Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Berlina 4x4 Turbo Vom (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/25052-dacia-berlina-4x4-turbo.html)

SlimSlick 17-04-09 07:06

re: Dacia Berlina 4x4 Turbo Vom

Imi place tare mult masina, insa (...normal...:D) am cateva mici sugestii.....
Priza de pe capota... este prea inalta si scurta.... Micsoreaza-i inaltimea si prelungeste-o putin mai mult
umbla nitel la suspensie si fa-o putin mai rigida.... si stabila....
In rest, tot respectul... Lock clean, bine intretinuta si investitii facute cu cap... Sa te porti frumos cu ea.... :P

Buga 17-04-09 07:57

Quote:

Originally Posted by SlimSlick (Post 2245361)
Imi place tare mult masina, insa (...normal...:D) am cateva mici sugestii.....
Priza de pe capota... este prea inalta si scurta.... Micsoreaza-i inaltimea si prelungeste-o putin mai mult
umbla nitel la suspensie si fa-o putin mai rigida.... si stabila....
In rest, tot respectul... Lock clean, bine intretinuta si investitii facute cu cap... Sa te porti frumos cu ea.... :P

rigida si stabila ?

uita te mai in spate sau citeste tot topicul si te vei lamuri singur

numai bine

SlimSlick 17-04-09 16:33

Ai priceput, Buga, la ce ma refeream.... N-am nevoie sa citesc tot topicul, dupa cum ti-am explicat :D

Buga 17-04-09 17:46

Quote:

Originally Posted by SlimSlick (Post 2246542)
Ai priceput, Buga, la ce ma refeream.... N-am nevoie sa citesc tot topicul, dupa cum ti-am explicat :D

da , am inteles si iti dau dreptate

numai bine si poate mai vedem si noi poze cu masina

npeti 18-04-09 23:01

:) priza de aer nu am sa o modific, raceste numai bine asa si baga aer fortat spre motor, si cel mai important si spre turbina ca degaja ff multa caldura. Daca ar fi fost dupa gustul meu nu as fi pus priza de aer de loc pe ea dar nu intra destul aer, si se inrosea turbina (ea fiind la 2 degete de arpia interioara(si mi se decolora deja si vopseaua pe capota .Deci e mare e urata dar isi face ff bine treaba. Are o plasa de aluminiu interior in gaura din capota sa nu intre frunze si alte jeguri la motor. (inclusiv toate cablurile ce trec prin acea parte a motorului sunt imbracate ca sa nu mi le topeasca.

"daciana" o primit azi si un set de bujii NGK fise bosch siliconice, un filtru nou de aer si de gaze carter, un capac delcou BERU si o curea noua de alternator.

Buga 18-04-09 23:30

Quote:

Originally Posted by npeti (Post 2249205)
:) priza de aer nu am sa o modific, raceste numai bine asa si baga aer fortat spre motor, si cel mai important si spre turbina ca degaja ff multa caldura. Daca ar fi fost dupa gustul meu nu as fi pus priza de aer de loc pe ea dar nu intra destul aer, si se inrosea turbina (ea fiind la 2 degete de arpia interioara(si mi se decolora deja si vopseaua pe capota .Deci e mare e urata dar isi face ff bine treaba. Are o plasa de aluminiu interior in gaura din capota sa nu intre frunze si alte jeguri la motor. (inclusiv toate cablurile ce trec prin acea parte a motorului sunt imbracate ca sa nu mi le topeasca.

"daciana" o primit azi si un set de bujii NGK fise bosch siliconice, un filtru nou de aer si de gaze carter, un capac delcou BERU si o curea noua de alternator.

Paste Fericit !

acum asteptam poze cu masina ! numai bine

npeti 19-04-09 21:34

3 Attachment(s)
cateva poze de sub capota in configuratia actuala

Quote:

Originally Posted by aty_wrc (Post 2245993)
Asa de curiozitate...cam cat te-a costat toata treaba?:D

nu am facut un calcul....dar de a lungul anilor s-o adunat sigur, la o suma considerabila pt o dacie :) dar nu imi pare rau...

schumi_86 19-04-09 22:22

Arata f.interesant motorul,felicitari pt.munca depusa....
La ce ai sub capota,sa stii ca banii care i-ai bagat in ea,ar trebuii sa fie ultimul lucru la care trebuie sa te gandesti.

Buga 19-04-09 22:43

Quote:

Originally Posted by npeti (Post 2250563)
cateva poze de sub capota in configuratia actuala

:lol: inghesuiala mai e acolo .... dar na :D

la cat mergi acum ? presiune ma refer ....

numai bine

npeti 19-04-09 23:02

in jur de 0.9...................1 bar nu vreau sa risc mai mult ca asa e fiabil ...asa am mers 2 ani de zile si am indoit o singura data o supapa(tija ei) un pic de tot,si o fost cand am mers cu 1.1...spre 1.2.

Buga 19-04-09 23:04

Quote:

Originally Posted by npeti (Post 2250754)
in jur de 0.9 -1 bar

ce pot spune ? decat sa auzim de bine si la mai mare

numai bine

npeti 19-04-09 23:11

urmatorul lucru o sa fie facut la tinichigiu...mi-o aparut rugina in spatele (SUB) usii spate dreapta....pe piesa ce imbina pragul cu cuva roata.:(

Buga 19-04-09 23:14

Quote:

Originally Posted by npeti (Post 2250785)
urmatorul lucru o sa fie facut la tinichigiu...mi-o aparut rugina in spatele (SUB) usii spate dreapta....pe piesa ce imbina pragul cu cuva roata.:(

nasol cu rugina ....

sa inteleg ca motoarele astea ( al5 sau ce cod au , sa ma corectezi) sunt destul de fiabile avand in vedere ca mergi cu interne stock la presiunea asta ?

yo tre sa fug , voi citi raspunsul tau maine

o seara placuta

npeti 20-04-09 10:28

pai luand in vedere ca motorul l-am pus prin 2005 l-am luat binenteles sechond hand cu nu se stie ce uzura ..nu l-am deschis de atuncea pana acuma 1 saptamana. ulei inca nu papa.se tine bine cu piesele ei stoc.intradevar i-am schimbat uleiul tot timpul inainte de termen, si nu l-am coxat niciodata la rece, dar in afara de asta nu l-am menajat mai de loc.I-am decuplat protectia la supraturatie.(avea un sistem care dc aveai boost prea mare sau turatie peste masura iti intrerupea aprinderea.(ceea ce la mine nu mai exista) si totusi masina nu m-o lasat in drum.
de cand am motorul pe masina de vreo 2 ori am ramas in drum cu ea
si cu probleme NU legate de motor(cablu de ambriaj rupt, furtun spart )
Cu alte cuvinte da eu il vad ca un motor fiabil.

Buga 20-04-09 12:55

Quote:

Originally Posted by npeti (Post 2251202)
pai luand in vedere ca motorul l-am pus prin 2005 l-am luat binenteles sechond hand cu nu se stie ce uzura ..nu l-am deschis de atuncea pana acuma 1 saptamana. ulei inca nu papa.se tine bine cu piesele ei stoc.intradevar i-am schimbat uleiul tot timpul inainte de termen, si nu l-am coxat niciodata la rece, dar in afara de asta nu l-am menajat mai de loc.I-am decuplat protectia la supraturatie.(avea un sistem care dc aveai boost prea mare sau turatie peste masura iti intrerupea aprinderea.(ceea ce la mine nu mai exista) si totusi masina nu m-o lasat in drum.
de cand am motorul pe masina de vreo 2 ori am ramas in drum cu ea
si cu probleme NU legate de motor(cablu de ambriaj rupt, furtun spart )
Cu alte cuvinte da eu il vad ca un motor fiabil.

ms pt info . si da , mi se pare normal ca atunci cand folosesti un mod de exploatare ' agresiv' sa schimbi uleiul mai devreme si etc..

numai bine npeti si toate cele bune

All times are GMT +2. The time now is 08:50.

- Copyright 2026 4Tuning