![]() |
Re: Tutoriale tuning manual machete!
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ma nene, te rog eu, ia o pauza, vezi daca nu ai lecturi suplimentare...
Trece unghia peste zonele afectate. Daca nu simti denivelari si e doar pata treci direct la polish. Daca dai cu smirghel cand nu e cazul se numeste sado-masochism. Pe urma freci cu polish de iti vine sa cumperi alta macheta si pe asta sa o arunci. Daca simti denivelari netezeste-le cu smirghel fin (1000<->2000 granulatie) si de preferinta slefuire umeda (vezi ca pentru asta trebuie smirghel waterproof). Eu personal incerc sa evit smirghelul la geamuri (doar in cazuri extreme il folosesc). Pilele de unghii multifatetate sunt mult mai ok (nu folosesti fata 1 in cazul tau). Polishul il "aplici" cu o carpa moale. Din ce se gaseste prin supermarketuri Nigrin mi s-a parut foarte bun (chiar apropiat calitativ de Tamiya). |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
cum pot da aspect de crom pe piesele de plastic? am incercat un spray de la dupli-color iar rezultatul nu seama de loc cu ce arata pe capac
|
Nu poti. Arata ea a crom (daca e aplicata ok), dar pentru scurt timp. Daca te uiti atent pe spray-urile crom unii fabricanti au avut bunul simt sa specifice faptul ca vopseaua nu prezinta rezistenta la abraziune (parca fix pe un tub de Dupli citisem), asta traducandu-se prin: ramai cu cromul pe degete. Ce ramane pe piesa e o vopsea argintie.
|
am observat ca se cam ia vopseaua pe mana ,acum am si vazut unde scria asta. multumesc:D
|
Citisem undeva ca o solutie, neverificata de mine ce-i drept, ar fi aplicarea unui strat de lac incolor apoi spray-ul cromat!
|
Testez eu maine.
|
Am si eu o problema la un VW Golf 5 Gti,scara 1/24 rotile originale ale acestei machete au fost rupte de cineva anume si aveau un mecanism care nu am mai vazut la altele sau pe acest topic.Si as dori sa montez un alt set de jenti dar acestea au acel mecanism de la Maisto!
Am nevoie de niste pareri chiar imi plac acele roti si nu stiu cum sa fac. Va rog daca aveti vreo solutie....am sa pun si niste poze maine imediat ce ajung acasa. |
Salutari , body kitul se face numai din Poxilina ?
|
Da din poxilina si dupa finisezi cu kit auto,sau poti numai cu kit !
|
Stiti cat costa kit-ul asta auto ?
|
In jur de 10-12 lei....Aproximativ ! :D
|
Nu, nu numai din poxilină. Depinde ce kit vrei să faci. Da cel mai comun mod de a face un kit pe machetă e poxilina sau kitul auto, dar poți face și din komatex, balsa, ABS, cartele telefonice chiar și carton. Depinde cu ce material te īmprietenești, cāt vrei să cheltui, cāt timp ai etc. Experimentează și vezi. Diferite materiale se prelucrează īn diferite moduri.
Baftă la tunat. |
Aici ai dreptate KingDesign !! ;)
|
Cum pot lua Poxilina de pe o macheta ?
|
Alex eu m-am chinuit sa dau un strat foarte gros de pe un bmw seria 6 cu un cater. Acum nu stiu mai asteapta si tu pareri de la alte persoane mai pricepute !!
Imi pare ca s-a mai discutat mai in urma despre asa ceva!!! Oricum daca vrei sa incerci solutia mea SPOR LA LUCRU !!!!!!!! :D |
Quote:
|
4 Attachment(s)
salutare !!!
vreau sa ma impart si eu cu experientele mele in prefacerea machetelor la inceput va prezint un SLR McLaren de la MotorMax care din sur metalic a devenit negru matte. poate si un Porsche 911 care din rosu a devenit alb dar cu indexul GT3RS :-) prima poza (inainte) a doua (dupa) |
1 Attachment(s)
stie cineva din ce as putea confectiona niste roti cu aspect de jante "de tabla"? ma intereseaza in principal partea cu "gauri".
|
De unde pot sa cumpar ( lac de masina ), am cautat in mai multe locuri si nu am gasit, poate stie careva mai exact unde sa merg, nu am nevoie de o cantitate mare...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Porsche - nota 4 - farurile sunt vopsite - de ce? si daca ar fi vopsite - alege o alta culoare - griul e error total eleronul e din alt film... |
Buna ziua , as dorii si eu sa stiu cu ce pot indeparta vopseaua de pe o portiune de plastic mai precis usile spate de la un bmw 745i de la welly , astept raspunsuri , multumesc
|
Am citit mai demult pe undeva ca se pot face cauciucuri din banda autovulcanizanta..
Am 2 intrebari: 1. A incercat cineva asa ceva ? 2. Unde as putea gasi, ce marca si la ce scor? |
A incercat inchains (sper ca tin minte bine nickul), a pus si poze prin topicul lui de machete in lucru. Banda gasesti in Carrefour pe la raftul cu adezivi si benzi adezive.
|
Salut, ma poate ajuta si pe mine cineva, vrea sa fac un buggy, am partea de jos a masinii cu tot cu roti, am si interiorul dar am niste nelamuriri:
1-sa las buggy-ul pentru 2 persoane sau sa tai din interior si sa-l fac pentru o persoana? 2-unde gasesc ,,bari" de aceeasi culoare, si care sa arate si bine(Eu m-am gandit la pixuri dar nu stiu daca o sa arate bine) 3-Cu ce sa lipesc barile...care ar fi cea mai buna solutie... 4-Cum fac motorul(s-a mai pus intrebarea dar, ma gandeam daca ar fi bun un motoras electric, pe post de bloc-motor, pe care sa mai adaug eu cate cava, ca mai am o baterie pt masina,tevi de esapament...) 5-Motorul...sa il pun in fata sau in spate? 6-Cum fac o curea de ditributie, daca stie Buggy-ul ala din san andreas 7-Cum ridic gasra la sol avand in vedere ca baza masinii este un Mustang Gt din '67 de la Maisto, scara 1/24 |
Salut sunt nou pe aici de ceva vreme am inceput si eu pasiunea asta am schimbat jante le-am facut mai low folie pe geamuri neoane dar as vrea sa incerc si ceva legat de bodykit asa ca v-as fi recunoscator daca mi-ati trimite niste poze cu kit si cu poxilina decanol si ce mai folositi voi (ca sa stiu daca cumpar bine ce cumpar ) multumesc.
|
1 Attachment(s)
Ma poate ajuta cineva cu redimensionarea acestei poze pentru o macheta 1/24?
|
Quote:
|
Quote:
|
Din moment ce "poza" aia nu e la scara 1:1 ar fi cam dificil sa stie altii ce dimensiuni iti trebuie tie. Pune si tu o ruleta pe aripa.
|
Quote:
Facute ochiometric :)) daca sunt prea mici sau prea mari, le bagi frumos in paint si imi faci un semn de unde ar trebui sa tai sa sa mai adaug. BMW548 in legatura cu buggy-ul meu? ma poti ajuta? |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:19. |
- Copyright 2026 4Tuning