Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

capricosti 11-08-09 09:58

re: Club Ford Capri

@ Silencer Power,
Cat despre bara fata nu e chiar groteasca cum zici tu, poate ai tu probleme cu calculatorul (verifica-i conexiunile), sau cu monitorul (schimba-l). Sau poate e vorba de fotogenie, si eu am fost surprins cum arata in poze, dar in realitate e destul de ok. Stiu ca nu e o capodopera insa nu e nici varza (!!!) ca sa-l schimb urgent. Din fericire nu toti au un simt critic asa sensibil cum ai tu, la cei mai multi le place cum arata si nu le provoaca tulburari estetice negative ...

criss 11-08-09 10:36

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 2549605)
sincer, nici eu nu stiu de unde e scoasa diferenta de 17CP, tot incerc sa aflu, da' n-am sanse.

Din raportul de comprimare,de acolo si diferenta intre ele :

Cologne 2300 V6 60° OHV

02.69-08.72: YY (High Compression)
02.69-08.72: YZ (Super High Compression)
09.72-04.75: YY (High Compression)
05.75-04.85: YYE (High Compression)
05.75-04.85: YYN (High Compression)

Al meu are cod YYH,nu l-am gasit la specificatii :???:

Silencer Power 11-08-09 10:46

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2549580)
@ Silencer Power,
calmeaza-te mosule, anarhia de care vorbesti (sau ciorba) a fost folosita de Ford pe Capri mk2 la cateva zeci de mii de masini, eu doar am preluat exemplul lor, partial din necesitate (SPORT), partial de dambla (GT)! Afla de la mine (bag sama ca nu stiai) ca s-au fabricat Capri 1600 GT.Ghia, 2300 GT.S.Ghia, 3000 GT.S.Ghia. Sau credeai ca GT este apanajul numai a masinilor cu motoate V6-8-etc ? Cei de la VW au avut GT la penibilul Passat (GT cu 4 usi !!!) prin 1988-1992 si n-a murit nimeni din cauza asta , poate doar cativa in accidente grave produse de masinile respective. Asa ca daca la Capri cu motor de 1600cc,4L, 88cp, demaraj 0-100 km/h 13,5 s, v max 168km/h, sau motor 2300cc,V6, 108cp, 0-100km/h 11,2 s, v max 178 km/h, s-a putut pune emblema GT mi-am permis permis s-o pun si eu la motor 2000cc,dohc,120cp, 0-100 km/h sub 9,9 s (ca sa nu zic 10 s, pt ca mi se pare jenant). Si deocamdata nu s-a petrecut nici o catastrofa din cauza asta,n-au picat nici rotile, nici motorul, masina mea tolereaza anarhia !
Asa arata scaunele de Ghia.

Referitor la GT n-ai inteles ce am vrut sa spun si nici nu o sa-mi pierd timpul sa-ti explic pentru ca se vede ca esti prea subiectiv ca sa mai vezi/intelegi realitatea.

Raman in continuare la parerea mea, Sport si GT arata ca o ciorba, iar bara este sub orice critica, n-are nicio legatura, nici cea mai mica legatura, cu masina!

ps: Sunt foarte misto scaunele!

pps: Ce faci daca o sa pui un Cosworth si o sa prinzi 100km/h in ~6 secunde, o sa pui Tickford pe spoiler? :)))) Ar mai fi si varianta in care sa pui bi-turbo pe motor si sa prinzi 100km/h in ~4 secunde... sa vedem noi atunci Tickford, GT, Sport, S, Ghia etc :D

florin_cars 11-08-09 11:13

nu va faceti atatea griji in privinta lui silencer power, ii place sa comenteze la toti si toate, deh, "banii nu sunt o problema", doar el e pasionat, noi restul suntem kitschosi, etc. Fiecare cum poate, sfatul trebuie sa ramana unul mai calm, nu asa in batjocura, chill & peace :hug:

Quote:

Originally Posted by criss (Post 2549724)

Cologne 2300 V6 60° OHV

Pai al tau e 2.3-ul normal, de care au toti, astea de mai sus, vad ca toate sunt HIGH COMPRESSION, n-am auzit de ele, mai este unul mai nou, dupa '82 parca si are 114CP, nu-i cunosc codul. pFff ce multe 2.3 sunt :-P

capricosti 11-08-09 16:02

@ Silencer Power,
ok, vad ca nu ne intelegem. Ti-am spus ca SPORT o sa dispara cand o sa am alta masca mai buna, Ghia ramane unde este pus de fabrica, n-o sa-l dau jos ca sa fac cuiva pe plac, iar GT il pastrez ca sa-mi fac eu damlaua. Cat despre Cosworth, mi-ar place mie ! (DOHC-ul de 220 cp e preferatul meu). Cred ca putem incheia subiectul, ne-am spus amandoi punctele de vedere, si chiar daca 'nu cadem la pace' macar putem ramane amici.
M-ai facut curios, as vrea sa vad pozele cu Capri tau, dar nu stiu unde sa le caut. Nu e vorba de comentarii revansarde (glumeam cand am afirmat asa), ci doar stricta curiozitate. Tu iti pui cumva Cosworth V6 ?

Silencer Power 11-08-09 16:34

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2550573)
@ Silencer Power,
ok, vad ca nu ne intelegem. Ti-am spus ca SPORT o sa dispara cand o sa am alta masca mai buna, Ghia ramane unde este pus de fabrica, n-o sa-l dau jos ca sa fac cuiva pe plac, iar GT il pastrez ca sa-mi fac eu damlaua. Cat despre Cosworth, mi-ar place mie ! (DOHC-ul de 220 cp e preferatul meu). Cred ca putem incheia subiectul, ne-am spus amandoi punctele de vedere, si chiar daca 'nu cadem la pace' macar putem ramane amici.
M-ai facut curios, as vrea sa vad pozele cu Capri tau, dar nu stiu unde sa le caut. Nu e vorba de comentarii revansarde (glumeam cand am afirmat asa), ci doar stricta curiozitate. Tu iti pui cumva Cosworth V6 ?

Inca mergea...

capricosti 11-08-09 16:39

@ player 77'
Capri 2300 GT s-a fabricat intre 1969-1972, avea 125 cp, cuplu 18,7/3500, 0-100km/h in 9,8 s, v max 190 kn/h. Carburatorul este acelasi cu cel de pe celelalte motoare de 2300 cc (Solex 35 DDIST), dar probabil cu alte jiglere. Am vazut pe un site american ca este ceva firma care reconditioneaza carburatoare de la Ford Pinto 1600cc ,dar si alte cilindree, la care ofera 2 kit-uri: unul standard si altul pentru competitii- ambele pt acelasi tip de carburator. Kit-urile se vindeau fragmentat, puteai opta si numai pt anumite piese. Carburatorul (gata reconditionat de ei) cu kit standard costa cam 430-450 $, iar cel cu kit pt competitii costa cam 570-590 $. N-am retinut insa cati cai putere avea in plus comparativ cu cel standard. Asta cred ca este explicatia pt cei 17 cp in plus la Capri 2300 GT.

Silencer Power 11-08-09 16:50

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2550573)
Tu iti pui cumva Cosworth V6 ?

Nu-mi pun cossie... o sa fie un 2.8 carburatie, cu carburator Holley de 500 cfm, aprindere electronica reglabila Mallory HyFire VIIC, distribuitor Mallory, supape stage 3, axa Kent si ma opresc aici.

capricosti 11-08-09 16:57

@ Silencer Power, vad ca tu preferi varianta 'naturala' , pt gustul meu e insa prea simplu, eu credeam ca asa ceva este doar pt colectionari sau pensionari ! Nu fac bascalie, sincer credeam ca nu mai exista Capri cu aspectul din fabrica. Arata bine dar eu cred ca puteai face eleronul ceva mai proieminent. Ma frapeaza insa oglinzile de pe botul masini, la cat am inteles eu ca esti de exigent ma mir ca nu le-ai dat jos. Inclin sa cred ca te tii de glume, nu cred ca aia e masina ta...

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 2550705)
Nu-mi pun cossie... o sa fie un 2.8 carburatie, cu carburator Holley de 500 cfm, aprindere electronica reglabila Mallory HyFire VIIC, distribuitor Mallory, supape stage 3, axa Kent si ma opresc aici.

Aici m-ai incuiat, de astea nu stiu nimic dar suna interesant. Trebuie sa te pricepi foarte bine la mecanica si sa ai si mecanic super ca sa o poti finaliza ! Si un sac mare cu bani. Modificarile astea o sa incapa sub capota sau o sa modifici capota ?

Quote:

Originally Posted by criss (Post 2549724)

Cologne 2300 V6 60° OHV

Motorul care l-am avut eu pe Capri era din 1981, YYN, avea 114 cp (84 kw), dar unde am gasit date despre el (pe un site englezesc de la ceva club Capri) scria ca este continuatorul lui YYE, insa vad ca din lista ta reiese ca s-au fabricat in acelasi timp. YY au fost pe mk1, ambele de 108 cp, YZ este (motorul lui player 77 ?) GT-ul de 125 cp. Nu sunt sigur, dar cred ca H este posibil sa se refere la modelul de masina (probabil Taunus sau Granada), unde m-am uitat eu, lista de mai sus corespunde cu Capri.

criss 11-08-09 20:54

De aici am luat datele.

florin_cars 11-08-09 21:16

Acolo e o greseala la YYN, pt ca dupa cum am zis si mai sus, e modelul nou, ultimul de 2.3, nu e 82 cum am zis eu, vad ca l-ai avut tu din 81, oricum e greseala, nu s-au facut in paralel, e continuarea lui YYE ce sigur nu s-a facut pana in 85, undeva la inceputul lui 80-82, s-a facut trecerea. Are alt arbore/fulie/chiulase, suporta chiulase si gal adm de 2.4/2.8 din cate am auzit. YYH este de pe Granada, si eu ma gandeam ca poate ultima litera defineste modelul de masina pe care a fost pus respectivul motor.
Pe Granada MK II, V6 2L are codul NYM, dar am acasa si un NY de pe un Granada MK I, deci se pare ca difera codurile motoarelor in functie de modelele de caroserie pe care s-au montat..ciudat si tare ametitor :shock:

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2550718)
@ Silencer Power, vad ca tu preferi varianta 'naturala' , pt gustul meu e insa prea simplu, eu credeam ca asa ceva este doar pt colectionari sau pensionari ! Nu fac bascalie, sincer credeam ca nu mai exista Capri cu aspectul din fabrica. Arata bine dar eu cred ca puteai face eleronul ceva mai proieminent. Ma frapeaza insa oglinzile de pe botul masini, la cat am inteles eu ca esti de exigent ma mir ca nu le-ai dat jos. Inclin sa cred ca te tii de glume, nu cred ca aia e masina ta...

Nu sunt glume, e a lui, dar asa a luat-o, e poza de vre-o 2 ani. E mk II pare-mi-se, a luat-o din SV sau IS.

player77 11-08-09 21:21

12 Attachment(s)
fara suparare...nu va inteleg..fiecare cu gusturile lui referitor la embleme...daca omului ii place asa .....asta e....
mai stie cineva in tara capri de 2.3 125 cp?tind sa cred ca este unicat....
hai sa va dau foto in diferite stagii...cu noua achizitie multumind inca odata amicului cristi din ct..ca a facut un om fericit...
de ce am ales noua achizitie?....
1 motorul f rar si puternic pt ani 69 serie limitata intelegand pe un site ca s au facut aprox 4000 buc-serie scurta facute numai pt piata din germania.
in starea aceasta inca trage gravvvvv de tot...si sincer cred ca e la 65 la suta din putere..
2 nervura de pe capota....
3 evacuarea dubla.
4 linia masinii ...suspect de bine pt anii ei
5 ceasurile ,consola,jantele de gt.
6 luminile duble mansalier..
am bagat pina acuma in 2 luni o grooooaza de bani:D:D:Dsi sper ca maxim o luna sa o pun pe sosea....
astept pareri ..daca dau bine jantele pe ea sau le refac pe cele vechi?
cele noi sunt de mustang cobra echipate cu cooper cobra pe spate 8 j
stagi cu masina..

Silencer Power 11-08-09 21:40

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2550718)

Da, prefer varianta originala, nu improvizatii si, cu atat mai mult, chitch-uri (nu fac referire la tine).
Masina, in poza respectiva, adica in urma cu ~2 ani, era exact asa cum o cumparasem (eleron, stop pe plafon, oglinzi pe aripi "etc"). Acum nu mai are oglinzile de pe aripi (hotii m-au ajutat), i-am dat jos stopul de pe plafon (nu mai puteam sa astept marea restaurare, pentru ca riscam sa apara serios rugina in locul respectiv), iar eleronul o sa fie inlocuit cu tot cu haion (btw, arata foarte bine eleronul, daca iti place ceva mai subtil, dar nu as spune nu unuia de X-Pack, totusi, nu lasat singur-singurel).

Quote:

Originally Posted by player77 (Post 2551291)
fara suparare...nu va inteleg..fiecare cu gusturile lui referitor la embleme...daca omului ii place asa .....asta e....
mai stie cineva in tara capri de 2.3 125 cp?tind sa cred ca este unicat....
hai sa va dau foto in diferite stagii...cu noua achizitie multumind inca odata amicului cristi din ct..ca a facut un om fericit...
de ce am ales noua achizitie?....
1 motorul f rar si puternic pt ani 69 serie limitata intelegand pe un site ca s au facut aprox 4000 buc-serie scurta facute numai pt piata din germania.
in starea aceasta inca trage gravvvvv de tot...si sincer cred ca e la 65 la suta din putere..
2 nervura de pe capota....
3 evacuarea dubla.
4 linia masinii ...suspect de bine pt anii ei
5 ceasurile ,consola,jantele de gt.
6 luminile duble mansalier..
am bagat pina acuma in 2 luni o grooooaza de bani:D:D:Dsi sper ca maxim o luna sa o pun pe sosea....
astept pareri ..daca dau bine jantele pe ea sau le refac pe cele vechi?
cele noi sunt de mustang cobra echipate cu cooper cobra pe spate 8 j
stagi cu masina..

A iesit impecabil, felicitari!

Cat ai investit in aceste 2 luni?

ps: jantele sunt dementiale

silencer 12-08-09 06:56

da, jantele sunt dementiale player.

capricosti, ma bag si eu ca pana acum am incercat sa nu spun nimic urat. daca emblemele cu sport si gt sunt acolo doar ca sa remedieze un defect, de ce incerci sa sustii ca iti plac? daca masina ta e din nascare ghia, las-o asa. daca au existat capri gt si capri sport e irelevant atat timp cat masina ta nu e toate ambele plus ghia. probabil ca razi cand vezi pe cineva cu un bmw cu emblema M sau un golf cu emblema GTI...

criss 12-08-09 09:23

Felicitari player77 ! , excelent arata masina,mai ales cu jantele noi :-);)

All times are GMT +2. The time now is 00:27.

- Copyright 2026 4Tuning