Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club TICO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/37962-club-tico.html)

TM32CIP 05-05-09 21:07

Re: Club TICO

Quote:

Originally Posted by addyaddu (Post 2291450)
Mersi, o sa incerc sa il curat weekendul asta.
Si inca ceva, stie cineva daca se potrivesc amortizoarele fata de matiz pe tico? MS

eu am acum suspensie completa de matiz. Raspuns final : DA, potriveste perfect, si recomand !

B-99-SAA 06-05-09 09:10

Quote:

Originally Posted by aXXo (Post 2288493)
am impresia că am consumul puțin peste normal și anume:
Plumb 95+(Petrom): Giurgiu-București (60Km, 30km cu 100-110km/h si 30 cu 40-50km/h din cauza drumului infect de la Adunati)+ Bucuresti Progresul - Bucuresti Miliari undeva în ora (intermediară) de vârf, 17:00-18:00 și înapoi, toate astea până la Giurgiu cu aceleași viteze; undeva la 160Km in total rulați, am avut un consum de 10l. După un mic calcul am un consum de 6.25% mediu. E ok sa fie asa? Mi se pare cam ridicat (având în vedere că eram singur în masină dus, 65kg, iar la întoarcere 3 persoane, cam 190kg, întors).

hmm... e oarecum bine, in bucuresti cel putin e bun consumu, iar drumu ala pana la giurgiu e teroare pe o portiune mare unde eu unu am mers cu a 2-a sau a 3-a, deci nu-ti face griji de consum, a iesit relativ bine.

Quote:

Originally Posted by aXXo (Post 2288493)
P.S. 2 La voi se aude la fel? :D
Mulțumesc!

da, asa se auzea.... cand aveam toba finala sparta :oops: baga capu pe dedesubt, daca vezi rugina sau gauri e clar. si nu te sfatuiesc sa o sudezi (adica repari) pt ca nu iese bine, ci s-o schimbi, ca pret e cam tot p-acolo.

succes!

TZN 85 BUB 06-05-09 11:29

Quote:

Originally Posted by luciang (Post 2286146)
Nu jantele au fost pe un matiz si se potrivesc!Am facut proba!Ideea este ca se potrivesc piulitele de matiz dar cele de matiz nu merg pe tico deci imi trebuie sa fac niste piulite de matiz dar care sa aiba filetul pentru tico.Am facut rost de o piulita de matiz dar imi trebuie un meserias care sa-mi faca piulitele asta e problema.Am cam tot ce imi trebuie inafara de meserias si material pentru ca banuiesc ca se fac dintrun aliaj special.

nu merg puse piulitele de la matiz ? eu am jante de 15" si am luat niste piulite de dacie( au acelasi pas la filet) si le-am modificat fusta/buza la un strung, si au mers super bine.

STREET 10-05-09 13:43

s-a intamplat sa nu va mearga becurile(AMANDOUA!!!) de la stop(frana) si becul sa fie ok?
daca da care a fost cauza?:-)

B-99-SAA 11-05-09 06:58

pai ai probat becul? schimba-le pe amandoua eventual ca sa te convingi. verifica sigurantele, sa nu ai vreun scurt.

app de becuri, de cat sunt becurile pe fata la tico? ca sunt unele in carrefour, la set, cica "xenon" sau ceva de genu, ma gandesc ca lumineaza mai tare. merita cumparate, sau...le iau degeaba? ideea e ca vreau sa aibe lumina mai puternica, ca astea mi se par extrem de CHIOARE, adica atunci cand ploua nu vad nimic. HELP!!! :D

aXXo 11-05-09 08:39

1 Attachment(s)
Nu mai tin numele exact, insa stiu cu siguranta ca se potrivesc cele de la vectra,kadet... opel in general. (Eu le-am luat de la o vectra, se simte) Nu m-am plans niciodata si mai tot timpul pe faza scurta merg.

Geo_ZGA 11-05-09 09:53

Quote:

Originally Posted by STREET (Post 2304704)
s-a intamplat sa nu va mearga becurile(AMANDOUA!!!) de la stop(frana) si becul sa fie ok?
daca da care a fost cauza?:-)

Contactul de la pedala de frana... curata-l sa nu fie oxidat, incearca sa pui firele pe direct sa vezi daca se aprind stopurile, si daca nici asa nu merge... schimba-l.

TM32CIP 11-05-09 10:02

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2307013)
Contactul de la pedala de frana... curata-l sa nu fie oxidat, incearca sa pui firele pe direct sa vezi daca se aprind stopurile, si daca nici asa nu merge... schimba-l.

sau mufa, am avut aceeasi problema si am gasit mufa topita 90%. de la ce nush nici in zi de azi, dar de atunci nu am mai avut probleme (poate pt ca am desfiintat mufa :lol:)

B-99-SAA 11-05-09 12:40

Quote:

Originally Posted by aXXo (Post 2306869)
Nu mai tin numele exact, insa stiu cu siguranta ca se potrivesc cele de la vectra,kadet... opel in general. (Eu le-am luat de la o vectra, se simte) Nu m-am plans niciodata si mai tot timpul pe faza scurta merg.

se vede diferenta! asta in poza, ca pe viu cred ca e sis mai si... :D o sa caut, eventual intreb la piese/electrician ca stiu aia sigur. (ca in carrefour habar n-are ala de capu lui daca il intreb asa ceva). mersi :)

RuffRydder 12-05-09 15:47

Sa ma anunti si pe mine daca iti iei becuri si cat dai pe ele ca ma intereseaza si pe mine :)

luciang 12-05-09 21:33

Multumesc!TZN -85-BUB dar intre timp am reusit sa dau de cineva care mi-a facut niste piulite la strung.Problema e ca acum trebuie sa schimb cheia de roti ptr ca acum imi trebuie cheie de 19 pentu roti.Maine sper sa-mi vina si anvelopele 175/50/r13.Abia astept sa o incalt cu ele.:joy:

RuffRydder 13-05-09 03:42

Am si eu o mica problema ... martoru de pe bord de la rezervor in face figuri de vreo 2 zile : ba imi arata cata benzina mai am ba nu imi arata ... aveti idee ce pot sa ii fac ? sau pe unde sa umblu sa ii dau de cap ? Ms anticipat :)

luciang 13-05-09 08:06

Si eu am avut aceasta problema cu indicatorul de nivel la benzina si am vazut ca era de la contactele care vin la plutitorul de la rezervor,se coxsasera si cand faceau contact cand nu.Asa ca am dat rezervorul jos si am relipit contactele si acum e totul inrtegula.

RuffRydder 14-05-09 03:59

Aveti idee unde gasesc un scaun de sofer / la dezmembrari undeva ? sau daca aveti voi unu in plus :) va scap eu de el ( contra-cost evident )

luciang 14-05-09 21:16

Pai la dezmembrai!nu doar ai dat singur rspunsul!

DJ NICK R5 14-05-09 21:47

Cat te-au costat anvelopele?

luciang 14-05-09 21:53

150 buc o sa ma coste dl se tine de cuvant cine mi-a promis ca le aduce!Si asta dk ma intrebi pe mine:?:

B-99-SAA 15-05-09 10:13

Quote:

Originally Posted by luciang (Post 2319891)
150 buc o sa ma coste dl se tine de cuvant cine mi-a promis ca le aduce!Si asta dk ma intrebi pe mine:?:

150 ron/buc? ce dimensiune? 175/50/13 cumva :D ? ca ma bate un gand daca e pe asa....

app, daca-mi pun jante mai mari tb sa merg la RAR neaparat? cat ma costa omologarea? e mare amenda daca nu am omologare? :twisted:

luciang 15-05-09 10:43

Da aceea este dimensiunea,dar nu mai imi aduce odata anvelopele astea.....

luciang 15-05-09 10:46

cat despre rar doresc sa-mi schimb talonu' ca pe modelele noi nu e trecut nimic despre dimensiunea anvelopelor:evil:

TM32CIP 15-05-09 21:13

Nu cu suparare, sau ma rog, dar ati cam uitat pe ce topic sunteti si ati cam dat'o pe BAZAR (de unde iau aia, cum cumpar aia, cat costa aia, si eu vreau aia, etc) - pentru asta aveti PRIVATE MESSAGES sau chiar yahoo. Ma refer la ultimii veniti in club. Sau mi se pare mie baieti ?

luciang 15-05-09 23:56

Acum nu stiu, poate am inceput sa o dam pe Bazar,cer scuze pentru asta,nu am vrut sa fac un fel de off topic, dar oare intrun club ce se discuta?Dupa cate am vazut la inceput s-a discutat despre o sigla si apoi sa discutat despre aceasta masinuta si modul in care poti sa o inbunatatesti si de aici modul cum poti sa faci lucrul asta,probleme ce apar la aceasta masinuta,modul de rezolvare...etc.Faptul ca am spus un pret ptr. o anvelopa si ca vreau sa schimb talonul pentru ca nu vreau sa am probleme cu ,,militienii" sau sa nu mai imi arate repede ca dimensiunea anvelopelor nu corespunde cu cea din talon nu cred ca am facut ceva rau.Totusi daca considerati ca am facut ceva incorect imi cer scuze fata de cei mai vechi din acest club si tot respectul pentru ei.Am sa incerc sa fiu mai atent cu ceea ce spun.

aXXo 17-05-09 01:40

2 Attachment(s)
Pentru posesorii de ticozauri care vor sa afle cum se vede, real, cu becuri de opel...

quick_5hifter 17-05-09 14:20

Pe ploaie nu va recomand aceste becuri cu lumina alba, dau randament mult mai mult cele "clasice", cu lumina galbena. Chiar sunt curios sa aud si o alta parere, eu vorbesc din proprie experienta (am avut pe alta masina).

In legatura cu schimbarea anvelopelor, va aduc la cunostinta (celor ce nu stiau deja) ca noile taloane nu mai contin rubrica de dimensiuni anvelope, iar OUG 195/2002 sanctioneaza "montarea de anvelope necorespunzatoare cu dimensiunile din talon, carte etc." (articolul respectiv suna altfel, dar nu-l am langa mine acum).

In concluzie, s-a creat un vid legislativ si politistii + RAR-ul nu mai au ce sa va faca. Bine, ei s-ar putea incapatana sa va amendeze, insa o astfel de amenda se poate anula foarte usor.

Toate cele bune!

TheEnZo 17-05-09 23:47

Pe ploaie si zapada cele mai bune becuri sunt cele care ofera o culoare galbena, afara se gasesc sub denumirea de becuri rally .

STREET 06-06-09 16:55

cine stie cum se schimba electromotorul?

TheEnZo 07-06-09 14:05

Electromotorul din opinia mea se schimba demontant bateria, si cu un set de tubulare bune si cu prelungitoare destul de lungi, si restu cred ca tine de dexteritate, si app cred ca trebuie demontat si alternatoru. (Parerea mea)

bucur13razvan 07-06-09 18:39

SALUTARE VREAU SA FAC PARTE DIN CLUB TICO SI SA IAU PARTE LA INTILNIRILE VOASTRE ASTA DACA MA PRIMITI ASTEPT MESAJ

Quote:

Originally Posted by STREET (Post 2386288)
cine stie cum se schimba electromotorul?

DAI BATERIA JOS SI O SA VEZI CA E PRINS IN 2 SURUBURI TREBUIE SA DESFACI SURUBURILE LA ALTERNATOR SI E SUFICIENT NU TREBUIE SA IL SCOTI AFARA ELECTROMOTORU

SCUZE ELECTROMOTORU NU TREBUIE NEAPARAT SCOS AFARA

Quote:

Originally Posted by bucur13razvan (Post 2388422)
SCUZE ELECTROMOTORU NU TREBUIE NEAPARAT SCOS AFARA

ALTERNATORUL AM LUAT-O RAZNA

Nota moderator: Nu mai scrie cu Caps Lock-ul activat!

B-99-SAA 07-06-09 22:22

welcome to the club razvane. sa urci o poza doua cu masinuta :-P

STREET 08-06-09 12:19

despre ce suruburi vorbiti?:) de pe partea cu alternatorul sau de pe partea cu bateria?
aveti o poza?

bucur13razvan 08-06-09 13:05

cautama pe bucur13razvan id meu si iti spun

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 2388826)
welcome to the club razvane. sa urci o poza doua cu masinuta :-P

ai un id sa vb?

Geo_ZGA 08-06-09 14:31

Pt ce ai mai intrat pe un forum daca tot ce faci e sa ceri si sa dai id-uri de messenger? Asta presupune forumul... discutii.

STREET 08-06-09 21:01

ma ajuta si pe mine cineva cu electromotorul? cum il dau jos pas cu pas si cat mai exact:-)

B-99-SAA 10-06-09 08:05

intrebare: daca pun jante pe 13, cat de mult se modifica "viteza" in bord? eu am luat de aici http://www.net-comber.com/tirecalc.html dimensiuni, si cu jante pe 13 am nev de anvelope 175/55/13 ca sa nu se schimbe nimic in bord. daca pun ca de matiz adica 165/65/13, e dif mare? ca nu vreau diferenta :D astept raspuns de la cine are jante pe 13 (sau 14).

edyiyi 10-06-09 11:41

salut baieti bine ca v-am gasit. Am si eu un tico care merge destul de bine, dar am schimbat tot ce inseamna bucsi brate etc si tot se mai aude ceva zdranganind parca pe la telescoape. Stiti pe acolo pe sus are bucsi ,rulmenti,?ca nu am umblat niciodata. poate ma lamureste cineva,si mai caut un eleron de haion cum au sx-urile

pt electromotor Scoti borne baterie ,scoti curea alternator scoti firele de la altern si il dai jos , dupa carescoti firele de la electrom. si il desfaci. E cam nasol se lucreaza mai mult pe jos indicat e sa ai o rampa. eu l-am facut pe ploaie si stiu ce chin e . Bafta

TheNillah 10-06-09 17:01

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 2395223)
intrebare: daca pun jante pe 13, cat de mult se modifica "viteza" in bord? eu am luat de aici http://www.net-comber.com/tirecalc.html dimensiuni, si cu jante pe 13 am nev de anvelope 175/55/13 ca sa nu se schimbe nimic in bord. daca pun ca de matiz adica 165/65/13, e dif mare? ca nu vreau diferenta :D astept raspuns de la cine are jante pe 13 (sau 14).

sal, am mai scris pe undeva pe aici, eu mi-am pus 175/50/13 pe tico, viteza aratata in bord va fi mai mare la aceeasi viteza reala a masinii (adica masina are real fix 60 km/h, cu cauciucuri originale arata sa zicem 60, cu cele 175/50/13 va arata ceva de genul 62-63 - explica si pe link-ul scris de tine mai sus :) ).
anvelope 175/55/13 nu cred ca exista, am cautat si eu acum un an inainte sa le gasesc pe cele 175/50 si nu am dat de asa ceva. cu cele 175/50 s-a simtit diferenta la aderenta si franare (chiar se simte..), dar imi zdrangane toate plasticele din masina dupa 1 an de gropi, sine de tramvai/tren, diferite "obstacole", drumuri romanesti intr-un cuvant, plus senzatia de suspensie tare - amortizarea cauciucului e minimizata...
chiar saptamana asta tot din cauza unei gropi mi-am taiat un cauciuc 175/50, nu am mai gasit raritati dinacestea si am trecut pe 165/55/13 (sac :D), plus cateva milioane indreptatul jantelor (toate 4 erau "marcate" de sus amintitele drumuri), echilibrat, unghi de fuga etc...
cu cele 165/55/13 se apropie destul de mult de original ca si diametru :)

O zi buna!

STREET 11-06-09 16:55

Quote:

Originally Posted by edyiyi (Post 2395699)
salut baieti bine ca v-am gasit. Am si eu un tico care merge destul de bine, dar am schimbat tot ce inseamna bucsi brate etc si tot se mai aude ceva zdranganind parca pe la telescoape. Stiti pe acolo pe sus are bucsi ,rulmenti,?ca nu am umblat niciodata. poate ma lamureste cineva,si mai caut un eleron de haion cum au sx-urile

pt electromotor Scoti borne baterie ,scoti curea alternator scoti firele de la altern si il dai jos , dupa carescoti firele de la electrom. si il desfaci. E cam nasol se lucreaza mai mult pe jos indicat e sa ai o rampa. eu l-am facut pe ploaie si stiu ce chin e . Bafta

capetele de bara

z4pp 13-06-09 21:28

salut baieti... vreau sa imi montez si eu pe masinuta un ceas indicator turometru si vroiam sa shtiu daca se potriveste orice model de turometru...tinand cont ca mashinutza e in 3 cilindri.... :D Multumesc

TM32CIP 13-06-09 21:52

Quote:

Originally Posted by z4pp (Post 2405115)
salut baieti... vreau sa imi montez si eu pe masinuta un ceas indicator turometru si vroiam sa shtiu daca se potriveste orice model de turometru...tinand cont ca mashinutza e in 3 cilindri.... :D Multumesc

greu de tot daca nu stii un minim de electronica, de preferat e sa cauti unul pentru 3 cilindri, ca e plin de ele. Bafta

z4pp 14-06-09 22:38

ms frumos... am gasit turometru care sa se potriveasca si am comandat unul... acum astept sa imi vina ( montaj inclus :D )

All times are GMT +2. The time now is 15:49.

- Copyright 2026 4Tuning