![]() |
|
Re: Cafeneaua Ieşenilor
verifica masa pe aprindere(daca ai)
|
fratilor el nu are aprindere ii invirte electromotoru dar nu are scinteie
|
Quote:
@skimpy pune o bujie veche intr-o fisa si aproprio de o masa, in timp ce dai la automat verifica daca da scanteie !!! |
nu da scanteie. si bobina in care intra fisele de bujii e functionala
|
e posibil totusi sa fie de la imobilizator !!! lumina in interior si casetofonul iti merg?
|
daca pun contact, da
|
Quote:
bobina e altceva ! e cea care da scanteie.. electromotorul invarte volanta. |
1 Attachment(s)
toate in ansamblu formeaza electromotorul !!
L.E. asa arata un bendix, nu e nici un fel de bobina cu zicea colegul mai sus !! |
Quote:
stiu foarte bine cum arata un bendix, am desfacut si eu macar un electromotor la viata mea sa vad cum arata ;) si tocmai iti spuneam ca cel care invarte motorul (bendixul) nu face parte din bobina ci din ansamblul electromotorului. si daca citeai vedeai ca am scris corect. salut |
Quote:
|
aha.. ok. eu din ce am citit, mi s-a parut ca spui ca electromotorul e bobina ;) de asta spuneam ca poate ai gresit. am inteles la ce te refereai ;) scuze.
|
nuuu...m-am exprimat eu gresit...cand am spus "bobina" m-am referit la "capsula" care contine acel pistonel, ce la capat e legat de furca ce trage bendixu care invarte volanta. Acuma m-am facut inteles?
Am desfacut si reparat de cateva ori electromotorul la trabant si stiu babeste sa explic, dar se pare ca m-am facut prost inteles. Scuzele mele, nu asta mi-a fost intentia. Stiu care e bobina de inductie, la trabant am 2 pentru ca vine independent pe fiecare piston. on-topic, eu sunt de parere ca e undeva intre bujie si bobina de inductie (asta in cazul in care chiar primeste curent acea bobina dupa cum spune Skimp) Am patit la dacia prietenei mele ca fura curent bobina de inductie, era fisurata la gat (nu am observat) si fura intr-o veselie. dupa ce am rezolvat, am avut probleme cu ...cum se numeste acea bobinuta mica de tot, de langa delcou. |
@victor , vorbeam de bobina de la electromotor nu de inductie :) , asta e se mai intampla sa se interpreteze altfel
la Skimpy cel mai probabil cred sa fie ceva de la imobilizator, ca a zis ca a probat bobina pe alt matiz si functioneaza, iar la el nu da scanteie !! |
am gasit cureaua de distributie sarita de la punct.
e posibil sa fie asta problema mea ? si sa fie o coincidenta cu montarea turometrului? |
:lol: ... sarita de la punct? esti absolut sigur? ca asta poate fi una din cauzele lipsei scanteii !
dar ca daca ti-e sarita de la punct si ai dat la automat.. cam nasol. mai mult decat probabil ai cel putin 2 supape indoite ! |
| All times are GMT +2. The time now is 03:37. |
|
- Copyright 2026 4Tuning