![]() |
Re: Nissan GT-R 35 vs Restul
McLaren 650S: Track Driving, Sliding & Tech Interview - Chris Harris
<iframe width="1280" height="720" src="//www.youtube.com/embed/OMB4TS6sCYo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Mercedes SLS AMG Black vs Porsche 997 GT2 RS | evo TRACK
<iframe width="1280" height="720" src="//www.youtube.com/embed/NO9pAs8tMds" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
.. Dar cine are sansa sa impinga un GT2RS (pe o pista de viteza) in a 4a ramane marcat pe veci, nu conteaza ce ai condus pana atunci. Atentie doar ca nu iarta, e old skool, fara prea multe ajutoare :D, pentru barbati care stiu sa conduca, nu pentru pustani cu bani ;) ..la naiba ma duc la o tura de noapte din cauza ta acum ... sa cante Mezgeru !:D |
Quote:
SLS-ul este mai confortabil si mai luxos putin, Porsche-ul este un sportiv pur-sange! 2 masini superbe! |
10 secunde pe sfertul de mila pt Porsche 918 (pista de drag din Austin, Texas).
Un clasament al timpilor pe sfertul de mila: McLaren P1: 9.8 sec @ 148.9 mp, The World's Quickest Production Car (testata de Motortrend) Bugatti Veyron SS (1200 hp): 9.9 sec @ 145.8 mph Porsche 918: 10.0 sec @ 143.7 mph, testata de Road&Track <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/YahFcLm85f0?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
2 Attachment(s)
Sa completam lista si cu masini cu preturi mai decente:
Porsche 911 Turbo S (997): 10.9s @127.4 mph 2014 Porsche 911 Turbo S: 10.9s @ 123.7 mph 2014 Nissan GT-R Track Edition: 11s @ 125.1 mph Masuratorile sunt facute de Motortrend si ii au ca protagonisti pe: Porsche 911 Turbo S vs. Nissan GT-R Track Edition vs. Camaro Z/28. De remarcat ca intre Porsche si GT-R sunt tot timpul cam 0.1 secunde diferenta, ba am vazut un trapspeed mai mare la GT-R pe sfertul de mila, distanta de franare mai buna plus un pret de 82.000 de dolari diferenta. Eu zic ca inca nu te faci de ras cu GT-R-ul la banii pe care ii dai, plus ca e la doar 1.2 secunde de cea mai rapida masina de serie pe sfertul de mila. |
Gtr e masina facuta pt start, asta fiind si motivul pt care la sfertul de mila ajunge repede. Peste 200 se plafoneaza enorm.
|
Quote:
Referitor la Camaro Z/28, parerea mea este ca este tras de par putin timpul ala chiar si cu semislick-rile de strada din dotare, astept sa mai vad si alte teste. Mai astept cu nerabdare Z06 si cele doua GT-R Nismo. |
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/XAId3vqwqvc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
There is no substitute. :-)
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/-eXUnZrykDY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Care erai ma ala de ziceai de calitate superioara la Porsche?
Superior la ce?...la pielea dp bord? :lol: |
Quote:
Eu am avut Cayenne S ( https://forum.4tuning.ro/191-bazar-au...e-cayenne.html ) si de atunci mi s-a cam pus pata pe Porsche. Spre deosebire de alte masini avute, asta a fost o masina ingrijita si linistit exploatata, dar pana la 60k de km a avut multe probleme de fiabilitate neacoperite de garantie, fiindca Porsche Romania nu acorda garantie masinilor aduse din SUA. Sincer, a fost o porcarie de masina, cu un consum exorbitant (chiar si pentru ce oferea), multe probleme de fiabilitate si de calitate a materialelor. Credeam ca 911 este alceva (desi m-a dezamagise un 997.1) dar se pare ca tot de c este. |
Quote:
Quote:
Eu am tras de Cayenne S la greu, inclusiv o gramada de liniute cu plecari tari de pe loc ( cutia exceptionala), am intrat cu ea in offroad la greu cu noroi pana la jumatatea rotilor si pot spune ca e o masina ABSOLUT exceptionala. In 5 ani de cand trag de ea nimic schimbat . Comparativ cu restul SUV-urilor pot spune ca e regele absolut. De la incursiuni in off si on road, nu a avut si nu are competitor. Pot spune ca in off e cam la aceleasi performante cu un G-class stock. Pe sosea la fel, e rege. Mecanica perfecta, motorul si cutia perfect setate, suspensiile la fel, dupa atata timp de cand o am inca pot spune ca e superba. Interiorul e mult mai calitativ si atent finisat decat FX45 ( ce are o imitatie de piele infecta) , X5 sau Q7 de care nu pot spune aceleasi lucruri ca de Cayenne. Singurul mare minus e consumul enorm de mare , mai ales in regim sportiv ( nu prea poti merge normal ) , dar eu zic ca e meritat la ce senzatii ofera masina... |
Quote:
|
Quote:
On topic.... daca nu exista GTR R35, garantez ca beetle nu era asa de bun cum e acum.... |
@JDV & GTR : cautati pe google termenul de "lemon car".
|
Quote:
Asa am alt exemplu, am 3 prieteni care au sau au avut ML 2007/2008, toate cu pachet de off-road, 2 cu putine probleme (unul are 320k de km), al 3-lea s-a stricat de 100 de ori, ii venea sa-i dea foc si nu o rupe in on-road si nu face off-road. Asta ultiumul saracul cred ca a bagat 10k in reparatii (avand service), a zis ca nu vrea sa mai auda in viata lui de Mercedes. Deci asta este faza nasoala acum, masinile nu ami sunt facute ca pe vemuri unde un model era bun sau nu, acum e la bucata masina, buna sau nu :). Si asta este valabil inlusiv la BMW si Audi. Cred ca singurii care au modele fiabile, nu bucati fiabile, sunt japonezii de la Toyota, Mazda si Honda. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Daca stai sa te gandesti GTR a fost facuta cu un target: sa fie mai buna ca 911. |
Quote:
|
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/NeFTaWtkgqQ?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
Quote:
Am avut un prieten care a avut faceliftul GTS si intradevar, nu a avut probleme de gen, dar totusi... |
Quote:
Cea mai proasta calitate pe care am vazut o intr o masina a fost la un Lexus RX350 (nou nout, drive test oferit de Lexus la lansarea de atunci) unde bagai degetul mic in gap uri.. plus miros de lipici ca in Logan. .dar hey, e un Lexus, trebuie sa fie masina de lux, nu? ca asa zic americanii si astia s referinta la finete/rafinament .. |
.. in alta ordine de idei, 911 castiga DIN NOU o cursa de anduranta, de data asta nu in America ci in Europa.. http://www.24h-lemans.com/fr/actuali...707_14898.html
Da' cum isi permit astia ma cu motoru' ala pus gresit, asa cum insusi Clarksonul a spus raspicat de atatea ori ..doar e gresit ! nu se poate ! nu e adevarat ! ..e doar un Beetle de a lu' Hitler ! etc, etc etc.. E cea mai proasta solutie ever sa ai motor in spate. contrazice legile fizicii.. doar fraierii din formula 1 mai au distributie pe punti asemanatoare.. si aia s niste handicapati pe care nu i baga nimeni in seama.. cum, franare de exceptie si tractiune de neegalat, ce vrei sa zici cu asta ? |
Quote:
Quote:
Referitor la Porsche 991, da, are un design superb atat interior cat su exterior, este mult mai comod, are un sasiu mai bun, dar tot nu vad de unde vine cresterea aia de 20-30% a pretului. Referitor la fiabilitate, inca nu pot sa ma pronunt, prietenul meu nu a avut nicio problema pana acum cu ea, dar nici nu a facut foarte multi km. |
Quote:
Ca din cate stiam eu, acel Ford GT pe care l-a cumparat...nu avea motorul in fata :rolleyes2 |
Cred ca tu nu stii sa faci diferenta intre sarcasmul lui Clarkson si seriozitatea lui.
Nu doar Clarkson a spus ca motorul montat pe puntea spate e o solutie foarte proasta pentru o masina. Lucrul asta il stia si Ferdinand Porsche, dar tocmai pentru ca i-a fost spus ca ce face el e prost l-a ambitionat sa transforme o idee proasta intr-un lucru bun. Foarte bun. Si Ford GT are motor central, nu spate ;) |
@GTR
Nu stiu de Aston Martin, dar Peugeot este pe la mijlocul clasamentului, cu o tendinta inspre partea superioara, iar Citroen tot pe la mijloc, dar cu tendinta inspre partea inferioara. Cand ai spus coada fiabilitatii, cred ca te refereai la BMW,Audi si Porsche. Cred ca daca luati la rand toate modele comercializate de ei, toate sunt pe POOR =)) http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/8 http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/266 |
Clarkson spune ca montarea motorului in spate, distruge distributia greutatii. Porsche a reusit sa treaca peste acest impediment cu biro, si a creat probabil cea mai populara masina sport din lume. In toate review-urile sale, chiar daca facea "haz de necaz" a laudat masinile cu fiecare ocazie.
Ca ii zice mereu "beetle" e adevarat....normal...masina nu si-a schimbat forma din 1900 toamna, doar un fan inrait ar putea sa nu faca glume pe seama acestui aspect. |
Quote:
Da, trebuie sa recunoastem ca a scos totusi foarte mult din repartitia asta proasta (~57/43), pastrand si designul frumos. |
458 italia are 58-42. Tot prost, nu?
|
Quote:
http://fastestlaps.com/comparisons/n...58_italia.html Nissan GT-R (Mk 3) - Power to Weight ratio 312 bhp/tonne Ferrari 458 Italia - Power to Weight ratio 378 bhp/tonne |
Dar stii ca Ferrari asa au vrut sa il faca, nu?
"Pentru placerea condusului", nu doar pentru performanta pura. La Porsche sa zicem ca nu prea au ce sa ii faca pt ca e motorul pe spate, dar la 458 e central. Nu am auzit pe nimeni plangandu-se ca se conduce naspa 458`ul. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Eu am vazut o emisiune profesional facuta in care spuneau foarte clar ca, calculele de stabilitate se fac dupa greutate, repartitia greutatii pe punti, centrul de greutate al masinii, latimea pneurilor si fortele aerodinamice. La un monopost este obligatoriu sa fie greutatea mai mare pe spate decat pe fata, pentru ca se folosesc foarte mult de forma masinii si fortele aerodinamice mult mai mari si foarte diferit repartizate pe punti, dar pentru masinile de strada nu este valabil. La o masina de strada explicau ca pneurile nu pot sa compenseze perfect diferenta raportului de greutate pe punti pentru ca fortele aerodinamice difera foarte mult in functie de viteza si atunci poate aparea usor un dezechilibru in comportamentul masinii. BMW are o gramada de modele cu raport ~50/50 si NU sunt subviratoare si mai sunt si al naibi de fun! Pe de alta parte raman la intrebarea, de ce GT-R se bate cot la cot cu 911 Turbo si Ferrari 458, cand raportul de putere/greutate este MULT superior in favoarea celo 2 !? Putem spune ca Ferrari 458 nu are 4x4, dar nici LFA nu are 4x4, iar Porsche 991 nu mai are dezavantajul sistemului 4x4, fiind cel putin la fel de bun cu cel al GTR-ului! Deci de unde pierderea de timp pe circuit stiind foarte bine ce amandoua sunt mai usoare, au centrul de greutate mai jos si sunt mai rapide in linie dreapta dect GT-R-ul!? |
Explica si asta:
http://fastestlaps.com/comparisons/p...mw_m3_e92.html |
Quote:
Este si asta o posibilitate. Aici latram degeaba ca maidanezu la masina sau venim cu niste date oficiale, date direct de producator? |
Quote:
Iar aici diferenta este oricum mult mai mica, 15 CP/tona. GT-R vs 458 - diferenta de 66 CP/tona. GT-R vs 991 Turbo S - diferenta de 32 CP/tona. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:00. |
- Copyright 2026 4Tuning