![]() |
Re: AMG vs. M vs. RS
Atunci daca te duce mintea sa aberezi asa ceva inseamna ca la aceeasi bani trebuie sa uitam de Porsche 911 Turbo 997.2, de Lamborghini Gallardo LP560-4, de Ferrari F458 Italia, de Aston Martin V12 Vantage si altele doar ca exista GT-R si face de toate nu-i asa?! Adica pretul spune totul sau cum? Eu comparam ce face R8 V10 din punct de vedere al manevrabilitatii si controlului in viraje nu prea face nici o masina, daca imi aduc eu aminte sunt unele circuite mult mai virajate ca Nurbugring-ul unde R8 V8 (da pai R8 V10 cand va fi testat pe acele circuite) e mai rapid decat Koenigsseg, Pagani, Ferrari, Lambo, etc. In viraje R8 e cam rege, tot ceea ce ii trebuie si mai mult sa fie si mai bun e sa nu aiba motorul limitat si sa fie scosi cei 612CP din el cu CHIP si evacuare si gata deja devine Hypercar. Da atata dezvolta motorul in proportie de 95%, e un tuner care deja scoate 612 CP din LP560-4 si din R8 V10 care au exact acelasi motor si e facut de Audi. Asta nu e inginerie curata.
Pui pariu cu mine ca viitorul M6 nu va fi in stare sa fie nici macar apropiat ca performante de R8 V10?! BMW nu are resursele necesare si nici inginerii capabili sa ofere putere si mai mare si control deplin. Un M6 in treptele 1-2-3 derapeaza non stop, pur si simplu se chinuie diferentialul sa puna puterea la sol ceea ce e umilitor pt o masina de peste 100mii cu toate taxele. Pai sa pleci de pleci si sa iti fuga spatele ca si cand danseaza pe strada, aia inseamna masina sport?! La ce masini sport ai mai vazut asta? Eu unul n-am vazut. Sportivitatea inseamna eficienta nu derapaj. |
Quote:
si acel 290 era abea in treapta a 5-a |
asa-i ca nu ai citit nici un post de aici, numai te-ai aruncat cu nu stiu ce "argument".S-au scris cel putin 2 pagini cu ceva in urma.RS6 nu s-a comportat stralucit, cu exceptia plecarii mai bune, datorita motorului turbo, deci cuplului la turatie mult mai joasa, nu a mai facut nici o branza.Deci avansul care l-a castigat cam intre 50 si 150km/h atata a ramas pina la final.Am suspiciunea deci ca daca plecau de pe loc, dand sansa si M-ului sa plece in cuplu (deci la turatia optima) erau egale sau diferenta de cel mult jumate de masina.Ceea ce pentru diferenta de putere nu e mult chiar deloc.
Cica cca 280km/h prinde RS6 nelimitat, asa am gasit peste tot...si numai bine bordul poate arata vreo 300.Da-mi alta sursa unde spune ca trece de 300. @PvD...pune domne linkurile alea unde R8-ul 5.2 bate Pagani si Koeniggsegg.Nu te zgarci, arata-ne si noua luna plina, poate lamurim problema o data pentru totdeauna.De ce sa mai fie dubii ca R8= McLaren F1...cel putin. @Apoi poate ma insel, dar totusi cum poate scoate un aspirat de 5.2, care scoate 525cp la peste 7000rpm inca 100cp prin chip?Intreb si eu, nu sunt destul de informat. Iar ultimul alineat al tau e apa de ploaie...demagogie.Sigur stai toata ziua cu mainile in buzunarele alaora de la Audi si BMW si stii si cate molecule de euro au fiecare si cati neuroni sunt in creierul fiecarui inginer din cele 2 branduri.Geez...cate mai suporta si tastatura. Iar daca R8 e chiar rege in viraje, povesteste si tu cum ia bataie de la o masina de 360cp pe circuit si cum ia umilinta aia de la GTR (pe care tocmai ai vazut-o). |
RS6 netunat 0-320km/h:https://www.youtube.com/watch?v=bOSr0GL28Lg
RS6 tunat: 0-351km/h si asta doar Stage 2, nu Stage 4 ca G-power M5... Uite CHIP si 608BHP adica 612CP din motorul V10 de pe Gallardo LP560-4 adica acelasi motor ca ape R8 V10 si aceleasi posibilitati de tuning:http://www.tezta.com/dms.htm Si stirea de unde am auzit-o: http://www.rs6.com/forum/showthread....&highlight=dms Convins acum? Si uita-te la timpii pe circuit ai lui R8 V10 aici: ai la mijloc coloana "faster than" unde e pe unele circuite mai rapid ca Koenigsseg si GT3 RS, etc. http://www.fastestlaps.com/car_Audi_R8_V10.html http://www.fastestlaps.com/track10.html Si aici ce e? Ia uita-te in jos cam cate masini facute special pt circuit sunt mai slabe ca R8. |
1.pai acolo spune ca nu e stock...ecu, exhaust, highbroost.
2. http://www.snowperformance.de/galeri...hurricane.html incercuieste-mi cu rosu unde scrie stage 4 pentru M5.Ba mai spune si ca acele compresoare,care ar avea un potential de debit pina la 1200kg/h per cilindru, sunt deci proiectate chiar pentru puteri mai mari si ca acele performante s-au obtinut cu o limitare la 0.5bar per bucata. 3.Motorul de Gallardo stock are 558hp nu 525...nu stiu, e posibil sa aiba diferente stock pe stock fata de cel de pe R8 (injectoare de exemplu)...aici nu stiu sigur. 4.Vad ca raspunzi la ce ti se pare ca e convenabil, restul eviti...am cerut niste linkuri cu acel rege al curbelor, care bate Zonda & company Ah, ultima parte...pe Bedford intr-adevar e mai rapid decat CCXR si mai apare in coloana F430 Spyder si cam atat (rstul din ce am vazut, nu ma mira).Nu stiu....daca a fost mai rapid, a fost.Nu inteleg ce e cu Silverstone, cu cine face comparatia? |
Aici scrie ca e capabil fara acel limitator la 280 de peste 300km/h stock: http://www.autoblog.nl/archive/2008/...video-audi-rs6
Aici iarasi scrie ca e capabil stock de peste 200mph..http://www.germancarzone.com/a6-s6-r...o-perfect.html |
Din moment ce un E39 fara limitator poate ~ 300 KM/H ce va face sa credeti ca un RS6 cu mult mai multi CP nu e capabil de macar 320km/h ? Si un RS4 se duce pe la 300km/h.
Partea frumoasa la RS6 este faptul ca turbinele alea aproape dorm, un banal soft si ai sarit calu' cu puterea. PS @ Carutasul. Pai la CSL manevrabilitatea ii da timpii aia, si manevrabilitatea e influentata de greutate, pe langa alte cauciucuri speciale pentru circuit, o suspensie setata in asa fel incat la prima groapa ai sanse sa iti iasa coloana vertebrala prin cap si alte mici detalii. LE: Daca R8 este petarda doar pentru ca e Datsun-ul ala pe sterioizi care are timpi buni, inseamna ca toate Ferrari, Lambo si late marci exotice sunt petarde si ele, fiind in aceeasi situatie. Totusi, GTR mai are de mancat pana sa arate ca un R8 si sa aiba interiorul ala. Degeaba e rapid daca electronica aia e atat de desteapta si practic ea face totul. O sa vina GTR (user-ul) si o sa spuna ca si celelalte masini au aproape aceeasi electronica, da dar la ele nu intervine asa des. In plus nu au toate atata panarama de electronica doar sa compenseze lipsa de skill a soferului. Mai citisem undeva intr-un review...200mph in a airliner is boring, 200mph in a cart is fun. GTR is airliner. 0.1 sec pe circuit nu o simte nici dracu, dar sunt 500% convins ca un GT3 RS sau alte masini adevarate asigura mult mai mult fun si placere de a conduce. |
Treaba sta in felul urmator....daca ar fi sa aleg un motor de 5-6L sa-l tunez, in sensul sa-i cresc puterea de la 380-400-500CP cat are de serie, folosindu-ma de compresor mecanic, nitro-metan, alcool metilic si NOS pana undeva la putzin peste 2000 cai, in primul rand as alege un motor de AMG chiar si cu km buni(200-300mii), apoi poate unul de M, dar numai nou, si cu sila chiar si nou unul de RS.....deci AMG mi-e de baza :)
|
Quote:
@Frumusetea lui RS6 e ca turbinele dorm...frumusetea lui M5 e ca nu dorm, ca nu le are...fiecare cu frumusetea lui. @Nu se pune problema la R8 ca e petarda...ar fi culmea, dar hai sa fim seriosi, nici super-superlativele gen "scrie istorie, rescrie coduri de supercaruri, e minune a ingineriei" nu isi au justificare.GTR mai are de mancat intr-adevar pina sa arate in interior ca R8, dar e diferenta de 58 de mii in interiorul ala?De superioritate tehnologica nu se poate pune problema si s-a vazut clar de ce. |
Quote:
In al 2-lea rand R8 V10 este putin mai rapid decat GT-R pe linie dreapta si are si o viteza finala mai mare, deci GT-R-ul il face in curbe unde R8 este "rege". Dar tu poate nu realizezi ce insemna >17 sec pe Nordschleife fata de masina care "sta cel mai bine pe curbe". Un R8 V10 de 525 CP care i-a dat doar 5 sec lui M3 CSL de 360 CP si care a luat bataie de la Z06 o masina cu tractiune spate de 50 K de EUR. Quote:
1.Datsunul ala tocmai a demonstrat ca nu e vorba de steroizi, are stock doar 480 CP, PRIMA AFIRMATIE FALSA A TA. 2.Ferrari si Porsche au in primul rand o istorie in spate care-i sustine, in al 2-lea rand Porsche sunt in spume, cu minciuni scoase pe piata cum ca GT-R nu scoate timpul ala pe Nordschleife dar intre timp l-au mai imbunatatit de 2 ori si a mai aparut si un ZR1 ca sa amuteasca de tot si mai nou imbunatatesc performantele Porsche si s-au mai gandit sa faca o masian de clasa mica ca de.... 3.Despe ce electronica aberezi, cand timpii au fost scosi cu electronica scoasa, adica doar cu electronica pe sistemul de franare, diferentele vin dintr-un 4x4 declarat ca fiind de departe cel mai performant la ora actuala, asa ca lasa-ne cu electronica ca nu are legatura, controlul stabilitatii a fost scos pe circuite iar daca stii tu alta electronica ajutatoare spune-ne si noua. 4.Cand vorbim de o masina de gen nu prea ma ma intereseaza "mobila" din masina, nu ca nu ar fi mai frumoasa la R8 dar nici cu GT-R nu mi-e rusine deloc dar informatia oferita de GT-R este cam de 2 ori cat cea oferita de R8 si pt. mine asta este mai important. 5. Pana acum o dadeati gen "RS6 nici nu simti ca ai 200 KM/h, asa siguranta iti ofera, asta masina" acum la GT-R este "boring", trebuie senzatie si apropo sa ne arati si noua articolul. 0.1 sec pe circuit nu se simt dar >17 sec. este enorm, nu mult. |
"Absolutely, with the R8, Audi has combined all the best parts of supercar ownership with none of the hassle to create one of the best drivers' cars currently available. " =http://www.prlog.org/10223070-audi-r8-is-alister-in-glittering-world-of-stunning-machinery.html....sa nu zic ce au zis cei de la Drivers Republic de R8 V10 si de R8 V8...
Nimeni n-a avut niciodata de comentat in fata lui R8, toti au spus ca e magnific, superb, poate cu cel mai bun sasiu din lume, frane senzationale, motor cu raspuns perfect, balansul maselor perfect, ba chiar ar alege oricand R8 in fata oricarui Lambo, Porsche sau Aston. A fost chiar un test in care Clarkson a demonstrat ca, chiar daca ai un SLR, un Carrera GT sau un Lambo daca le pui langa un R8 tot R8 e cel mai "gustat" de public... e pur si simplu venit din viitor, e asa de frumos ca ai impresia ca e un concept produs in realitate. Plus ca ambele motoare sunt bune de cartea recordurilor... Eu comparam R8 cu celelalte masini din liga lor si in majoritatea testelor tot R8 iese pe primul loc, chiar daca ar fi vreo masina mai rapida pe circuit, toti isi doresc doar R8 si mai ales R8 V10 care e dintr-o alta liga. Spunea cineva odata ca daca detii Porsche, Aston, Ferrari sau Lambo si ajungi intr-un interior de R8 iti vinzi masina pt R8, atat de special e, iar acea persoana e Clarkson din cate tin eu minte... Dar in fine...R8 oricum e cel mai dorit supercar la ora actuala, peste tot scrie asta si asta e realitatea. Se vinde mai bine decat orice in banii aia. Iar eu vroiam sa demonstrez cel mai tare ca nu exista M sa ii tina frau unui R8 chiar si V8, sa nu mai zic V10 care l-ar umilii intr-un mare hal. Asa ca marea inginerie M nu prea are ceva de spus in fata lui quattro gmbh, realitatea e dura dar asta e adevarul. N-are cu ce se lauda, n-au Z4M care sa fie macar egal cu un TT-RS, n-au un M5 mai capabil decat un RS6 si mai ales n-au un supercar de taliu lui R8 V8 si R8 V10. Si daca ar fi sa vorbim de viitor, n-au un M3 mai frumos si mai puternic ca un RS5 Coupe care o sa faca ce o sa faca. Putina rabdare si o sa vedeti. Si dupa ce ca Z4 e cel mai nou, ia bataie in testul AMS de la TT-S Roadster:http://www.auto-motor-und-sport.de/v...1.html?item=41 Audi produce masini sport adevarate nu BMW. |
Quote:
|
Concurenta interna cu Lamborghini, corect, dar Lamborghini e a lor asa ca tot LP560-4 ala e cam Audi in proportie de 60-70% inclusiv motorul si multe alte componente care le-a imprumutat de la R8 nu invers. Iar Audi vine acum cu ceva si mai si... R8 intr-o versiune mai dura, ca poate nu s-au potolit cei care au ceva de spus in fata lui, putini sunt aceia dar daca tot se poate o sa le dea ceva si mai extrem.
Iar SLS ala arata nasol rau, cel putin din bot e urat cu spume...stiu stiu e un Gullwing de 2009, dar fanii or sa il cumpere nu cei care cauta performanta si design in acelasi timp. Plus ca ador de exemplu V12 Vantage care e la aceiasi bani cu R8 V10, DAR, e mai slab pe circuit, in linie dreapta si tot R8 arata mai bine si e mai exclusivist. Singura masina care arata peste R8 este One-77, restul palesc la design in fata lui. Daca nu ma insel cred ca a luat cam 20-30 de premii de design, ba chiar DESIGN OF THE YEAR 2008... asta spune TOT. |
threadul asta concureaza cu succes la titlul de cel mai plictisitor thread din istoria acestui forum.
|
Eu zic ca Audi a intrat in lumea supercarurilor bazandu-se doar pe design (aici au un mare avantaj) si tehnica si schimbul de informatii cu cei de la Lamborghini ..in segmentul asta de preturi se cere apropae perfectiunea si inca ceva mai conteaza si renumele.poate in Europa vor avea succes dar in America hmm cam greu si piata Americana conteaza.parerea mea e sa nu pateasca ca Mercedes cu SLR care debea si nu sunt sigur au ajuns sa vanda toata seria de 5000 de exemplare dar in schimb Porsche au defilat cu Carrera GT..
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:03. |
- Copyright 2026 4Tuning