![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Acei 1.5bar se pot obtine lejer dintr-o singura turbina dar ar insemna sa intre mai sus in ture. Sa iti reamintim modul de functionare al MAC? Aia din fabrica are 1.35bar pentru 70cp/l |
Quote:
Apo vezi ca 123d-ul livreaza cuplul pe o plaja relativ mare, nu puterea.Nu am intalnit automobil sa furnizeze Pmax la 1800rpm.Si nu stiu zau de unde ai scos datele alea.Cuplul maxim e intre 2000 si 2250rpm iar puterea maxima e la 4400rpm, ce legatura are cu 5000rpm.In mod sigur confunzi exact cu 335i ( care furnizeaza cuplul intre 1450 si 5000 rpm....asta plaja).Si poate fi corect ce zici...1,35bar, dar pe bucata, pe turbina.Asa si 335i are cca 0,25-0,3 bar...ce se intampla acolo la 1bar pe turbina, nu cred ca are rost sa ne gandim.Un STI de 300cp are cam 0,8bar intr-un singur turbo. Aaa, si referitor la 2.0tdi 170cp comparat cu un benzinar de 170cp, exista TSI...consum bun, performante cat se poate de comparabile, si comparam 1.4 cu 2.0.Sunt curios cand vom vedea si noile motoare BMW ( gen 1.8 si cca 320cp), cam cum si cu ce le putem compara (iarasi, sa nu uitam, motoare omologate). |
E o manie a romanilor sa apere orbeste chestiile pe care le au, de aia numai la noi auzi ca diesel e mai performant decat benzina sau la fel daca ai diesel in dotare, aia cu benzina zic ca le consuma cam cat un diesel sau aproape deci ce rost are sa mai iei diesel , aia cu dacii noi sunt convinsi ca mercedesurile sh sunt cazane si tot asa la nesfarsit.
|
Inca mai incerci sa imi explici ca benzina e mai buna ca dieselul???
:))) Si tu ai nevoie de multa logica pentru asta :) Sa nu uitam ca benzina a avut nevoie de 100 de ani sa ajunga la performantele astea. Si pana nu demult oameni ca voi nu dadeau nici o sansa dieselului pentru ca "e de tractoare si miroase urat si nu are sunet de evacuare". Si totusi in 2009 s-a ajuns la "benzina vs diesel" si voi incercati sa demonstrati ca e mai buna benzina decat dieselul. O astfel de discutie ar fi fost de domeniul penibilului in anii 90 si inexistenta in anii 80. Poate va mai exista acest topic si peste 10 ani. |
Cam asa e.Chestia e ca intr-adevar dieselul are avantajele lui.Principalele sunt consumul, iar in conditiile unei exploatari corecte are viata mai lunga.Nu este foarte foarte relevant, ca nimeni nu-si mai ia acum mmasina sa o tina 500k de km, deci irelevant ca benzinarul are speranta de viata 350k iar celalalt 500k (la aceeasi capacitate, 2litri sa zicem.Un alt avantaj este ca pentru o masina normala, tuningul (prin acel resoft) e mult mai la indemana si comod si eficient ca la un benzinar aspirat (cu asta cred ca toata lumea e de acord).Cu o investitie minima dai masinii 30cp si 70-80Nm in plus, care se simt, si nici nu creste consumul.Un alt avantaj e ca datorita cuplului la turatie joasa, mesteci mai putin in zeama.
@Vorbind insa de potentialul maxim, sau sa comparam ce poate face un turbo-diesel cu un turbo-benzinar...nu are rost. Si totusi cum mai spuneam, daca mergi zilnic pina la servici (20km sa zicem dus-intors, te mai freci cate putin prin oras, si mergi o data pe an in concediu, si ti-ai luat diesel, nu poti pretinde ca ai facut o afacere mai rentabila decat daca iti luai benzina). Quote:
E foarte corect ce zici, e ca si cu procesoarele, daca in 2000 vorbeai de dual-core si de frecvente de 2.5GHz, te considerau nebun, iar acum e un lucru normal.Trebuie insa sa mai asteptam 10 ani sa vedem ce se intampla.Daca dieselul ar avea sanse sa depaseasca benzina ca potential, crede-ma ca nu m-as supara.Acum nu vad posibilitatea asta, dar stii cum e..."lasa sa fie surpriza".Si cum spun, trebuie sa mai asteptam.Deocamdata ce e de remarcat e ca motoarele benzinare nu au fost abandonate ca si dezvoltare, dimpotriva, pare chiar un nou val.Asta in timp ce impozitele de exemplu pe motoarele diesel cresc si motorina a ajuns mai scumpa, si nu stiu de ce.Vom vedea ce o mai fi. |
Quote:
|
Quote:
Doar ca primul motor a fost un MAC :) Dar imi place cum gandesti :))) |
Quote:
In alta ordine de idei, In unele situatii, dieselul poate fi mai bun decat barbatul dar hai sa fim seriosi, in viata reala benzina bate femeia cu basca uda. |
Quote:
|
Evident ca 1.4 170CP este net inferior unui 2.0 TFSI dar numai performante de 1.4 nu o avea. Este mai performant ca orice diesel de ~2000 CMC <150 CP.
|
Quote:
Stai sa calculez.... |
Quote:
Un simplu exemplu: eu am un E60 530d cu aproape 200.000km la bord si in toata istoria masinii au fost schimbate doar curelele de alternator, bucsi si bieletele antiruliu, in rest doar reviziile. Chiar am fost surprins de fiabilitatea masinii, eu fiind obisnuit cu gramada de probleme , mai ales la partea electrica.Posibil ca ameliorarea fiabilitatii sa fie faptul ca marea majoritate a sistemelor electronice sunt japoneze? |
un prieten si-a facut la un 320d. 100kw toate schimburile filtre + ulei si a iesit 3 milioane cu tot cu manopera. la fel am iesit si eu cu aceeasi chestie dar pentru un e36 , 318. Concluzia e ca reprezentanta exagereaza in manopera, acolo in mare parte fiind niste angajati care de multe ori habar nu au ce se intampla in domeniul in care lucreaza. De exemplu un prieten cu un e270cdi s-au gandit sa schimbe apa de la stergatoare pentru 1.5 mil . Suna elegant REPREZENTATA , sa faci reviziile si toate necazurile acolo dar cand stai sa te gandesti ca se angajeaza niste oameni care nu ca au neaparat treaba cu mecanica sau au vre-o pasiune pentru domeniu , ci pentru ca au auzit ca se plateste bine ca e un job bun. Aici se angajeaza lumea unde sare banu mai bine, pasiunea nu mai e pusa in valoare deloc.
|
Quote:
Later edit, dupa cum ziceam in postul asta: Quote:
300zx, acum am vazut ca pe langa cele 2 3 nissanuri 300zx sau cate ai zis(sper ca nu diesel) ai la colectie si un 530d , ma miram eu de unde esti asa de biased vis a vis de dieselache, I rest my case, normal ca e mai performant 530d decat 530i ca doar de ala ai si e cea mai buna masina germana cu componente japoneze money can buy, ofcorz. |
Quote:
Probabil in alta viata credeai ca soarele se invarte in jurul Pamantului care e plat si ai fi ars oamenii pe rug daca gandeau in alt fel :) |
=)) word!
back on topic: 300zxtt, zici ca ai un 530d. fa o linie cu un 530i si vezi.. o sa fie ceva diferenta intre masini, iti spun pt ca am facut. cat ar fi el de turbo si cuplu si etc, ii lipsesc turele de benzinar. nu vb de masini modificate, masini stock. bate benzina clar. si alte exemple de masini, care au luat-o de la 325i e36 (deci generatie veche, daca nu antica): 530d, a4 3.0 tdi (ultimul), 330cd (e46), A8 4.2tdi etc. sincer, diesel e bun pt consum, si pt facut treaba cu el, cu ceva tente de sportivitate. insa de "talpa" tot benzina ramane. |
Quote:
Legat de 1.4TSI, am spus ca are performante cat se poate de comparabile cu 2.0 TDI de 170cp, ne putem uita in date daca vrei.GTI e din alta categorie deja, chiar cu totul alta. http://www.fastestlaps.com/index.php...=47c19df2cd2a0 Asta cred ca e o comparatie cu 2.0tdi de 140cp, diferenta e uriasa, si eu cred ca e putin mai rapid si decat cel de 170cp, parca in jur de 8.8s are demaraj si viteza de varf aproximativ egala. @Cam cat consuma acel 1.4TSI la forja? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
300zxtt: nu ma intereseaza ce scriu aia acolo.. eu iti spun din viata reala, care bate filmu de obicei. modificat, daca poti sa numesti asta modificari: chip si evac. iti dai seama cate sute de cai am pus pe un aspirat din asta? 8-| Wtf? imi pare rau ca nu am filmarile, decat cu 330cd. insa a vazut o jumatate de craiova ce iti spun eu, pe pista de aeroport din craiova. M3-ul nu are rost sa-l aduci in discutie, iti dai seama ca nu misca nici un diesel la M3. cifrele de pe hartie difera de cele de pe strada, si cred ca ar trebui sa stii deja asta. eu nu snt gigi contra, eu tot ce am scris, am scris din experiente, din ce am vzt, nu din cifre de pe goagal.
|
Ar trebui sa stie asta daca e "liniutar", e plina internetu' de experti cu 5 dani in carfolio si fastestlapspunctcom, numai pe internet dieselu e masina de liniute mai performanta ca benzinaru, numai pe threadu' asta benzinarele consuma cat un diesel si dieselu mananca pe paine tot ce misca la categoria lui :))
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Pisica de 2.5 24v trage bine mai ales daca are si un diferential adecvat. Dar nu scoate sub 6.5 0/100. Ori masinile pe care le-ai enumerat tu sunt toate stock si diferentele de sute de kg te-au avantajat,ori aveau cutii automate si atunci era irelevant. Si eu bateam 528I manual cand aveam doar soft si 180cp. Asta ce inseamna???? |
@bluey: cronometreaza tu.. se vede cam naspa, insa iti dai seama unde e 100 si cate sec snt pana acolo. io zic ca e sub 6.5sec. si fara LSD, doar cu open diff stock.
https://www.youtube.com/watch?v=-FE6zcuPSno - 0-100km/h. @300zxtt: ca sa iti faci o idee despre cum difera cifrele alea de pe fastestlap fata realitate, uite un clip intre E90 330d (231bhp) care dupa fastestlap face 0-100 in 6.8, are 500nm, e turbo bla-bla-bla http://www.fastestlaps.com/car4726568ebcc8c.html si e36 325. https://www.youtube.com/watch?v=vlaGcpV3GCs 325 vs 330d |
Quote:
Quote:
Inca o data...nu ai cum sa concurezi cu un diesel la consum si asta in timp ce ofera performante de strada bune.Acuma insa se pretinde tot ciolanul :) Quote:
|
Nu stiu sa-ti spun exact, vasuzem o comparatie intre ele si mi-e ciuda ca nu mai gasesc link-ul. Trebuie sa ma crezi pe cuvant :lol:.
|
Quote:
la faza cu consumul, asa e, nici nu as incerca sa compar consumul, insa discutia era despre masini cu aceiasi cilindree, un vs intre benzina si diesel, in care se vehicula ideea ca diesel e mai performant. si nu e. @300zxtt: o sa pun si clip vs A8 4.2tdi si vs A4 3.0tdi, ca sa te convingi. si sa nu ma iei cu "325-ul e modificat" etc, tu ziceai ca dieselul e mai performant la aceiasi cilindree cu benzinarul. al meu e mai mic cu 500cmc, asa ca un chip si o evac nu cred ca pot sa compenseze pt diferenta de cilindree. |
Ai uitat sa pui diferenta de 500kg intre masini
|
Quote:
@Bluey, acuma exagereaza si tu cat poti.Intre 1295kg si 1670 sunt fix 500kg.Nu era mai de efect daca lasai 375? Ia atunci un 330d de generatia aia sau un 330i actual. |
Nu e ideal sa se faca comparatii intre masini total diferite, prea multe variabile si diferente mari de greutate. Totusi un A8 4.2 TDI are 0-100 in 6 sec...
Daca se gasesc filmulete plauzibile intre 320d/320i - 330d/330i - 530d/530i - 3.0 TDI vs 3.2 FSI (A5/A6) sau chestii similare ar fi mai bine. |
pai eu am subliniat si mai clar treaba asta, vening cu un benzinar si de generatie mai veche (am 40 de cai mai putin decat omologul benzinar al 330-ului diesel si ceva ani in spate) si totusi l-am batut. nu e greu sa iti imaginezi ce s-ar fi intamplat daca s-ar fi dat cu un 3-ar mai sportiv cu 40 de cai, sau dk e sa punem chiar generatia 330d din clip, diferenta ar fi si mai mare, e92 330i are 272bhp. iar A8 ala de care ziceti voi ramane in spate mult mai mult decat 330d. la fel si A4 3.0tdi a ramas mai mult decat 330d in spate.
|
Mistret, cand faptele nu se conformeaza teoriei(dupa cum spun expertii nostri in fastest laps si carfolio) faptele trebuie inlaturate sau ignorate. E un murphism celebru care iata, este valabil si pe forumul asta.
|
mda, bag seama ca se merge intens pe ideea asta..
|
Deci 192 cp de benzina bat 240 cp de diesel.
Interesant teoria asta :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
dupa 83 de pagini..inca se mai pune la indoiala asta??:)
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:25. |
- Copyright 2026 4Tuning