Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

TUDOSE ALX 22-02-07 09:25

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

Quote:

Originally Posted by BYG'u (Post 760497)
frumos interior .......AM :)))))))))))))))))))))

Accept ca Golful este mai un pic mai bine finisat la interior dar cu poza asta tu ai pus in valoare ceva ce ST are standard si la GTI nu regasesti nici la optionale : ceasurile de pe bord ce indica presiunea turbo, temperatura ulei , presiune ulei . Acestea sunt indispensabile la o masina sport asa cum este ST si GTI !!!!!!!!!

TUDOSE ALX 22-02-07 09:42

Quote:

Originally Posted by mercut (Post 761396)
de acord poti sa cari si mortii la groapa cu ea dar vw nu a laudat touran si nu a facut din el un model de varf cum au facut ford cu s-max..
de ce te multumesti sa vorbesti doar de golf plus si fox (care sa fim seriosi nu e 'penibilitate' mai mare decat ka) si nu vorbesti de alte modele pentru care ford nici nu a gandit inca un rival? sau poate aveti pretentia ca ford maverick e un concurent periculos pt touareg..
phaeton a fost un 'flop' pt ca a avut rivali directi audi a8, mercedes s-class, bmw seria 7..ford nu are in nici o clasa rival direct pt un audi, mercedes, nu mai vorbim de clasa de lux..

Daca Ford ka este o penibilitate atunci explica asta :

"Un studiu realizat de compania independenta britanica Warranty Direct dezvaluie faptul ca marcile nipone domina un top 100 al ultimului deceniu in ceea ce priveste calitatea masinilor produse de acestea.

Astfel, nu mai putin de 16 modele din primele 20 apartin constructorilor japonezi, in conditiile in care studiul a vizat peste 50.000 de modele din toata lumea. Studiul britanic este foarte util pentru cei care au un vizor un model second-hand, deoarece principalul criteriu in stabilirea ordinii in top a fost media frecventei de defectiuni care a aparut pe perioada vietii fiecarui model.
Iata lista completa a modelelor aflate in Top 100:

LOCURILE 1-10

1Honda Accord

2Subaru Forester

3Mazda MX-5

4Mitsubishi Carisma

5Toyota Yaris

6Honda Civic

7Nissan Almera

8Honda CR-V

9Toyota RAV4

10Nissan Micra

LOCURILE 11-100

11Lexus IS 200

12Mazda 626

13Jaguar X-Type

14Toyota Land Cruiser

15Volvo S/V40

16MINI (BMW)

17Suzuki Vitara

18Mazda 323

19Toyota Carina E

20Saab 9-5

21Lexus LS400

22Ford Ka

23Rover 45

De mentionat ca cel mai fiabil VW se afla pe d-abia pe locul 36 - Golf .

TUDOSE ALX 22-02-07 09:48

Quote:

Originally Posted by BYG'u (Post 760478)
@unlord......ma da ford fushion ce *** e ?????? si lista poate continua si aici ,dar nu ma bag in discutiile astea de *** ,
ce legatura au astea cu faptul k in loc sa dai banii pe ST motor 2.5 225 cp (taxe si impozite mai mari si nici nu e mai rapida) dai pe 2.0 230 CP ?(k tot a iesit editia 30 ,6.6 suta, dar si asa 200 cp cu DSG nu se stie niciodata,cum mi-a stat in spate si Megane RS tot de 225 cp si are suta park in 6.5 asa zicea proprietarul) si la interior sa nu mai vb k ford e departe rau de adev ,(si knd mai vedeam la mondeo ceasurile alea in bord de radea toata lumea de ele) , la materialele ieftine folosite pe interior ,si la exterior k dak nu ai culoarea portocalie de la 20 de m nici nu stii dak e ST sau un diesel de kk ...sa nu mai vb k nu are rost .
eu deocamdata am ales ce mi-a placut , knd o sa iti vina randul sa ai banii in mana pt ST sau GTI si ti-ai ales , si o conduci de ceva timp , atunci sa mai vi aici cu argumente , dar kt timp mergi cu dacia la servici si intrii pe forum sa ne dai explicatii despre ST si GTI (mai nou de VW vs FORD) mai bine taci.si ce motor mai fiabil vb ma ? eu am condus destule masini Ford , si nici nu se compara , departe rau , vb cineva mai devreme , Ford poti sa il compari cu opel ,nu cu altceva , si ma refer la ford europa.
"oricum credk trebuie sa mai astept sa imi cumpar un golf sau un passat , sau orice de la vw k sa se strice de noua de 3 ,4 ori precum mondeo " , am trait-o pe pielea mea , bineinteles k se mai poate intampla , dar oricum mi-am facut o impresie . .....
!!!sper k nu vi iar cu prostii sa rasp , k nu ma mai obosesc a 2 a oara!!! .

Este vorba de potentialul de preparare si de urcare in putere a masinii .

In Focus ST daca mai bagi 2500 euro il faci de peste 300 cp
In GTI trebuie sa bagi mult mai multi bani .

Sa nu mai vorbim ca motorul TFSI e LIMITAT la 320 cp din cauza injectoarelor care nu se pot inlocui de destept ce sunt facute !!!!!!

bogdan_wrc 22-02-07 10:03

iar m-ati provocat....

sa o luam pe rand...

ceasuri din alea se pot pune oricand pe Golf. si muult mai frumose si mai exacte. iti arat cat de curand cateva... puse si mai bine si mai exacte. e un + prea mic fata de altele muult prea multe -.

liste din alea iti dau si eu copy-paste cate vrei cu diferite topuri... mai ales cel de vanzari ;)

legat de modificari..ia vezi tu ca S3 are aclesi motor cu cateva diferente si are 265 de cai. si doar din cip il duci la 310. cu 2500 faci si GTI la 300. si asta din 200. daca tu ajungi la 300 din caii mai multi ai focusului, care e mai acstigat? GTI ca primeste 100, sau Focus ca primeste mai putin?
si injectoarele de la focus nu sunt limitate?? sunt fara flow limit... fara numar...
stii tu ceva ceva...dar nu total..
cum sa nu se poate inlocui injectoarele..ia cauta R GTI sa vezi ce modificari are facute de APR si mai vb dupa aia. daca ai bani, poti pune injectoare de Veyron (nu e o gluma!!) . cauta pe vortex.com detaliat ce are RGTI in plus.
ce pui tu la ST cu 2500? ca tare sunt curios..ce piese ieftine gasesti. da, la GTI doar turbina a ajuns la minim ~1000 pret. si poate te costa kitul 3-4000, da rmacar stii ca ce schimbi sunt mai mult decat ok, testate si cunoscute. ti-am zis..vezi pe vortex, APR si altele ;)
dupa ce scoate APR un RGTI prototip, dar PUBLIC..nu firme de tuning ascunse... atunci sa imi arati mie un Focus asa ;)

BYG'u 22-02-07 14:33

tudose...du-te tata in camp sa vb cu mistretii poate aia te cred .
app uita-te la RGTI cati cp are ? ok ? credk iti raspunde si mistretul :)) dak nu il plictisesti si pe ala .

BYG'u 22-02-07 14:42

Quote:

Originally Posted by TUDOSE ALX (Post 764618)
Accept ca Golful este mai un pic mai bine finisat la interior dar cu poza asta tu ai pus in valoare ceva ce ST are standard si la GTI nu regasesti nici la optionale : ceasurile de pe bord ce indica presiunea turbo, temperatura ulei , presiune ulei . Acestea sunt indispensabile la o masina sport asa cum este ST si GTI !!!!!!!!!

in loc sa remarci alea 3 ceasuri care le pot monta oricand mai bine remarcai dsg-ul care pt ST e ceva necunoscut .:rolleyes2 :shock:

TUDOSE ALX 22-02-07 15:57

Quote:

Originally Posted by BYG'u (Post 765175)
tudose...du-te tata in camp sa vb cu mistretii poate aia te cred .
app uita-te la RGTI cati cp are ? ok ? credk iti raspunde si mistretul :)) dak nu il plictisesti si pe ala .

E greu sa ne pastram bunul simt , eu nu te-am trimis nicaieri !
O sa incerc sa fiu scurt sa nu te plictisesc .
Diferenta dintre noi e ca eu am o parere obiectiva pentru ca nu am nici una din masinile astea .Deci pot sa accept ca punct forte pentru Golf faptul ca are DSG , nu e preferinta mea dar e corect ca e un punct forte asta . Repet accept si sunt de acord cu unele plusuri are Golfului, per total mi se pare ST-ul mai ok, dar voi , proprietarii si simpatizantii acestei marci sunteti parca indoctrinati si nu acceptati ca masinile voastre pot fi la anumite lucruri mai slabe ca altele .
Sincer ai testat Focus ST , stii cum merge , cum se aude motorul 2,5 in 5 pistoane ....???

piele_bps 22-02-07 16:35

Nu mai fiti rautaciosi, si documentati-va mai bine si despre Ford. Ganditi-va ca o sa apara FOCUS RS, o masina de aprox. 300 cp facuta de producator, care are si GARANTIE. Ca asa sunt si Focusuri cu motoare V8 americane de 400-500 cp, cu transmisie integrala, etc. Orice masina o faci de multe sute de cai, indiferent daca e Ford sau VW, doar bani sa ai.
Cand Ford a scos in 2002 vechiul in FOCUS RS de 215 cp, nu cred ca VW avea ceva similar.
O masina o lauzi si dupa cum iese din fabrica nu numai dupa cum poti sa o modifici, daca ai bani.

TUDOSE ALX 22-02-07 16:59

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 764702)
iar m-ati provocat....

sa o luam pe rand...

ceasuri din alea se pot pune oricand pe Golf. si muult mai frumose si mai exacte. iti arat cat de curand cateva... puse si mai bine si mai exacte. e un + prea mic fata de altele muult prea multe -.

liste din alea iti dau si eu copy-paste cate vrei cu diferite topuri... mai ales cel de vanzari ;)

legat de modificari..ia vezi tu ca S3 are aclesi motor cu cateva diferente si are 265 de cai. si doar din cip il duci la 310. cu 2500 faci si GTI la 300. si asta din 200. daca tu ajungi la 300 din caii mai multi ai focusului, care e mai acstigat? GTI ca primeste 100, sau Focus ca primeste mai putin?
si injectoarele de la focus nu sunt limitate?? sunt fara flow limit... fara numar...
stii tu ceva ceva...dar nu total..
cum sa nu se poate inlocui injectoarele..ia cauta R GTI sa vezi ce modificari are facute de APR si mai vb dupa aia. daca ai bani, poti pune injectoare de Veyron (nu e o gluma!!) . cauta pe vortex.com detaliat ce are RGTI in plus.
ce pui tu la ST cu 2500? ca tare sunt curios..ce piese ieftine gasesti. da, la GTI doar turbina a ajuns la minim ~1000 pret. si poate te costa kitul 3-4000, da rmacar stii ca ce schimbi sunt mai mult decat ok, testate si cunoscute. ti-am zis..vezi pe vortex, APR si altele ;)
dupa ce scoate APR un RGTI prototip, dar PUBLIC..nu firme de tuning ascunse... atunci sa imi arati mie un Focus asa ;)

Nu e vorba de copy-paste din ceva aiurea , la CAR OF THE YEAR e unsingur juriu acreditat European iar Topul Fiabilitatii e facut urmarindu-se gradul de multumire al clientului , deci cea mai realista apreciere .
S3 are acelasi motor dar cu o turbina mai mare !!!!
La ST pui asa : evacuare Magnex , Kit admisie K&N , Soft ,Supapa si intercooler Forge .Se obtin minim 300 cp .

UNLORD 22-02-07 17:16

1 Attachment(s)
http://www.morego.co.uk/product_deta...e=10&model=451

Focus ST Morego - 355 hp

In curand de la wolf : focus STwr360 (360 hp), wr330 exista deja! si mai exista si quaiffe diferential pt astea!

Pe motorul de ST au scos volvo Evolve (parca) de peste 500 de hp!

Si sa fim seriosi! e mai convenabil de tunat un motor de cilindree mai mare cu turbina decat unul mai mic. motorul e stresat mai putin de catre turbina! cred ca asta o puteti recunoaste cu totii!

si o poza cu interiorul de focus care arata mai bine decat cel de vw: Deci BYG ce interior frumos nu ai! :)

TUDOSE ALX 22-02-07 17:22

Siguranta e un factor important nu , viata e frumoasa si merita traita !!!

Volkswagen Golf
Adult occupant rating
Pedestrian rating Child Protection rating
Test Scores: Front 13 (81%) Side 18 (100%) Belt Reminder 2 Overall 33 Pedestrian 19 (53%) Child Protection 37 (76%)

Ford Focus
Adult occupant rating
Pedestrian rating Child Protection rating
Test Scores: Front 16 (100%) Side 18 (100%) Belt Reminder 2 Overall 35 Pedestrian 15 (42%) Child Protection 40 (82%)

Sta mai bine Focus nu ?????
Puteti verifica informatiile intrand pe : http://www.euroncap.com/content/safe...?id1=2&id2=204

UNLORD 22-02-07 17:28

Pai focusul e declarata oricum cea mai sigura masina din clasa!

TUDOSE ALX 22-02-07 17:32

Cea mai sigura , cea mai stabila si cea mai manevrabila .
Detine suspensie independenta inca din 1998 si asta e generatia a doua .
Golf d-abia pe 5 au pus .

TUDOSE ALX 22-02-07 17:35

Ref la cele spuse de Bogdan WRC : "liste din alea iti dau si eu copy-paste cate vrei cu diferite topuri... mai ales cel de vanzari "

Golf a detinut suprematia timp de 5 ani la cea mai vanduta masina in Europa .Felicitari pentru ce a fost . In anul 2006 FOCUS si nu numai a detronato . E undeva pe locul 4 acum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zGb 22-02-07 18:15

Quote:

Originally Posted by TUDOSE ALX (Post 765420)
S3 are acelasi motor dar cu o turbina mai mare !!!!

si alte pistoane si alte injectoare si probabil si alte chestii necunoscute de mine schimbate...oricum ziceai ca esti obiectiv...eu nu cred ca doar lucrezi la ford :lol: :lol: :lol: :lol:

All times are GMT +2. The time now is 22:43.

- Copyright 2026 4Tuning