Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Megane RS facelift Vs Golf V Gti (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/16718-megane-rs-facelift-vs-golf-gti.html)

Morro 22-01-08 14:59

Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti

ai intuit bine ... ma refeream la RS dCi

riptor 25-01-08 23:56

doamne cat o sa mai tina topicu asta?? putem sa cadem odata de acord ca megane-ul e mai rapid macar? stiu ca golful e mai bine inchegat,stiu ca e mai confortabil si teoretic si mai fiabil,probabil ca si la piese sta mai bine (desi asta e un aspect irelevant pt mine,si nu zic asta pt ca as innota in dolari ci pt ca atunci cand mi-am luat clio rs nu ultimul lucru la care m-am gandit a fost costul de intretinere) insa consider ca un adevarat iubitor de hot hatch va alege intotdeauna varianta cea mai rapida.am sa mai fac cateva precizari fara sa citez anumite persoane.unii intreaba de ce nu se vand rs-uri cat se vand gti-uri.pentru ca suntem romani fratilor,de aia.pentru ca am trait sub comunism 50 de ani si pentru ca suntem inca saraci.si de aia nu ne place sa riscam in a cumpara o masina si ne place sa credem in ce se stie (masina germana e mai buna ca aia frantuzeasca) si nu zic ca cea am scris in paranteza nu e adevarat pentru ca intr-adevar este.problema e ca inca nu suntem um popor care sa aiba destui bani si destula cultura in domeniul auto incat sa alegem un megane(fie el si rs) in fata unui gti.dupa revolutie masinile sh germane au invadat piata.toata lumea stia astra gsi,bmw ursulet si golf gti.astea erau cateva din masinile tari stiute de proaspetii vitezomani romani.cum sa cumpere romanu care are si el acolo ceva bani o masina frantuzeasca? daca se strica? nu are bani sa o repare (mai ales daca e sport!!) asa ca isi ia o nemtoaica sa il tina mult si bine,e si normal.ma intreb oare de ce anglia e piata in care se vand cele mai multe modele renaultsport? pentru ca oamenii aia au bani,pentru ca stiu ca renault face rs-urile bine, mergeti acolo si o sa vedeti ca vw nu mai e rege ca la noi.si mai e un aspect pe care sincer il regret: renault nu isi face la noi in tara reclama la modelele sport.mare pacat. nici vw nu am vazut sa se agite prea mult,ei au motiv,ei stiu ca au castigat increderea noastra si nu se obosesc.ford are microsite dedicat focusului st,pacat ca renault nu face asta.sunt convins ca daca si-ar promova rs-urile ar incepe lumea sa faca diferenta intre un renault si un renaultsport. si o chestie de care mi-am amintit acum si nu are legatura cu ce am zis pana acum: atat gti-ul cat si megane-ul merg pana in 250 la ora.sunt filmulete pe youtube cu fiecare atingand 250,deci si la top speed sunt 99% egale. ca o concluzie aleg in cazul unui hatch performantele si mai putin restul.
mai vreau sa rog posesorii de megane si cei de gti un lucru in speranta ca mai lamurim un aspect: cand va duceti la o revizie faceti va rog o poza facturii si postati-o pe acest forum sa vedem exact cat de scumpe sunt piesele renault,sunt foarte curios.
va salut!

dolb 26-01-08 08:23

pai am cazut de acord ca este mai rapid megane-ul ( si nici eu nu am nimic de comentat la capitolul asta ) dar au fost guri rele care spuneau ceva de genu: MEGANE RS BEST CAR OF THE WORLD, si GOLF GTI WORST CAR EVER ;)

ambele au plusuri si minusuri

gigi galagie 26-01-08 18:13

dupa parerea mea,riptor a scris cel mai bine...are dreptate in tot ce a mentionat mai sus..

MIRCAT 30-01-08 01:38

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1307340)
mercul din link nu cred ca il lasi tu chiar asa in spate :) poate te lasa el un pic

ma mir cum de nu ai bagat in discutie clk 63 amg black edition!dar asta este.....unii nu au inteles ca aici se vb de golf 5 gti vs. megane rs!

Hexer 30-01-08 13:20

@riptor: Aveai o fraza unde scriai ca piata romana nu e destul de inteligenta. Ai absoluta dreptate, in afara de germania maisnile germane in total nu presinta o masa atat de mare incat in romania, la noi intr-o intersectie daca in fiecare 5 minute nu trece 3-4 VW insemna ca e seara sau drumul e inchis, daca mergem in alte tari (germani exlus, dar si acolo se simte) VW e mult, mult mai rar, ex bun, ieri am mers in oras (Budapesta) si la cel mai aglomerata drum timp de 4-5 minute nu ma vazut inci un VW...chear si eu eram socat, in schimb era plin de masini franceze si japoneze...:S

dolb 30-01-08 13:48

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1323140)
@riptor: Aveai o fraza unde scriai ca piata romana nu e destul de inteligenta. Ai absoluta dreptate, in afara de germania maisnile germane in total nu presinta o masa atat de mare incat in romania, la noi intr-o intersectie daca in fiecare 5 minute nu trece 3-4 VW insemna ca e seara sau drumul e inchis, daca mergem in alte tari (germani exlus, dar si acolo se simte) VW e mult, mult mai rar, ex bun, ieri am mers in oras (Budapesta) si la cel mai aglomerata drum timp de 4-5 minute nu ma vazut inci un VW...chear si eu eram socat, in schimb era plin de masini franceze si japoneze...:S

asta pentru ca ei au alta mentalitate... lor nu le pasa ca maine poimaine masina se strica! noua romanilor ne pasa si daca ar consuma mai mult, sau ti-ar "suge" uleiul repede! pentru noi romanii se potriveste perfect zicala:" dai un ban da' face" in rest cred ca intelegi ce vreau sa zic
( daca as fi si eu ca ei mi-as lua si eu o japoneza .. )

Hexer 30-01-08 14:01

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1323224)
asta pentru ca ei au alta mentalitate... lor nu le pasa ca maine poimaine masina se strica! noua romanilor ne pasa si daca ar consuma mai mult, sau ti-ar "suge" uleiul repede! pentru noi romanii se potriveste perfect zicala:" dai un ban da' face" in rest cred ca intelegi ce vreau sa zic
( daca as fi si eu ca ei mi-as lua si eu o japoneza .. )

:rolleyes2
Acuma nu inteleg...cu prima parte spui ca vrei masina fiebila si la sfarsit scri ca de asta nu cumperi masina japoneze...:!::?:

Ai si tu ceva fixuri de ... wow, sau am inteles gresit?

Daca vreti masina ieftin de intretinut sa cumparati Mercedes W210-211 (class E, ochiosul) cu motor pe benzina, mai ieftin de intretinut ca un logan, golf 2-3 sau ce vreti voi, magazinele sunt pline de piese contrafacute de buna calitate.

dolb 30-01-08 14:04

nu am zis ca japoneza nu e fiabila! la motor japonezele sunt mai fiabile decat nemtoaicele, iar eu prefer o japoneza pt ca asta imi place!
By the way: o masina fiabila nu inseamna neaparat intretinerea foarte ieftina!

Hexer 30-01-08 14:11

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1323262)
nu am zis ca japoneza nu e fiabila! la motor japonezele sunt mai fiabile decat nemtoaicele, iar eu prefer o japoneza pt ca asta imi place!
By the way: o masina fiabila nu inseamna neaparat intretinerea foarte ieftina!

Japonezele sunt mai bune in electronica, tabla, motor, cutie de viteza, deci cam tot ce inseamna fiabilitate.
La partea -simtul de calitate- europenele sunt/erau mai buni, dar e un fel de placebo, simti ca e mai fin lucrat, materuale mai de clitate dar dedesup e ... slab, numai simtul e bun.
La masini europene nu se poate face o diferenta foarte mere in fiabilitate, numai simtul de calitete.

fordlover 01-02-08 09:49

normal ca gti-ul

vacaroz 01-02-08 14:12

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1323140)

si in franta vezi aproape mai multe nemtesti decat frantuze.aduci vb de niste chestii din care nu pot iesi decat polemici. am fost in bagdad ieri si renaulturile erau folosite la caratul cartofilor. la orezari cumpara renaulturi sa le ia motorul si sa`l foloseasca pt irigat etc etc si in japonia renaulturile le folosesc la masini pt arat si etc etc etc.o frantuzeasca peste 100 000 km nu o mai vinzi in veci la un pret relativ acceptabil....un bun prieten cu care petrec cel putin o ora pe zi are un fel de mini parc auto. si ca stupoare... a ramas cu un 607 si un 407 de ceva vreme ca romanii nici nu mai vor sa auda de frantuze. 607 are 140 000 km si arata chiar bine si`l are de juma de an iar 407 nu ai ce`i reprosa. si nu ma lua ca are pretul piperat, e un pret care sa scape de ele.parca u spuneai mai sus sa se vb strict de golf si megane si acum vii ca ai vazut u in budapesta nuj ce.si eu la bunici la tara am vazut doar vw. si cu piesele contrafacute, arata`mi u o marca care nu gasesti in ro piese contrafacute

dolb 01-02-08 14:18

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1328452)
si in franta vezi aproape mai multe nemtesti decat frantuze.aduci vb de niste chestii din care nu pot iesi decat polemici. am fost in bagdad ieri si renaulturile erau folosite la caratul cartofilor. la orezari cumpara renaulturi sa le ia motorul si sa`l foloseasca pt irigat etc etc si in japonia renaulturile le folosesc la masini pt arat si etc etc etc.o frantuzeasca peste 100 000 km nu o mai vinzi in veci la un pret relativ acceptabil....un bun prieten cu care petrec cel putin o ora pe zi are un fel de mini parc auto. si ca stupoare... a ramas cu un 607 si un 407 de ceva vreme ca romanii nici nu mai vor sa auda de frantuze. 607 are 140 000 km si arata chiar bine si`l are de juma de an iar 407 nu ai ce`i reprosa. si nu ma lua ca are pretul piperat, e un pret care sa scape de ele.parca u spuneai mai sus sa se vb strict de golf si megane si acum vii ca ai vazut u in budapesta nuj ce.si eu la bunici la tara am vazut doar vw. si cu piesele contrafacute, arata`mi u o marca care nu gasesti in ro piese contrafacute

referitor la pretul de vanzare! cumnatul meu si-a luat prin 2004 un megane sedan full .. l-a dus leasingul undeva la 23 - 25.000 si cu cat crezi ca a vandut-o? 10.000 :| scuza-ma .. un golf l-ai luat cu 15.000 il dai cu 10.000, asa am facut si eu cu fosta mea masina ( opel ) am luat-o cu 6500 am vandut-o dupa un an jumate cu 6800 si asta pt ca in romania este mentalitatea ca nemtestile sunt mai bune decat frantuzoaicele

vacaroz 01-02-08 15:30

si dc anume a vrut sa scape de ea ?:D

dolb 01-02-08 15:51

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1328606)
si dc anume a vrut sa scape de ea ?:D

cand mergi zilnic cu o masina in care troncane bordul, manerele si simti fiecare groapa si pe langa asta dai la revizie 15-20 de milioane crede-ma ca iti vine sa o vinzi si cu 5000.. numai sa scapi de paguba! acum are audi .

All times are GMT +2. The time now is 23:31.

- Copyright 2026 4Tuning