![]() |
Re: Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994
deci sa inteleg ca omul nu ii la prima abatere de genul,nu?in viziunea lui tot eu sunt cel care l-am intepat pt ca nu i-am dat diferenta de bani.ce oameni
|
Quote:
|
Baieti eu deja clachez. Nu mai stiu ce sa cred si ce sa fac. Sunt blestemat.
Am 250 de km de cand am terminat motorul , si uleiul a disparut. Scoate un fum albastru de te ineaca. Am scos bujiile , iar pe cilindrul 2 era neagra neagra bujia si unsa. In curand dau din nou jos chiuloasa sa vedem ce s-a intamplat totusi acolo |
Quote:
|
man, nu vreau sa te supar mai tare decat esti deja, dar fix ata e motivul pentru care ti-am zis ca motorul trebuie facut profesional, cu tolerante masurate, cote, etc.
nu-i suficient ca mecanicul sa se priceapa sa-l asambleze, si cu ochiu liber nu cred ca poti "masura" ovalizarea unui cilindru, conicitatea, pistoanele etc. macar in ultimul ceas gandeste bine inainte, strange bani si fa-l ca lumea. repet, iti spun din aceleasi experiente pe care le-am trait si eu. la fel ca tine, cu cati bani am bagat pana acum in motoare imi luam un LET in mintile lui si mai si ramaneam cu ceva pe langa :) |
Segmentii pe care ii are el in motor au maxim 5000 de km,daca doar atata rezista un set de segmenti Goetze atunci ne bagam picioarele in ele de piese si de tot..............Cand m-a sunat ieri Alex sa imi spuna am ramas masca,prima data am crezut ca are chef de glume dar totusi nu a avut......Stai in spatele masinii te inneci si incepi sa plangi de la fum si miros........eu nu pot sa inteleg asa ceva.Cum se poate ca in 250 de km sa manance 4 L de ulei,asta fara a forja motorul,mers maxim 3000 rpm.
Hai sa zicem ca s-a rupt segmentul,de plecat de pe piston nu avea cum sa plece,tot acolo trebuie sa fie,sa zicem ca,cosuma ulei din cauza segmentului rupt dar nici in halul asta..............Cred ca saracul Alex e blestemat si nu il vor SFI-urile Radule,chiar ieri m-am lovit de o problema la un motor de Land Rover si am zis si eu ca se desface tot se rectifica bloc,chiuloasa,se verifica sub presiune toate etc si e totul ok,insa nu iti garanteaza nimeni ca iese cum trebuie,poate in cazul asta pt ca blocul motor e cu camasi si nu e monobloc desi masina e din '99.Am fost si eu la atelier specializat care se ocupa cu asa ceva si surpriza,se face tot se verifica etc dar cu exceptia camasilor,care nu se pot face si ei nu garanteaza.........deci si sa dai o caruta de bani sa faci tot motorul ca la carte,cu verificari,masurari etc si sa nu iti ofere nici o garantie......................mi se pare exagerat deja.Nu vreau sa fiu rau dar din pacate pe la noi prin tara nu avem inca meseriasii necesari si in primul rand sculele necesare pt a verifica si repara un motor de la A la Z asa cum scrie la carte,cel putin asta e parerea mea |
totusi daca stam sa ne gandim ..in primul rand daca se spargea un segment ar fii normal sa aibe o oarecare bataie...daca nu are si tot s-a spart este un lucru cam ciudat sa consume 4 l de ulei in 250 de km doar daca segmentii dupa un piston sunt sparti..consuma ulei dar nu in halul asta ...sa ai segmentii sparti dupa 2 pistoane e si mai sf deoarece nu are cum in 250 de km fara forja fara nimic:???: da chiuloasa jos /baia si scoti pistonul de la bujia care zici ca ai gasit-o neagra si unsa si vezi ce si cum..e pacat de banii bagati in ea ...eu am facut motorul in primavara rk total total la dacie..chiar daca e dacie m-a dus cu mana de lucru 20 de milioane..si sunt mai mult decat nemultumit:( asta datorandu-se mecanicului....vezi cum rezolvi ca ai o masina frumoasa foc si e pacat ...
|
Quote:
am cautat intens pana i-am gasit, dar sunt intr-adevar profesionisti, au si scule de care vezi doar pe la discovery, si cel mai important DAU GARANTIE. Daca bine tin eu minte, 6 luni. Fac si camasi. Asta e doar o parere, in continuare raman la opinia ca trebuie cautat un motor pe masina, probat si doar asa luat. Nu desfacut, dar probat. Si nu cred in fazele cu "nu-s de tine XE-urile" sau mai stiu eu ce. Daca merge la cineva trebuie sa mearga si la altcineva. Nu e un motor cu probleme de constructie, cum sunt XEL-urile, dar din pacate este un motor forjat in general, si de acolo problemele. Costin mi-o zis o chestie, si mare dreptate are: inainte sa-mi iau V6-le, ma uitm si eu dupa XE-uri, si cand gaseam ceva il sunam sa-i cer parerea. Ce sa fac, am inredere in om. :) Si imi raspundea asa: "uita-te cum un motor de 350 de euro sta cu saptamanile si lunile la vanzare, si unul la 500-600 de euro se da imediat". Hai, bafta domnilor, si fruntea sus |
Ok Radule,o sa incerc sa i-au legatura cu cei de la Satu Mare sa le spun problema si sa vedem ce zic si ei,se baga sa faca avioanele astea sau nu :) Mersi frumos :)
Cand am spus ca pe Alex nu il vrea SFI-ul ma refeream la faptul ca de cand a montat primul motor pe masina doar ghinioane a avut si o caruta de bani bagati in alte motoare,piese etc...............pe cand cu NE-ul,consumabile,forja cat ducea si atat,fara sa aiba probleme si sa investeasca o gramada de bani |
Quote:
Ce nu inteleg eu, cum este posibil ca un motor facut de cateva zile aproape de la zero sa aiba asemenea consum de ulei! Hai , capu sus alex ca tot tre sa ii dati de cap |
pai din cate am inteles aproape de la zero inseamna segmenti schimbati...
poate foarte bine sa consume ulei oricum, de dragul discutiei o sa-mi dau si eu cu parerea: daca un cilindru face figuri, chiulasa ii facuta ok, poate s-a rotit un segment in fanta, sau a fost pus invers din greseala. |
foarte adevarat ce spui
|
Pe langa ca ma iau durerea de cap cand citesc ce citesc ma mai apuca si plansul cand ma gandesc ca tu de fapt niciodata nu ai scapat de aceasta imensa problema pentru tine numita motor :
Iti amintesc ce ti-am scris si pe messenger si pe forum si nu numai urmatoarele : - In primul rand,fara a jigni pe nimeni ca nu am chef de discutii aiurea ( cauta un mecanic care are 2 ochi pt. 2 axe cu came,pentru c20xe ) recomand cu incredere Claudiu - DNC Service si de ce nu Ilie BauBau... ! Inconvenient,oasul. In cazul in care te incapatanezi si il vei reface pe genunchi in spatele blocului iti sugerez : - Sa faci totul / cota reparatie 0,5-1 sau cat solicita,asemenea cumpara segmenti si cuzineti palier+biela de la GM de la (Gold Platin sau DiBas). - Numai umbla la chiuloasa daca cel care sustine ca o face mareste porturile cu cheia franceza. - Nu inteleg ce ai faci cu volanta daca ai c.v-ul acelasi si masina are 1.300kg. - Renunta la corpul ala de la clapeta de acceleratie si iti reamintesc ca ( degeaba-i dai aer daca nu ii dai benzina si invers ). Restul daca mai e de adaugat sunt multi care au acest motor si o pot face. Si inca odata sper sa nu te superi si daca ajungi in Bucuresti sa ma anunti si pe mine sa stam putin de vb. |
Masina asta va fi reparata doar sa ma pot folosii de ea. S-a terminat totul. S-a terminat cu bagatul banilor cu nemiluita in gunoiul asta.
Dintr-o pasiune nebuneasca s-a transformat intr-o ura. Pentru mine pasiunea pentru masina asta s-a terminat ieri. Sa nu mai zic astazi ca efectiv imi era rusine sa circul cu masina , nici o dacie nu scoate in mers asa fum , si mers frumos. Va fi reparata cat sa pot umbla si sa ma folosesc de ea. Nici sa nu mai aud de cuzineti , segmenti , etc .. GM si alte cacaturi. NEVER nu mai pupa si vedea ea asa ceva de la mine. I-am dat tot ce o fost mai bun si si-o batut joc de mine , acum urmeaza sa imi bat eu joc de ea. Iar unde ma mai lasa , acolo o sa ramana si ea. Abia astept sa imi cumpar o masina normala dizel si am terminat. Pentru mine toata pasiunea asta a insemnat bani aruncati in vant. Macar la altii s-a vazut ceva dupa ce au bagat o caruta de bani in masina. La mine nu se vede absolut nimic. Decat batai , troncaneli , rugina si asa mai departe. Pentru mine masina asta nu mai reprezinta pasiune ci doar un stres si un sac in care sa ingrop bani AMPWLEA. Mai bine le dadeam foc la toti banii bagati ca poate eram mai castigat |
1 Attachment(s)
Pana una alta a primit un cadou , ca doar merita. Erau comandate inainte sa imi faca faza asta , asa ca o sa le montez.
Cadrane pentru bord facute custom OPC Style. Cine vrea se poate face orice ciudatenie , va dau numarul de telefon al baiatului si va face. Chiar stie ce face |
| All times are GMT +2. The time now is 08:59. |
- Copyright 2026 4Tuning