Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

racerVTM 14-06-14 22:39

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

TG , cred ca inspiratia de care zici este asta

http://books.google.ro/books?id=646P...engine&f=false

TG53 14-06-14 23:31

Road,Racer se pare ca asa este,cred ca a fost masina din 1979,cred ca ultima cu monococa din tabla de AL nituita,din pacate nu prea am gasit in netz poze cu monococa ,multe poze cu masia completa,dar nimic in detaliu magazinele(reviste)pe care leam avut in limba franceza,au fost multe poze cu monococa,multe detalii,am sa mai caut, a mai exitat si un Brabham BMWBT 50 sau asa ceva,dar aici nu existau poze

ROAD EMPIRE 15-06-14 10:30

1 Attachment(s)
atasez un decupaj din revista Autoturism la sfarsitul anului competitional 1988! Un scurt interviu cu nea Werner :-)

ROAD EMPIRE 15-06-14 10:43

1 Attachment(s)
@racer!!! Uite ca dupa ce s-au perfectionat in decursul mai multor ani, E-urile aveau timpi mai buni ca masinile de grupa C.

Coasta de la RASNOV 1990!

ROAD EMPIRE 15-06-14 10:52

1 Attachment(s)
Si un alt lucru despre care s-a vorbit mai la deal. Este vorba de coasta de pe Valea Domanului.

Atasez un decupaj din anul 1990 cu lungimea traseului si binenteles timpii.
IN cronica scrie ca RECORDUL absolut este obtinut de nea Werner cu
2:11:75

racerVTM 15-06-14 11:29

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5716509)
@racer!!! Uite ca dupa ce s-au perfectionat in decursul mai multor ani, E-urile aveau timpi mai buni ca masinile de grupa C.
Coasta de la RASNOV 1990!

eu asa si speram sa fi fost de la inceput, asta numai cand te gandeai 500 de kilo cu 100 de cai ( mai mult sau mai putin ) pe Easter , in timp ce Daciile de C care erau mult mai grele ( nu mai vreau sa zic chiar dublu , ca iar imi sare cineva la gat ).Stiu ca mai erau si modificarile la liber la C si la Easter limitate, dar dupa mine asta nu se pune , decat TURBO conta doar , aia da modificare

TG53 15-06-14 11:57

Road,in primul rind vreau sa ti multumesc penteu documentele foarte interesante si pretiose,eu leam copiat pe computer,este de fapt dovada ca in decursul anilor,noi am mers tot mai inainte pina la record comparat cu cele mai rapide masini gr.C,dar totusi articolele raman articole din presa unde nu sint numite dedesubturile presa ca in toata lumea,eu am sa incerc sa explic,ca cititorii sa afle mai mult inac o data,multumesc
Racer,ce spui tu cu raportul greutate/putere este adevarat dar mai sint si alte puncte
noi am plecat cel putin eu,de la zero proiectare,construtie,setare +PILOTAJUL unei asemenea masini
pe drum prost 90% in Romania eram dezavantajatzi masina joasa,garda la sol,suspensia mai rigida si cursa scurta ridicand garda la sol,suspensia mai moale pierdeam multe avantaje solutie de compromis era greu de gasit
motoare cu puteri mai mari am avut de abia la sfirsit eu pe al meu de 145 CP lam avut de abia in 91,apropo recordul lui Werner a afost cu un motor 1500 cu un carburator Lada-
ani de zile am luptat cu cauciucuri Barum,de abia cind am mers pe Michelin miam dat seama de diferentza,sint sigur,teoretic daca Werner ar fi pilotat masina mea era cel putin 2-3 secunde mai repede ca mine cam asta ar fi inmare

john17 15-06-14 19:49

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5716539)
eu asa si speram sa fi fost de la inceput, asta numai cand te gandeai 500 de kilo cu 100 de cai ...

Pai daca n-ai fost atunci acolo sa construiestei tu arma absoluta! Gandeste-te ca oamenii au proiectat masinile de la o scara si 2 cozi de matura intr-o epoca in care cantitatea de informatii disponibila era infinit mai redusa decat acum! Si mai ia in calcul ca Dumitrestii au aparut in 2007 cu o Dallara (adica un sasiu al unuia din constructorii cu nume si experienta) dar nu au inteles nimic din ea si s-au chinuit un an pana au mai achizitionat una modificata special pt coasta si atunci au inceput sa apara si niste rezultate.
Raportul ala kg/cp care iti este atat de drag e important, nu incape discutie, dar nu e totul. Si vezi ca mai sunt pe coaste cateva exemple de masini care nu se claseaza conform acestui raport!

TG53 15-06-14 20:43

nu stiu cum sa ma exprim ca sa inteleaga toti,eu nu vreau sa ma justific de ce nu iam baut pe rusi sau pe nemti,sau ca la inceput au fost timpi slabi,eu vreau sa descriu totul asa cum a fost,fara sa ascund nimic,poate la multi li se pare ca vreau sa ma scuz,nu este asa,important este ca realitatea sa iasa la lumina de ex.in interviul lui Werner am citit ca sa intentionat sa facem doua clase este adevarat si am fi ajuns in situatia de azi cu 100 de grupa si clase,numai ca sa mai ia uni o cupa sau medalienorocul a fost ca nu sa luat in serios,ar fi fost o greseala
de multe ori este foarte greu sa intelegi o masina,exemple sint cu sutele, in 1989,cind nemtii au construit ML89 la testele de la Most,am fost atunci acolo,masina nu mergea cum au vrut ei,a fost acolo o trupa intreaga si nu au stiut ce sa faca,exista o problema cu axa fata,masina era foarte greu de controlat problema a fost recunocuta de abia in 99,deci dupa 10 ani,cind au construit o noua axa si asta la nemti cu experienta lor poat ca lea lipsit si Ulli,dar in 89 nici el nu stia rezolvarea

racerVTM 15-06-14 22:25

[QUOTE=john17;5716734] Si mai ia in calcul ca Dumitrestii au aparut in 2007 cu o Dallara (adica un sasiu al unuia din constructorii cu nume si experienta) dar nu au inteles nimic din ea si s-au chinuit un an pana au mai achizitionat una modificata special pt coasta si atunci au inceput sa apara si niste rezultate.

imi place sa sari imediat de ... in sus . Nu mai imi da exemple de oameni care iau ceva si nu inteleg la ce se foloseste si apoi ia altceva si ala merge , dar nu stie de ce ( vorbesc strict de ce este scris mai sus , sa nu se inteleaga gresit ca ma refer la Easterele de pe vremuri ) . Exemplul este Hora , care are o masina de circuit si a modificat-o nitel ( la suspensii ) si merge perfect si la coasta ( doar cutia este mai scurta si este made in Resita aproape) . Sa imi zici tu , ca vad ca te pricepi BINE, ce diferenta crezi tu ca este intre un sasiu de coasta si unul de circuit , ma refer strict la monoposturi doar , nu vorbim de caroserii de masini inalte si apoi lasate din suspensii. Daca era dupa conceptia unora ca tine , Loeb mergea la PP cu un camion de vreo tona jumate ( vezi un pilot actual , D. O. care cica vrea sa se dea la coaste cu un Nissan GTR , ala avand 1300 kilo maxim posibil de usurat ) . Peugeot a facut un sasiu tubular ( cadru mai bine zis , gen moto ) usor intai si apoi i-a pus un motor de un cal putere pe kilo si asa a iesit un record nou pe PP cu Loeb la volan

racerVTM 15-06-14 22:33

[QUOTE=john17;5716734]Pai daca n-ai fost atunci acolo sa construiestei tu arma absoluta!

uite ca Werner , Tibi , Cornel au facut armele absolute si au batut Daciile de C . Eu de aia eram agitat in discutiile de mai multe posturi in urma , cum naiba de greutatea redusa si motoare asemanatoare nu isi spunea cuvantul si pana la urma , mi s-a adeverit , au fost batute Daciile de C , inclusiv , vestita Dacie turbo . Mea culpa , nu gasisem timpi care sa imi dovedeasca acest lucru , eu aia tot intrebam atunci si acum scanurile din autoturism mi-au arata exact ce si trebuia sa fie , Easter bate Dacia de C .

TG53 15-06-14 23:50

Racer,875 kg cu 875 cp este adevarat,dar mai sint si altele,un bun prieten al nostru a scris in acest topic citeva lucruri interesante cititzi va rog la pagina 231,posturile 3453 si 3465,si atunci stim de unde timpii
am spus ca am sa comntez articolele,din autoturism cum lau inacdrat pe <tutuianu cu motor de 1400 R5 nu stiu pina azi,cea ce stiu ca asta a deschis discutia cu doua clase una pina la 1300 cu motor Dacia si cealalta pina la 1600 cu indifernt ce motor o prostie,bine ca nu sa realizat
Timpul meu 2:20 la valea Domanului lam obtinut cu motorul de rezerva Lada 1200 cu culbutori modificati,motoru meu Lada 1300 cu axa cu came a fost atunci defect si eu am vrut neaparat sa particip la memorialul Fane Iancovici,cu toate ca nu am fost pregatit de acolo si problemele cu motorul si carburatorul,dar eu mam simtit obligat,Fane,un om excelent,bun prieten cu mine.despre el nu trebuie sa spun mai mult,cei care lau cunoscut stiu despre ce este vorba

john17 16-06-14 04:57

Intre monopostul de circuit si cel de coasta,.pe langa suspensie si rapoartele transmisiei, difera geometria rotilor si configuratia elementelor aerodinamice. Multumit?
Incearca sa mergi cu o masina setata pt circuit la coasta si vorbim dupa! Desi banuiesc ca astea nu sunt informatii noi pt detinatorul unui service pt masini de curse. Dupa conceptia mea inca ma mir ca Loeb nu a apelat la tine, eventual ca sa-i inchiriezi Eloncia! :-)

racerVTM 16-06-14 09:30

[QUOTE=john17;5716824]............. difera geometria rotilor si configuratia elementelor aerodinamice. Multumit?

Crezi ca la coasta un monopost , care trebuie sa faca si 250km la ora pe linii drepte ,are eleroanele montate invers si rotile virate cumva ???? Nu ti se pare ca vorbim aiureli si mai bine incetam ??? Eu sigur ma las de vorbe ca vad ca .... este lume priceputa pe aici si au o obsesie mare Elodia , sorry dar nu are rost .. ... si o dam iar in contre si discutii . Aici este problema curselor auto in ROmania, de acum din zilele noastre , toti se pricep sa cumpere parti si sa le monteze , gen LEGO .

TG53 16-06-14 11:11

Racer si John,John si Racer discutia voastra in contradictoriu nu are nici un rost,fiind vorba de cursele din Romania se pare ca participantii trbuie sa se concentreze cea ce priveste masinile.la coasta fiindca asa cum se pare in viitorul apropiat nu se vor tine circuite pacat dar asta este situatia
cea ce priveste transformarea masini de coasta in una de circuit,eu spun acuma cum am facut eu "ritualul" dura aprox.60-90 minute,avind in vedere ca cunosteam coastele si circuitele,cele mai multe au fost cuplate in fiecare an la fel
Valea Domanului Resita
Vidraru Pitesti
Magura buzaului Galati
stina de vale Oradea
samd
la monocoa schimbam raportul in reductor
aripa deportanta si spoilerul mai putin inclinate
daca circuitul era bun calitativ,lasam masina un pic mai jos
la TG 86 de cele mai multe ori schimbam cutia,la TG(& mergea foarte repede,rapoartele in cutia la schimbam acasa si in rest ca la minococa si asta afost diferenta de viteza finala intre coasta si circuit in oras nu a fost foarte mare,la circuite era problema ca cele mai multe erau stop and go

All times are GMT +2. The time now is 00:27.

- Copyright 2026 4Tuning