Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

gavroche28 11-04-10 22:14

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

daca e off topic rog moderatorii sa l mute
am si eu o intrebare: stie cineva de unde pot cumpara sau cineva care poate construi caroserie de buggy ? :?:

banzay 14-04-10 00:01

2 Attachment(s)
Pleoape mi-am facut vreo 5 perechi, acum sunt la a 6-a sa ma decid pe care o pun pe masina. Asta daca nu cumva imi fac un 'bad boy' direct :)

Cu fibra pt lucrarile astea micute nu e deloc greu, problema intervine acolo unde e nevoie de matrita. https://forum.4tuning.ro/attachment.p...3&d=1270740678 -> pt un eleron de genul asta, am incercat intai cu spuma si nu mi-a iesit. Dupa, am cumparat niste chit si pare a fi apropiat de ce ar trebuit, dar tot e cam nasol... voi ce idei aveti pt a face o matrita pt asa ceva? (pana la urma, daca nu iese nimic, rog un prieten care are un eleron de genul, exact pe cielo cum imi trebuie si i-l copiez direct de pe masina... :) ) Dar deocamdata as incerca tot singur sa il fac :)

Pun si cateva poze cu ce a iesit...

Legat de pleoapele astea, am procedat cum ati zis voi. 2 straturi si au iesit super. Finisate bine, Chit de fibra dupa, finisat iar, chit normal, finisat iar si la sfarsit le trag si un spritchit la pistol in vreo 2 straturi si le mai dau cu niste smirghel fin fin 1500 sau 2000.

De taiat, nu am luat nici o minifreza, ce am gasit erau de la 150 de lei in sus si am zis ca nu se merita sa o cumpar doar pt atat. Asa ca, nu astept sa se usuce de tot fibra dar are totusi o forma binestabilita, fac masuratorile sau pun sablonul (ma deranjeaza cand vad la unii pleoape asimetrice :) ) si dupa tai direct cu cutterul.

PS: cum ziceam si in alta parte: nu va luati de numar e intentionat pus asa, stramb, incerc sa o aduc pt scurt timp la stadiul de 'rat' :)

dreaq 14-04-10 00:12

Dar stii ca-s asimetrice amandoua perechile nu ? :)) In locul tau le-as taia sa urmeze forma capotei si a grilei ,cele mai ondulate par mai ok. Oricum , felicitari pentru reusita!

La eleron eu unul as cauta niste forme prestabilite pe la obiectele din jurul tau si as mula fibra pe ele. E greu sa-ti iasa simetric facut la mana.

kinderu_audio 14-04-10 00:25

sal ptr toti interesati de rasina fibra de sticla etc ceara de demulare dati o geana pe unul din topicurile mele....polydisu nu distribuie rasina pentru tuning e buna dar nu indeajuns....mai multe detalii pe pm sau pe topicul meu cu fibra sa ne auzim de bine si cat mai multe lucrari baieti

kinderu_audio 14-04-10 00:31

;)
Quote:

Originally Posted by karl (Post 3247013)
am inteles eu credeam ca acel chit de il dau primadata este unu cu granulatie mai mare cum zice si colegu mai sus pt astuparea mai rapida a denivelarilor si cel d-al 2lea cu granulatie mai fina pt finisaj

fratilor aici vin si eu cu o parere de vopsitor...:) nu conteaza chitul degeaba ai chit de 70 lei cutia sau de 40 grosimea lui conteaza cat de gros il dai sau cat de supusa la vibratii este piesa..chitul de fibra e bun ptr zone de umplere (nu mai mari de 0,3 0,4 mm)daca sunt mai mari de ata nu are rost sa dai chit mai bn incarci cu fibra....de aceea e indicat sa se lucreze cu matrite(nu se fol chit deloc pe piesa finala)e doar o parere care sper sa va ajute....asa e cand se strang 100000 de minti luminate si folesesc alte 299999 de materiale diferite...doar o parere de vopsitor :)) cius

banzay 14-04-10 00:40

dreaq: am capota reglata prost si iese un pic ciudat coltul pleoapei din stanga si cealalta pereche nu o finisasem, era inca cu chitul cu fibra pe ea :) In general au iesit bine, fara diferente prea mari la prima vedere. Nu de alta, dar pe farurile pe care le-am facut, puseu unul langa altul, erau 'destul de simetrice' (daca mi se permite sa spun asa), cum le puneam pe masina, deveneau asimetrice :) Pleoapa din dreapta statea fixa, tinuta de capota, si era si ascunsa sub capota, pleoapa aialalta nu mai e tinuta de capota si se si vede coltul :)

Ca model, mie imi place primul, pleoapele mai 'finute'. Cele cu onduleu, parca ocupa cam mult din far.

sKyb0y 21-04-10 19:42

am si eu o intrebare. vreau sa imi repar o capota ce a avut un turture cazut pe ea. se poate repara in loc de chit cu fibra de sticla?

quick_5hifter 21-04-10 20:59

Quote:

Originally Posted by sKyb0y (Post 3298786)
am si eu o intrebare. vreau sa imi repar o capota ce a avut un turture cazut pe ea. se poate repara in loc de chit cu fibra de sticla?

Nu merita efortul. Chitul adera mai bine pe metal. Ca sa pui fibra, trebuie sa faci niste gauri sau cel putin sa intri hotarat cu flexul in tabla. Parerea mea (daca tabla nu a fost perforata) este sa apelezi la un tinichigiu care are aparatura sa ”traga” tabla inapoi, ca sa nu mai ciocaneasca pe dedesubt. Dupa ce aduce tabla cat de cat la nivel, aplici chit armat cu fibra (daca lucrarea e bine facuta, nu va intra mult), apoi putin chit de finisaj si gata.
Fibra de sticla propriu-zisa e destul de elastica si ea, dar e mai casanta decat chitul... si fiind vorba de capota, pe care o trantesti destul de des... parerea mea e ca la un moment dat va ceda.
Exista ceva solutii de compromis (carora eu unul nu prea le inteleg rostul), una din ele fiind un amestec din rasina cu praf rezultat din slefuirea chitului auto. Rezulta un fel de chit ceva mai rezistent, destul de bun de aplicat pe suprafete care nu prea vibreaza (ex.: muchii). Insa, repet, in cazul capotei singura solutie buna de reparat ramane chitul. Asta e parerea mea, s-ar putea sa nu am dreptate 100%, dar poate ma corecteaza cineva mai priceput.
Toate cele bune!

sKyb0y 21-04-10 21:46

1 Attachment(s)
ms pt parere.
nu se merita nici daca problema este in partea de sus a capotei unde este nervura ?
am atasat o poza

kinderu_audio 21-04-10 22:01

Quote:

Originally Posted by sKyb0y (Post 3299294)
ms pt parere.
nu se merita nici daca problema este in partea de sus a capotei unde este nervura ?
am atasat o poza

tinichigerie plus vopsit profesional la cuptor 6 milioane detalii pe pm

dreaq 22-04-10 15:42

Nu vad ce treaba are o capota busita cu aplicarea fibrei . Dupa ce ca-s 81 de pagini mai faceti si offtopic la greu.

sKyb0y 22-04-10 19:38

daca nu ai citit ce am postat nu vb aiurea. am intrebat daca se poate repara cu fibra atata tot

B-41-G A D 22-04-10 23:04

sal,

daca nu va suparati pe mine mai atasez si eu cv poze sa imi spuneti daca sunt pe drumul cel bun sau bag banii aiurea in ea

quick_5hifter 22-04-10 23:55

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 3301281)
Nu vad ce treaba are o capota busita cu aplicarea fibrei . Dupa ce ca-s 81 de pagini mai faceti si offtopic la greu.

Eu zic ca e o intrebare ale carei raspunsuri ar putea lamuri lumea si pe viitor. Poate ca unii aplica fibra pe metal fara probleme (pe termen lung), nu pot vorbi in numele lor... dar tind sa cred ca nu.
Pe scurt: acolo unde exista un suport de metal, e mai bine sa nivelezi cu chit. Acolo unde ai ceva de prelungit, de modificat substantial, ceva de conceput de la zero, apelezi la fibra si e de preferat sa o nivelezi tot cu fibra, pe cat posibil.
Chitul e bine sa fie aplicat in strat cat mai subtire, intrucat la variatiile de temperatura el se contracta si se dilata, ca orice element sau compus chimic (cu exceptia apei pure, care se comporta invers). Cu cat volumul lui e mai mare, cu atat mai mult se va dilata/contracta, si atunci suprafata de contact cu metalul se mareste/micsoreaza si ea. Bineinteles, metalul se dilata/contracta si el la randul lui, insa... nu chiar in aceleasi proportii ca si chitul, rezultatul fiind dezlipirea chitului de pe metal.

Revenind la subiectul principal al topicului - fibra de sticla - vad ca nimeni nu doreste sa ia initiativa sa imparta acest topic pe bucati, asa cum ar trebui.
Nu ca m-as simti eu omul potrivit sa fac asta (nici macar pe departe), insa voi incerca in seara asta sa initiez cateva topicuri legate de fibra de sticla si chit auto, pe aceasta sectiune. Poate cineva priceput va avea bunavointa sa intervina si sa ma ajute/corecteze, ca sa nu ne mai trezim cu intrebari care s-au pus de 10 ori pe paginile anterioare. Si poate ca in felul asta va gasi si ”kinderu_audio” un topic unde sa-si poata prezenta/vinde serviciile fara sa faca off-topic prelungit :D
Iar cand se intampla asa ceva - sa intrebe cineva ”cum fac sa bat fibra?”, ”de unde iau materiale?”, ”cum fac o matrita?”, sa nu va mai suparati si enervati... oamenii poate n-au chef, timp sa citeasca sau poate n-au inteles ce s-a scris pe paginile anterioare, destul de numeroase si pline de off-topic.
Ca sa vin in apararea lor, dau un exemplu (poate nu cel mai potrivit, dar cred ca intelegeti ideea):
Vreau sa ma duc in weekend la pescuit crap cu cativa prieteni; eu nu sunt pescar de meserie si n-am pe cine sa intreb, dar caut pe google si gasesc un site, www.go-fishing.ro (nu exista site-ul, dar am dat un exemplu); pe acest site gasesc un topic de 100 pagini intitulat ”Momeli”, asa ca ma chinui sa-mi fac user, apoi intru pe topic si intreb pe ultima pagina: ”nu va suparati, imi puteti spune si mie ce momeli as putea folosi ca sa pescuiesc crap? n-am avut timp sa citesc tot topicul...” si atunci mi s-ar parea elegant sa mi se raspunda pe scurt: ”rame de balegar sau mormoloci” (gresit, dar e doar un alt exemplu), asta in loc sa-mi sara lumea in cap ca nu binevoiesc sa pierd 4-5 ore sa rasfoiesc 100 pagini ca sa aflu cu ce sa pescuiesc 2-3 ore :???: :arrow: acelasi lucru ar vrea si unii ce intra pe acest topic, intreband cum sa repare o bara crapata, cum sa indrepte o capota etc. Nu ar avea rost sa invete toate materialele, toate procedeele etc., atat timp cat ei vor doar sa repare o crapatura, o denivelare sau sa creeze o barcuta, un element de design etc.

Iar am scris nuvele, dar in fine...

Toate bune tuturor!

g2by 28-04-10 13:13

Salut ! Scuze daca sunt off topic,dar nu am gasit in alta parte unde sa postez.
Intrebarea mea este daca cunoaste pe cineva din Iasi care lucreaza cu fibra de sticla,daca da, sa-mi dea si niste date de contact.
Multumesc si o zi buna.

kinderu_audio 28-04-10 15:51

Quote:

Originally Posted by B-41-G A D (Post 3302620)
sal,

daca nu va suparati pe mine mai atasez si eu cv poze sa imi spuneti daca sunt pe drumul cel bun sau bag banii aiurea in ea

:P:P:P:P cum adica daca esti pe drumul bun ....normal eu zic sa indraznesti chiar sa pui poze .....bafta

0000 01-05-10 10:19

Stiu ca sunt off-topic dar am o rugaminte, poate stie cineva: era un link cu un filmulet de pe YouTube cu niste asiatici care transformau un mitsubishi sau o toyota (parca) intr-un ferarri cu niste bucati de spuma (sau ceva de genu) lipite pe caroseria masinii si ajungeau pana la urma sa ii dea aceiasi forma ca a unui ferrari.

ionut17 01-05-10 10:33

Quote:

Originally Posted by 0000 (Post 3324740)
Stiu ca sunt off-topic dar am o rugaminte, poate stie cineva: era un link cu un filmulet de pe YouTube cu niste asiatici care transformau un mitsubishi sau o toyota (parca) intr-un ferarri cu niste bucati de spuma (sau ceva de genu) lipite pe caroseria masinii si ajungeau pana la urma sa ii dea aceiasi forma ca a unui ferrari.

Acura NSX - Body Kit Ferrari

https://www.youtube.com/watch?v=SS3oTweeJwg

0000 02-05-10 08:05

OK...mersi frumos

Yackone 03-05-10 00:16

niste filmulete ce v-ar putea ajuta:

https://www.youtube.com/watch?v=TNZK8-z0ndk

https://www.youtube.com/watch?v=JQJYQ...eature=related

sunt mai multe parti... le gasiti voi;)

donovi 16-05-10 21:20

poate ca nu ar trebui sa intervin dar am vazut asa ceva in barcelona si am ramas impresionat,doar ca baietii lucrau de zor la un lamborghini nu la ferrari

Quote:

Originally Posted by 0000 (Post 3324740)
...care transformau un mitsubishi sau o toyota (parca) intr-un ferarri cu niste bucati de spuma (sau ceva de genu) lipite pe caroseria masinii si ajungeau pana la urma sa ii dea aceiasi forma ca a unui ferrari.

fazele astea cu transformarea unei masini in alta e tare de tot tre sa recunosc si eu stau si ma gandesc de mult la toate astea cam de vreo 2 ani incoace dar ceea ce nu se vede pe youtube este cand se duce ala cu masina la omologat sau cand il opreste politia sau ce va face la inspectia periodica.Nu stiu exact cat este de permisiva legea in Romania dar va pot spune ca in Spania atata timp cat ai bani poti omologa tot ce vrei tu de la roti la motor pana la vopsea de nush de care sau mai stiu yo ce mai vrei sa-i pui masinii.
E destul de usor sa iei o toyota mr2 si sa o faci lamborghini diablo sau gallardo sau chiar reventon ori poate un peugeot 407 si il faci...Aston Martin DB9 e aceeasi treba ca la tunarea unei masini doar ca ai nevoie de un bun mecanic,un electrician,cineva care sa stie sa-ti faca interiorul...exact asa cum e el pe masina originala.Daca la exterior te mai poti juca apropos...va fi nevoie de lista de dimensiuni a masinii pe care vrei sa o construiesti la interior nu poti face multe smecherii acolo fiind unde se va cunoaste daca e sau nu o Replica reusita iar la exterior te lovesti de linii si unghiuri care pleaca de undeva si se termina nicaieri,dimensiuni de respectat...stopuri si faruri pe care nu ai de unde le lua asta fiind o problema destul de mare,emblema si scrisul cu Lamborghini...balamale pentru portiere...jante cu sigla Lamborghini ...si atunci intradevar ai creat o Replica pe care sa o poti vinde la un pret considerabil
Bineinteles noi romanii beneficiem de mai multa inventivitate si tupeu decat orice alta natie:D si atunci zici...Ok iau masina...fibra de sticla...la mecanica si electrica ma descurc... iar daca nu ma descurc intru pe forum:lol:...ma apuc de treaba in garaj la vecinu gigel;)...ma mai ajuta si ala... si am facut o capodopera!!! la care ai muncit aproape un an si nici nu poti iesi cu ea iar de cumparat lumea ar cumpara-o insa fara itp si tot ce trebe...:?:
deci daca cumva este cineva intradevar capabil sa faca toata treaba asta si mai mult decat atat acela trebuie sa ia in considerare o multime de factori
Cine vrea sa incerce sa imi lase mesaj la [email protected] iar eu,pentru inceput, ii pot face rost de dimensiunile catorva ferrari si lamborghini poate chiar si alte masini nu neaparat supersport

banzay 30-06-10 20:58

3 Attachment(s)
Cu ce am invatat aici de pe forum, am facut si eu cate ceva... Din pacate e cam greu cu finisatul la masina pt ca lucrez cam pe fuga intotdeauna :x

Oricum le multumesc lui quick_5hifter si celor care au avut rabdarea sa raspunda le intrebari :)

ynp_46 02-07-10 09:23

arata destul de bine spoilerul "clean".

Proiect: Pleoape supernova/nova. am facut matritele.

Nu pot pune poze, revin mai tarziu cu poze:rolleyes2

Patthy VIP 02-07-10 12:08

10 Attachment(s)
le multumesc tuturor celor care au postat aici despre lucrul cu fibra de sticla.:hug:mi-au fost de mare ajutor.dupa ce am citit tot threadul mi-am cumparat materialele si m-am apucat sa fac spoilerele clean la golfulet...a fost cam mult de munca dar...nimic nu e imposibil atunci cand este multa pasiune...eu spun ca mi-au iesit destul de bine.voi ce ziceti?:???:

P.S: GIRLS CAN DO IT TOO!!! :chick::peace:

ynp_46 02-07-10 12:11

foarte bine:D, gaurile cu ce le-ai umplut?ce spuma e aia alba?

Patthy VIP 02-07-10 12:15

Quote:

Originally Posted by ynp_46 (Post 3487795)
foarte bine:D, gaurile cu ce le-ai umplut?ce spuma e aia alba?

mersi :oops: gaurile le-am umplut cu spuma poliuretanica (din aia care se pune la geamuri) si dupa ce am taiat-o am dat un strat subtire de chit de finisaj ca sa nu se topeasca spuma de la rasina ;)

rearhorse 02-07-10 13:42

si rezista fibra pe plastic doar pe o parte , nu era nevoie sa tai si pe partea cealalta sa faci asa numitul sandvis ?

Patthy VIP 02-07-10 13:49

Quote:

Originally Posted by rearhorse (Post 3488051)
si rezista fibra pe plastic doar pe o parte , nu era nevoie sa tai si pe partea cealalta sa faci asa numitul sandvis ?

am dat gauri in plastic ca sa intre rasina acolo,sa se prinda bine.asa m-au sfatuit cateva persoane care lucreaza cu fibra de sticla :D am facut spoilerele pe la inceputul lui mai si pana acum nu s-a intamplat nimic,deci rezista fibra pe plastic :rolleyes2

rearhorse 02-07-10 14:11

te intreb , pentru ca si eu am facut anul trecut clean la masina , scotand bandouri , masca capota si bad boy.

totusi la bandouri am ales solutia taierii, deci gaura mare in spoiler dupa care sandvis , a fost foarte greu la finisare , dar asa se invata .

cum la bara spate au inceput sa apara crapaturi , dupa ce m-au atins 2 "destepti " , mai am o bara si planuiesc sa ma apuc de ea , dupa care sa fac matrita ...

am tot citit pe aici despre matrite , ce ma sfatuiti la o matrita pentru o bara , se face din mai multe bucati , pentru a nu inchide unghiul ? practic vazuta de sus , bara este ca un U .
in ordine , ceara pentru matrite , gelcoat , si multe straturi de fibra de sticla ( 6-7 in crestere ca si grosime ) ?

banzay 04-07-10 02:29

Quote:

Originally Posted by Patthy VIP (Post 3487790)
le multumesc tuturor celor care au postat aici despre lucrul cu fibra de sticla.:hug:mi-au fost de mare ajutor.dupa ce am citit tot threadul mi-am cumparat materialele si m-am apucat sa fac spoilerele clean la golfulet...a fost cam mult de munca dar...nimic nu e imposibil atunci cand este multa pasiune...eu spun ca mi-au iesit destul de bine.voi ce ziceti?:???:

P.S: GIRLS CAN DO IT TOO!!! :chick::peace:

Frumos frumos! Ca fapt divers... cat timp ti-a luat? :) Faza nasoala cu lucrul cu chitul... e ca trebuie sa freci o gramada :( Eu m-am apucat si de bara din spate, am astupat gaura pe unde iesea teava de la esapament si gaurile de la bandouri si ce mai era pe acolo alt santulet si mai a de finisat o portiune de ~30 de cm... si oricat de putin ar parea (si chiar e) am acum un sictir cand vine vorba de frecat si finisat fibra/chit :rolleyes2

Cert e ca e folositor sa stii sa lucrezi cu fibra. Poti face o gramada de 'tampenii'. De exemplu eu am folosit la pasaje in spate sa le latesc, am astupat manerele usilor etc. :)

raresvintea 26-07-10 23:31

vreau sa fac 2 suporti pentru difuzoare care sa se aseze peste plasticele de la ECU respectiv plasticul care este la manerul de deschidere al capotei, fiind vorba de cielo. Cum pot sa fac in acest caz?

Prind inelul de mdf pe plastic, pun un material ca suport, il fixez dau cu rasina si apoi usor usor capsusesc cu fibra? Va tine acel material fixat peste plastic, materialul fiind imbibat cu rasina....

Am mai peticit tabla cu fibra dar nici o data fibra peste plastic. Plasticele respective au o forma greu de copiat si nu cred ca ar avea rost si vroiam cumva sa prind foarte bine fibra peste plastic.....

Idei, va rog!

quick_5hifter 27-07-10 01:10

Nu stiu daca am inteles exact ce vrei sa faci, este vorba despre un montaj difuzoare in partea de jos a bordului?
In caz afirmativ, este greu sa iei forma bordului intr-o pozitie aproximativ verticala, deci ar fi excelent daca ai da bordul jos sau daca ai avea pe cineva care are un bord dat jos.
In cazul in care plasticele sunt separate de bord (la picior), iti va fi mai usor, dar oricum trebuie date jos.
In primul rand fibra de sticla nu va adera foarte bine pe plastic, dar daca vrei neaparat sa adere, poti apela la niste trucuri. Gauri date in plastic cu bormasina, multe, multe gauri date una langa alta; matuirea plasticului cu glaspapir de granulatie mare. Dupa ce se usuca stratul de rasina de pe o parte, pui un strat si pe cealalta parte, daca ai acces pe interior. Asta ca sa faci o ”baza”, partea de contact cu plasticul. Daca nu ai acces pe interior, foloseste 4-5 nituri de aluminiu sau holz-suruburi pentru fixare (eventual si banda dublu-adeziva sau prenadez, silicon etc). Dupa ce se intareste baza, o decupezi pe conturul dorit (indiferent daca e atasata de plastic sau nu) si pe urma treci la pasul urmator.

Decupezi un inel de MDF suficient de rigid incat sa nu se indoaie, nici macar inainte de a se intari fibra. Il fixezi in 3 puncte, folosind niste betisoare de lemn de brad sau plastic (sa fie cat mai usoare). Le fixezi cu putin silicon, apoi folosesti un material textil mai elastic ca sa dai incintei o forma. Vei avea acces in interiorul incintei, ca sa mai rigidizezi cu 1-2 straturi de fibra, prin centrul inelului de mdf, in caz ca difuzorul va avea 165 mm sau mai mult. Trebuie sa folosesti multa rasina in jurul inelului si la unirea cu ”baza”.

La nevoie pot face si niste schite si pot reveni cu lamuriri suplimentare.

Toate cele bune si spor la treaba!

raresvintea 27-07-10 17:55

Nu vreau sa fac pe bord ci sunt plastice separate. Plasticul il fac ridat, fac un "mulaj" dupa acesta pe partea unde va veni "incinta", apoi bag nituri/suruburi pentru a fixa mulajul si fixez inelul, si apoi cu material si fibra realizez incinta.

Ma tem de litrajul mic, dar asta e deja parte de sound. Can ma intorc din vacanta ma apuc de lucru.

P.S. Pt quick_5hifter: Polk-urile se aud frumos, frumos de tot! Le-am pus intr-o cutie sealed facuta special pt portbagajul meu si misca tot ce se poate!

banzay 27-07-10 18:34

Nu e buna ideea :) O sa dai cu piciorul in difuzor sau in masca lui. Te incurca cand tii piciorul sa il odihnesti. Sunt prinse prost plasticele alea, doar pe o latura, in cheder si in 2 'surubele' de plastic si or sa joace. Nu ai cum sa faci o oarecare incinta, decat un suport si nu vei putea scoate 100% din boxele alea. O idee buna ar fi sa faci la fetele de usi, in coltul unde se afla de obicei la alte masini. Sa le pui mai sus, unde pui cotul, nu e deloc estetic... Si eu caut un loc sa le mut, dar inca nu am gasit o solutie buna...

raresvintea 27-07-10 22:28

Salut..... Asta ar fi solutia de compromis tinand cont ca daca modific fetele de usi se va vedea ca naiba...... Si mai mult trebuie retapitate fetele de portiera pt ca altfel se va vedea ca nuca in perete..... Fetele au farmecul lor si daca retapitez usile in alta nuanta va fi aiurea plus ca ma costa de ma rupe materialul... pt ceva de calitate

Suportii astia ii voi fac mici si tot plasticul il voi prinde in cel putin 2 holtsuruburi ca sa stiu ca nu pleaca de acolo.

Iar daca dau in masca difuzorului nu ar fi o problema.... Iar suportul va fi la unghi deci nu va fi in paralel cu usa, va fi la un unghi de peste 60 grade...... Cand voi reveni din vacanta ma voi apuca serios de modificare pentru ca in prezent puse boxele pe player se aude ca dracu din fata, am deja statia si toate difuzoarele vor fi amplificate separat, adica 4 canale.

Geo_D 29-07-10 02:05

am tot citit...cum sa faci ce sa faci..cu fibra asta de sticla..da sa mor de am inteles ceva
am si eu un seat ibitza din 96 si evident..daca vreau sa cumpar ceva din magazin,dau pe o bara de 2 ori cat face masina..si na..cineva mi`a sugerat fibra de sticla,ies mult mai ieftin asa am inteles....dar mai mult sunt bagat in ceatza
pe scurt,e cineva care se ocupa cu asa ceva si ma poate lamuri exact..ce trebuie sa fac..cum tre` sa fac?

cosmin_cosmin_1 29-07-10 10:05

nu ai spus ce era mai important. ce vrei sa faci?:)

Geo_D 29-07-10 12:49

bara fatza-spate

banzay 29-07-10 21:39

Sfat: Citeste pe aici... de la pag 1 la 83 :) Serios, eu asa am facut. Dupa te apuci de lucruri simple. O pleoapa, un mic eleron pt luneta. Si dupa ce o sa vezi cum e cu cantitatile, cat rezista rasina pana se intareste, cat intaritor pui etc. Micile detalii care altfel nu ai cum sa le afli decat daca pui mana si te bagi la lucru.

Geo_D 29-07-10 23:45

am citit..si cu cat am citit mai mult cu atat am innebunit :)))
probabil e chinuiala dracu`
dar m`am gandit sa o joc altfel..am auzit ca ar fi un baiat la auto rolla care se ocupa cu treburi de genu...si avand in vedere ca bag o luna de munca..cu banii care`i iau..poate reusesc sa fac ceva :D

auto rolla buzau

All times are GMT +2. The time now is 03:24.

- Copyright 2026 4Tuning