Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin) (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/21746-topicul-posesorilor-pasionatilor-bmw-e21-rechin.html)

LIVIUMARIN 24-03-09 18:09

re: Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin)

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2177374)
sper sa gasesc si eu asa ceva pe aici , eu nu am arcurile cu spire simetrice ,difera primele spire de cele din mijloc si nu pot taia nimic, si nici nu vroiam sa fac asa.cumva se si intaresc dupa ce sunt gata? sau raman ca inainte la fel de moi ,cum sunt ele stock ?

mersi mult esti o mina de aur

SALUT,SA STII CA ARCURILE DE LA RECHINUL MEU,SUNT DESTUL DE TARI,EU SPER CA DUPA CE LE MODIFICA ,SA NIMEREASCA SI TRATAMENTUL TERMIC,DEJA AICI E O CHESTIUNE DE PRICEPERE IN DOMENIU,LA NOI METODA E CAM DE GENUL TE UITI CAM CAT DE ROSU E ARCUL SI APOI IL SCUFUNZI IN ULEI,GENUL ASTA DE RACIRE PROVOACA IN ARC NISTE TENSIUNI CARE IL FAC SA DEVINA CEA CE ESTE ,ADICA UN ARC.CU CAT IL BAGI IN ULEI MAI CALD CU ATAT E ARCUL MAI TENSIONAT SI IN GENERAL MAI DUR,NUMAI CA DACA EXAGEREZI DEVINE SI MAI FRAGIL,EXISTAND RISCUL SA SE RUPA.MAINE MERG SA LE IAU. APOI MAI VB.IN LEGATURA CU ETRIERELE,MAINE VOI PRIMI DOUA BUCATI DE LA UN 5-CIAR,DACA SE POT ADAPTA PROBABIL CA VOI OPTA PENTRU ELE.DAR TOT MAINE VOI STII.

B-13-FFA 25-03-09 23:21

baieti voi trebuie sa stiti si vreau sa ma ajutati. vreau sa-mi achizitionez un rechin. nu ma intereseaza in mare cum arata, nu ma intereseaza motorul, poate sa nici nu-l aiba, doar sa fie bun pe serii si sa fi fost o data inscris in romania(sa aiba carte si talon). oricum o sa-l fac cap coada. dati-mi un pont si fac cinste.

fiderzen 25-03-09 23:39

cristi, daca cel care l-a luat pe al meu o sa il vanda in viitorul apropriat te anunt! :)

piratu_volvo 26-03-09 08:46

Quote:

Originally Posted by B-13-FFA (Post 2183916)
baieti voi trebuie sa stiti si vreau sa ma ajutati. vreau sa-mi achizitionez un rechin. nu ma intereseaza in mare cum arata, nu ma intereseaza motorul, poate sa nici nu-l aiba, doar sa fie bun pe serii si sa fi fost o data inscris in romania(sa aiba carte si talon). oricum o sa-l fac cap coada. dati-mi un pont si fac cinste.

Vezi daca te ajuta cu ceva https://forum.4tuning.ro/482-masini-bmw-vanzare/109550-vand-bmw-e21.html

Tod3rik 27-03-09 20:34

vand traseu evcuare pt e21 motor 4 cil... intermediara noua.. finala intacta in stare buna .. saxofonul era putin crapat dar a fost sudat... 250 lei

fl0rin 27-03-09 21:45

dezmembrez bmw e21

MON-u 28-03-09 17:07

Quote:

Originally Posted by fl0rin (Post 2189846)
dezmembrez bmw e21

ce piese ai ???ca si eu sunt tot din bacau....cum putem lua legatura sa vorbim?

MON-u 28-03-09 17:11

Quote:

Originally Posted by B-13-FFA (Post 2183916)

dar ce nu gasesti in bucuresti un rechin sa iti cumperi ca acolo sunt ff multi care stau trasi pe dreapta;)

fistaccio 28-03-09 17:13

Quote:

Originally Posted by BMW RECHIN_66 MON (Post 2191287)
ce piese ai ???ca si eu sunt tot din bacau....cum putem lua legatura sa vorbim?

zi mi ce ai nevoie mon?

MON-u 28-03-09 17:15

salut,pai as avea nevoie in primul rand de un ambreiaj pt 1.6 si un carburator original complet...

fistaccio 28-03-09 17:20

Quote:

Originally Posted by BMW RECHIN_66 MON (Post 2191313)
salut,pai as avea nevoie in primul rand de un ambreiaj pt 1.6 si un carburator original complet...

ambreaj n am ia-l nou gasisem o oferta 120e http://www.wallothnesch.com/e/frameparts.htm, carburator s-ar putea sa am, vb dupa paste k aj si eu acasa poate ne intalnim?

fl0rin 29-03-09 15:00

vand şasiu, caroserie sau elemente caroserie

LIVIUMARIN 29-03-09 17:53

Quote:

Originally Posted by fl0rin (Post 2193454)
vand şasiu, caroserie sau elemente caroserie

SALUTARE,AM REUSIT SA TERMIN,CU SUSPENSIA BAG SI VREO 2 POZE
,FAZA CA PORTBAGAJUL E PLIN DE TOT FELUL DE PIESE
VREO 150 KG CRED CA SUNT IN SPATE

LIVIUMARIN 29-03-09 18:02

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by LIVIUMARIN (Post 2193865)
SALUTARE,AM REUSIT SA TERMIN,CU SUSPENSIA BAG SI VREO 2 POZE
,FAZA CA PORTBAGAJUL E PLIN DE TOT FELUL DE PIESE
VREO 150 KG CRED CA SUNT IN SPATE

E PLINA DE NOROI,DAR SE REZOLVA

KAY_ 29-03-09 20:40

pe fata mai mergea lasata,poate o spira afara rezolva, spatele sta bine, asta daca nu ai greutate in portbagaj. ceva impresii cum se comporta la drum, e mai rigida sau e la fel?

LIVIUMARIN 29-03-09 22:22

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2194404)
pe fata mai mergea lasata,poate o spira afara rezolva, spatele sta bine, asta daca nu ai greutate in portbagaj. ceva impresii cum se comporta la drum, e mai rigida sau e la fel?

SALUT ,inca nu am apucat sa umblu cu ea
daca ii pun rotile pe 17 automat se v-a micsora distanta de la aripa la roata si v-a parea si mai josa,probabil ca daca o sa umblu cu ea
o sa se mai aseze.am un colier la instalatia de racire care nu se poate strange,de aia nu am probat-o(de abia ieri seara am terminat cu lucrul la ea)si azi a plouat pe aici.oricum de la blindaj pana la sol am cam 9cmdeci tare mult nu pot sa o mai cobor,ar mai trebuii sa iau un pic din distantiere,am impresia ca daca coboara masina pe spate cand e incarcata o sa frece rotile in aripa spate,i-am schimbat si pivoti si brateleoscilante cu unele noi noute,acu tre sa ii fac si unghiul la roti.

lazar 31-03-09 09:12

Quote:

Originally Posted by fistaccio (Post 2191334)
ambreaj n am ia-l nou gasisem o oferta 120e http://www.wallothnesch.com/e/frameparts.htm, carburator s-ar putea sa am, vb dupa paste k aj si eu acasa poate ne intalnim?

Pai costa cat este si in Romania, la mine la magazin placa este 200 lei, discul 250 lei iar rulmentul 70 lei, adica tot 120 de euro. De pe Walloth merita sa iei numai anumite piese, cum ar fi etriere sau chedere adica cam ce nu se gaseste aici.

MON-u 01-04-09 18:20

Quote:

Originally Posted by LIVIUMARIN (Post 2193895)
E PLINA DE NOROI,DAR SE REZOLVA

Eu era sa gripez cutia de viteze:oops:...nu stiam de ce imi suiera foarte tare in treptele a 2-a si putin in a 3-a...mam dus la mecanic si nu aveam nici un gram de ulei in ea...acum iam pus dar sa vad pe unde imi pierde:cry:...Arata smecher tare...lasata;)punei si rotile pe 17''...spor la treaba in continuare liviu;)

fistaccio 01-04-09 20:42

Baieti dak se poate sa ma ajutati cu niste preturi, am niste piese care trebuie sa le vad si care le am de vanzare si nush cat merg... Faruri originale pt masca cu 2, fusta fatza stock, 4 jante tabla originale, ochelari 2 faruri, nas cromat, capota, portbagaj, usi, interior stare buna mai ales plafon, bord model nou '82, aripi (stanga buna, dr putina rugina), portbagaj, semnalizari galbene cu tot cu mecanism, motor nerulat in romania 1.8 complet, asta dak aveti timp. Care puteti sa mi ziceti ce diferente si cateva pareri despre solex si weber, nush pe care sal pun, ce mi recomandati si de ce? Va multumesc!

lazar 01-04-09 22:09

Quote:

Originally Posted by fistaccio (Post 2203838)
Baieti dak se poate sa ma ajutati cu niste preturi, am niste piese care trebuie sa le vad si care le am de vanzare si nush cat merg... Faruri originale pt masca cu 2, fusta fatza stock, 4 jante tabla originale, ochelari 2 faruri, nas cromat, capota, portbagaj, usi, interior stare buna mai ales plafon, bord model nou '82, aripi (stanga buna, dr putina rugina), portbagaj, semnalizari galbene cu tot cu mecanism, motor nerulat in romania 1.8 complet, asta dak aveti timp. Care puteti sa mi ziceti ce diferente si cateva pareri despre solex si weber, nush pe care sal pun, ce mi recomandati si de ce? Va multumesc!

De regula Solex-ul e mai tare dar pune-l pe cel care este in stare mai buna.

alin_jgd 02-04-09 10:05

Salut! E prima data cand scriu pe acest forum... Am si eu o problema... Am un rechin 1.6 inscris de romania, totul ok! I-am schimbat motorul (am pus 323i tot de e21), cutia, grupul, telescoape sport, cardan. Problema a intervenit la RAR cand am vrut sa trec noul motor in acte, mi s-a spus ca trebuie sa ma duc la rar-ul de la Bucuresti pentru niste teste care costa in jur de 7000 lei (asta la inceputul lui 2008) pt. ca puterea motorului depasteste 40% din puterea motorul de 1.6 si are 6 ci nu 4 cilindri. Nu inteleg de ce avand in vedere ca pe E21 au fost puse astfel de motoare. Ar mai fi o posibilitate sa pun iar mtorul de 1.6 sa fac ITP-ul si sa pun din nou mototul de 2.3, mare bataie de cap, mult timp pierdut iar cardanul de la 1.6 care e ceva mai lung nu-l mai am.
Daca a mai intampinat cineva problema asta sa-mi zica si mie cum o pot rezolva mai ieftin, mai repede si fara drum la Bucuresti!
Va multumesc anticipat!

lazar 03-04-09 09:07

Quote:

Originally Posted by alin_jgd (Post 2205164)
Salut! E prima data cand scriu pe acest forum... Am si eu o problema... Am un rechin 1.6 inscris de romania, totul ok! I-am schimbat motorul (am pus 323i tot de e21), cutia, grupul, telescoape sport, cardan. Problema a intervenit la RAR cand am vrut sa trec noul motor in acte, mi s-a spus ca trebuie sa ma duc la rar-ul de la Bucuresti pentru niste teste care costa in jur de 7000 lei (asta la inceputul lui 2008) pt. ca puterea motorului depasteste 40% din puterea motorul de 1.6 si are 6 ci nu 4 cilindri. Nu inteleg de ce avand in vedere ca pe E21 au fost puse astfel de motoare. Ar mai fi o posibilitate sa pun iar mtorul de 1.6 sa fac ITP-ul si sa pun din nou mototul de 2.3, mare bataie de cap, mult timp pierdut iar cardanul de la 1.6 care e ceva mai lung nu-l mai am.
Daca a mai intampinat cineva problema asta sa-mi zica si mie cum o pot rezolva mai ieftin, mai repede si fara drum la Bucuresti!
Va multumesc anticipat!

Cel mai simplu e sa pui la loc motorul de 1.6 pt ca o sa te foota astia la RAR si iti vor lua si o poala de bani. Ei vor sa-ti faca teste dinamice la masina si iti vor cere o factura pt montarea motorului de la un service autorizat. Pe ei nu-i intereseaza ca E21 a fost fabricat si cu motor de 2.3 chiar daca-ti pui suspensii (arcuri, amortizoare) si frane de 2.3
Cardan de 1.6 cred ca vei gasi destul de usor.

alin_jgd 03-04-09 09:43

Mersi pt. sfat, de asta imi era teama! Mama lor de comunisti. La cata munca am depus la el s-o iau iar de la cap mai bine ma impusc.
Am o caroserie de E21, 2 motoare de 1.6, o masina completa cu motor de 2315cc ALPINA C1, anti-roll bar, discuri ventilate pe fata, bara fata BBS. Telescoape sport bilstein, grup si cutie viteze toate Alpina, actele sunt de la e21 1.6 (masina pe care e pus motorul de 2315cc). Cine este interesat sa-mi dea un pret decent pe toate sau... cat ar trebui sa cer pe tot. Nu vreau dezmembrari!

KAY_ 03-04-09 11:26

Quote:

Originally Posted by alin_jgd (Post 2208246)
Mersi pt. sfat, de asta imi era teama! Mama lor de comunisti. La cata munca am depus la el s-o iau iar de la cap mai bine ma impusc.
Am o caroserie de E21, 2 motoare de 1.6, o masina completa cu motor de 2315cc ALPINA C1, anti-roll bar, discuri ventilate pe fata, bara fata BBS. Telescoape sport bilstein, grup si cutie viteze toate Alpina, actele sunt de la e21 1.6 (masina pe care e pus motorul de 2315cc). Cine este interesat sa-mi dea un pret decent pe toate sau... cat ar trebui sa cer pe tot. Nu vreau dezmembrari!

masina cu motor de 2,3 este inscrisa? pune poze ....

alin_jgd 03-04-09 12:20

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2208496)
masina cu motor de 2,3 este inscrisa? pune poze ....

Este inscrisa dar cu motor de 1.6! :( Iar poze o sa pun in cursul saptamanii viitoare...

LIVIUMARIN 03-04-09 15:55

Quote:

Originally Posted by alin_jgd (Post 2208246)

SALUT,TESTUL DINAMIC,PE CARE AR TREBUII SA-L FACI E CEL MAI IEFTIN,CAM 7MIL,PLUS OMOLOGAREA LA TINE LA RAR,DECI CAM CU 12 13 MIL. AR TREBUII SA SCAPI(PLUS DRUMURILE).AR MAI FI O VARIANTA SA AI UN RECHIN ,DAR CU MOT CU 6 CIL.ADICA DE 2000,ALA ARE CAM 120CP,SI ATUNCI TE-AI INCADRA IN CONDITIILE IMPUSE DE LEGISLATIE.IN CAZ CA RENUNTI LA OMOLOGARE,AS FI FOARTE INCANTAT DACA CUTIA DE VITEZE AR AJUNGE LA MINE,EU I-AM PUS O CUTIE CU 5 TREPTE DAR DE URSULICA,SI NU SUNT FF INCANTAT DE EA,E MAI SCURTA CU VREO 2 CM,IN PLUS NU MAI AM VITEZOMETRU.SAU, SPUNE TU UN PRET PENTRU TOATA MASINA,DACA O PUTEM TRASPORTA IN BM POATE CADEM LA INVOIALA.
AM SI EU UN RECHIN ,CU MOTOR DE 1,8,IN PLUS, FATA DE 323-UL VERDE,CARE ESTE DISPONIBIL,SI COMPLET SI PE BUCATI,O SA MERG AZI SA-I FAC NISTE POZE,SI LE BAG PE FORUM

LIVIUMARIN 03-04-09 20:05

Quote:

Originally Posted by LIVIUMARIN (Post 2209192)
SALUT,TESTUL DINAMIC,PE CARE AR TREBUII SA-L FACI E CEL MAI IEFTIN,CAM 7MIL,PLUS OMOLOGAREA LA TINE LA RAR,DECI CAM CU 12 13 MIL. AR TREBUII SA SCAPI(PLUS DRUMURILE).AR MAI FI O VARIANTA SA AI UN RECHIN ,DAR CU MOT CU 6 CIL.ADICA DE 2000,ALA ARE CAM 120CP,SI ATUNCI TE-AI INCADRA IN CONDITIILE IMPUSE DE LEGISLATIE.IN CAZ CA RENUNTI LA OMOLOGARE,AS FI FOARTE INCANTAT DACA CUTIA DE VITEZE AR AJUNGE LA MINE,EU I-AM PUS O CUTIE CU 5 TREPTE DAR DE URSULICA,SI NU SUNT FF INCANTAT DE EA,E MAI SCURTA CU VREO 2 CM,IN PLUS NU MAI AM VITEZOMETRU.SAU, SPUNE TU UN PRET PENTRU TOATA MASINA,DACA O PUTEM TRASPORTA IN BM POATE CADEM LA INVOIALA.
AM SI EU UN RECHIN ,CU MOTOR DE 1,8,IN PLUS, FATA DE 323-UL VERDE,CARE ESTE DISPONIBIL,SI COMPLET SI PE BUCATI,O SA MERG AZI SA-I FAC NISTE POZE,SI LE BAG PE FORUM

SCUZE ACUM M-AM UITAT CA LA TINE PUTEREA E MAI MARE CU 40%,SI IN CAZUL ASTA, TESTUL AM IMPRESIA CA E MAI SCUMP,

Tod3rik 03-04-09 20:33

6 Attachment(s)
am facut si eu cate ceva intre timp la rechinul meu
am vopsit capota si am duso la aerograf (surpriza)
am vopsit capota portbagaj
am vopsit bara fata (multumiri Piratu' ca a transportato sute de km)
am facut un experiment cu capacul de la culbutori si a iesit marfa urmeaza admisia
si cateva poze ...

acum astept motorul si poate poate sapt asta il vopsesc pe tot dupa urmeaza punte cu discuri.. suspensie fata/spate de e34 si poate alte faruri .. bafta la rechinisti

LIVIUMARIN 03-04-09 21:08

Quote:

Originally Posted by Tod3rik (Post 2209839)
am facut un experiment cu capacul de la culbutori si a iesit marfa urmeaza admisia
si cateva poze ...

acum astept motorul si poate poate sapt asta il vopsesc pe tot dupa urmeaza punte cu discuri.. suspensie fata/spate de e34 si poate alte faruri .. bafta la rechinisti

SALUT,buna treaba,este si in bm un aerografician,daca vrei sa vezi cam ce lucrari are,cauta pe forumul asta numele de "koffa".vad ca ai lustruit capacul culbutorilor.

fl0rin 03-04-09 22:26

Quote:

si cateva poze ...

cu ce ai lustruit capacul de la culbutori?

Tod3rik 04-04-09 10:14

capacul de la culbutori este polisat manual :)

LIVIUMARIN 04-04-09 20:14

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Tod3rik (Post 2210713)
capacul de la culbutori este polisat manual :)

SALUTARE,niste poze cu bmw-ul de care ziceam,si o poza doua cu cateva bmw-uri din oras,azi s-au intalnit mai multi pasionati ....intr-o parcare

piratu_volvo 05-04-09 18:08

Quote:

si cateva poze ...

Felicitari!Abia asteptam sa vad cum arata vopsit.Nu-l vinzi?:lol::lol:

LIVIUMARIN 05-04-09 19:36

Quote:

Originally Posted by piratu_volvo (Post 2213265)
Fealicitari!Abia asteptam sa vad cum arata vopsit.Nu-l vinzi?:lol::lol:

SALUTARE,PIRATULE,daca ai drum prin baia m da un semn de viata,poate ne intalnim,in ce faza esti cu masina,parca te-ai apucat de vopsit..?

piratu_volvo 05-04-09 22:12

2 Attachment(s)
A mea arata asa cum se vede in poze numai ca mai murdara,ca nu am mai umblat cu ea de cateva luni ca nu am timp.
Cu lucru la masina sunt in faza ca tot timpul mai schimb cate ceva din ce nu imi place cum mi-a iesit prima data(ex.bara fata).Altfel masina functioneaza si e ok,dar nu pot zice ca e gata,si nici nu cred ca o sa fie gata vreodata ca tot timpul mai gasesti cate ceva de facut la ea.
Am acuma un alt bord pe care trebuie sa-l pun sus ca asta pe care il am are turometrul pentru 6zylinder si nu imi arata corect turatia...Si multe alte maruntisuri,dar totul depinde de cand o sa am timp pentru el.
Prin Baia Mare am trecut de cateva ori in ultima vreme ca ma tot duc sa incarc la Sighet.Poate ca intr-o buna zi...;)

LIVIUMARIN 05-04-09 22:20

Quote:

Originally Posted by piratu_volvo (Post 2213945)
A mea arata asa cum se vede in poze numai ca mai murdara,ca nu am mai umblat cu ea de cateva luni ca nu am timp.
Cu lucru la masina sunt in faza ca tot timpul mai schim cate ceva din ce nu imi place cum mi-a iesit prima data(ex.bara fata).Altfel masina functioneaza si e ok,dar nu pot zice ca e gata,si nici nu cred ca o sa fie gata vreodata ca tot timpul mai gasesti cate ceva de facut la ea.
Am acuma un alt bord pe care trebuie sa-l pun sus ca asta pe care il am are turometrul pentru 6zylinder si nu imi arata corect turatia...Si multe alte maruntisuri,dar totul depinde de cand o sa am timp pentru el.
Prin Baia Mare am tecut de cateva ori in ultima vreme ca ma tot duc sa incarc la Sighet.Poate ca intr-o buna zi...;)

SALUT DIN NOU,si al meu a fost mai mult in pauza ,dar ieri am finalizat lucrarile legate de suspensie roti,distantiere, pivoti, bucsi(am inlocuit cam tot ce era uzat sau cu joc in afara de etrierul dreapta spate)asa ca am iesit cu el la plimbare prin oras,i-am dat si vreo doua talpi(cu masina asta nu pot merge normal mai mult de 5 minute).in caz ca ajungi prin b m da un mesaj,mai schimbam si noi doua vb,bem un suc.ai vazut ca am pus vreo trei poze cu un rechin de culoare gri,are motor de 1,8,asta ar putea devenii al meu saptamana asta.

LIVIUMARIN 05-04-09 22:36

Quote:

Originally Posted by piratu_volvo (Post 2213945)
Cu lucru la masina sunt in faza ca tot timpul mai schimb cate ceva din ce nu imi place cum mi-a iesit prima data(ex.bara fata).Altfel masina functioneaza si e ok,dar nu pot zice ca e gata,si nici nu cred ca o sa fie gata vreodata ca tot timpul mai gasesti cate ceva de facut la ea.
Prin Baia Mare am trecut de cateva ori in ultima vreme ca ma tot duc sa incarc la Sighet.Poate ca intr-o buna zi...;)

mai ai jantele alea pe 16?

piratu_volvo 06-04-09 09:26

Nu mai sunt jantele .Tipul care le avea le-a dat la cineva pe un Golf.
Mi-ar placea sa pot sa ma apuc si eu de inca o masina sa o fac dar nu am nici timp nici bani(de fapt daca asa avea bani as avea si timp:D).
Te anunt cand ma duc incolo.

ZaXXaZ 06-04-09 11:38

"ai vazut ca am pus vreo trei poze cu un rechin de culoare gri,are motor de 1,8,asta ar putea devenii al meu saptamana asta."
din curiozitate la ce pret l-ai gasit?ma gandesc serios sa-mi iau din nou E21 si sa investesc in el incetul cu incetul...

fl0rin 06-04-09 13:42

Quote:

Originally Posted by LIVIUMARIN (Post 2211398)
SALUTARE,niste poze cu bmw-ul de care ziceam,si o poza doua cu cateva bmw-uri din oras,azi s-au intalnit mai multi pasionati ....intr-o parcare

nu vinde pragurile alea de pe ala gri?

All times are GMT +2. The time now is 02:38.

- Copyright 2026 4Tuning