua aici episodul respectiv.

mistreku 02-01-10 17:28

cel mai baiat scump si norocos, tu esti! :) "sa pune poze, manca-ti-as!" gata, ca stam de vb si-ti creste valoarea..

indianu12 02-01-10 17:31

Greu e cu frustratii. Nu era mai bine daca nu te luai tu de viata mea de la inceput ca poate nu povesteam ce am visat cu o seara in urma?

Poate nu ai observat dar editul a fost dat inaintea postului tau, typo se poate intampla oricui.

Observ ca nu e o situatie fericita cand te bagi singur in c...t si trebuie sa schimbi subiectul.

In fine, lasa ca te faci tu mare si iti iei Veyron si poate iti trece si frustrarea.

unochi 02-01-10 18:01

voi mai aveti un pic sa va luati la cafteala pe aici

lrazvani 02-01-10 18:23

Ati putea sa incepeti sa vorbiti de motorul de pe X6-X5 M....lasati actualul m5 de 5.0 litri . Noul M5 cel mai mult probabil va fi dotat tot cu motorul de pe x5M...si parerea mea ca nu va avea nici o sansa motorul aspirat de 6.3 amg extraordinar de usor .

xxdadixx 02-01-10 18:46

Eu sunt curios cine le-a cantarit.

bodyspeed 02-01-10 20:11

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2939856)

McLaren a fost adus in discutie, pt ca motorul ala a fost o demonstratie de forta din partea BMW la vremea lui, fiind Veyronul din anii '90. de fapt, McLaren din '90, cu motorul de BMW inca mai bate 99% din masinile super sport de azi. inclusiv veyronul, pana pe la 250kmh parca.

Cine īnţelege .. īnţelege ;)
Acel motor avea datele următoare 6.1 Liter V12 engine. 627 hp with a 0-60 mph time of 3.1 seconds and a top speed of 230-240 mph. la vremea aia;), mai multe date google
Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2939948)
asteapta si alte modele, sau poate la tine pe strada stau altfel lucrurile.

Viitorul sună bine pentru Bmw Motorul M5 (F10) va avea un motor V8 Twin-Turbo..M5 va avea un V8 de 4,4 litri, twin-turbo, ce va dezvoltă 555 CP anul ăsta va fi ;)

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2940200)

Dolb imi place sesizarea dar scopul poll-ului nu a fost doar pe cei cu M, AMG, RS-uri..ci pentru toti ..la ce visează, ce cred că le este number one-ul lor, ce date ştiu etc,.. etc Nu cred că tu nu ai votat apoi dacă votul tău de proprietar de 2,0tdi spre AMG ..este sau nu indreptatit ..ci pur si simplu īţi respectăm doleanţele, ai face bine să respecţi la rāndul tău pe ale celor care au votat;)
Quote:

Originally Posted by indianu12 (Post 2940205)

De atat de bune ce erau BMW-urile le tineam maxim un an, dar deh ca fan luam altul ca poate il nimerisem prost si tot cautam scuze(adevarul e ca mi-a luat mult prea mult timp sa realizez ca imi bat joc de banii mei).

O maşina ..nu o nimereşti proastă etc, ci o exploatezi prost..am văzut cazuri;)
nu zic că ar fi cazul tău dar nici nu exclud aceasta posibilitate.;)
. Cert e că numai M-ul tău a cedat după 100,000 de km, măi să fie:???::???:,

dolb 02-01-10 20:32

bodyspeed ok.. dar nu poti sa zici ca BMW , recte M , este mai tare doar pt ca au votat mai multi in poll (asa cum s-a zis ).
PS: eu am votat ca am condus.. RS, M , si AMG:) Nu ca detin..
Numele in topic este "AMG vs M vs RS," nu "Ce ti-ar placea? M, AMG, RS ."

Oftica e mare..stiu !

bodyspeed 03-01-10 09:55

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2940734)

Numele in topic este "AMG vs M vs RS," nu "Ce ti-ar placea? M, AMG, RS ."

Quote:

Originally Posted by dolb
PS: eu am votat ca am condus.. RS, M , si AMG:) Nu ca detin..

Că ai condus, că ai avut un oarecare feeling asupra mărci x mai mult decāt asupra mărci y , că proprietarul lui z era mai mulţumit decāt proprietarul y şi tot aşa, aceasta īntāmplare este caz aparte nu se generalizează, ca fiind x mai bună ca y, ci votul in cazul de faţă se face fie că ai condus/că īţi place/ stii anumite lucruri care pe tine la nivel de percepere, īnţelegere ca om sunt net peste celelate lucruri pe care le ştii despre celelate mărci
Numele topicului e "AMG vs M vs RS" nu Dacă le-ai condus/atins/văzut live? "AMG vs M vs RS,?",

ionut_cluj 03-01-10 12:05

Eu le urasc pe toate. Se pune? :)

GTR 03-01-10 13:49

M-ul a avut pe M3 E-46 o serie de motoare cu probleme de ungere in curbe, mai mult sau mai putin recunoscuta de ei, dar cu motoare schimbate pe garatie, cu putin scandal in RO.

aleks 03-01-10 14:54

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2942103)
M-ul a avut pe M3 E-46 o serie de motoare cu probleme de ungere in curbe, mai mult sau mai putin recunoscuta de ei, dar cu motoare schimbate pe garatie, cu putin scandal in RO.

Problema asta am mai citit-o odată pe un alt forum dedicat mărcii, nu ştiam cāt de cunoscută e treaba :)

UNLORD 03-01-10 18:30

A fost o problema de ungere a cuzinetilor aparuta in primul an de productie al motorului care ducea pana la calare. In pricipiu a fost semnalata pe circuite, in curbe , datorita acceleratiei laterale. La aproximativ un an (2002), BMW a dat comunicat de retragere si inlocuire gratuita a unor parti din motor pt a remedia problema. Motorul meu este 2001 si are certificatul ce atestata upgrade-ul. Nu a avut niciodata vreo problema de cand il am.

Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 2940695)

Viitorul sună bine pentru Bmw Motorul M5 (F10) va avea un motor V8 Twin-Turbo..M5 va avea un V8 de 4,4 litri, twin-turbo, ce va dezvoltă 555 CP anul ăsta va fi ;)

Viitorul suna chiar mai bine decat ce scrii tu acolo: minim 570 HP, Kinetic Energy Regeneration System (tehnologie Formula 1), sasiu reproiectat integral din aluminiu, uz de materiale compozite.

http://i48.tinypic.com/156w9qc.jpg

UNLORD 03-01-10 19:20

Si daca tot vorbeam de motorul biturbo de M, sa reamintim ca la ora actuala, instalat pe magadoaia de X5, formeaza cel performant SUV al momentului:http://www.caranddriver.com/reviews/...mparison_tests

http://i49.tinypic.com/2r6fjus.jpg

Bogdan_mb 04-01-10 18:47

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2939867)
Referitor la greutatea 6.2 V8 AMG...are cam 2-3 KG In minus fata de motorul de pe M5.

Este mai usor cu 3 kg decat v8 de la m3, comparand cu m5, diferenta este mai mare.

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2940503)
Eu sunt curios cine le-a cantarit.

Engine weight :
E63 : 202 kg
M3 V8 : 202 kg
M5 V10 : 240 kg

Surse :
http://www.bimmerfest.com/pdf/BMW-M3...nformation.pdf
http://www.daimler.com/Projects/c2c/...version_en.pdf

Anyway, daca m5-ul va fii dotat cu acelasi motor de pe x5/6-m , amg-ul va ramane singura varianta aspirata din clasa asta.

adrian78bmw 04-01-10 19:01

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2946096)

Anyway, daca m5-ul va fii dotat cu acelasi motor de pe x5/6-m , amg-ul va ramane singura varianta aspirata din clasa asta.

cam partz chestia aia cu greutatea motorului ..
stai linstit probabil viitorul C63AMG va avea motor de V6 biturbo si apare pe S-coupe un V8 de 4.6 biturbo

GTR 04-01-10 19:54

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2946153)
cam partz chestia aia cu greutatea motorului ..
stai linstit probabil viitorul C63AMG va avea motor de V6 biturbo si apare pe S-coupe un V8 de 4.6 biturbo

Chestia aia cu greutatea motorului nu este deloc un part, altii pun elemente de carbon si maresc pretul masinii cu mii de Euro pt 50 kg mai putin.

Este normal sa treaca toti pe turbo, tehnologia Turbo a crescut mult si potentialul motoarelor turbo este mai mare si fiabilitatea sistemelor turbo a crescut, asta este directia.

adrian78bmw 04-01-10 21:54

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2946360)
Chestia aia cu greutatea motorului nu este deloc un part, altii pun elemente de carbon si maresc pretul masinii cu mii de Euro pt 50 kg mai putin.

Este normal sa treaca toti pe turbo, tehnologia Turbo a crescut mult si potentialul motoarelor turbo este mai mare si fiabilitatea sistemelor turbo a crescut, asta este directia.

ma refeream cu tot cu un motor mai greu pe puntea fata BMW au reusit o distributie a maselor de 50-50 deci exista si alte artificii tehnice

UNLORD 05-01-10 15:12

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2946096)

Din pacate (pt puristi) si din fericire pt cei ce apreciaza mai mult eficienta si performanta (printre care ma numar si eu), motorul de 6.3 va fi inlocuit cu unul de 5.5 biturbo, mai puternic dar si mai economic decat actualul...

http://eblog.mercedes-benz-passion.c...v8-twin-turbo/

adrian78bmw 11-01-10 18:16

BMW nu planuieste sa produca si o versiune Touring a noului M5 F10.
Modelul va fi disponibil doar in versiunea Sedan, care va dezvolta 578 CP si va putea accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.4 secunde.
Noua generatie a lui BMW M5 va fi cu 0.3 secunde mai rapida la accelerarea de la 0 la 100 km/h decat actuala serie M5 E60. Cei de la BMW au decis sa elimine versiunea Touring a lui M5, modelul urmand sa fie disponibil doar in versiune sedan. BMW M5 Touring a fost disponibil doar pentru seriile E34 si E60, modelul bazat pe E39 nefiind introdus in productie deoarece suspensia spate nu oferea perfomante demne de un model M.

Motorul V10 aspirat al lui M5 E60 a fost eliminat in favoarea unui V8 bi-turbo de 4.4 litri, care provine de pe noile X5 M si X6 M. Propulsorul V8 ofera 578 CP si un cuplu motor maxim cu 40% mai mare decat cel oferit de vechiul M5, atingand o valoare de 720 Nm. Viteza maxima a acestui model va fi limitata electronic la 250 Km/h, dar daca aceasta limitare ar fi inlaturata, noul M5 ar putea atinge o viteza maxima de 303 km/h. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 4.4 secunde, cu 0.3 secunde mai rapid decat generatia precedenta.

Noul BMW M5 va consuma cu 30% mai putin carburant si nivelul de emisii va fi redus tot cu 30%. Aceste imbunatatiri au fost obtinute atat prin reducerea masei lui M5, cat si prin introducerea tehnologiei Efficient Dynamics. BMW ar putea introduce si un sistem de recuperare a energiei cinetice, similar cu KERS, pe versiunea de productie a lui M5, dar functiile acestui sistem sunt inca nedezvaluite. BMW M5 F10 va fi prezentat la sfarsitul anului 2010, urmand sa debuteze pe piata la inceputul lui 2011.

_anaconda_ 11-01-10 21:35

Suna performant, foarte performant. O sa aiba un avantaj semnificativ la masa comparativ cu RS6 (~ 2000 KG) care o sa conteze atat pe circuit cat si in linie dreapta. Poate vine si Audi cu un mic upgrade la putere, pe la 620CP ar fi rezonabil :D.

adrian78bmw 11-01-10 21:39

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2967929)
Suna performant, foarte performant. O sa aiba un avantaj semnificativ la masa comparativ cu RS6 (~ 2000 KG) care o sa conteze atat pe circuit cat si in linie dreapta. Poate vine si Audi cu un mic upgrade la putere, pe la 620CP ar fi rezonabil :D.

cei de la RD au scos 630cp din noul 550..oare din M cat vor scoate?

_anaconda_ 11-01-10 22:14

Si din RS6 scoti 730CP prin niste modificari banale. Ma refeream la stock.

PS : Probabil tot cam 630 daca aplica aceleasi modificari.

PS2 : Parca era un thread pe 4tuning cu unii care scosesera 900+ sau ceva de genudin RS6. Aveau nume de motorina, dieseltuning sau cam asa ceva.

UNLORD 11-01-10 23:59

Pt mine un model M pe baza platformei de serie 1 cu masa pe la 1500 kg (as vrea mult mai scazuta :) ), cu un pic de interventie la electronica motorului biturbo imi este arhisuficient! De ce sa arunci atata amar de banet pe niste masini care oricum isi pierd din valoare f. repede. (M5, M6, Rs6 SL65...63 etc) cand poti sa ai ceva simtitor mai economic si mai putin poluant, mai verosimil ... si cel putin la fel de "pur sange":

http://cdn.images.autocar.co.uk/612x...51600x1060.jpg

aleks 12-01-10 08:12

578 CP, cuplu de 720 Nm... ce valori, la ce naiba īţi trebuie atāţia cai? Ce faci cu ei? Īţi trebuie un circuit de casă, serios :)

GTR 12-01-10 09:16

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2968779)
578 CP, cuplu de 720 Nm... ce valori, la ce naiba īţi trebuie atāţia cai? Ce faci cu ei? Īţi trebuie un circuit de casă, serios :)

Cand o sa avem circuit de casa?.... cand o sa ne mutam casa :)) haz de necaz

22VIN 12-01-10 09:21

Iti dai seama, misca ditai' sandramaua pana la 100km/h in doar 4.4s... Unii scot masini pe baterii pe care le incarci impreuna cu telefonul si astia scot consumatoare industriale. Dar nu-i nimic, pe noi nu ne supara

dolb 12-01-10 09:24

Quote:

sperii pitipoancele cand le arati valorile, utilizand acceleratia :)

TSC-Us 13-01-10 19:35

Quote:

foarte bine punctat. eu unul sunt cam satul de...luat carnetul. deja de 3(a cate 3 luni) ori a fost retinut de politie, dar era sa fie de vreo 20 de ori daca, nu erau finuti si nu ridicau banutul*!

adrian78bmw 29-01-10 14:13

In ciuda pretului piperat, toate exemplarele M3 GTS au fost deja comandate, la doar trei luni de la debutul pe piata. Livrarile debuteaza in Germania, incepand cu luna mai.

Desi un exemplar costa 115.000 de euro, toate exemplarele BMW M3 GTS care vor fi produse au fost deja rezervate de clientii europeni. Modelul este o versiune mai puternica a lui M3, care este pregatita de competitie dar are drept de circulatie pe drumurile publice. Livrarile lui M3 GTS vor debuta abia in luna mai si vor continua pana cand cei de la BMW vor onora toate comenzile primite in doar trei luni de la debutul pe piata al acestui model.

BMW M3 GTS este echipat cu un motor V8 de 4.4 litri care dezvolta 450 CP. Inca de la plecarea din fabrica acest model este echipat cu o cusca de protectie la rasturnare, centuri de siguranta in patru puncte, o transmisie cu sapte trepte si dubluambreiaj, precum si o serie de imbunatatiri aerodinamice. Versiunea GTS a lui M3 are o masa de 1490 de kilograme, fiind cu 190 kg mai usor decat versiunea standard a acestuia.

Germanii de la BMW vor prezenta noul M3 GTS la Salonul Auto de la Geneva, alaturi de alte modele noi din gama lor. Chiar si seful diviziei M de la BMW, Kay Segler, s-a declarat surprins de faptul ca toate exemplarele M3 GTS au fost vandute deja, iar publicul este entuziasmat de acestea.

Bogdan_mb 29-01-10 17:04

Imi place mult ideea de m3 gts, da nu intaleg de ce lipseste cutia de viteze manuala, de parca ar conta pentru cineva care se da pe circuit ca accelereaza cu 0.2 secunde mai repede pana la 100 km/h.

La aceasi bani poti opta pentru gt3, care are cateva avantaje de luat in calcul cum ar fi cutia manuala , dry sump, block derivat din GT1 + multe altele ;)

GTR 29-01-10 21:15

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3028422)
Imi place mult ideea de m3 gts, da nu intaleg de ce lipseste cutia de viteze manuala, de parca ar conta pentru cineva care se da pe circuit ca accelereaza cu 0.2 secunde mai repede pana la 100 km/h.

La aceasi bani poti opta pentru gt3, care are cateva avantaje de luat in calcul cum ar fi cutia manuala , dry sump, block derivat din GT1 + multe altele ;)

Conteaza nu 0-100 ci 0.2 sec pe circuit, pt asta merita cutia aia, dealtfel nu stiu in ce competitie auto se mai foloseste cutie manuala.

Asta este, se castiga pe o parte se pierde pe alta, castigam performanta si pierdem putin din placere.

Dooffz 30-01-10 15:49

votat M

dolb 30-01-10 16:04

bmw rullz

Quote:

Originally Posted by Dooffz (Post 3031311)
votat M

de ce?

b_gt 30-01-10 17:22

degeaba....AMG face masini exclusiviste....cu materiale scumpe..masini de 250000 euro..m si audi sunt pt clasa medie.

All times are GMT +2. The time now is 09:25.

- Copyright 2026 4Tuning