Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

mercut 18-02-07 18:46

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 756595)
pai si vw au luat motorul de la audi si tot ei sunt maestrii clonarii platformelor! adica din platforma de golf se face, octavia, leon, altea, touran, tt, etc! de aceea primul tt a fost o masina uncool (cum au denumit-o aia de la topgear).si sa fim seriosi, vw e o firma anosta care nu a scos vreodata o masina deosebita! (cum ar fi ford gt, rs200, gt40, mustang cobra, etc) Si nici nu are deloc istorie in motorsport! Si pe deasupra are si un service f. scump, au garantia la jumatate si fac si masini proaste dar cu mult crom pe ele si embleme opulente pt romanasii mandrii ce se vad conducand o masina deosebita !

si ford europa a auzit de 4x4? :D
are vreun rival pt touareg?
pt phaeton?
comparand varfurile de gama de la golf&focus, passat&mondeo, fiesta&polo, are in vreunu din cazuri ford o motorizare mai puternica??

eu am impresia ca se multumeste sa scoata si sa promoveze numai bombe gen c-max, s-max, galaxy :D chiar si strutocamila aia fusion, un rival de invidiat pt fiat panda
nu stiu fratilor de unde atata pasiune din partea voastra pt ford dar ca firma e departe de vw..e mai degraba cot la cot cu opel

NWZeu 18-02-07 20:02

sa nu se credea ca il apar pe UNLORD - in primul rand - EXISTA mult subiectism, fiecare isi sustine "marca preferata" in felul lui, cu argumente si diplomat, insa acest MERCUT ca si pe alte threaduri o face total pe langa si fara bun simt.
scuze de offtopic insa discutia a degenerat si se ajunge iar la un versus intre Ford si VW nu intre ST si GTI .....

Cosmin255 18-02-07 21:30

Quote:

Originally Posted by mercut (Post 757003)
pt phaeton?
comparand varfurile de gama de la golf&focus, passat&mondeo, fiesta&polo, are in vreunu din cazuri ford o motorizare mai puternica??

eu am impresia ca se multumeste sa scoata si sa promoveze numai bombe gen c-max, s-max, galaxy :D chiar si strutocamila aia fusion, un rival de invidiat pt fiat panda
nu stiu fratilor de unde atata pasiune din partea voastra pt ford dar ca firma e departe de vw..e mai degraba cot la cot cu opel

Esti total pe dinafara , si ca idee una din aceste bombe a cucerit titlul de Car of the year 2007 , si anume S-max

BYG'u 18-02-07 22:29

am si eu o intrebare de ce e TOTAL pe dinafara ,k sa stiu si eu ?argumenteaza si u mai mult k sa stim si noi ce stii u . sper k nu vi iar cu "masina anului la S-max " :rolleyes2

mercut 18-02-07 22:40

obraznick nu sustineati voi ca ford e peste vw? nu stiu cine zicea ca e mai exclusivist :)... de unde si pana unde?
eu am argumentat de ce vw e deasupra..voi nestiind ce contraargumente sa aduceti la ce am zis eu spuneti doar ca sunt pe dinafara..
si stim noi obraznick cum e cu car of the year.. cand te gandesti ca si renault laguna si clio au castigat...e chestie de promovare a imaginii unui model..
sa sustineti ca fordul e mai bun cand o sa aiba un model cu motor v10 tdi, w12, sau macar o tractiune integrala acolo cum au masinile alea cu emblema opulenta pentru romanasii mandri.. ;)

PiStI 18-02-07 22:41

pe aici inca nu se distinge Ford europe de Firma mama Ford din america. multi le incurca la greu. pana nu pot realiza care e diferenta nu prea este cazul sa discutam. cum draq sa pui o Ka langa un Expedition, ca deh ambele sunt Ford nuuuuuu???
iar mai nou cei doi constructori incearca sa-si vanda marfa altor segmente te piata. Ford pt clasa de mijloc, iar Vw sa straduie sa dea inspre "premium class"

NWZeu 18-02-07 23:00

@BYG'u - as completa eu .... si cu asta inchei aici pentru ca mi-am exprimat optiunea in cazul ST si GTI.

Quote:

Ford Maverick
Quote:

Ford Excursion (Explorer, etc)
Quote:

Fordul are la toate variantele si STuri (vrei mai mult - Cosworth care apartine de Ford), variante echivalente cu cele de top de la VW.

mergand pe "ideea" ce are unu si nu are altu sunt exemple de tip Mustang, GT si lista poate continua, masini ce la VW nu au concurent pe piata, discutia asta mai bine ar fi continuata in cadrul altui thread ca aici se vorbea de Focus si Golf.

bogdan_wrc 19-02-07 08:49

hai ca ati dat-o in camp!!

Quote:

Originally Posted by PiStI (Post 754030)
Sorry, dar aici nu ai dreptate, nu in cazul acesta.
motorul de pe ST este de provenienta nordica. vine din europa de la Volvo.
face parte din globalizare si se numeste banca de organe, aceasta miscare.
motorul acesta se numeste 2.5T, si se poate gasii pe S60, S40 etc.
cei de la ford nu prea stiu sa faca motoare L5. un producator de masa nu-si permite sa dezvolte un motor doar pt un singur model. de accea daca nu are la el in ograda ceva ce-i trebuie, ia de la altii. acest lucru este valabil si invers, cei de la Volvo au luat motoarele diesel de 1.6 si 2.0 care au fost proiectate de cei de la FORD-PSA

scuze de off-topic, dar aici nu ai avut dreptate, chiar daca ceeace spui este foarte adevarat.
deja mi-am zis parerea.......o mai repet golf pt mine.

nu cred ca ai inteles ce am zis eu...
pai si Volvo de cine apartine? nu puteau sa puna si ei un motor mai mic. majoritatea de clasa compacta vin cu 2.0. Golf, CTR, Opel,doar ei in stilul propiru american, fara sa le fie gandul la taxe si consum..hooop cu 2.5..si putere mica fata de diferenta de capacitate. eu asta am zis. ca mereu..VW 1.9...ford 2.0. vw 2.0..ford >2.0. asta am zis. ca sa scoata aceeasi putere..ei fac motor mai mare.
dar nu ma ctz, ca vad ca lumea deja a inceput cu VW vs Ford. si vad ca ne rupem in figuri cu Ford SUA, care nu prea face masini comparabile cu VW EU.
MWZeu... la tehnologie, ce treaba are 4x4 de pe explorer cu 4 motion? ce treaba are V10 TDI sau W12 de pe touareg cu "garsonierele pe 4 roti" Ford?
si cand zic de istorie, nu uit Ford T model, dar ia compara cu mitul VW beetle. motorsport? ce treaba are VW? aduna istoria Porsche, Audi, Seat, si putin Skoda si sa nu uitam Bugatti, si bentley... si compara cu Ford (Volvo..si altele care ii apartin...dar care au facut istorie sub aripa Ford nu care au fost cumparate deja dupa ce li s-a terminat povestea..)... pana la urma VW=VAG.
ei zic ca deja o dam in balarii si suntme prea mici sa comparam VW cu Ford...fiecare cumpara ce vrea.. oricum nu cred ca vreun fan VW sau Ford a fost convins sa isi schimbe interesul catre celalalt..si u cred ca va fi facut vreunul..

NWZeu 19-02-07 14:06

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 757918)
hai ca ati dat-o in camp!!
zic ca deja o dam in balarii si suntme prea mici sa comparam VW cu Ford...fiecare cumpara ce vrea.. oricum nu cred ca vreun fan VW sau Ford a fost convins sa isi schimbe interesul catre celalalt..si u cred ca va fi facut vreunul..

asta am incercat si eu sa subliniez .... motivul pentru care nu voi mai continua discutia pe aceasta tema.

Cosmin255 19-02-07 20:04

Quote:

Originally Posted by mercut (Post 757474)
obraznick nu sustineati voi ca ford e peste vw? nu stiu cine zicea ca e mai exclusivist :)... de unde si pana unde?
eu am argumentat de ce vw e deasupra..voi nestiind ce contraargumente sa aduceti la ce am zis eu spuneti doar ca sunt pe dinafara..
si stim noi obraznick cum e cu car of the year.. cand te gandesti ca si renault laguna si clio au castigat...e chestie de promovare a imaginii unui model..
sa sustineti ca fordul e mai bun cand o sa aiba un model cu motor v10 tdi, w12, sau macar o tractiune integrala acolo cum au masinile alea cu emblema opulenta pentru romanasii mandri.. ;)

Frate cauta si arata-mi si mie cand am spus eu ca Ford e mult peste VW ( Ca firma)
BYG`u , am zis ca era total pe dinafara in sensul ca e un vs intre ST si GTI nu intre FORD si VW...acum e clar?

BYG'u 19-02-07 20:24

@obrazNICK...pai nu e prea clar pt k "mercut" doar ii raspundea "(fordaretzului) "unlord" care vb mult prost si fara rost .
....in fine..oricum nu are nici o imp k deja ne indepartam de la subiect,
..si mai la subiect : pakat k Ford a pus motor de 2.5 la 225 CP knd deja poti sa comanzi GTI Edition 30 care e motor de 2.0 si 230 CP , si dak mai e si cu DSG face suta si in 6.6 ...oare cum ati alege ??? eu clar GTI 30 .

PiStI 19-02-07 20:33

nu prea inteleg de ce se degenereaza lucrurile pe aici.
pasul 1.
se incepe un versus intre modelele x si y, care apartin producatorilor A si B.
pasul 2.
zice unu' mai despept ca x e mai bun pt ca A este un producator superior lui B, pt ca a auzit el pe undeva, ca B a facut candva, ceva mai prost si asta inseamna ca e valabil pt toti si pt totdeauna, saaauuuu, are in ograda un model produs de A, si nu poate sa priceapa ca exista si B pe piata.
pasul 3.
incep toti sa sara, sa injure, se duce toata discutia pe aratura.

daca se incepe cu o comparatie intre doua modele, de ce nu poate sa ramana asha pana la capat????

Cosmin255 19-02-07 21:34

Quote:

Originally Posted by PiStI (Post 759169)
nu prea inteleg de ce se degenereaza lucrurile pe aici.
pasul 1.
se incepe un versus intre modelele x si y, care apartin producatorilor A si B.
pasul 2.
zice unu' mai despept ca x e mai bun pt ca A este un producator superior lui B, pt ca a auzit el pe undeva, ca B a facut candva, ceva mai prost si asta inseamna ca e valabil pt toti si pt totdeauna, saaauuuu, are in ograda un model produs de A, si nu poate sa priceapa ca exista si B pe piata.
pasul 3.
incep toti sa sara, sa injure, se duce toata discutia pe aratura.

daca se incepe cu o comparatie intre doua modele, de ce nu poate sa ramana asha pana la capat????

foarte corect

The_Mask 19-02-07 21:58

Corect spus Pisti dar vezi tu, aici toti suntem subiectivi. Fiecare persoana alege ce vrea si crede ce vrea despre masina X. Eu aleg VW GTI pentru ca imi place mai multe ca aspect, ca interior, nu ma deranjeaza 0,X secunde in + la 0-100km/h. Este ceva de gust, ca daca ai sta sa alegi dupa performante nu ai cum sa faci un Versus, din moment ce o masina se stie din start ca este mai performanta decat alta, nu? Per total fiecare masina are +/-, alegerea sta in fiecare persoana, si nu cred ca trebuie sa ai VW ca sa`ti iei GTI sau Ford ca sa iei ST!

gARFi3LD 19-02-07 22:13

4000E e o suma destul de mare dar tot mai drag mie Golful :peace: :peace:

All times are GMT +2. The time now is 05:11.

- Copyright 2026 4Tuning