Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oltcit vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2368-oltcit-vs-dacia.html)

SEBASTIAN 16-02-05 00:05

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SpeedeR\"
Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
.
Oricum daca ai \"cap\" si nu iei Dacia in nici un caz nu optezi pt Oltcit.

Corect...

On topic : Comparati si voi, oltcit vs. dacia la siguranta ,in caz de accident ;)

Pai a avut cineva curaj sa testeze oltcit e fatal.

SPORT 16-02-05 07:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SpeedeR\"
eu cred k sa fabricat... se numeste Dacia.... urarea din popor adresata unei persoane care are de gand sa isi achizitioneze un automobil DACIA: Daca Ai Cap Ia'ti Alta....

iti achizitionezi o alta dacie mai noua daca nu ai $ de una straineasca DAR IN NICI 1 CAZ OLCIT :lol:

Toto - BOD 16-02-05 09:17

Parerile sunt impartite... si sunt impartite cam in mod egal daca ne uitam la poll... Oricum pe unul care are dacie nu poti sa-l schimbi (la fel si pe cel cu oltcit)...

Dar hai sa le comparam la un tuning, la un ceva... ca doar suntem pe sit de tuning, nu? O sa vin mai incolo cu niste poze tuning, veniti si voi!

CATALIN LCL 16-02-05 10:11

Am citit cele 30 de pagini si am vazut:certuri,jigniri,pareri(unele bune si la obiect,altele pe langa subiect), toate referitoare la doua roabe \"made in Romania\"!Eu personal am sustinut Oltcit-ul pt. ca pare mai bine lucrat dar asta nu inseamna ca in comparatie cu orice alta masina, atat Dacia cat si Oltcit-ul nu ar fi doua jeguri.Am avut 2 Dacia,fratele meu 1 Oltcit, acum am unR18(care desi e f. batran si depasit m-a costat jumatate din pretul unei Dacii \"leat\" cu el,este de n ori mai bun)si pe viitor o sa-mi cumpar orice altceva decat aceste 2 \"masini\" sau ceva produs sub aceste \"sigle\"( e vorba de Dacia ca Oltcit-ul e deja la ferpare,unde ar trebui sa fi fost si Dacia demult).As fi tentat sa spun ca-s doua marci de rahat pt. ca sunt produse de catre romani dar m-ar contrazice Daewoo(sunt diferente uriase intre cele produse in tara si cele coreene dar totusi e o firma cum ar fi trebuit sa fie Dacia).Oare de ce romanii+coreenii au reusit sa faca masini,pe cand francezii+romanii au facut doar roabe?Poate sa ma lamureasca cineva? :roll:

SPORT 16-02-05 10:17

Re:

[quote=\"CATALIN LCL\"]Am citit cele 30 de pagini si am vazut:certuri,jigniri,pareri(unele bune si la obiect,altele pe langa subiect), toate referitoare la doua roabe \"made in Romania\"!Eu personal am sustinut Oltcit-ul pt. ca pare mai bine lucrat dar asta nu inseamna ca in comparatie cu orice alta masina, atat Dacia cat si Oltcit-ul nu ar fi doua jeguri.Am avut 2 Dacia,fratele meu 1 Oltcit, acum am unR18(care desi e f. batran si depasit m-a costat jumatate din pretul unei Dacii \"leat\" cu el,este de n ori mai bun)si pe viitor o sa-mi cumpar orice altceva decat aceste 2 \"masini\" sau ceva produs sub aceste \"sigle\"( e vorba de Dacia ca Oltcit-ul e deja la ferpare,unde ar trebui sa fi fost si Dacia demult).As fi tentat sa spun ca-s doua marci de rahat pt. ca sunt produse de catre romani dar m-ar contrazice Daewoo(sunt diferente uriase intre cele produse in tara si cele coreene dar totusi e o firma cum ar fi trebuit sa fie Dacia).Oare de ce romanii+coreenii au reusit sa faca masini,pe cand francezii+romanii au facut doar roabe?Poate sa ma lamureasca cineva? :roll: ESTI PE LANGA SUBIECT FA UN TOPIC SI PUNE ACEASTA INTREBARE

SPORT 16-02-05 10:19

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Toto - BOD\"
Parerile sunt impartite... si sunt impartite cam in mod egal daca ne uitam la poll... Oricum pe unul care are dacie nu poti sa-l schimbi (la fel si pe cel cu oltcit)...

Dar hai sa le comparam la un tuning, la un ceva... ca doar suntem pe sit de tuning, nu? O sa vin mai incolo cu niste poze tuning, veniti si voi!

PARCA ERA VB DE MASINI STOCK DAR DACA TU VREI TUNERITE FA ALT TOPIC K?

CATALIN LCL 16-02-05 10:33

Ai dreptate Sport!Dar ce sa fac am divagat fara sa vreau de la subiect cand am vazut o ditamai dezbaterea pe tema \"decedat\" vs \"pacient in coma\", mai ales ca in ziua de azi avem posibilitatea sa vedem,sa conducem si masini nu numai roabe cum era inainte de '89 cand daca vedeai ceva vestic(nu mai vorbesc de pus mana pe asa ceva) era o sarbatoare!Concluzie:cine a condus sau macar a stat cinci minute intr-o masina vestica si mai numeste starvurile astea comuniste \"masini\" nu stiu cum sa-l numesc!Numiti-l voi cum vreti ca eu unul nu vreau sa jignesc pe nimeni! :cry:

Toto - BOD 16-02-05 10:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SPORT\"
Quote:

Originally Posted by \"Toto - BOD\"

PARCA ERA VB DE MASINI STOCK DAR DACA TU VREI TUNERITE FA ALT TOPIC K?

:wink: Nu fac alt topic pt k pe mine nu prea ma intereseaza. Dar o masina stok poti s-o compari cu alta masina stok prin potentialul tuning! (adica mai pe inteles: ai 2 masini stok si vrei sa vezi care se poate tunari mai usor)

pauladrian 16-02-05 11:56

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CATALIN LCL\"
Ai dreptate Sport!Dar ce sa fac am divagat fara sa vreau de la subiect cand am vazut o ditamai dezbaterea pe tema \"decedat\" vs \"pacient in coma\", mai ales ca in ziua de azi avem posibilitatea sa vedem,sa conducem si masini nu numai roabe cum era inainte de '89 cand daca vedeai ceva vestic(nu mai vorbesc de pus mana pe asa ceva) era o sarbatoare!Concluzie:cine a condus sau macar a stat cinci minute intr-o masina vestica si mai numeste starvurile astea comuniste \"masini\" nu stiu cum sa-l numesc!Numiti-l voi cum vreti ca eu unul nu vreau sa jignesc pe nimeni! :cry:

asa frate zile :!: :peace:

CATALIN LCL 16-02-05 12:23

Deci repet: nu vreau sa jignesc pe nimeni! Sunt constient ca multi i si fac treaba cu ele,si eu mi-am facut-o,si nici azi nu am vreun \"Rolls\",tot un cadavru am si eu care in vest i-l gasesti \"moca\", se roaga de tine sa-l iei sa scape de impozit,dar am vrut sa subliniez faptul ca detest ambele asa zise masini(nu de alta dar am fost acuzat ca sunt indragostit de Oltcit);insa sustin ca dintre cele doua roabe Oltcitul pare ceva mai \"soft\" :lol: daca pot spune asa!As fi foarte fericit sa ajungem sa ne permitem sa circulam cu masini nu cu \"trasuri\" dar asta e:deocamdata suntem in evul mediu si pe atunci cu asa ceva se circula!Cum spunea un coleg de la scarbici:lumea a treia polueaza cel mai mult!Dar pt. asta trebuie chirurgi buni care sa extirpeze tumora asta de Dacie(chiar si Oltcit dar parca asta e mai mica)din creierul romanului!Astept clipa cand nu o sa mai vad pe sosele masini straine \"tunate\" cu piese de Dacie!Si aici i-mi fac autocritica fiindca si eu am pus piese de Dacia pe R-ul meu!Si stiti care a fost rezultatul?Raspund tot eu:a inceput sa fie Dacie!!! :cry: :oops:

SPORT 16-02-05 12:35

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CATALIN LCL\"
Deci repet: nu vreau sa jignesc pe nimeni! Sunt constient ca multi i si fac treaba cu ele,si eu mi-am facut-o,si nici azi nu am vreun \"Rolls\",tot un cadavru am si eu care in vest i-l gasesti \"moca\", se roaga de tine sa-l iei sa scape de impozit,dar am vrut sa subliniez faptul ca detest ambele asa zise masini(nu de alta dar am fost acuzat ca sunt indragostit de Oltcit);insa sustin ca dintre cele doua roabe Oltcitul pare ceva mai \"soft\" :lol: daca pot spune asa!As fi foarte fericit sa ajungem sa ne permitem sa circulam cu masini nu cu \"trasuri\" dar asta e:deocamdata suntem in evul mediu si pe atunci cu asa ceva se circula!Cum spunea un coleg de la scarbici:lumea a treia polueaza cel mai mult!Dar pt. asta trebuie chirurgi buni care sa extirpeze tumora asta de Dacie(chiar si Oltcit dar parca asta e mai mica)din creierul romanului!Astept clipa cand nu o sa mai vad pe sosele masini straine \"tunate\" cu piese de Dacie!Si aici i-mi fac autocritica fiindca si eu am pus piese de Dacia pe R-ul meu!Si stiti care a fost rezultatul?Raspund tot eu:a inceput sa fie Dacie!!! :cry: :oops:

SIGUR NU AI UN REN. CAT DE CAT BUN DACA AI AJUNS SA-L REPARI CU PIESE DE DACIE :oops: [INAINTE SA ACHIZITIONEZI O MASINA TE GANDESTI DACA AI $ SA O INTRETI]

CATALIN LCL 16-02-05 13:20

Nu, el este foarte bun,si a fost f. bun dar pe drumurile din Romenia(mai ales ca a prins si vreo 2 ierni pana la asfaltarea lui Basescu,daca va mai aduceti aminte cum era Bucurestiul atunci) a obosit si am ales solutia cu piese de Dacia numai la cele perfect identice(deci nu am recurs la adaptari)din considerentul ca cele originale sunt de fapt turcesti si am zis ca cele romanesti sunt mai bune dar se pare ca m-am inselat!Si referitor la achizitionarea unei masini tinand cont de intretinerea ei ai perfecta dreptate: am gresit!Nu m-am gandit ca intretinerea unei Dacii(ca practic pe rationamentul asta am mers cand am cumparat R18 ca aveam bani si de altul mult mai nou dar am zis ca sunt piesele scumpe) este mult mai costisitoare decat cea a unei masini straine mult mai noua!

SEBASTIAN 16-02-05 14:58

LEGAL RACING

Poate ca sunt un pic cam dur insa cred ca ar fi cel mai bine sa-si exprime parerea cei ce au avut masinile astea de noi sau macar le-au testat in starea noua nu dupa un an sau mai multi.
Parerea mea ca Dacia si longevitatea ei, pe langa impotenta au demostrat ca era o masina ceruta care a satisfacut multe din cerintele romanilor.
Oltcitul a fost o ratare care a venit dupa un vis frumos la care multi romani sperau.
Am mers cu Oltcit cu 185 motor de 1300 cu Oltcit 1100 la 165-170, cu Dacia 1400 200 cu Dacia 1310 1,6l 210.Vorbesc de masini desatul de modificate oltcitul era chiar extrem.
Voi stiti ca au existat Dacia 1300 cu motor 1400 in 4 trepte nu cele 1310.
au fost Dacia 1410 dar nu sport .
Au fost si dacii cu motor de 1,7.

Toto - BOD 16-02-05 17:40

Quote:

Poate ca sunt un pic cam dur insa cred ca ar fi cel mai bine sa-si exprime parerea cei ce au avut masinile astea de noi sau macar le-au testat in starea noua nu dupa un an sau mai multi.
O sa-l chem pe tata imediat :) (glumesc, oricum nu e nevoie pentru ca am discutat cu el pe tema asta demai multe ori si cum am mai spus el ar vota cu Oltcit).

Quote:

Parerea mea ca Dacia si longevitatea ei, pe langa impotenta au demostrat ca era o masina ceruta care a satisfacut multe din cerintele romanilor.
Oltcitul a fost o ratare care a venit dupa un vis frumos la care multi romani sperau.
Si care erau cerintele romanului? Tinand cont ca romanul se statea 5-6 ore la coada pentru o felie de salam... avea dreptul la jumate de paine pe zi... o data pe luna putea sa bea si el o bere la o terasa... habar n-avea ce e aia 'cola'!!!... ce putea sa mai ceara??? atata timp cat el era obijnuit cu putinul? Era foarte fericit daca prindea si Dacia aia dar tot fericit era si daca prinde un kilogram de banane verzi...
La ce vroiai sa spere romanul? la Mercedes 190?
Asta pana in 90... dar oamenii nu se schimba chiar atat de repede... Si pana in 94-95 romanii nici nu se trezisera bin starea aia comunista! (putini si destepti au fost cei care si-au luat masini straine in perioada aia)... Si sa nu uitam ca in 96 s-a dat acea lege ca masina trebuie sa aiba cel putin 8 ani pt a se putea inmatricula... deci practic romanul de rand iar a fost incoltit! Ce sa faca? s-a intors la Dacie... ca deh!

Quote:

Am mers cu Oltcit cu 185 motor de 1300 cu Oltcit 1100 la 165-170, cu Dacia 1400 200 cu Dacia 1310 1,6l 210.Vorbesc de masini desatul de modificate oltcitul era chiar extrem.
Am auzit si eu de un Oltcit care a mers cu 180 (sau mai mult, ceasul lui indica 180)...... nu ma indoiesc de faptul ca ai mers si tu! Dar acum iti pun o intrebare: de unde stiai ca aveai 210 la Dacie (nu te intreb cu rautate si nici sa n-o iei in nume de rau) ?

Quote:

Sa fie sanatosi cei care le-au facut! Nu cred ca discutia se intinde la hibriduri! Asa si oltcitul avea un hibrid break si unul in 5 usi! Despre motoarele lor nu stiu nimic!

pauladrian 16-02-05 17:55

Re: LEGAL RACING

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"

eu inainte de a ma stabili in strainatate am avut multe dacii noi la firma.asta era acum 3ani si ceva aproape 4.
dacia 1310 model 97 la 10000km iam dat 160 in cap si am facut pe linie dreapta cat vezi cu ochii un rechin seria 5 cred ca era 516-518 la 150 in curul lui am iesit in depasire cand am vazut ca nu se mai intinde si scotea a lui fum albastru ca dracul.am stat mult in dreptul lui,de abia l-am depasit.am prins repet 160 pe ceas dar e foarte probabil sa fi avut vreo 140.in talon scria 142.asta nu inseamna ca dacia face bmw,am avut norocul sa intalnesc o cazatura debmw.
ce spui tu cu dacia care fuge 210 e prea de tot oricum nu inteleg ce ai scris acolo(desatul).
de exemplu nu conteaza doar masina.cel mai mult soferul,sa sti unde sa te bagi,intuitie,tupeu,multe chestii si noroc.cunoscatori stiu de ce.
sa fiu eu sanatos cate bmw si masini tari am afumat in timisoara prin aglomeratie cu dacia repet.
hai sa revenim la topic.
dupa revolutie in 90 cand se organizau primele autoslalomuri in timisoara cu masini stock ce erau la vremea aia,aveam 14 ani si am mers la toate probele ca ajutor si sustinator al unor persoane de la care am avut multe de invatat.
cei mai buni timpi in autoslalomuri erau scosi de oltcit si care cum puteau se imprumutau de unul sa se dea.apoi au aparut imediat de afara 5gtturbo,golf gti etc.dar ca masini autohtone oltcitul se tinea bine.nu uit nici acum ce timp a scos un lastun de la uzine.erau naspa lastunurile si tot veneau 3,4 de la uzina piloti sa faca show la autoslalomuri.sau si rasturnat cu unul dar au scos o data locul 2sau 3 dupa golf gti.clar ca era pilot si sa antrenat mult timp.aia nu inseamna ca lastunul era bun.
asa ca sa fim seriosi.dacia era buna si fiabila dar lua fum la greu de la oltcit. :flamed:

All times are GMT +2. The time now is 18:48.

- Copyright 2026 4Tuning