Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   PROVOCARI (https://forum.4tuning.ro/61-provocari.html)
-   -   Provocări pentru SUBARU lui Sebastian. (https://forum.4tuning.ro/61-provocari/8607-provocari-subaru-sebastian.html)

ono41 20-02-09 00:39

re: Provocări pentru SUBARU lui Sebastian.

Quote:

Originally Posted by georgerg (Post 2082198)
daca tu crezi ca legile fizicii nu se aplica la rs6 mtm este problema ta - si in plus nu vad ce mare plecare a facut omul din filmulet - iar ONO cred ca vorbea la tel - nu de alta dar din ce stiu despre acel porsche este ca rupe locul - poate cei de la MTM au facut masina sa leviteze si nu se mai i-a in calcul greutatea:D:D:D un fel de tren MAGLEV care fuge ca avionul - glumeam dar hai totusi sa nu fumam prea mult pepsi - spune ce greutate are masina si ce putere si cuplu - si iti spun eu cum stai ca sa te lamuresti - uite poti sa faci si tu un calcul simplu asa de control: http://robrobinette.com/et.htm

Nu vorbeam la tel man :) Nu mai stiu sa plec tare cu Porschele pentru ca nu m-am mai dat la liniute cu el de cativa ani dar cu putin antrenament alta e diferenta dintre RS si 996.

Parerea mea e ca RS6 nu are nici o treaba cu WRX-ul lui Sebastian si spun asta in primul rand datorita greutatii, masina asta e o masina tare pentru o masina ce se vrea o masina de familie sau ceva de genul asta dar pentru liniute e grea si nu face fata.

SEBASTIAN 20-02-09 05:19

Nimeni nu spune ca RS6 e o trompeta e supermasina si lucrata frumos cine stie unde ajunge dar daca nu desfaci motor, cutie schimbat turbine si usurat masina...

AR33COP 20-02-09 11:25

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2083675)
Nimeni nu spune ca RS6 e o trompeta e supermasina si lucrata frumos cine stie unde ajunge dar daca nu desfaci motor, cutie schimbat turbine si usurat masina...

corect.....intr-un fel ma simt.am incercat si eu tuning romanesc si merge.da vorba aia 2 tone sint 2 tone.

Raul_WST 20-02-09 12:16

nu stiu cine a spus ca acel RS6 va avea doar un soft si evacuare, momentan masina este desfacuta bucati si se lucreaza la internele motorului. Asta este si motivul pentru care sunt sanse sa nu fie terminata pana la data cursei, dar se face tot posibilul sa fie gata.
@geogerg: de ce tot sustii sus si tare ca RS6 are 2 tone cand GT-R`ul are 1740 kg, care e diferenta ? (ma refer la raportul hp/greutate, lasand transmisia si restul electronicii GT-R`ului)
Numai bine.

georgerg 20-02-09 12:57

Quote:

Originally Posted by Raul_WST (Post 2084460)
nu stiu cine a spus ca acel RS6 va avea doar un soft si evacuare, momentan masina este desfacuta bucati si se lucreaza la internele motorului. Asta este si motivul pentru care sunt sanse sa nu fie terminata pana la data cursei, dar se face tot posibilul sa fie gata.
@geogerg: de ce tot sustii sus si tare ca RS6 are 2 tone cand GT-R`ul are 1740 kg, care e diferenta ? (ma refer la raportul hp/greutate, lasand transmisia si restul electronicii GT-R`ului)
Numai bine.

corect numai ca gtr-ul meu nu o sa mai fie nici pe departe la greutatea aia - inafara de greutate scazuta puterea la gtr fara modificari interne o sa fie de peste 700 cp, cuplul va depasi 800 nm - de transmisie nici nu mai vorbesc - iti spun doar ca internele nu vor mai fi stock si daca nu stii deja si stock era una dintre cele mai rapide transmisii la ora actuala - sa iti mai povestesc de sistemul de tractiune de la gtr - sau sa iti mai spun ca la plecarea de pe loc este foarte greu cu o masina de 2 tone - ar fi de preferat roll-on pt tine - de ce nu declari rezultatele finale ale masinii macar asa in mare - putere, cuplu, greutate - daca o sa ai 1000 de cp si pana in 1650 de kg te cred - o sa rupi locul - si daca faci asta o sa desfac si eu motorul, modific turbinele,schimb toate piesele de caroserie cu unele de carbon, etc, etc cu tot ce implica si dupa ce depasesc lejer 1000 cp te caut - desi nu cred ca o sa te mai gasesc:D:D:D

ps - iti dau un indiciu pretios - probat deja de mine cand masina era stock 100 % - si daca ai ~ 100 cp peste mine tot nu treci in fata - si asta din roll-on - de pe loc o sa fie mult mai greu pt tine - ma risc sa spun ca iti trebuie cel putin 150 cp peste ca sa faci ceva pe 1/4 de mila - considerand ca nu s-a umblat la greutate la nici una din masini - in plus nu cu mine ar fi problema - cu WRX-ul lui Sebastian zic eu ca e si mai mare problema ca acolo s-a umblat cam la tot

georgerg 20-02-09 13:18

[QUOTE=ono41;2083548]Nu vorbeam la tel man :) Nu mai stiu sa plec tare cu Porschele pentru ca nu m-am mai dat la liniute cu el de cativa ani dar cu putin antrenament alta e diferenta dintre RS si 996.

da man dar uite cum dai sperante la lume :D - "pana si un rs6 stock te alearga" - dar un rs6 mtm - iti da 7 masini dupa mintea unora - azi te "face" o masina de familie, maine cine stie poate un monovolum cu 8 locuri si 2,5 tone :D

ps - eu raman la parerea mea ca vorbeai la tel si in plus ai asteptat sa vezi daca rs-ul da cu fum la plecare:D

SEBASTIAN 20-02-09 16:45

Sa fim seriosi sa lasam netul in pace si vedem rezultatele, aici oricine poate fi mai tare si mai usor la start insa trebuie confirmat.

blazeyblaze 20-02-09 21:08

ca sa ne intelegem din start EU l-am banat pe georgerg pentru ca a folosit un limbat de prost gust intr-un mesaj pe care l-am sters
daca va e scarba puteti sa nu mai intrati pe forum

SEBASTIAN 20-02-09 23:05

Nu cred ca este un mod corect de a rezolva o problema.
Trebuie sa lasi omul sa se exprime si daca chiar trebuie editezi cuvantul sau expresia respectiva.
Omul asta are o masina si vrea sa faca mai mult cu ea, chiar daca inca nu a confirmat trebuie lasat sa evolueze.

blazeyblaze 20-02-09 23:19

Si cumva ii limitez eu dreptul de a avea masina sau de a face ceva cu ea? In vreun fel nu il las eu sa evolueze? Iarta-ma dar nu permit nimanui sa ma faca căcat bolnav sau cu mucii la nas sau mai stiu eu cum sau sa ma dea in _|_ lui .... si te rog mult Sebastian nu ma invata tu cum sa imi fac treaba...sper din tot sufletul sa incheiem discutia aici...nu vreau sa am nici un fel de polemica cu tine sau discutie in contradictoriu...eu in calitate de supermoderator am hotarat o treaba si singurii care ma pot trage la raspundere sunt Gratian sau Vali...in rest va rog sa nu imi mai comentati deciziile..multumesc

SEBASTIAN 20-02-09 23:25

Normal ca acele cuvinte nu suna bine mai ales pe un forum public. Sunt de acord cu asta. Nu incercam sa te judec imi exprimam parerea si imi doream sa ramana o punte de comunicare deschisa in permanenta. Sigur e treaba ta , alegerea si hotararea ta.
Nici eu nu am chef de polemica si poate ca unii fac bine, foarte bine ca nu intra deloc, absolut deloc. Ii felicit ca s-au putut abtine desi sunt convins ca sunt multi oameni care ar avea ceva de spus.

ono41 23-02-09 03:20

Din cate am inteles masina lui Sebastian e aproape gata de start si accepta orice provocare dar are pretentia ca acea masina cu care se va prezenta la start sa fie TARE si il inteleg pentru ca daca ar sta la mintea fiecaruia ar trebui sa faca intrecere in fiecare zi cu orice pasionat de viteza......

PS. Eu am sters acele posturi pline de SUFERINTA MAXIMA!

CZR 23-02-09 11:26

Quote:

Originally Posted by ono41 (Post 2091732)
Din cate am inteles masina lui Sebastian e aproape gata de start si accepta orice provocare dar are pretentia ca acea masina cu care se va prezenta la start sa fie TARE si il inteleg pentru ca daca ar sta la mintea fiecaruia ar trebui sa faca intrecere in fiecare zi cu orice pasionat de viteza......

PS. Eu am sters acele posturi pline de SUFERINTA MAXIMA!

eu o sa trec si peste imbranceala barbateasca la care m-a supus D-nul Sebastian Sandu,o sa trec si peste faptul ca sunt mancat de fund in tot acel anturaj unde sunt numai masini tari,dar nu le vede nimeni,in momentul in care Acest Domn va alinia masina aia de revista alaturi de masina lui dragos din braila,care pana acum se pare ca e Nr 1 (street legal)
dupa care,victoria fiind probabil evidenta,va indrazni sa te abordeze pe tine ONO cu masina ta de competitie pe care a vazut-o la braila in actiune
2 curse nu mi se pare un mare efort,se consuma totul in 10 min,restul e cancan si advertising

SEBASTIAN 23-02-09 18:53

Departe de mine gandul de a avea o polemica cu tine si daca vorbesti de barbatie ai grija de scula ta si nu de a altora. Fiecare care vrea si poate, are sansa sa se exprime. Posta in astfel de cazuri suna a intriga. Nu raspund la provocari si nici atat de ceea ce fac altii, ce vorbesc ... in plus nici tu sau altii nu e bine sa traiti cu complexe.

CZR 23-02-09 20:35

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2093558)
Departe de mine gandul de a avea o polemica cu tine si daca vorbesti de barbatie ai grija de scula ta si nu de a altora. Fiecare care vrea si poate, are sansa sa se exprime. Posta in astfel de cazuri suna a intriga. Nu raspund la provocari si nici atat de ceea ce fac altii, ce vorbesc ... in plus nici tu sau altii nu e bine sa traiti cu complexe.

nici nu polemizez cu tine,stai linistit,mi-e frica de tine,mi-ai dovedit ce barbat esti ,ti-a fost frica sa nu te gaseasca politia la fata locului
revenind...daca citesti cateva mii de pagini mai in urma...acum 1 an ne amenintai ca mai ai putin de lucru la masina...au trecut zile...nopti...saptamani...luni...si masina ta e tot o fantoma
avand in vedere ca noi restul,avem masina si MERGEM la curse (bine-rau)...cred ca tu esti complexat,altfel nu ai putea sa lovesti pe cineva cu 100kg mai slab ca tine
sunt curios oare daca la altii ai avea acelasi tupeu,de exemplu...calimero sau altii mai facuti
P.S. nu ti-as fi raspuns,dar imi amintesc cat tam tam ai facut sa ma dau cu capatana,masina aia de 500cp si 3,5 suta,sau cu pepy...mai tii minte?aia ce era?

SEBASTIAN 23-02-09 21:58

Te rog consulta un medic psihiatru, iar dupa ce ai un diagnostic alb stam de vorba.
Plimba ursul ca rugineste lantul.

CZR 23-02-09 23:14

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2094348)
Te rog consulta un medic psihiatru, iar dupa ce ai un diagnostic alb stam de vorba.
Plimba ursul ca rugineste lantul.

de ce cand nu ai argumente,incepi sa jignesti sau chiar sa lovesti?
un om inteligent,organizator doar de competitii legale ca tine,care nu instiga si nu pune paie pe foc,posesor al acestei motociclete nascuta moarta,oare nu ar trebui sa vorbeasca mai putin si sa faca multe? de exemplu...curse?
cel mai bun exemplu e ONO pe care eu il respect f mult
cand o sa ajungem vreunul dintre noi la nivelul lui...el va fi deja titi aur
aici toti sunteti zmei,toti comentati performantele sau insuccesele altora,dar uitati un singur lucru...voi nu faceti nimic sa urcati...stati ca tzatzele si comentati la altii care poate facem sacrificii mari sa punem cap la cap o masina tare
in alte tari se apreciaza,doar la noi,se arunca cu noroi
iar din pacate domnule sebastian,dumneata esti motivul pt care cred ca o sa ies din lumea asta care devine mizera

SEBASTIAN 24-02-09 08:20

Ce bine ar arata lumea asta fara atata poluare si impresii de doi bani.

yknot 24-02-09 08:35

czr-ule, ce iti place sa zgandari....

CZR 24-02-09 08:52

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2095190)

ai mare dreptate,in sfarsit ai pus punctul pe I
nu cred ca ti-ar duce nimeni lipsa

Calimero2003 24-02-09 09:56

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2095190)

Te-ai gandit sa renunti la lumea sportului pe 400m sau la lumea forumului ???
P.S. - ONO posturile mele nu erau de "Suferinta Maxima" ci de "Realitate CRUDA" .... nu rezolvi nimika daca nu ma lasi sa-mi exprim parerea mea PROPRIE SI PERSONALA .... tot nu ai sa schimbi nimika ....
P.S.S. - ONO esti actionar la Racing Code? .... numai de curiozitate intrebam ... fara alte argumente aiurea .... Da sau NU ... aicea la Craiova s-a auzit ceva ... eu sincer nu cred cele auzite ... poti sa-mi dai raspunsul si pe privat.

Nu i tin partea lui CZR`u ... dar omul asta e prezent la curse ... de ce sa nu aiba un cuvant de spus? .... ARE CEL MAI PUTERNIC MOTOR 1.8 TURBO DIN LUME .... de masina lui se vorbeste pe forumuri ca www.vwvortex.com , www.cupraforum.com ... etc ... forumuri unde sunt aproximativ 5 MILIOANE de Useri inregistrati ... toti i apreciaza munca .... tuneri ca REVO , Giac ,Upsolut au ramas uimiti cand au vazut performantele optinute din motorul de 1.8Turbo ... numai la noi toti il judeca ... toti sunt peste el ... toti copii isi dau cu parerea ... si TOTI TUNERI ROMANI i dau sfaturi cu un ton foarte AROGANT ...
Asta este Romania .... in tara asta "datul cu parerea " este SPORT NATIONAL.

geo_34 24-02-09 11:36

Quote:

Originally Posted by Calimero2003 (Post 2095439)
.... ARE CEL MAI PUTERNIC MOTOR 1.8 TURBO DIN LUME .... de masina lui se vorbeste pe forumuri ca www.vwvortex.com , www.cupraforum.com ... etc ... forumuri unde sunt aproximativ 5 MILIOANE de Useri inregistrati ... toti i apreciaza munca .... tuneri ca REVO , Giac ,Upsolut au ramas uimiti cand au vazut performantele optinute din motorul de 1.8Turbo ...

tot respectul pentru CZR dar pana la cel mai puternic 1.8 TURBO mai este fratioru drum lung

ono41 24-02-09 13:20

Quote:

Originally Posted by Calimero2003 (Post 2095439)
P.S.S. - ONO esti actionar la Racing Code? .... numai de curiozitate intrebam ... fara alte argumente aiurea .... Da sau NU ... aicea la Craiova s-a auzit ceva ... eu sincer nu cred cele auzite ... poti sa-mi dai raspunsul si pe privat.

Daca il sustin pe Sebastian inseamna ca sunt actionar la Racing Code? Ma faci sa rad. :)

Da mai inapoi cateva zeci de pagini si ai sa vezi cate razboaie am avut eu cu Sebastian, acum am 31 de ani, particip intr-un campionat puternic din Romania, cred ca a ajuns la o varsta in care nu mai vreau sa ma cert cu nimeni.

PS. Ca sa raspund la intrebare o sa-ti pun de acum ca NU am nici o treaba cu nimeni, eu imi repar propriile mele masini cu mecanici mei si atat.

PS2 Daca voi vreti sa va jigniti nu aveti decat sa o faceti asa cum doriti, eu nu ma mai implic pentru ca observ ca pic si eu in rautatile voastre si chiar nu vreau asta asa ca aveti mana libera si ii rog si pe colegii mei sa nu se mai implice 1 saptamana sa vedeti dupa ce iese aici.

CZR 24-02-09 14:05

uite asta urasc eu la voi astia care puteti sa va spuneti cuvantul
nu aveti curajul sa-l luati pe omul asta de guler si sa-l aruncati afara din lumea asta a curselor, unde el este doar un forumist unde nu a stiut decat sa lanseze intrigi,certuri,unde nimeni nu-i ajunge cu prajina la nas
daca tragem linie,omu e doar un oportunist care vrea doar sa faca bani si ca sa fie remarcat s-a laudat ca are o masina de 700+++++ cp pe care a scos-o de 2 ori in 3 ani si ne minte ca e gata maine incat cred ca el traieste intr-un univers paralel unde notiunea timpului e pierduta
ca sa fiu ontopic... ce motocicleta?unde?cand?cum?
si ma face pe mine complexat?eu nu umblu cu masina lui tata prin oras

Raul_WST 24-02-09 15:28

Urate certuri, urate discutii, urat tot ce se intampla in lumea asta a sportului auto din Romania. In loc sa se bucure lumea ca apar pe zii ce trece masini puternice si pot face o figura frumoasa, toti sunt ca niste babe la colt de sat, stau si barfesc despre x si y.
Sa inteleg ca acest CZR este un 1,8 Turbo pe un Audi TT nu? foarte impresionanta masina si intradevar vorbeste multa lume (frumos) pe afara de aceasta masina; felicitari proprietarului, merita tot respectul.
Cat despre d-l Sebastian, proprietarul Subarului de xxx hp, nu comentez nimic din necunostinta de cauza, dar daca la ora organizarii cursei de pe 1 mai, masina nu este gata si nu se va aseza la start se va dovedi ceea ce spunea cineva mai sus.

SEBASTIAN 24-02-09 20:17

Nu am de dovedit nimic nimanui. Eu imi vad de treaba mea de masinile mele de clienti mei de bani mei si nu dau socoteala iar daca am o placere probabil ca voi face in asa fel incat sa fie posibil sa o realizez. Masina mea este aproape gata dar mai am de lucru la propiul ECU.
V-a functiona cu ECU RacingCode.
ECU este in teste de catva luni, iar pentru mine e important lucrul bine facut nu parerea altora, care isi permit sa judece.

yknot 24-02-09 23:04

Cred ca ar trebui sa ajungem la maturitatea la care sa nu se mai creeze telenovele pe unele topicuri. Suntem satui de flame-uri din ambele parti. Cum se domoleste un "insurgent", se dezlantuie celalalt. Iar se rascoleste ***-ul si pute. Nu tin partea nimanui si trebuie sa privim lucrurile detasat si realist. Fata de vechile dispute, vad ca Sebastian da dovada de calm si echilibru. Fiecare face ce vrea cu masina proprie si o scoate cand si unde vrea, daca as fi in locul lui, e posibil sa fi procedat la fel pastrand o aura de mister.

SEBASTIAN 24-02-09 23:13

Nu e mister insa atunci cand sti ce poti este mai simplu sa ai control de sine.

zGb 25-02-09 01:11

Cred ca vara asta va trebui sa scoti masina ca se anunta o vara HOT si cred ca vei avea concurenti posibil si peste masura

SEBASTIAN 25-02-09 05:34

Nu mi-am propus sa nu o scot imi face placere sa ies sa ma dau.
Vedem care e cel mai bun, cat de bun si atunci probabil ca o sa ies, dar in nici un caz pentru "posibil".

SFW 25-02-09 08:04

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2098260)
Nu mi-am propus sa nu o scot imi face placere sa ies sa ma dau.
Vedem care e cel mai bun, cat de bun si atunci probabil ca o sa ies, dar in nici un caz pentru "posibil".

Scuze ca ma bag si eu in discutia asta, dar am si eu o intrebare pt tine Sebastian.

Tie iti plac cursele?(liniutele)

Intreb asta pentru ca ... daca da, nu inteleg de ce ai nevoie ca persoanele care vor sa fie cu tine la start sa treaca prin calificari, atata timp cat placerea de a concura pe 400 metri, 1000 m, de pe loc, din mers ... trebuie sa fie a amandorora.

Ar trebui sa te dai pentru placerea ta... nu pentru a dovedi cuiva (poate doar tie) ce poate masina ta... nu suntem in nfs sau intr-un film, ca sa conteze clasamentele ... pt ca nu castigati bani din clasamente, ca sa conteze...

Pe de alta parte, inteleg ca nu o sa te dai acum cu toti cei care vor sa te proavoare, unii avand poate masini vadit mai putin performante. Doar ca multe dintre masini sunt masini f performante pentru tara noastra, si macar ele cred ca ar merita ...

Scuze inca o data ca m-am bagat in discutie fara sa fie implicat, dar chiar nu inteleg de ce atata polemica pe aceasta tema, cand e foarte simplu ...

SEBASTIAN 25-02-09 15:36

Pai pentru placerea mea ma dau cu Forester de 400cp si cu m3 de +420cp.
Ma dau si cu un Logan de cupa, mai ma dau si cu alte masini, pentru placerea mea e suficient dar nu ai sa ma vezi la stat cu m3-ul langa un logan de grupa N, nu pot sa-mi permit sa-mi pierd timpul.
Alte nelamuriri, pe timpul, banii si pasiunea mai aveti?

SFW 25-02-09 16:51

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2099520)
Pai pentru placerea mea ma dau cu Forester de 400cp si cu m3 de +420cp.
Ma dau si cu un Logan de cupa, mai ma dau si cu alte masini, pentru placerea mea e suficient dar nu ai sa ma vezi la stat cu m3-ul langa un logan de grupa N, nu pot sa-mi permit sa-mi pierd timpul.
Alte nelamuriri, pe timpul, banii si pasiunea mai aveti?

Ma refeream la subaru, respectiv daca cu el nu concurezi din placere.

Si precum am spus, nu cred ca se asteapta nimeni sa stai la start alaturi de o masina ce este clar inferioara ca si performante.

Ma refeream la masini care sunt performante, poate intradevar, nu la fel de performante ca subarul tau, dar pe de alta parte, nu multa lume stie cat de performant e subarul tau...

andreitentean 25-02-09 17:26

Logan de cupa se numeste numai dupa ce ii aduci modificarile pentru cupa si nu atunci cand este o tighaie goala!
Dar daca iti place sa aluneci in scaunl ala normal si sa-ti imaginezi ca depasesti pe cineva pe interior atunci.....sa iesi pe locul 1 .

SEBASTIAN 25-02-09 18:06

Am sa ma pun la punct, urmeaza sa fie de cupa cu modificari reguamentare.
Pentru asta astept kitul, probabil ca voi mai lua inca unul si vor fi conform regulamentului, pe care-l astept cat de curand sa nu gresesc ceva.

Vlad_WPL 26-02-09 07:41

92 de pagini numai de cearta ... :))

vcsomin 05-04-09 18:10

Quote:

Originally Posted by Claudiumxg (Post 2213102)
am citit mult pe forumul asta si nu contenesc a ma minuna ce tara minunata avem:
-toata lumea are de provocat pe cineva in loc impreuna sa unim bucatile de cunostinte de care dispunem pt. ca nimeni nu stie tot si in plus ar fi mult mai util sa arate fiecare ce stie mai bine
- in tara asta sunt multi "prosti" ( a se intelege -dezinformati) si se gasesc usor, de unde rezulta ca tot felul de indivizi calificari sau aptitudini s-au apucat de tuning in tara fara sa inteleaga ce fac O FAC DOAR EMPIRIC- TRIAL &ERROR si nu prea au auzit de calcule, matematica , fizica and so on..,.doar pt a exploata buzunarelele neavenitilor( prostuti pe care ii vrajesc intr-un mod penibil) si traiesc bine din prostia si neatentia lor.
CEL MAI BUN EXEMPLU ar FI PUTEREA :
Toata lumea o vrea mai mare da nu intelege ce inseamna FIZIC si la ce foloseste, ar trebuii ca voi cei interesati de tuning, performanta sau liniute sa va doriti CUPLU adica ce trebuie cu adevarat si GREUTATE MICA(a se traduce MASA)
- in ROMANICA noastra scumpa si iubita se vehiculeaza niste puteri care in cele mai multe cazuri frizeaza ridicolul, si te fac sa :lol: pana iti dau lacrimile
- ROMANICA e tara celor 402 M, f tare da mai AVEM si CURBE si masinile pe care voi le tot cumparati(STI, EVO) NU SUNT PROIECTATE PT LINIUTE CI PT CURBE, daca vreti liniute, nu reinventati roata uitati-va la prietenii nostrii de peste ocean care in cativa zeci de ani de drag au ajuns la solutia ideala- adica multi CC, 2WD + propulsie ( tractiune spate in limbaj popular , intamplator daca e pe spate si face tractiune inseamna ca mergi cu curu inainte:D)
- e chiar distractiv cum multi dintre tunerii sau preparatorii locali( care aloca mult timp imbunatatirii bagajului de cunostiinte in competitii gen 0-400m care dureaza pana in 20 sec si aduc extrem de mult feedback:lol:) sunt mai presus decat orice fabricant sau centru de cercetare si dezvoltare, preparatori care implicit prin numarul de ore alocate competitiilor si cercetarii au ajuns de zeci de ani la solutiile ideale , majoritatea nedorind sa admita de fapt ca tot ce fac e doar o impingere spre limitele constructive ale motorului si o ingustare a conditiilor si plajei de utilizare, care au fost deja bine definite de fabricant( in stadiile de proiectare si dezvoltare) cu pretul unui cost crescut si al unei fiabilitati scazute.Spre exemplu popularul CHIPTUNING- resoftare , optimizare si nu mai stiu cum se mai zice in tara asta, ca toti fac aceelas lucru da zice fiecare in parte altceva - toti dau cai multi fara sa explice ce implica si se minte la greu clientul cu chestiuni de genul NU AFECTEAZA GARANTIA SI MOTORUL REZISTA, hai sa ne uitam putin la problema orice calut in plus mai exact KW, ca asta ne intereseaza ,din legi simple ale termodinamicii implica transfer de caldura (la un motor cu ardere interna si combustibili fosili) si din alte legi legate de randament aflam ca si pierdem ceva deci daca producem mai mult si pierdem mai mult intrebarea e: unde ?, raspuns: in racire si in evacuare, exemplu concret la un benzinar din timpurile noastre aprox 30% merge la roata, 30% in racire si restul in evacuare deci 10 cai la roata inseamna 10 si in sistemul de racire si ... in evacuare( explicat babeste) Acum intrebare: ce facem cu aia zece din racire atata timp cand ne jucam doar cu softul si sistemu de racire are o capacitate de transfer termic bine definita? raspuns: afectam fiabilitatea la greu .Adica faimoasele cresteri de putere de 20-30 % la turbo duc la cresteri de 20-30% in racire care depasesc capacitatile ei de unde rezulta aplicand si in cazul transmisiei si a altor componete faimoasele si continuele DEFECTIUNI ( de genu a crapat turbo sau s-au topit pistoane s-am f biele-datorita modului eratic de abordare a problemei tipic pt noi romanii))a unor masini ATAT DE PERFORMANTE din peisajul de tuning romanesc si la bani aruncati pe geam
- si ar mai fi atatea de zis.... poate intr-o emisiune viitoare daca nu ma baneaza moderatorii
CONCLUZIE:
- vazut faimosul STI in cateva ocazii pe parcursul a cativa ani deci in diferite ipostaze ale "dezvoltarii" ,nimic rupt din stele ci doar o abordare locala problemei .E destul de rapida( dar nu atat de rapida cat se pretinde) recomand celor care vor sa vada acceleratii sa mearga in Austria sa vada o etapa de VTM sa vada acceleratii chiar impresionante si cu CAI mult mai putini decat cei vehiculati aici) - FELICITARII !!! pt dorinta de a duce ceva atat de departe cu pretul unei fiabilitai extrem de reduse pierderii identitatii modelului mai ales ca era un spec C , e doar tabla de STI cu multe compnente aruncate pe ea care nu mai au legatura cu nimic din ce inseamna STI si RALLY avand in vedere ce s-a schimbat la ea, la masina se vede tipicul romanesc :IMPROVIZATIA si COFETARIILE in cele mai frumose aspecte, pacat avand in vedere componentele utilizate cred ca sigur se poate mai mult
- nu ma intereseaza linutele si provocarile pe 400m asa ca nu imi spune nimic, pacat de ea ca era un model deosebit

Off topic. Sunt multe, afirmatii unde, ai gresit, putin IMHO, cuplu, greutate, tractiunea, etc, in plus legat de masina lui Sebastian, la fel, ai gresit in unele lucruri. Dar e opinia ta si o respect, (free country) . Pregateste, la niste discutii dure ca asa se poarta pe aici :sad:

Claudiumxg 05-04-09 20:30

Quote:

Originally Posted by vcsomin (Post 2213271)
Off topic. Sunt multe, afirmatii unde, ai gresit, putin IMHO, cuplu, greutate, tractiunea, etc, in plus legat de masina lui Sebastian, la fel, ai gresit in unele lucruri. Dar e opinia ta si o respect, (free country) . Pregateste, la niste discutii dure ca asa se poarta pe aici :sad:

off topic Sfatu mosului , ca sa intelegi mai bine un automobil, incepi de aici:
http://www.shadows-design.net/siteau...lelor/Cap1.pdf
http://www.shadows-design.net/siteau...lelor/Cap2.pdf
http://www.shadows-design.net/siteau...lelor/Cap3.pdf
http://www.shadows-design.net/siteau...lelor/Cap4.pdf
http://www.shadows-design.net/siteau...lelor/Cap5.pdf
tre sa incepi a gandi dpdv ingineresc
si prin improvizatie si cofetarie sa se intalaga coctail-ul de piese de la producatori consacrati intr-un amalgam de nedescris, probabil acum se face la ea ce trebuia

BuzzYBalL 07-04-09 15:37

Quote:

Originally Posted by Vlad_WPL (Post 2101332)
92 de pagini numai de cearta ... :))

la asta se pricep romanii cel mai bine :mrgreen:

LEGAL RACING 26-04-09 10:05

4 Attachment(s)
Cred ca e bine sa nu iau in calcul maculatira unora si balastul care cantareste mult pe forumul asta.
Asa este in loc sa se aprecieze munca si rezultatele apar unii care te pismuies pe nedrept.
M-am obisnuit cu astfel de atitudini unineuronale si pe cat posibil nu le voi baga in sema.
Subarul supradenumit de Gratian motocicleta este aproape gata, ami trebuie legat lantul de alimentare cu benzina si cel cu aer in rest totul e pe masina.
Bineinteles ca electronica este o prioritate si dorim sa folosim ceva special mult mai evoluat decat are acum pe ea. Oricum are tot ce ii trebuie dar vrem o alta evolutie, mai rafinat.
Am sa atasez si cateva poze.

All times are GMT +2. The time now is 18:45.

- Copyright 2026 4Tuning