Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Teribilişti vs depăşiri (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/211415-teribilisti-vs-depasiri.html)

razvyrulz 18-11-10 21:03

Re: Teribilişti vs depăşiri

Quote:

Originally Posted by SynTheLaZ (Post 3823757)
Domnul sofer .. regulile de baza pe care le invata orice persoana care doreste un permis auto ....

"Conducatorii trebuie sa-si conduca vehiculele cat mai spre marginea din dreapta.Cand drumul are mai multe benzi pe sens, vehiculele vor fi conduse pe banda din dreapta, situata langa acostament. Benzile se ocupa succesiv de la dreapta spre stanga, daca banda utilizata este ocupata, cu obligatia de a reveni pe banda din dreapta, cand este posibil"

Nu stiu cine v-a pus permisul in mana dar ma intreb cine nu va vede in trafic si va iarta de fiecare data !

Pana ajunge sa avem si noi drumuri cum sunt in alte tari, cu limita de viteza minima pe fiecare banda (pe autostrada) mai este mult si bine !

Pana atunci trebuie sa respectam si sa aplicam regulile ....

Pana atunci schimbam bucsi, capete de bara, bielete de directie, amortizoare, flanse amortizoare si arcuri pe dreapta pana ne plicitisim... legea e tampita, te obliga sa mergi prin gropi...

GTR 18-11-10 21:51

Quote:

Originally Posted by razvyrulz (Post 3823984)
Pana atunci schimbam bucsi, capete de bara, bielete de directie, amortizoare, flanse amortizoare si arcuri pe dreapta pana ne plicitisim... legea e tampita, te obliga sa mergi prin gropi...

Eu sunt curios deca ai iesit din Baia Mare anul asta. Eu merg minim 1000 km pe luna prin tara si sun foarte multe sosele surprinzator de bune. Vorbesc in mod special de DN-uri si micile autostrazi.
In orase este altceva si depinde foarte mult de la oras la oras.

SynTheLaZ 18-11-10 21:59

Pot sa va spun in in ultimii 2 ani am umblat toata tara si cum spune GTR drumurile sunt tot mai bune.

Cred ca am acoperit toate drumule europene si o mare parte din cele nationale si nu am de ce sa fiu dezamagit !

Da..posibil sa mai dai de o groapa din cand in cand dar nu iti omoara masina daca esti atent!

razvyrulz 18-11-10 22:11

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3824146)
Eu sunt curios deca ai iesit din Baia Mare anul asta. Eu merg minim 1000 km pe luna prin tara si sun foarte multe sosele surprinzator de bune. Vorbesc in mod special de DN-uri si micile autostrazi.
In orase este altceva si depinde foarte mult de la oras la oras.

Salut,

Eu fac in jur de 500-600 km pe luna, in mare parte in oras si in imprejurimi ce e drept, locul de munca ma tine in birou nu pe drumuri, cel putin aici nu prea am cu ce ma lauda, anul trecut, cand am fost in concediu si am traversat toata tara, am fost incantat, insa doar dupa Bicaz in jos coborand spre mare, pana in Bicaz, am mers, va rog sa ma credeti cu 40 km/h in jur de 100 km, drum frezat de'a latu soselei, iar in combinatie cu suspensie sport... bleah... Insa cum spuneam dupa ce am trecut de Bicaz, toate bune si frumoase. Aici, din Baia-Mare, daca vrei sa mergi spre Borsa (sa treci in Maramuresul Istoric), trebuie sa treci varful GUTIN (muntele Gutai), iar drumul e bun pe portiuni de 200m, iar pe urma, fara sa exagerez, pe alte portiuni, de multe ori te opresti si alegi gropile prin care sa intri, fiindca de ocolit, nu poate fii vorba. Insa cred ca deviem de la discutie, eu ma retrag, sper ca nu am suparat pe nimeni prea tare.

sageata 19-11-10 01:41

Quote:

Originally Posted by razvyrulz (Post 3823984)

https://www.youtube.com/watch?v=89GCpDbLusU

https://www.youtube.com/watch?v=Fqjti...eature=related

Ca sa-l completez pe GTR...;), cam astea-s drumurile la ora actuala in Romania.
nici unul nu aveam garda mai sus de un pachet de tigari si am colindat tara in lung si in lat, avem masinile intregi.
implicit nici mecanica nu ne-a mai omorat. am avut grija de ele.
ma rog, eu nu o mai am, am schimbat-o dar va fi la fel de joasa. nu ne-a usturat fundul daca am mers chiar si pe banda de urgenta. de ce sa nu las pe altul sa se grabeasca? poate are omul o urgenta, intradevar si nu mai judeca cum merge, nu se mai poate concentra, nu este atent. de ce as sta in fata lui sa-l incetinesc. poate nici nu ma baga in seama sau de nervi poate trage in mine cu masina si ma arunca in sant. mor cu legea in brate sau raman infirm pe viata, Doamne fereste! in schimb nici nu l-am lasat sa treaca de mine. sunt mandru......... in scaunul cu rotile sau in sicriu cu zambetul pe buze. deci motivul cu drumurile proaste cade din prima, daca un drum este prost nu este numai pe banda 1.

razvyrulz 19-11-10 06:05

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 3824659)
https://www.youtube.com/watch?v=89GCpDbLusU

https://www.youtube.com/watch?v=Fqjti...eature=related

Ca sa-l completez pe GTR...;), cam astea-s drumurile la ora actuala in Romania.
nici unul nu aveam garda mai sus de un pachet de tigari si am colindat tara in lung si in lat, avem masinile intregi.
implicit nici mecanica nu ne-a mai omorat. am avut grija de ele.
ma rog, eu nu o mai am, am schimbat-o dar va fi la fel de joasa. nu ne-a usturat fundul daca am mers chiar si pe banda de urgenta. de ce sa nu las pe altul sa se grabeasca? poate are omul o urgenta, intradevar si nu mai judeca cum merge, nu se mai poate concentra, nu este atent. de ce as sta in fata lui sa-l incetinesc. poate nici nu ma baga in seama sau de nervi poate trage in mine cu masina si ma arunca in sant. mor cu legea in brate sau raman infirm pe viata, Doamne fereste! in schimb nici nu l-am lasat sa treaca de mine. sunt mandru......... in scaunul cu rotile sau in sicriu cu zambetul pe buze. deci motivul cu drumurile proaste cade din prima, daca un drum este prost nu este numai pe banda 1.

Salut,

Dupa cum am scris mai sus, cel putin la mine in judet, starea drumurilor nu e buna.

Alex4u 19-11-10 08:07

de la depasiri vs teribilisti am trecut sa vorbim despre infrastructura.....legat de colegul mai de sus place tare golfu ala portocaliu:-P

GTR 19-11-10 09:01

Quote:

Originally Posted by razvyrulz (Post 3824702)
Salut,

Dupa cum am scris mai sus, cel putin la mine in judet, starea drumurilor nu e buna.

Este absolut normal acolo unde drumul este prost sa se circule altfel, dar mergi Duminica seara de la Pitesti la Bucuresti sau de la Ploiesti la Bucuresti sa vezi cata turma de tarani romani circula pe banda a 2-a.

Mustang 19-11-10 18:54

Quote:

Originally Posted by Alex4u (Post 3824817)
de la depasiri vs teribilisti am trecut sa vorbim despre infrastructura.....legat de colegul mai de sus place tare golfu ala portocaliu:-P

Iti zic un secret... e tunat cu polizoru' si cu piatra cubica si e o ... CuRVa de masina. :D
Este sagetica?

Ca sa nu fiu offtopic: Mi se pare o chestie de bun simt ca, atunci cand cineva sta in spatele tau pe a doua, sa ii faci niscai loc sa treaca - pana la urma nu e greu pentru nimeni sa se dea putin. In alta ordine de idei: nu mi se pare normal nici ca cel care sta in spate sa dea o garla de blituri. E suficient un blit finut (sau deloc, ca asa e bine) si cam atat (bineinteles daca cel care sta in fata are bunul simt de mai sus)

cangri 20-11-10 00:21

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 3826553)
Iti zic un secret... e tunat cu polizoru' si cu piatra cubica si e o ... CuRVa de masina. :D
Este sagetica?

Ca sa nu fiu offtopic: Mi se pare o chestie de bun simt ca, atunci cand cineva sta in spatele tau pe a doua, sa ii faci niscai loc sa treaca - pana la urma nu e greu pentru nimeni sa se dea putin. In alta ordine de idei: nu mi se pare normal nici ca cel care sta in spate sa dea o garla de blituri. E suficient un blit finut (sau deloc, ca asa e bine) si cam atat (bineinteles daca cel care sta in fata are bunul simt de mai sus)

la fel cum e de bun simt sa nu claxonezi sau sa dai flashuri ca disperatul in cazul in care nu-ti face loc.

GTR 20-11-10 00:36

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3827317)
la fel cum e de bun simt sa nu claxonezi sau sa dai flashuri ca disperatul in cazul in care nu-ti face loc.

Daca nu-ti face loc, nu sunt genul care la o palma sa intorc celalat obraz, adica daca este nesimtit sunt si eu si cu toate astea sunt specimene care nici asa nu se dau nici in 50 km la o parte de pe banda a 2-a, parca sunt propietari. De, romani.

Predator 20-11-10 01:04

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3827332)
Daca nu-ti face loc, nu sunt genul care la o palma sa intorc celalat obraz, adica daca este nesimtit sunt si eu si cu toate astea sunt specimene care nici asa nu se dau nici in 50 km la o parte de pe banda a 2-a, parca sunt propietari. De, romani.

Thumbs up.

Mustang 20-11-10 02:30

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3827317)

Daca vorbim de bun simt... consider ca trebuie sa existe de ambele parti. Ori, daca ala e nesimtit, altii de ce sa nu fie?
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu daca vad o masina (chiar si in oras) ca se taraie mai repede ca mine, semnal dreapta (daca e loc), il las sa se duca si aia e! Daca nu ma dau din fata lui nu ajung mai repede acasa sau unde am treaba, tot aia e! Asa ca... de ce sa fiu capos sa stau in fata lui?

Bogdan_mb 20-11-10 02:50

Nu vi s-a intamplat sa vina unul turbat din spate cu flash-uri iar fara (mare) intentie sa il fi pierdut in retrovizoare ? Senzatia este unica.

Tzzantaru 20-11-10 07:56

mi s-a intamplat sa vina unu turbat din spate cu flashuri..da asa nesimtit de pe la 100m in spate tot un flash o tinea , chiar daca pe prima banda nu era loc sa ma dau.si...am lasat-o mai moale si am mers regulamentar in paralel cu ala de pe prima banda.e....clasic :D sa-l vezi pe impacientatu de copil din spate cum musca din volanu merc-ului.

nu ma intelegeti gresit , cand am loc sa ma dau ma mut de pe banda inainte sa se apropie el de mine , ca sunt cu ochii in oglinzi(nu stau sa ii vanez , dar ma asigur in mod constant sa stiu tot timpu pe cine am in laterale sau spate in caz de.."neprevazute" sa pot face manevra aproape instant).da cand eu merg cu 70 in oras si prima banda e ocupata si n-am loc sa intru iar impacientatu din spate imi scoate ochii cu flash-urile ma apuca pandaliile.si am trecut de faza in care ma luam cu ei la alergat.imi pastrez viteza sau cobor la 60 si merg in paralel cu ala de pe prima banda..de ce sa ma pun pe mine in pericol pt un ghibol??

daca il vad ca vine lansat sau daca vine si imi sta lipit de cur si cauta locuri libere sa ma depaseasca(da fara sa-mi scoata ochii cu flashuri sau alte chestii) ii dau putin gaz sa-l ajut putin si la prima "portita" il las sa treaca.

All times are GMT +2. The time now is 23:40.

- Copyright 2026 4Tuning