Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

ROAD EMPIRE 13-05-11 08:47

Re: Când au început circuitele în România?

Cred ca Cornel ne poate explica cel mai bine. Doar a fost prezent si a luat si locul 2 la grupa N in anul acela ( 1983 ) la cursa de la Galati !:-)

PoliBuc 13-05-11 09:00

Salutare tuturor, am cam lipsit de pe aici dar de citit am citit. Incerc sa mai adaug ceva la explicatiile pozei color (o minunatie, bravo) cu "ingramadeala". Locatia este foarte corecta. Nr. 22 este, sigur, Mihai Alexandrescu, masina din fata lui, cred, este Silviu Dinu si cea galbena, cred, Viorel Obrejan.
Sper ca s-a terminat disputa dintre generatii, nu-si are rostul, fiecare are meritele lui, noi ne-am "luptat" cu niste probleme, ei se "lupta" cu altele, tehnologia avanseaza.
Pe curand, sper, cu niste poze, cu care va tot amenint.

ROAD EMPIRE 13-05-11 09:04

1 Attachment(s)
Ehe:D acum o mica surpriza.

Un decupaj din revista Autoturism 1983.
Valentin Nemtanu ,locul 3 la indemanare la grupa B avansati.

ROAD EMPIRE 13-05-11 09:20

6 Attachment(s)
Chiar si cu riscul ca nea Cornel va deveni carcotas din nou:twisted: , istoria e istorie :!:

Campioana republicana la indemanare,raliul femeii si loc 1.2.3 la Viteza pe Circuit si Viteza in Coasta clasa N si A in competitie cu baietii in perioada 1982-1987 -ELVIRA MANEA!!!

Exemplu: la Paraul Rece 83` Cornel a castigat coasta la grupa N, iar ELVIRA a venit pe 3.
In acelasi an dupa Coasta de la Paltinul se desfasura ultima etapa la Viteza pe Circuit " Marele Premiu al Bucurestiului" un tot la grupa N, Elvira termina pe 2 dupa George Preoteasa.
In acelasi an(83') parca.... castiga locul 1 la indemanare.

cornel1955 14-05-11 18:50

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4322391)
Cred ca Cornel ne poate explica cel mai bine. Doar a fost prezent si a luat si locul 2 la grupa N in anul acela ( 1983 ) la cursa de la Galati !:-)

de ieri incerc sa ma loghez aici si nu am putut...exact ca Nabosniy...este primul viraj dupa start, unde era "inghesuiala" mare ca era un ac de par cu raza de 5m :twisted::twisted::twisted:

cornel1955 14-05-11 18:55

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4322497)
Chiar si cu riscul ca nea Cornel va deveni carcotas din nou:twisted: , istoria e istorie :!:

Campioana republicana la indemanare,raliul femeii si loc 1.2.3 la Viteza pe Circuit si Viteza in Coasta clasa N si A in competitie cu baietii in perioada 1982-1987 -ELVIRA MANEA!!!

Exemplu: la Paraul Rece 83` Cornel a castigat coasta la grupa N, iar ELVIRA a venit pe 3.
In acelasi an dupa Coasta de la Paltinul se desfasura ultima etapa la Viteza pe Circuit " Marele Premiu al Bucurestiului" un tot la grupa N, Elvira termina pe 2 dupa George Preoteasa.

voi visa urat la noapte cu poza Elvirei Manea :twisted: ...nu am nimic cu ea, o admir pt ce a facut dar nu suport femeile la volan...sunt pt ideea 'FEMEILE LA BUCATARIE SI LA PAT" acolo e locul lor :lol: :lol: :lol:

cornel1955 14-05-11 19:21

Quote:

nu eram acolo :twisted: ...era clasamentul altfel :twisted:

cornel1955 14-05-11 19:37

Quote:

de unde dracu' le iei Road ca io uitasem ca la Paraul Rece am luat loc 1...e ceva in neregula ca a fost acolo si George Preoteasa '83 si nu intzeleg...George avea "dublura" pe masina si eu de fapt ma bateam cu ei, dar uimestema cu detalii :lol:

cornel1955 14-05-11 19:43

REPET PT ADMINII SITEU-LUI : DE FIECARE DATA CAND VREAU SA POSTEZ TREBUIE SA MA LOGHEZ DIN NOU DESI SUNT ACTIV...GABI CRED CA UMBLA NISTE BAIETI PE ACOLO SI NU STIU CE FAC :lol: :lol::lol::lol:

ROAD EMPIRE 14-05-11 19:45

3 Attachment(s)
:twisted::twisted:
si acum sa trecem la lucruri mai serioase:-P

Cei care merg astazi la diferite competitii auto, tuning show-uri, etc. ,le recomand si o vizita la Muzeul Tehnic. :-)

Iata ce avem aici:

Colecţia de maşini e formată numai din vedete, iar aici aduc aminte, în ordinea vizionării, pe trăsura „Olds” cu motor monocilindric (1898), construită de părintele “Oldsmobile”, Ransom Eli Olds, unul dintre primele automobile care au circulat pe străzile Bucureştiului, automobilul electric “Neue Automobil-Gesellschaft – N.A.G.” de producţie germană, adus în ţară în 1930 de către directorul Fabricii de Acumulatoare Bucureşti, Leon Furnarache.

Automobilul de curse “Duesenberg Straight-8” (1930), model care a câştigat curse importante ale vremii printre care Indianapolis 500 (de trei ori) şi Grand Prix-ul franţuzesc de la Le Mans din 1921 pe care a pilotat Jean Calcianu.Alături, o plăcuţă lămuritoare spunea că maşineta putea atinge 200 la oră.

La final am lăsat cireaşa de pe tort, şi anume primul automobil aerodinamic pe care l-a cunoscut istoria omenirii, brevetat de al nostru Perşu în septembrie 1924, atingea 80 km/h şi care încă mai este în stare de funcţionare. Plăcuţa spune că respectivul exponat are 120 000 km parcursi.
Muzeul Tehnic din Munchen, cel care i-a folosit ca model profesorului Dimitrie Leonida, are un milion jumate de vizitatori anual. Al nostru este vizitat de un număr de 100 de ori mai mic.

cornel1955 14-05-11 19:49

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4321390)
Mai adaug o raritate :shock:

Cursa de Costa de la Sinaia 1972 filmata pe pelicula...

DE BELEA !!! Renault "cosciug" 16 si Dacia 1100 ..dute nene la culcare sa putem dormi si noi...ca neai imbolnavit cu poze si filme :twisted::twisted::lol::lol:

ROAD EMPIRE 14-05-11 19:56

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4324853)
de unde dracu' le iei Road ca io uitasem ca la Paraul Rece am luat loc 1...e ceva in neregula ca a fost acolo si George Preoteasa '83 si nu intzeleg...George avea "dublura" pe masina si eu de fapt ma bateam cu ei, dar uimestema cu detalii :lol:

Am inteles si execut ordinu :D:D

20 mai 1983 Paraul Rece .....Grupa N , start 16 concurenti, castigator Bibiri Cornel de la I.D.M.S.;)

Aici articolul 8)

cornel1955 14-05-11 19:57

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4324870)

Cei care merg astazi la diferite competitii auto, tuning show-uri, etc. ,le recomand si o vizita la Muzeul Tehnic. :-)Colecţia de maşini e formată numai din vedete,

esti enervant DE DOCUMENTAT , si nu mai vb cu tine :twisted: ...pai masina lui Persu era prima masina "lacrima" aerodinamica a tuturor timpurilor...acolo la Muzeul Tehnicii este o istorie cu FAPTE SI NU CU VORBE :lol:

cornel1955 14-05-11 20:04

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4324897)
Am inteles si execut ordinu :D:D

20 mai 1983 Paraul Rece .....Grupa N , start 16 concurenti, castigator Bibiri Cornel de la I.D.M.S.;)

Aici articolul 8)

ma lasat dracu memoria..stiam ca era si George+ acolo dar asta e cand te lasa "computerul"...mersi pt scan si info..si te rog numi face reclama ca le bag ale 30 de cupe personale si iam linistit...ma bag la "boxe"

ZerO_CooL 14-05-11 20:08

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4324870)

Cei care merg astazi la diferite competitii auto, tuning show-uri, etc. ,le recomand si o vizita la Muzeul Tehnic. :-)

Se pare ca astazi e noaptea muzeelor, dar, din pacate, nu e si Muzeul Tehnic inclus in program.

cornel1955 14-05-11 20:20

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4321862)
inca o serie pentru seara asta :-)

virajul din poza este acelasi Galati primul viraj de la start...era bestial si stresant ca de la 160 km/h trebuia sa il negociezi cu 30-40...franarea era brutala si 'veneai in cap la virajul ala" :lol::lol::lol:

cornel1955 14-05-11 20:27

Quote:

Originally Posted by ZerO_CooL (Post 4324924)
Se pare ca astazi e noaptea muzeelor, dar, din pacate, nu e si Muzeul Tehnic inclus in program.

avem "BILET DE VOIE" azi...de muzeu suntem si noi care "neam adunat" pe aici...dar trebuie respectata istoria indiferent de anul cand sa construit o masina sau sa realizat un record gen Bucuresti-Sinaia Jean Calcianu...si multe altele :lol:

ROAD EMPIRE 15-05-11 18:05

4 Attachment(s)
1. hunedoara 70`
2. timisoara 78`
3. o skoda la pitesti cred
4. Dacia ....cred la Braila nusth anul

cornel1955 16-05-11 07:36

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4321532)
Dorian IGESCU - vedeţi aici: http://www.igero.ro/home.html
Mie nu mi-a răspuns la mail.
Am apelat şi la Ion MATEESCU (Make) să dea de el şi nu am primit nici un răspuns.
Poate vor citi pe aici şi vor intra sau altcineva are mai mult succes.
Contacte Dorian IGESCU:
+40721.981.870
+40788.981.870
[email protected]

iam dat si eu un e-mail lui Dorian si astept raspuns:rolleyes2...nu cred ca este asa de ocupat sa nu poata sasi rupa 1 ora sa vorbeasca cu fosti prieteni si adversari de curse :twisted:...la telefon e casa vocala si nu raspunde nimeni:twisted:

cornel1955 16-05-11 08:20

1 Attachment(s)
Ia sa va dau o poza cu trupa Easter '86 ..dar fara Moshu' :sad: ca eram plecat la plimbare si cu niste caracterizari personale pt fiecare
#1 Dorian Igiescu ...care iesea in primii 3 daca nu participam eu si Peteanu :evil::evil::evil:
#2 Ghe Cioaca...simpaticul care mia dat de furca la el acasa dar lam "facut" pana la coada:lol:
#3 Tibi Ghedeon ..asta chiar mia dat de furca :lol::lol:
#4 Mircea Ponta ...daca ne puneam castile pe cap eram frati gemeni :lol:
#5 Eugen Peteanu ...cel mai bun prieten si cel mai mare dusman al meu pe pista :twisted::twisted::twisted:
#6 Wilhelm Kulpinski ...moare de oftica ,virgula, ca lam batut la Oradea la el acasa ' 85(sper sa nu se supere si asta vreau sa se supere si sa iasa aici pe forum :lol::lol::lol:)
mai bag diseara poze ce am gasit prin pod din CPP-CPF Resita

cornel1955 16-05-11 08:51

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4326661)
1. hunedoara 70`
2. timisoara 78`
3. o skoda la pitesti cred
4. Dacia ....cred la Braila nusth anul

heheheeee ce mam stricat de ras la poza #1...ia uite la miel ca i se bagase roata st-fatza sub el ...totusi admir curajul lui sa intrii in viraj tare fara o bara stabilizatoare adevarata...:lol:...asta miroase a cascadorie :lol:

popasan 16-05-11 09:33

1 Attachment(s)
Cine ma poate lamurii si pe mine care e treaba cu axele cu came care s-au facut/copiat la noi in epoca de aur, Albert mare/mic si tot ce inseamna ele:!:

cornel1955 16-05-11 09:52

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 4328023)
Cine ma poate lamurii si pe mine care e treaba cu axele cu came care s-au facut/copiat la noi in epoca de aur, Albert mare/mic si tot ce inseamna ele:!:

stai sa caut o axa care cred ca o mai am si sa vezi diferenta intre serie si fosta grupa 1.5 sau A2...incrucisarile de came sunt facute sa ai avans la admisie si intarziere la evacuare...personal am folosit o axa care nu statea la ralanti mai mic de 1500 de ture...sper sa mai dau de ea si sati fac poze

valentin.nemtanu 16-05-11 09:59

V-am citi adesea. dar de vreo 3-4 zile nu m-am mai putut loga cu user si pass cunoscute. a fost o .....furtuna, sau s-a deranjat cineva !!??:rolleyes2

reply: poza cu 4 masini aceea nu e de circuit, ca erau doar daciile de international de Cupa pacii...., si :o oricum nu ma sperie skoda la start, ca nu o dau pe poza mea cu Skoda de galati :D:D:D:D:D
reply: in 4 nu seamana a fi Braila, dar masina e apropiata de cea cu care se dadea Mihai alexandrescu - Poli Bucuresti ! o clarificam curand.

cornel1955 16-05-11 10:09

10 Attachment(s)
hai sa va mai imbolnavesc un pic...pai cum ? Road nea imbolnavit si eu sa ma las mai prejos ? pai are 2 ture in fatza si incerc sal prind din urma :lol:....este o mica neclaritate cu ultima poza (toate sunt facute de mine si nevastamea) ..fatza de celelalte poze unde se intra in acul de par stanga (circuitul "scurt") cursa a avut loc pe circuitul "lung", pt ca mieii beheheee se duceau spre linia dreapta de pe malul Barzavei.... eu am zis '89 dar poate fi si '84 ca circuitele tot leau schimbat la Resita:rolleyes2...in poza Galati '83 gr. N incepatori:
#1 Sorin Bidian ITB
#2 Moshu'
#3 Ctin Bucur ACR Pitesti
#4 Elvira Manea iubirea vietii mele :twisted::lol:
restul 5-6-7-8-9 nu mai stiu

cornel1955 16-05-11 10:13

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4328092)
V-am citi adesea. dar de vreo 3-4 zile nu m-am mai putut loga cu user si pass cunoscute. a fost o .....furtuna, sau s-a deranjat cineva !!??:rolleyes2

reply: poza cu 4 masini aceea nu e de circuit, ca erau doar daciile de international de Cupa pacii...., si :o oricum nu ma sperie skoda la start, ca nu o dau pe poza mea cu Skoda de galati :D:D:D:D:D
reply: in 4 nu seamana a fi Braila, dar masina e apropiata de cea cu care se dadea Mihai alexandrescu - Poli Bucuresti ! o clarificam curand.

asta patesc si eu desi sunt logat, la fiecare postare sau reply imi cere sa ma loghez din nou...a innebunit lupu'...heheheheeeee ... GABI CE SE INTAMPLA?..WAKE UP MY FRIEND !!! WE ARE HERE :lol:

valentin.nemtanu 16-05-11 10:25

Din cauza unor motive de trafic, de logare ....sunt prezent doar cu cititul de 4 zile de astazi si cu scrisul.
Cornele, doua " amzoane " ne incantau pe dacia 1300-1310
Elvira Manea prin '83 si Rodica Chirita prin 81.
Voi reveni cu alte comentarii si dupa ce mai gasim poze.
Despre Elvira s-au mai facut prezentiri ale performantelor/ participarile ei.

cornel1955 16-05-11 10:27

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4328092)

masina lui Mihai era neagra nu cred ca e el pt ca are numar de BV

Rusanescu 16-05-11 10:29

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4328145)
Cornele, doua " amzoane " ne incantau pe dacia 1300-1310...Elvira Manea prin '83 si Rodica Chirita prin 81. ...........

Băieţi, nu era şi Luminiţa PETRESCU printre ele?

cornel1955 16-05-11 10:32

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4328145)
Din cauza unor motive de trafic, de logare ....sunt prezent doar cu cititul de 4 zile de astazi si cu scrisul.
Cornele, doua " amzoane " ne incantau pe dacia 1300-1310
Elvira Manea prin '83 si Rodica Chirita prin 81.
Voi reveni cu alte comentarii si dupa ce mai gasim poze.
Despre Elvira s-au mai facut prezentiri ale performantelor/ participarile ei.

imi pare rau pe Rodica nu am prinso pt ca eu dabia in '82 mam apucat de nebunia asta cu cursele ;) ...erau niste prezentze incantatoare si sa fie la numar, dar numai atat...asta ca sa fiu rau ca daca nu esti rau nu ajungi in top :evil::evil::evil:

cornel1955 16-05-11 10:36

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4328152)

heheheeeee ce tare e treaba cu A-CAR...un fel de joc de cuvinte sau anagrama pt noi care stim istoria,...da pe Luminitza o stiu din vedere, nu ne cunoastem personal

Rusanescu 16-05-11 10:40

Când au început circuitele în România?

Luminiţa PETRESCU mergea şi pe la raliuri, pilot fiindu-i Gică AGAPIAN, fost pilot de avioane de pasageri şi apoi instructor la Şcoala de şoferi amatori ILIOARA.

Rusanescu 16-05-11 10:45

1 Attachment(s)
Distraţi-vă un pic! Sau minunaţi-vă!

ROAD EMPIRE 16-05-11 11:38

1 Attachment(s)
Verde.... va spune ceva?!!:lol:

N. Grigoras in masina pe care cred ca o conducea si Bellu.

Rusanescu 16-05-11 12:07

Dacă foto este dinainte de 1980, poate fi acelaşi automobil pregătit de cei doi. Aşa parcă au început, colaborând amîndoi la pregătirea automobilului.

cornel1955 16-05-11 12:49

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4328182)
Distraţi-vă un pic! Sau minunaţi-vă!

nea Mitica ma imbolnavit Road (cu pozele care nu stiu de unde le ia si bravo lui).... nu mai suport !!! (diseara cand va intra aici sper ca lam imbolnavit si eu pe el) e bestial filmul si f adevarat si Road va avea un shock :twisted:

cornel1955 16-05-11 13:06

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4328346)
Dacă foto este dinainte de 1980, poate fi acelaşi automobil pregătit de cei doi. Aşa parcă au început, colaborând amîndoi la pregătirea automobilului.

foto cred ca este '79 sau '80...uitativa la faruri ...nu aparuse D1310..oricum Nicu sa separat de Andrei (ambitii personale desi Andrei era mult peste el) cand a "luat franele" la UAP si a devenit un fel de sef acolo la sectia competitii...unde el "taia si spanzura"...pun si eu o intrebare de om prost: de ce George Preoteasa+, ca am inceput amandoi in acelasi an cursele, la gr.N incepatori pe masini egale nu mia stat in fatza si cu masina made in IAP cand sa rupt de clubul nostru era la GR. A, spargea avioane ????? Uzina de la Pitesti de care mie scarba sabota tot ce misca pe vremea aia inclusiv pe Fane Iancovici+ care era al lor :rolleyes2 ...daca erau schmecheri faceau o sectie de Eastere ca sa fim si noi la nivel de CPP cu masini de uzina langa sau peste rusi , sau nemti sau bulgari ...dar cred ca era mult peste interesele lor lor....iar sunt "carcotas" si multi ma vor injura dar este bine sa restabilim adevarul istoric si numai de la noi boshorogii se pot afla ....
asa sa facut sportul auto in romania , cu sacrificii imense din partea noastra a pilotilor fara sponsori, si cu toate astea mai aveam putin si ii puneam in genunchi si pe cei de la IAP si echipa IDMS avea locul 1 daca nu se termina treaba in '86 cand am disparut eu din club...nu ma dau mare , nu ma laud dar e bine sa bage la cap cei din forurile competente

cornel1955 16-05-11 13:41

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4328288)
Verde.... va spune ceva?!!:lol:

DA!!! Verde cu negru e optiunea mea din familie...daca pricipesti ce tiam transmis...dar aici nu se face politica asa ca mai scanez niste poze sa te imbolnavesc si eu pe tine :evil::evil::evil:

valentin.nemtanu 16-05-11 14:05

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4328152)

Ba da, dar ca navigatoare, parca pe o dacia alba la raliuri. Este posibil sa se fi prezentat si la circuite, dar.......poate n-am vz sau am uitat:lol:
Dar pot confirma ca am prins-o ca navigatoare !

cornel1955 16-05-11 14:24

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4328639)
Dar pot confirma ca am prins-o ca navigatoare !

retine ce ai spus pt ca e negru/alb...."Dar pot confirma ca am prins-o ca navigatoare"...alergai dupa ea ?:lol: :lol: :lol: trebuie sa vb codificat ca ne baga nevestele "la boxe" :evil: si ne schimba rotile (cu ciomagul)

All times are GMT +2. The time now is 04:23.

- Copyright 2026 4Tuning