Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

Martinos 09-12-09 20:39

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 2869036)
Audi-ul e Cararama 1:24, realizat bine cu exceptia rotilor subdimensionate.
Bodykit din poxilina si chit auto; boxe din difuzoare de pe la castile miniaturale (earphones) desi pentru 1:24 sunt o idee cam mari; NOS din pixuri taiate si apoi modelate capetele cu poxilina/chit auto, o piulita mica (ceva gen M2) pentru robinet, sarma de aluminiu/cupru pentru tevi; jante de la alte machete; scaune de la alte machete.

PS: tu nu cumva mai ai un topic pe aici cu acelasi Audi A4?

atunci Cararama :lol: mam incurcat :P scuze :D
si ba am un topic cu audi asta

edinho_realmadrid 11-12-09 12:19

11 Attachment(s)
Astazi vreau sa va prezint primele mele doua tutoriale care sper , ca nu au mai fost prezentate :

In primul tutorial va voi arata cum sa faceti un tub de NOS(N2O) :
-avem nevoie de un capacel de la un pix ca cel din imaginea 1
-il desfacem cu grija 2
-pastram capacul 3 iar pixul il punem deoparte pentru ca il mai putem folosi la alte piese
-dupa cum vedem in imaginea 4 capacul are o gaura unde se infileta pe mina pixului.Aceasta se va acoperi cu putina poxilina 5 astfel incat sa fie o suprafata plana.
-in imaginea 6 dupa cum se vede ,vom face o mica gaura cu un ac incins , pentru a putea aduga un mic surubel 7
-ultimul pas 8 este optional daca doriti sa adugati o sigla cu o firma care produce obiectul mai sus prezentat.

Al doilea tutorial va prezint cum sa construiti un suport pentru tubul de NOS :
-avem nevoie de o bucatica de poxilina pe care o framantam si o lasam sa se intareasca intr-o forma dreptunghiulara 9
-dupa ce s-a intarit o scobim in forma tubului de NOS pentru a ii putea face loc 10
-rezultatul final : tubul de NOS sustinut de suport 11
-suportul se poate colora in functie de preferinta.

L4uR 11-12-09 12:55

ahhh...cum de nu mi-a trecut prin cap asta:(...bravo ...felicitari si chiar fac si eu azi unul:D

edinho_realmadrid 11-12-09 14:36

Quote:

Originally Posted by L4uR (Post 2881505)
ahhh...cum de nu mi-a trecut prin cap asta:(...bravo ...felicitari si chiar fac si eu azi unul:D

Multumesc ! Mai am cateva idei pe care o sa le pun in practica zilele astea ! Cum am terminat , am sa si postez aici !

vn-08-nen 11-12-09 17:59

LSD :

- se pot face din orice material care se deschide pe lateral si in sus . cateva exemple : Spoturile de lumina de la baie ( cele reglabile ) , clame ( sunt prinse daca privesti atent prin nit ) , foarfecele ( lipit prin nit ) etc. Trebuie sa stii cum sa privesti lumea ce te inconjoara si sa o adaptezi la ce ai nevoie ;) dupa aceea inventivitatea face restul :) ...

Martinos 11-12-09 21:39

super tutorial pt tub NOS dar cum scriu pe el NOS ?? cu ce ? marker sau scot la imprimanta logo?

kagula_89 12-12-09 10:55

ceva interesant

https://www.youtube.com/watch?v=w1BAAqOF90c

Alex_2012 12-12-09 15:07

Foarte mijto ideia cu tubul de NOS tineo tot asa!Am si eu o intrebare din ce pot face un eleron la macheta si inafara de poxilina si chit auto se mai poate face din altceva barile fata spate si pragurile?Multumesc Anticipat!!!!

L4uR 12-12-09 15:11

ar merge sa faci un schelete al barii din cartele de telefon vechi ....le incalzesti le modelezi...dar tot la poxilina sau chit ajungi cu finisajele

edinho_realmadrid 12-12-09 17:20

Quote:

Originally Posted by Martinos (Post 2883144)
super tutorial pt tub NOS dar cum scriu pe el NOS ?? cu ce ? marker sau scot la imprimanta logo?

Multumesc ! Pai il poti scoate la imprimanta sau decupa dintr-o revista de specialitate,apoi cu scotch transparent il lipesti pe tubul de NOS.

Quote:

Originally Posted by Alex_2012 (Post 2884844)
Foarte mijto ideia cu tubul de NOS tineo tot asa!Am si eu o intrebare din ce pot face un eleron la macheta si inafara de poxilina si chit auto se mai poate face din altceva barile fata spate si pragurile?Multumesc Anticipat!!!!

Ma bucur ca ideea mea a fost primita cu bratele deschise de voi !Pai eleronul ai pute sa il faci , ma gandeam eu dintr-o bucata de coltar de aluminiu ,care o poti modela / taia / in functie de ce eleron vrei sa faci !

AnDrEiCa 12-12-09 19:54

Salut la toata lumea .Sunt nou in domeniu machetelor ,si as vrea sa sa intreb daca se poate face tuning pe o macheta cu scara de 1/64 sau 1/43......sunt prea mici?Cam cati cm au ?

zN3u 12-12-09 21:20

Salut,se poate face daca ai rabdare dar sunt mici mai ales 1/64 , 1/43 are in jur la 10 cm acu depinde de model, se poate face pe ori ce scara vrei daca ai ambitie si rabdare :P

_Cox_ 12-12-09 21:28

Foarte buna ideea cu tubul de NOS numa ca intrebarea este:
de unde fc rost de pix?

kagula_89 12-12-09 21:50

de la magazin!

VENOX 13-12-09 00:54

Quote:

Originally Posted by Alex_2012 (Post 2884844)

Prietene, invata sa scrii si sa te exprimi in limba romana. :x :writers_b

Quote:

Originally Posted by _Cox_ (Post 2885907)
Foarte buna ideea cu tubul de NOS numa ca intrebarea este:
de unde fc rost de pix?

Quote:

Originally Posted by kagula_89 (Post 2885974)
de la magazin!

:lol::lol::lol:

All times are GMT +2. The time now is 22:04.

- Copyright 2026 4Tuning