Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/185940-e30-black-bear-pasiune-fiare-vechi.html)

Nastase Bogdan 10-05-11 09:13

Re: E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi

Quote:

Originally Posted by lucian_bmw (Post 4314443)
am un prieten care pune folii autorizate , iar pe fata iti da acea omologare dar nu are nici o valoare ! acea folie de 70 % este transparenta ! deci....nu exista ptr ce are el omologare ! salut

Am sa-ti fac poze la certificate, separat pentru fata-spate;)..eu am folie de la Suntek.

Conditia pe care trebuie sa o respecte foliile de pe geamurile fata este ca atunci cand ai ambele geamuri inchise la maxim, un alt soifer oprit in drept cu tine sa poata vedea sa se asigure prim ambele tale geamuri;);)..asta cu tot cu tenta verde mai inchisa sau mai deschisa a geamurilor fata:idea:

Nastase Bogdan 10-05-11 18:51

1 Attachment(s)
Aseara am rezolvat o problema care ma macina de cand am luat aceasta masina:evil:..cand mergeam pana in 2000 rpm sau undeva la 2100-2200 constant motorul dadea in nas, nu mergea rotund iar sunetul in esapament era ca si cum ar merge infundat, fara suficient aer...ma DISPERA:!::!:..in oras nu puteam sa merg si eu ca omul cu a 3-a la 50 sau a 4-a la un 60-65 ca sughita ursul si trebuia sa o turez ca sa-si iasa din starea asta:rolleyes2

In prima faza am umblat la reglaje de mi-au sarit capacele..apoi, acum 2 zile,am desfacut debitmetrul si am dat de rotita aia neagra un dinte in fata si apoi un dinte in spate fata de cum l-am gasit fixat..dar fara rezultate:cry:..pana cand aseara am gasit problema:D:D..un firicel dintr-acela care este lipit pe placa facea contact cu una dintre lamelele de la mufa debitmetrului...iar celelalte veneau toate separat fata de lamele:idea:

L-am departat de lamela si am facut proba..Uraaaaaa..ursul meu merge brici acum si se accelereaza si urca in ture mai bine si mult mai lin;)

Acum am o intrebare la voi, cei care se pricep la debitmetre; ce face aceea rotita neagra, dintata, care este blocata de lamela???...cum se comporta motorul in functie de pozitia ei?..adica daca intaresc arcul sau daca il slabesc ce se intampla in mersul/consumul motorului?

Va multumesc:-)

burnout_bmw 10-05-11 20:50

Am umblat si eu in debitmetru cand aveam 2.0 12v, l-am reglat si reglat de 10 ori cu o sonda afr si tot degeaba, mergea bine 1-2 zile dupa care mergea la fel, si pana la urma am luat unul sigilat. sfatul meu e sa nu umbli, iar daca tot te manaca sa vezi ce si cum se modifica mersul motorului da niste semne in pozitia initiala.
Bafta!

optimus 10-05-11 22:43

Si eu mi-am bagat nasul in el si am facuto de oaie:oops: ,

acum:

-mufa scoasa merge turat
-mufa bagata merge intrerupt scoate fum gaze nearse

Cipilica 10-05-11 23:03

Odata umblat in debitmetru nu mai este posibil sa fie reglat ca de fabrica.
Se poate obtine o functionare destul de buna, posibil un consum mai mic,o turatie ceva mai mica sau mai mare, etc... , dar in niciun caz ca unul sigilat.
Eu nu recomand asa ceva. Se poate obtine un rezultat multumitor, depinde de fiecare ce vrea. Insa repet, nu va mai functiona asa cum trebuie, ca de fabrica.
Functionarea corecta au gasit-o inginerii atunci cand l-au proiectat/testat/reglat.

Nastase Bogdan 11-05-11 06:19

Am dat semne pentru pozitia initiala, ca doar nu sunt Fernando:lol:

Optimus, la tine e clar ca trebuie inlocuit debitmetrul(am avut M10 care mergea asa la un prieten si cand ii puneam debitmetrul meu era bine);)..dar e ciudat ca merge fara mufa..la mine si la alte 2 M10 testate daca scoti mufa la debitmetru moare motorul:rolleyes2

Baieti, eu nu umblu la suruburi de reglare sau in partea electronica..doar dau cate un dinte de acea rotita care se misca liber sub influenta arcului din interiorul ei si o poti fixa cum vrei apoi;)

In orice caz, acum il las asa si azi bag benzina si vad ce consum am sa inregistrez;)..eu zic ca va fi mai mic de moment ce motorul merge ceas acum:idea:

optimus 11-05-11 16:14

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4317847)
Am dat semne pentru pozitia initiala, ca doar nu sunt Fernando:lol:

Optimus, la tine e clar ca trebuie inlocuit debitmetrul(am avut M10 care mergea asa la un prieten si cand ii puneam debitmetrul meu era bine);)..dar e ciudat ca merge fara mufa..la mine si la alte 2 M10 testate daca scoti mufa la debitmetru moare motorul:rolleyes2

Baieti, eu nu umblu la suruburi de reglare sau in partea electronica..doar dau cate un dinte de acea rotita care se misca liber sub influenta arcului din interiorul ei si o poti fixa cum vrei apoi;)

In orice caz, acum il las asa si azi bag benzina si vad ce consum am sa inregistrez;)..eu zic ca va fi mai mic de moment ce motorul merge ceas acum:idea:

Pai cand il scoatea dadea sa moara, scadea turatia dar nu se oprea oscila turatia.

De schimbat debitmetru zicil:rolleyes2 sunt in carti pentru ce vezii in poza de mai jos

Nastase Bogdan 11-05-11 16:42

Quote:

Originally Posted by optimus (Post 4319026)
Pai cand il scoatea dadea sa moara, scadea turatia dar nu se oprea oscila turatia.

De schimbat debitmetru zicil:rolleyes2 sunt in carti pentru ce vezii in poza de mai jos

Doamne ajuta atunci...sa vedem ursul tau fortza8)

Sa-mi spui daca te mai pot ajuta cu lucrarile care m-ai rugat atunci...nu a fost nici vremea prielnica si nu am avut nici eu timp deloc ca am tot mesterit la al meu cand am prins si eu o sambata dupa amiaza sau o duminica cu temperaturi mai buna si sa am timp...:rolleyes2..poate de acum o mai veni caldura si o sa am si eu mai mult timp ca-i ziua mai mare:-)

Nastase Bogdan 08-06-11 19:47

3 Attachment(s)
Flansa pentru serpalai este gata8)..saptamana viitoare dupa ce ma intorc de pe drumuri am sa sudez serpii pe ea si hopa pe motor..sa vedem cum vor da/suna/performa;)

JD_RFTR 08-06-11 21:55

astept rezultatele

iceman_t 08-06-11 22:05

Ha ha ha ...ce iti e si cu destinul asta :evil::evil::evil:

Acum ceva timp erai " ia uitel si pe asta cu huruiala asta de bmw" insa ai castigat respect pentru cum arata acum ursuletul si pentru marele caracter pe care il ai !

Mi-am facut cont special ca sa dau de masinuta asta a ta si sa iti multumesc inca odata pentru marele ajutor de azi.

Ps : sunt baiatul (Mihai) cu Ford-ul ce nu gaseam pe unde suiera.

Supra4ever 09-06-11 01:44

AHHH, ma dor ochii e ora 2:40 noaptea, nu m'am lasat pana nu ti'am citit topicul de la pagina 1 pana la pagina 30 :)))

A iesit nemaipomenit ursache'ul, bafta in continuare cu el.:twisted:

Tin sa'ti spun ca ti'am urmarit si topicul cu daciana cap-coada. Cuvintele sunt de prisos.;)

Esti un om incredibil cu niste masini incredibile!:!:

Felicitari si RESPECT! Salut.;)

Nastase Bogdan 09-06-11 15:59

Va multumesc, va tin la curent cu modificarile:idea:

Nastase Bogdan 13-06-11 20:13

3 Attachment(s)
Omul nu vine cu mana goala de la drum, asa ca i-am adus si eu ursului meu o bara stabilizatoare fata de pe un urs cu motor de 2.7..asa, pentru o stabilitate sporita ca lui ii place mult sa se dea pe curbe8)

I-am luat si bucse noi pentru aceasta bara iar pe aceasta cale tin sa le multumesc baietilor din Cluj care m-au ajutat si indrumat ca sa iau tot ce mi-a trebuit:-)..si ii astept la Brasov, ca cica vor fi multi:rolleyes2

Byla 13-06-11 23:40

Asa speram sa fim cat mai multi, bafta cu proectu si sa ne vedem cu bine la Brasov.

All times are GMT +2. The time now is 11:58.

- Copyright 2026 4Tuning