Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

bmwh548 10-04-13 12:51

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Quote:

Originally Posted by myke752 (Post 5433906)
BMW548 in legatura cu buggy-ul meu? ma poti ajuta?

1- Chestie de preferinte
2- BarE nu barI; Ce fel de bare vrei? Ceva rotund in stilul tevilor folosite pentru rollcage?
3- Poxipol transparent daca nu vrei sa gazezi nimic pe acolo cum s-ar intampla cu cyanoacrilatii
4- Cauti un Bburago cu motor 3D si il plantezi acolo. Ideal ar fi probabil un Beetle.
5- Personal stiu ca buggy-urile cele mai des intalnite au la baza sasiul de Beetle asa ca motorul e in spate, din nou e chestie de preferinte totusi.
6- Eu am facut din banda de mascare Tamiya, dar ai putea sa folosesti si ceva material gen piele ca sa nu trebuiasca sa o vopsesti in negru.
7- Pui prinderile rotilor pe dos (adica pe exteriorul sasiului, nu pe interior cum sunt din fabrica)

myke752 10-04-13 13:29

[QUOTE=bmwh548;5434698]1- Chestie de preferinte
Ceva rotund in stilul tevilor folosite pentru rollcage?

Da, in stilu asta

bmwh548 10-04-13 13:55

Conductor masiv de aluminiu. Avantaje: nu trebuie vopsit, are o culoare "naturala" foarte nimerita. Dezavantaje: nu il poti cositori.
Conductor masiv de cupru. Avantaje: il poti cositori asa ca poti sa obtii o structura complexa, iar lipiturile pot imita sudurile (intr-o oarecare masura). Dezavantaje: trebuie vopsit.

Alternativ: betisoare de urechi.

Catalin1987 16-04-13 09:40

Foarte util ! Mersi.

BLooRS 18-04-13 20:12

am un vw 5 1/24 de la welly si nu stiu ce sistem de prindere are nu vad nici un surub sau altceva cum as putea sa il desfac?:???:

bmwh548 18-04-13 20:21

Suruburile sunt in "carenajele" rotilor.

BLooRS 18-04-13 20:25

le-am gasit , multumesc

lusian 02-05-13 09:48

Pentru cei pasionati de geamuri fumurii, se gasesc saptamana asta la Lidl folii de geam, 25 de lei parca.

Vipermotors 08-06-13 08:15

Salut! stie cineva cu se fac pleope la machete 1:43?

CALIN 79 08-06-13 10:20

Quote:

Originally Posted by Vipermotors (Post 5494754)
Salut! stie cineva cu se fac pleope la machete 1:43?

Salut. Eventual din autocolant (sticker, actibild) culoarea caroseriei. Daca folosesti ceva mai gros la scara asta va arata aiurea.

Vipermotors 08-06-13 10:55

Multumesc Calin! eu le-am facut deja cand o sa incep sa imi prezint si eu colectia o sa o vezi mersi pt sfat....:D

marioxxx 11-07-13 01:30

1 Attachment(s)
Salut baieti,vreau sa fac o diorama cu o portiune de circuit,si implicit un parapet de protectie pe care sa fie anumite reclame,parapetul avand 5 cm inaltime.Am gasit o poza care are exact 5 cm,cand o deschid pe pc,intrebarea este atunci cand am sa o scot la imprimanta iese tot aceeasi dimensiune?

Mht'u 11-07-13 08:59

Quote:

Originally Posted by marioxxx (Post 5523795)
Salut baieti,vreau sa fac o diorama cu o portiune de circuit,si implicit un parapet de protectie pe care sa fie anumite reclame,parapetul avand 5 cm inaltime.Am gasit o poza care are exact 5 cm,cand o deschid pe pc,intrebarea este atunci cand am sa o scot la imprimanta iese tot aceeasi dimensiune?

Nu cred... Mie imi pare mai mica.. Dar poti sa ii dai resize, in print.. Din cate stiu eu :-)

bmwh548 11-07-13 13:12

Atata timp cat imprimanta e setata corect, dimensiunile raman aceleasi.

myke752 19-07-13 10:34

Daca nu iese cum trebuie da-mi un pm ceva...si o redimensionez eu in photoshop...

Vipermotors 13-08-13 23:59

Salut!vreau sa fac un rollcage la o macheta 1:43 stie cineva din ce il pot face si cum sa il prind de macheta?Multumesc.:D

marioxxx 14-08-13 00:10

Salut,dintr-un fir,dar tipul acela fara lite. Doar aluminiu invelit in plastic alb/albastru etc.se modeleaza foarte usor,pt scarile mai mari poti incerca cu mina de pix(modelul acela alb,nu transparent) prin care introduci o sarma/sau firul amintit mai sus,ca sa il poti modela mai usor. Sper sa iti fie de folos,numai bine!

Vipermotors 14-08-13 16:13

Multumesc pentru ajutor marioxxx!:D

HAKU 12-09-13 23:48

stie cineva unde pot gasi in Iasi hartie abraziva (smirghel), preferabil waterproof cu granulatie > 1000?

bmwh548 13-09-13 09:10

Cam orice magazin de piese auto plus magazinele de bricolaj.

Alex_CGA 27-10-13 10:55

Salut!
Am tot cauat dar cred ca am sarit peste aceasta informatie.
Am inteles ca pentru a indeparta vopseaua veche de pe macheta sa folosesc decapant.
Macheta pe care as incerca sa o vopsesc in viitor are bara spate din plastic si este destul de bine prinsa de restul machetei, deci nu as dori sa o dezbin.
Intrebarea este: as putea folosii decapantul pentru a indeparta vopseaua si de pe bara din plastic, sau acesta va afecta foarte rau plasticul?

banutzu18 27-10-13 19:40

Salut, merge sa o indepartezi fara sa o dai jos , dar niciodata sa nu folosesti decapant , DECAPANTUL TOPESTE PLASTICUL , pentru a da jos vopseaua de pe plastic (s-a vorbit mai demult aici la tutoriale) se foloseste lichid de frana DOT3.Stima 8)

Alex_CGA 27-10-13 21:20

Quote:

Originally Posted by banutzu18 (Post 5601141)
Salut, merge sa o indepartezi fara sa o dai jos , dar niciodata sa nu folosesti decapant , DECAPANTUL TOPESTE PLASTICUL , pentru a da jos vopseaua de pe plastic (s-a vorbit mai demult aici la tutoriale) se foloseste lichid de frana DOT3.Stima 8)

Multumesc pentru raspuns, banuiam eu ca nu ar fi ok pentru plastic, dar am vrut sa fiu sigur. Deci trebuie sa izolez destul de bine bara din plastic atunci cand voi incerca curatarea caroseriei metalice cu decapant...

banutzu18 27-10-13 21:32

Quote:

Originally Posted by Alex_CGA (Post 5601246)
Multumesc pentru raspuns, banuiam eu ca nu ar fi ok pentru plastic, dar am vrut sa fiu sigur. Deci trebuie sa izolez destul de bine bara din plastic atunci cand voi incerca curatarea caroseriei metalice cu decapant...

Cam da , trebuie izolata.Spor la lucru.Stima

Reme 27-10-13 22:46

Quote:

Originally Posted by Alex_CGA (Post 5601246)

sa stii ca izolatia nu va tine oricat de bine ai izola bara si mai apoi vei avea problema ca prin zona barelor nu vei indeparta bine vopseaua. Chiar nu merge data jos? in ce este prinsa?

Alex_CGA 28-10-13 17:00

Quote:

Originally Posted by Reme (Post 5601287)
sa stii ca izolatia nu va tine oricat de bine ai izola bara si mai apoi vei avea problema ca prin zona barelor nu vei indeparta bine vopseaua. Chiar nu merge data jos? in ce este prinsa?

Este vorba despre BMW M5 de la maisto, sa imi fac zilele astea timp sa o desfac si sa ii fac cateva poze ca sa o vezi.
Mai vazusem undeva pe forum, ca cineva vopsise aceasi macheta fara sa ii dea bara jos, dar nu stiu exact cum a procedat. Daca nu ma insel cred ca maximix a fost meseriasul.

banutzu18 18-12-13 22:46

Baieti am si eu o intrebare.Cum pot mocheta un interior ?Dar nu vreau cu catifea sau material textil.Astept raspunsul vostru.Multumesc

arctix 18-12-13 23:58

pai si ce vrei sa pui, sau de ce nu vrei catifea?

banutzu18 19-12-13 08:32

Este prea multa munca cu masurat-taiat-lipit, dar daca nu exista altfel de mochetare nu am incotro si o fac pe asta cu catifeaua.

arctix 19-12-13 08:42

am inteles, tu vroiai ceva care sa se muleze pe suprafata si tu doar sa tai surplusul

LaTenT 21-12-13 16:38

Am si eu o intrebare cum se pot demonta rotile de la o macheta 1/18 maisto

bmwh548 21-12-13 22:51

Tragi de ele.

LaTenT 22-12-13 20:14

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 5635189)
Tragi de ele.

Merci frumos

Reme 25-12-13 12:39

intrebare...am comis-o cu un parbriz, ***, mi-a scapat acetona pe el.:( cum pot scoate matuirea acetonei de pe parbriz?

2010 25-12-13 15:08

Nu e de bine :cry:

Reme 25-12-13 20:01

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5636878)
Nu e de bine :cry:

am o idee, dar asta o vedem abia pe 30 cand ma duc la serviciu, matuire cu 1500, apoi 2000, apoi 3m abraziv, apoi 3m fin pt luciu. Poate salvam ceva :)

tzutzu.2009 06-01-14 20:27

Salut. baieti, dati-mi si mie o idee din ce sa confectionez niste anvelope cu talon f mic. Am jantele, dar din pacate fara gume.

bmwh548 07-01-14 10:47

Banda autovulcanizanta (sau ceva de genul). O gasesti in supermarketuri pe la auto de obicei.

razvan01 13-02-14 19:35

Va salut,
Am citit aproape toate paginile, daca nu chiar in totalitate si nu am vazut (sau am omis si pt asta imi cer mii de scuze) un tutorial, sau macar o idee despre cum as putea sa fac masina stanced cu "camber" la roti (sa o cracanez, mai pe romaneste). Am cumparat acum ceva ani un Mini Cooper cu care aveam planuri marete la vremea respectiva, insa lipsa timpul putin nu m-a lasat. L-am regasit astazi aruncat prin garaj, ma gandeam sa ma "joc" putin cu el.

Astept idei, mentionez scara 1/24, firma cararama.

Cu stima,
Razvan T.

razvan01 27-03-14 14:58

Nimeni? Nicio idee?

All times are GMT +2. The time now is 20:05.

- Copyright 2026 4Tuning