![]() |
|
Re: Club CIELO
pt Banzay si pt cine mai era interesat de modificarea furtunului de gaze carter... https://forum.4tuning.ro/111-masina-m...ml#post1567870
repet ce am mai spus: furtunul cu breatherul l-am prelungit pana sub masina, fiindca baga gaze in interiorul masinii, iar cutiile rezonatoare au fost scoase, filtrul tragand aer si din priza originala (cea de deasupra radiatorului) si din aripa dreapta fata. |
Mersi frumos Geo! Raman dator cu un suc! :)
Acum am si eu o curiozitate...probabil cineva care se pricepe la partea electrica... cum se masoara TPS-ul cu un multimetru...aveti idee? :) |
Azi, ca mi-ai adus aminte de el, am scos breatherul sa-l curat... prima curatare :lol: M-am minunat ce putut sa iasa din el... efectiv bucatele de "ceva", in genul mizeriei care se strange in calorifere, unsuroase... concluzia: merita modificat furtunul ala. Tot ce a oprit saracu' in 2 ani si am curatat acum, intra in admisie si in motor.
|
Pai cam asa m-am gandit si eu... ce era prima oara in furtunul de la admisie...
Si referitor la cealalta problema... TPSul... am gasit in sfarsit si l-am masurat... si e 0.6v. La 0.6 ramane turata pe la 3000 din cand in cand. La 0.56 (maxim) ramane mai rar si pana pe la 2000 si se misca mai nasol... Pana la urma care e valoarea asta ca in manual scrie sub 1.25... :| |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Rezonator de sunet, racire si, in principiu, o mica rezerva de aer pt turatii mari. Eu nu mai ambele rezonatoare... in poza se vede al 2lea, dar era de forma pus, acum nu mai e deloc.
Ia NGK Iridium made in Japan si nu o sa te plangi de ele. Si nu cauta dupa pas sau dimensiuni, ca nu sta nimeni sa masoare bujia... au coduri, cauta pe site-ul producatorului ce cod e pt masina ta. |
Quote:
|
Geo_ZGA: ce cod ai tu pentru bujie? BKR6EK, BPR6EIX
|
TiGRule :) 45 euro e mult cand dai o data... Dar tinand cont ca tin bujiile alea vreo 80k km, ajungi tot pe acolo... NGK si Champion, din astea la 50 lei setul sunt bune de aruncat la gunoi. Am luat si noi, am incercat sa le reglez sa fie distanta la fix, am micsorat distanta, am marit-o si degeaba... Pana am schimbat cu niste bosch, luate de undeva unde stiam ca aduce lucruri de calitate (pe strada cu cimitirul <nu imi vine numele acum>, strada care da in str. Bucuresti si da in semaforul de la gara). Excelente sunt...
Dar despre fise? Ce fise sa cumparam? Tinand cont ca fisele vechi de pe masina cu ~15k km sunt mai bune ca cele noi noute? Rezistente in 6 si 15 Kohmi... Pana la urma cat ar trebui sa aiba o fisa rezistenta? Sub 10? |
Imi cer scuze pt dublu post... se poate sterge... :oops:
|
man si eu am luat la al meu cielo bujii tot bosch,BOSCH SUPER 4 dalea cu 4 capate de aprindere....am dat 90 lei pe ele.....si sunt multumit.
App de fise..eu am luat unele la 75 lei made in coreea si sunt multumit..... |
boshuri dealea voiam si eu...dar nu mai avea decat 3 :( Asa ca am luat deastea simple. Pret vreo 11 lei bucata. Cum le-am pus, imediat s-a schimbat mersul motorului.
Legat de fise... made in coreea never ever nu mai iau. Cu multimetrul la una imi dadea peste 80kohmi (parca asa era, era o valoare imensa) si la alte 2 nici macar nu reuseam sa le masor, nu stiu de ce, pt ca atingeam partile metalice. De rezistenta tu stii ceva alex? :) Vazusem niste NGKuri albastre germane cu rezistenta 0.38 - 0.56. Dar am impresia ca daca scade sub 2, la noi nu e bine? Deci 2kohmi - 10 ohmi ar fi plaja? |
nu prea ma pricep la cifre...eu nu am avut problema cu fisele..le-am schimbat cand am luat bujiile si tot atunci am luat si capacul de delco(eu am 1.5 8v)..ca am zis sa fie toate noi si daia..cele vechi apoi i le-am dat unui prieten de al meu care avea o vectra A si avea fisele atat de proaste incat se facea orga de lumini noaptea la motor de cat curent scapau:)))..daca treceai mana pe acolo te pisca in toate pozitiile si din toate directiile..si omu le-a pus pe cele vechi ale mele si e foarte multumit.
|
Quote:
Daca puneai masina pe tester stii ce eroare iti dadea la faza asta? iti spun eu: sistem vacuum neetans. Deci nu stiu cat este de bine sa faci anumite modificari.:rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 23:13. |
|
- Copyright 2026 4Tuning