Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oltcit vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2368-oltcit-vs-dacia.html)

Toto - BOD 16-02-05 18:02

\"desatul=destul\" cel mai probabil... s-a strecurat in 'a'... se inampla si la case mai mari...

SPORT 16-02-05 18:06

VS

PAULADRIAN :asa ca sa fim seriosi.dacia era buna si fiabila dar lua fum la greu de la oltcit. CUM AM MAI SPUS SI ALTORA ASTA ESTE PAREREA TA PROPRIE SI PERSONALA.... DAR SA FIM SERIOSI OLCITUL ESTE O ABERATIE

pauladrian 16-02-05 18:57

si eu intre astea doua as fi ales dacie dar nu inseamna ca dacia face oltcitul.
oltcitul are motor boxer,carburator duplu corp si mergea bine.
clar ca la noi cu mecanici parati si carpaci masinile nu erau bine intretinute,era normal sa apara probleme.
dacia era genul de motor cu tehnologie invechita care nu sunt asa pretentiose.
ai vazut ca astea noi sunt mai performante dar asta costa.service specializat,benzina,ulei bune etc.

Toto - BOD 16-02-05 19:24

Re: VS

Quote:

Originally Posted by \"SPORT\"
PAULADRIAN :asa ca sa fim seriosi.dacia era buna si fiabila dar lua fum la greu de la oltcit. CUM AM MAI SPUS SI ALTORA ASTA ESTE PAREREA TA PROPRIE SI PERSONALA.... DAR SA FIM SERIOSI OLCITUL ESTE O ABERATIE

Pai ce-ar fi sa ti-o spui si tie!? :roll:
:) Si scoate si tu Capslock`u ala pls... ca devine enervant cand citesti! :wink:

CT-05-DGP 17-02-05 10:52

HA HA HA CICA OLTCIT POWER AM SI EU O INTREBARE DE CAND NU SE MAI FABRICA COETU DE OLTCIT SI DE CE NU SE MAI FABRICA ...OLTCIT AM CONDUS SI EU...O GRAMADA DE PROBLEME ..ERA MODELU CU DISCURILE DE FRANA LANGA CUTIE...SI RAMANEAU BLOCATE ...VAI DE CAPU LUI .....DACIA GUVERNEAZA ROMANIA DE ATATIA ANI DACA AI O DACIE NOU SI II DAI CE-I TREBUIE SI CAND TREBUIE CONFORM CONSTRUCTORULUI TE TINE O VIATA NU ZIC CA OLTCITU NU DAR ORICUM DACAI E MULT MAI SUS DECAT OLTCITUL NU PT CA AM EU DACIA

EvLSant0S 17-02-05 11:14

\"HA HA HA HA\"

VEZI CA SE SRIE TUNING , NU TUNNING ;) CUNOSCATORULE ;)

CATALIN LCL 17-02-05 11:26

Tare faza cu Dacia guverneaza Romania de atatia ani!!Daca ma apuc acum sa scriu de guvernarea Romaniei se duce naibii tastatura si imbatranesc si mor aici in fata PC-ului!!Se pare ca si Dacia a guvernat Romania exact cum au guvernat-o si altii in toti acesti ani de la finele celui de al 2-lea razboi mondial incoace!!Mai bine o guverna VW sau BMW va spun eu!!! si atunci nu mai salivau romanii cand vedeau ceva vestic pe strada(poate va aduceti aminte prin 90-91 cand erau romanii ciorchine pe langa cate o \"capitalista\" si se uitau pe geam la bord si exclamau ca maimutele : \"maaaammmaaaa are 220 pe bord!\"- insa iubeau Dacia si erau in culmea multumirii dar faceau la oha) :D :) :lol:

Toto - BOD 17-02-05 17:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CT-05-DGP\"
HA HA HA CICA OLTCIT POWER AM SI EU O INTREBARE DE CAND NU SE MAI FABRICA COETU DE OLTCIT SI DE CE NU SE MAI FABRICA ...OLTCIT AM CONDUS SI EU...O GRAMADA DE PROBLEME ..ERA MODELU CU DISCURILE DE FRANA LANGA CUTIE...SI RAMANEAU BLOCATE ...VAI DE CAPU LUI .....DACIA GUVERNEAZA ROMANIA DE ATATIA ANI DACA AI O DACIE NOU SI II DAI CE-I TREBUIE SI CAND TREBUIE CONFORM CONSTRUCTORULUI TE TINE O VIATA NU ZIC CA OLTCITU NU DAR ORICUM DACAI E MULT MAI SUS DECAT OLTCITUL NU PT CA AM EU DACIA

bai tu ala care corecteaza lumea in general... Vezi ca pe tst mai sunt niste caractere numite 'semne de punctuatie', incearca sa le folosesti cand e nevoie de ele... ca sa nu se chinuie lumea sa citeasca si mai mult, sa inteleaga!
puff! in legatura cu mesajul pe care l-ai transmis... mai bine 'sedeai' de-o parte... Daca schimbi uleiul la 4500 de km, daca nu depasesti turati de 3500 niciodata, ii bagi numai omv super 100 si o duci de 4 ori la verificarea de intretinere te tine '1000' de ani fara probleme si un lastun!
\"Dacia mult mai sus decat Oltcitu`\" :):):) :lol: :lol: Hai ca daca ziceai doar ca e mai 'sus' decat oltcitu atunci poate, poate te credeam (de fapt eu nu! dar poate altul)...
Sustin spusele lu` CATALIN LCL!
Apropo... de ce nu se mai fabrica oltcitul? iti spun eu: pentru ca au venit niste oameni cu cap. care au vrut sa faca o treaba calumea! Nu au vrut sa mentina in productie aceeasi masina demodata si invechita din toate punctele de vedere 35 de ani (cum a facut Renault`ul cu Dacia)! Stii ce inseamna 'schimbare'?
Ia spune-mi... cate Dacii <1985 ai mai vazut tu!?
Iti garantez ca daca nu erau legile astea de cacat... rar mai vedeai o Dacie noua pe strada... asta in cazul in care nu se gasea cate un fan infocat 'Dacia' care s-o cumpere! Adica o masina second (un Opel spre exemplu) stie sa faca mult mia multe si sa reziste mult mai mult decat o Dacie noua!

Toto - BOD 17-02-05 17:50

aaa... si sa precizez ca si in cazul Oltcitului ar fi fost la fel, daca mai ramanea in fabricatie (dar chiar daca nu-l scoteau in 94-95 pana in 97 iti garantez ca schimbau modelul)!

DJ-24-ALN 17-02-05 18:29

concluzia:la fier vechi cu amandoua! :!:

bogdanlascu 17-02-05 19:24

asa este la fier vechi cu amin2 dar dacia prima :lol:

pauladrian 17-02-05 19:28

asa la cimitir cu ele. :wink:
funi oltcit nu cred ca sunt multi dar astia cu dacia sunt rai de tot nu se lasa nici in ruptul capului.se vorbea la un moment dat ca oltcit-istii ar fi o secta dar cred ca e invers.vom scapa greu de relicvele daciei.
mai ales cum sunt multi care inca le tot modifica in loc sa treaca la alta masina si sa doarma mai impacati noptile.
este unul care a mers cica peste 200 :lol: :lol: uau ce kasto.
punei tata reactor poate prinzi cu ea 400 si te tot duci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Toto - BOD 17-02-05 20:06

Poate a mers cu 210 cu o Dacie, n-ai de unde sa stii! (din cate am inteles eu era modificata la motor)
Dar eu l-am intrebat de unde stia cu ce viteza mergea. (o simpla intrebare la care a evitat sa-mi raspunda). in fine...

SPORT 17-02-05 20:07

Re:

Quote:

Originally Posted by \"bogdanlascu\"
asa este la fier vechi cu amin2 dar dacia prima :lol:

he he cred ca olcitul este la fier vechi cu 10 ani inaintea daciei :oops:

bogdanlascu 17-02-05 20:16

mai baieti oltcitul este peste dacie din toate puncele de vedere mai bine lucrat ,mai modern mai etc
Great car for the money
What things have gone wrong with the car?
Keep in mind that I purchased this car with \"fun\" in mind and I've \"raced\" it more than I've driven it.

The gearbox had to be fixed, it jumped out of reverse sometimes (too many backward 360s :) ).

The alternator had to be fixed several times (it's still working at 60-70% of its nominal output).

Camshafts changed (were noisy when I got the car)
General comments?
I purchased the car with the intention to have cheap fun with it, do things I wouldn't normally do with a more expensive car. I paid $500 for it which is a VERY low price here in Romania. Any *decent* second hand car starts from around $4000 so it's a bargain.

It has a boxer engine (180 degree V 4) like a Subaru Impreza or Porsche 911 (not that I'm comparing it to the aforementioned cars hehe) so it's very good at high rpms.

It can easily do 6000 rpm, I usually never drive it under 3000 since it's the ideal rpm for the car.

Despite the relative bad reliability, I really enjoy the car, it's amazingly fast for its 61 HP, it can actually beat cars with 75-90 hp on a 400m drag race (with some small modifications to the carburetor).

Handling is great for a car of it's class and year of design (~1980s), I lowered it a bit and added some wider tires than standard (175 as opposed to 145) and it sticks to the road.

Brakes are one of its highlights, disks on all 4 wheels, it brakes better than a lot of modern cars, even ones with ABS.

Despite it's age, it's an extremely comfortable car, you can drive for 18 hours and still no fatigue.

Please remember that I might be a bit subjective since it's such a cheap car and I'm amazed at how much it has to offer.

All times are GMT +2. The time now is 02:19.

- Copyright 2026 4Tuning