Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

nutzuXXL 24-04-07 19:35

Re: Calculator pentru taxa de prima inmatriculare

c glume mai fac si astia ... :))
nu cred k taxa asta o sa fie scoasa .mai degraba cred k va fi suptiata putzin cat sa ne inchida gura :( ......totu e p interes in tara asta de frumoasa condusa de nijte oameni de K_K_t

Razvan Hades 24-04-07 23:15

taxa se chnuie sa o pastreze cat mai mult desi mi se pare un kk*, nu va fi scoasa prea curand(cel putin anu asta), o sa aibe renault pierderi daia se chnuie so pastreze(chiar astia de la renault au zis ca nu vor sa o scoata ca o sa scada vanzarile cu maimult de jumatate)

Aadryan 24-04-07 23:27

APIA nu vrea sa scoata taxa mah. Aceasta este alcatuita din Tariceanu(Citroen), Stroe(Dacia Renault),Tiriac(12 marci auto) si inca unul caruia nu-i stiu sigur numele.Niciunul nu vrea ca aceasta taxa sa fie scoasa pentru a-si proteja propriile afaceri dar cred ca se va intampla ca la Unguri care au fost nevoiti sa returneze banii cetatenilor. UE a dat un ultimatum de 6 luni Romaniei sa faca ceva cu TAXA. Mai avem cam maxim 2 luni pana aflam ceva sigur.

Razvan Hades 25-04-07 00:18

dak e asa sigur peste 2 luni o sa o micsoreze si iar mai stam 6luni-1 an pana o sa fie scoasa

RoSonic 25-04-07 16:09

Guvernul a initiat un proiect de modificare al modului de aplicare al taxei de prima

Guvernul a initiat un proiect de modificare al modului de aplicare al taxei de prima inmatriculare.
Nu se stie insa daca, si cand va fi modificata efectiv legea...

Quote:

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, că taxa de primă înmatriculare a suferit câteva modificări, în acord cu recomandările Comisiei Europene. Cu toate acestea, printre modificările anunţate de ministru nu se face vreo referire concretă la nivelul taxei de acum înainte.

Principalele amendamente se referă la vechimea maşinii sau la condiţiile de vânzare a acesteia. Vosganian a ţinut să amintească rolul de protecţie a mediului pe care îl are această taxă şi faptul că regimul fiscal al României e realizat în funcţie de interesele economice ale ţării.

Dacă până acum, autovehiculele cumpărate din UE trebuiau să abă o vechime nu mai mare de 6 ani, scala a fost modificată, astfel încât vechimea poate fi, de acum înainte, de 15 ani.

Sursa: Money Channel.
Quote:

Guvernul vrea sa modifice taxa de prima inmatriculare

Guvernul Romaniei a initiat astazi, miercuri, 25 Aprilie, un proiect prin care modifica taxa de prima inmatriculare auto. Potrivit Ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, taxa va avea un cuantum cu mult mai scazut. De exemplu, pentru masinile euro 4, cu o vechime peste 4 ani, calculele preliminare arata ca taxa ajunge sa se injumatateasca, a precizat Vosganian.

In plus, s-a stabilit ca taxa sa tina cont de gradul de poluare si nu de vechimea automobilului

Sursa: HotNews.
Quote:

TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE A FOST MODIFICATĂ

Guvernul a stabilit în şedinţa de miercuri modificarea taxei de primă înmatriculare. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că principiul pe care îl respectă acest proiect este „cel care poluează plăteşte”. În consecinţă, taxa va fi calculată în funcţie de gradul de poluare şi nu de vechimea automobilului. Modificările de azi au la bază sugestiile venite din partea Comisiei Europene, cunsocut fiind faptul că Bruxelles-ul nu a agreat introducerea acestei taxe. Vosganian a exemplificat că în cazul maşinilor euro 4 cu o vechime mai mare de 4 ani, taxa se înjumătăţeşte. Se introduc şi prevederi legate de restituirea taxei, în condiţiile în care maşina este vândută într-o altă ţară. Guvernul va trimite Comisiei Europene o scrisoare în care autorităţile mulţumesc oficialilor de la Bruxelles pentru observaţiile făcute, dar şi pentru asistenţă. România doreşte să evite astfel un proces la Curtea Europeană de Justiţie.

Sursa:Antena 3

Quote:

Executivul a hotărât, în şedinţa de miercuri, să scadă taxa auto de primă înmatriculare, prin reducerea cuantumului taxei în funcţie de gradul de vechime al maşinii şi extinderea de la 6 la 15 ani a scalei aferente vârstei maşinii.
Modificările au fost anunţate, la Guvern, de ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian. Acesta a apreciat că noile reguli corespund solicitărilor Comisiei Europene şi intereselor cumpărătorilor de maşini second-hand.

Pentru o maşină dotată cu motor Euro 4 şi cu o vechime de peste 4 ani, taxa specială va fi redusă la aproximativ jumătate din valoarea actuală, a spus Vosganian, precizând că motorizările Euro 5 vor fi scutite de taxe.

Ministrul a mai spus că pentru maşinile Euro 4 până la non-euro, taxa va fi calculată pe baza unei grile specifice, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.

"Taxa auto va fi calculată în funcţie de gradul de poluare a mediului, nu de vechimea maşinii", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Guvernul va redacta o scrisoare de răspuns către CE, prin care va arăta că a ţinut cont de solicitările Comisiei.

Sursa: ProTV

RoSonic 25-04-07 16:17

Oricum, pana a ajunge modificarile in lege, proiectul va fi rediscutat saptamana viitoare si va trebui apoi aprobat de parlament.

Tzus 25-04-07 16:32

Re: Taxa de prima inmatriculare

Indiferent cum va suna nu cred ca taxa va fi redusa cu mult.Asta e doar un balci pentru imbunatatirea relatiilor cu UE care a criticat aceasta taxa.Personal cred ca sunt interese mult prea mari pentru a se scoate aceasta taxa...unul dintre ele este chiar Tariceanu care sustine vehement aplicarea acestei taxe,se intelege de ce fiind importator Citroen.

iasi_drifter 25-04-07 16:34

s-o scoata, nu s-o modifice
si asa din cate inteleg o sa fie in continuare destul de mare
daca s-ar face o taxa pe gradul de poluare si banii s-ar folosi EFECTIV la masuri pt protectia mediului ar fi ok, insa sa fie si un cuantum corect si rezonabil.
problema e ca sumele or sa fie exagerate si banii se duc in buzunarele "umflatilor"
pun pariu ca dupa ce vedem sumele ni se face iar parul maciuca.
e o magarie pe care au facut-o: s-au propus niste sume, ei le-au dublat ca asa a vrut muschiul lor ca intr-un moment ca asta sa spuna ca vai ce concesie au facut ei micsorand sumele si ajungand practic la cat s-apropus initial.
si asa e clar la momentul asta mai mult ca oricand ca tara e condusa de hoti, ce poate iesi bun din asta?
mai ales ca au suspendat pisica, luna asta sobolanii se grabesc sa-si rezolve "problemele" si sa faca ce-i taie capul.
sper ca CE sa nu puna botul la vrajeli din astea mai ales daca taxele in cuantumul lor vor fi nejustificate

IeD3vil 25-04-07 16:50

macar euro 3 si 2 sa fie mai mici... dar sa scada si la non euro ca aia e penibil de mare :|

-Caz- 25-04-07 17:30

drifterul are si el dreptatea lui... de exemplu: dak de 5000E cat platesc io taxa la o masina ei isi fac rachete cu ozon sau descopera ceva pt diminuarea efectului de sera, mai dau 1000E bonus... dar asa... BANII INTRA IN BUZUNARUL LOR (nu in mod direct,dar unii se mai duc prin Miami,Caraibe... altii iau sporuri, si tot asa)

nutzuXXL 25-04-07 18:37

asa e ... taxa la motoarele peste 2500-3000cc si d la euro2 in jos , sunt penibile te apuca plansu :(( .
de exemplu yo vroiam un bmw 330d anu 2000 euro 3 si taxa e 4700 heuro .... aproape cat masina :)) masina e 6000 euro

inca un exemplu : golf 3 1.9 tdi euro 2 din 97 masina e 2000euroi iar taxa 3800 euro . penibila fratilor ...!!!!!!

DyZ 25-04-07 19:01

pana va fi publicata in monitorul oficial o sa mai dureze ceva vreme ... eu imi doresc ca UE sa ii forteze sa o aprobe si sa intre in vigoare cat mai repede ca sa fie presati ... si macar sa se injumatateasca ! ea de disparut nu va disparea in totalitate nici in cele mai frumoase vise

Rookie 25-04-07 20:05

"Ne intereseaza de poluarea mediului" ... :blahblah: :blahblah: :blahblah: ... Hai sictir oameni buni, ii doare si pe astia undeva de noi, poporul ... Taxa o sa fie in continuare, si in continuare cat se poate de mare ... Tare m-as bucura sa se scoata, sa-mi iau si eu o CRX del SOL :dance: :woowoo: :evil_laug
Dar, sa revenim, e o vrajeala autentica faza asta ... Mai bine ca nu am fost la vot, ca imi smulgeam parul din cap cu astia la conducere ...

PH-04-WPD 25-04-07 20:45

eu am auzit ceva ca s-ar fi schimbat taxa asta si ca ar fi ceva de genul 150 de euro ... sau nu am inteles prea bine.. k mama mi-a spus ce a vazut si ea la tv. Am mai auzit pe unu de se ocupa cu masini din afara ca cica ar fi scos taxa asta. voi ce mai stiti?

*-_Speed_-* 25-04-07 21:10

Au aratat azi astia la stiri cica au micsorat taxa de prima inmatriculare dar nu am apucat sa vad tot cik la masinile vechii:rolleyes2 .Voi ce stiti??

GhostOfS 25-04-07 21:12

Eu nu vreau sa ma mai agit, taxa asta daca se va modifica tot nu va fi spre binele nostru :) Probabil doar pentru cei care isi permit masini euro 4 (si in viitor euro 5) ...

PH-04-WPD 25-04-07 21:26

oricum la noi in tara daca vrei o masina buna, leasingul e cel mai bun... parerea mea... eu vreau sa mai strang ceva bani sa-mi vand masina mea ... si sa dau un avans de vreo 3-4 mii la o masina care are pretu in jur de 10000...
Ca oricum ... cu taxa vad ca e cu dus si intors... nu stiu ce sa zic.

RA_2fast4u 25-04-07 21:58

Am auzit si eu acum ceva zvonuri cum ca s-ar reduce taxa? si ca valoarea ei maxima va fi la masinile mai vechi de 15 ani si nu 7 cum era pana acuma... stie cineva ? sau sunt doar zvonuri.. ?

beck 25-04-07 22:12

Quote:

Originally Posted by PH-04-WPD (Post 871025)
oricum la noi in tara daca vrei o masina buna, leasingul e cel mai bun... parerea mea... eu vreau sa mai strang ceva bani sa-mi vand masina mea ... si sa dau un avans de vreo 3-4 mii la o masina care are pretu in jur de 10000...
Ca oricum ... cu taxa vad ca e cu dus si intors... nu stiu ce sa zic.

asta vrea si guvernu, sa iti ia banii pe masina noua, care ghici care este pana in 10 mii :)

cind cu 2-3 mii iti iei o masina mult mai buna si cu mult mai multe optiuni

iasi_drifter 25-04-07 22:18

chit ca evz a mancat ***** la greu cand a fost suspendat Basescu (personal am primit pe strada in ziua suspendarii suplimentul pe care il distribuiau in disperare plin de minciuni si incercari de manipu|are a opiniei publice) macar au postat asta:

Taxa second-hand, in forurile europene
25 Aprilie 2007

Europarlamentarul PD Monica Iacob-Ridzi considera ca decizia guvernului de a mentine taxa de prima inmatriculare este o dovada ca noul executiv vrea sa se solidarizeze cu grupurile de interese din industria auto.

„Noul guvern al Romaniei s-a decis sa ramana de partea prietenilor politici din industria auto si sa ignore acest preaviz (n.r. - al Comisiei Europene), la fel cum ignora si grupul de cetateni romani revoltati de limitarea optiunilor lor de a cumpara de pe piata europeana”, a declarat Monica Iacob-Ridzi, in cadrul unei interventii in plenul Parlamentului European.

Rookie 25-04-07 22:29

Quote:

Originally Posted by iasi_drifter (Post 871152)

„Noul guvern al Romaniei s-a decis sa ramana de partea prietenilor politici din industria auto si sa ignore acest preaviz (n.r. - al Comisiei Europene), la fel cum ignora si grupul de cetateni romani revoltati de limitarea optiunilor lor de a cumpara de pe piata europeana”, a declarat Monica Iacob-Ridzi, in cadrul unei interventii in plenul Parlamentului European.

Intr-un fel, ne-a facut PROSTI pe fatza ... cata nesimtzire !!!
Eu propun sa facem revolutie, macar pt ca scoate taxa asta, daca nu sa-i dea jos pe cei de la putere !!! :twisted: :twisted: :twisted:

iasi_drifter 25-04-07 22:34

baietii probabil incearca sa se scoata pt. ca inteleg ca Monica Iacob-Ridzi (PD) i-a parat acum 2 zile lui nenea PE si acum se tem sa nu fie oleaca luati de urechi asa ca incearca sa para baietei cuminti.

ziua.ro:
Quote:

Taxa auto, criticata in PE

-- Europarlamentarul PD Monica Iacob-Ridzi a afirmat, luni, intr-o declaratie facuta in Parlamentul European, ca Guvernul roman a decis sa se solidarizeze cu grupurile de interese care au facut un lobby puternic in ultimele luni pentru mentinerea taxei auto, ramanand astfel de partea prietenilor politici din industria auto.

"Noul guvern al Romaniei s-a decis sa ramana de partea prietenilor politici din industria auto si sa ignore acest preaviz (n.r. al Comisiei Europene), la fel cum ignora si grupul de cetateni romani revoltati de limitarea optiunilor lor de a cumpara de pe piata europeana. Guvernul Romaniei ignora avertismentele Comisiei si risca un proces in fata Curtii Europene de Justitie", a aratat Iacob-Ridzi. "Daca Guvernul nu va inlatura problemele mentionate in scrisoarea de somare a Comisiei, Curtea Europeana de Justitie va delibera si in acest caz, probabil pe baza jurisprudentei din trecut. Pana cand aceasta procedura se va incheia, o multime de cetateni vor fi platit milioane de euro in contul acestei taxe. In cazul probabil al unei sentinte impotriva Romaniei, cei care au platit taxa isi vor putea recupera banii actionand statul in instanta", a mai explicat europarlamentarul PD. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, in repetate randuri, ca Romania nu va renunta la taxa de prima inmatriculare, care nu ar reprezenta doar o masura pentru protectia mediului, ci si pentru pastrarea a zeci de mii de locuri de munca din industria auto. (A.H.)
pe hotnews scrie ceva interesant:

Quote:

In cazul contestarii taxei

O alta observatie a CE: inexistenta unei proceduri de contestare atunci cand clientul este nemultumit de nivelul taxei. Rezolvarea Guvernul: a decis sa introduca aceasta procedura, s-a decis ca Registrul Auto Roman sa fie implicat in acest domeniu.

banq 26-04-07 00:14

tot euro 4 o sa aibe de castigat mai putin cele lante eu o sa platesc 500 e fata de 1000 la un 1.9 . merge sa aduci 3 si 4 .sa nu te rupa. peste 2 luni o sa intre an vigoare >> Si pentru ala care zice ca nu ei cu 6000 330 da o tura pe autoscout24 .

Nautilus 26-04-07 10:20

Reducerea taxei e moft populist, facut pentru fraierii care rasufla usurati cand Ceausestii moderni "slabesc surubul". Indiferent cat de putin ar fi, nu e legala. CE nu inghite astfel de momeli ieftine.

Pentru cei care tot ii dau cu importurile de Citroen si vanzarile de Logan, tin sa va amintesc ca Loganele si Citroenele sunt si ele taxate. De cateva luni incoace tot nu va intra in cap :D

~Nautilus

RoSonic 26-04-07 12:22

Quote:

Pentru cei care tot ii dau cu importurile de Citroen si vanzarile de Logan, tin sa va amintesc ca Loganele si Citroenele sunt si ele taxate. De cateva luni incoace tot nu va intra in cap
Plus ca dupa cum zice noul proiect, un Citroen nou va fi taxat cu mai mult decat acelasi Citroen (aceeasi norma de poluare) mai vechi. (parca vroiau sa nu vina vechituri... si taxeaza mai mult o masina noua :lol: )

Deci lasati-o pasta cu citroenu lu Tariceanu... taxa nu e nimic altceva decat o inlocuitoare a accizelor/taxelor vamale care s-au scos odata cu intrarea in UE. Erau o sursa de venit importanta pentru buget... si trebuia gasita o alta varianta pentru a aduce acele sume... si varianta a fost taxa de prima inmatriculare...

Lucian_benz 26-04-07 13:02

Fiind un forum,as dori sa-mi dau si eu cu parerea,sper ca nu va deranjeaza.
Taxa de prima inmatriculare exista,ce e adevarat,sub o forma sau alta,si in alte state membre ale U.E.,dar in Bulgaria spre exemplu,este mult mai mica.
E cam cu 70%-80% mai mica decat la noi.
De desfiintat nu cred ca se va desfiinta,dar e posibil sa se aplice acelasi prag de valori ca in U.E.,adica taxa pt o masina fara cat. cu o motorizare sub 2000 cmc,nu va depasi 1.000 Euro.
Sa nu ma intelegeti gresit,eu nu sunt de acord cu aceasta taxa,dar mi-e frica,ca ne va da drumul la importuri si ne vor creste impozitele in prostie ca in germania.
Va dau un ex.:am platit in Germ. pentru un Audi 100CC din 1986 cu motor de 2000 cmc benzina,fara catalizator,un impozit de 980 Euro/an.
Pentru o masina noua am fost scutit 2 ani de plata impozitului,un an asigurae casco gratis si alte favoruri,numai sa cumperi masina noua.
Noi nu avem astfel de facilitati.Si eu mi-as lua un E Klasse de 2004,dar nu le voi da la astia 2700 de Euro taxa de prima inmatriculare.
Daca scade pe la 1000 as mai fi de acord.

RoSonic 26-04-07 15:24

Pt cei ale caror posturi le-am sters: limitati-va doar la a discuta strict despre taxa de inmatriculare, nu mai fiti offtopic!!! Pt orice alta discutii sunt sectiuni si topicuri inc are puteti vorbi altceva....

Seat_TDI 26-04-07 18:49

pentru seatul meu cat voi plati?1,9 tdi din 2001..ce nenorociti ,dar oare poporul nu are nici un cuvant de spus ?

Tzus 26-04-07 20:05

Quote:

Originally Posted by Seat_TDI (Post 872469)
pentru seatul meu cat voi plati?1,9 tdi din 2001..ce nenorociti ,dar oare poporul nu are nici un cuvant de spus ?

Se pare ca nu mai avem nimic de spus...de fapt avem multe de spus dar se fac ca nu ne aud si ne prostesc pe fata...e revoltator.Aseara am vazut la stiri pe ministrul finantelor spuna ca taxa de prima inmatriculare in unele cazuri va ajunge chiar la jumatate,dar era vorba despre masinile noi care au aceiasi taxa de prima inmatriculare fie ca o cumperi noua de la noi fie ca o aduci noua din afara.Ei incurajeaza cumpararea de masini noi ptc. sunt importatori si ai intereseaza sa-si sporeasca veniturile...si masini din afara se vor aduce in continuare si vor avea si de unde sa fure...mm de treaba.

RoSonic 26-04-07 20:53

Tzus... ai ascultat tu ceva.. dar n-ai inteles... conform proiectului, va fi mai mare taxa pentru o masina mai noua decat pentru una mai veche cu acelasi motor si aceeasi norma de poluare... deci ce zici tu n-are nici o baza.

Tzus 26-04-07 20:57

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 872708)
Tzus... ai ascultat tu ceva.. dar n-ai inteles... conform proiectului, va fi mai mare taxa pentru o masina mai noua decat pentru una mai veche cu acelasi motor si aceeasi norma de poluare... deci ce zici tu n-are nici o baza.

Am vazut in fuga,posibil sa nu fi inteles eu destul de clar.Oricum pana nu vad ceva concret nu cred.Eu nu sunt foarte optimist.

nutzuXXL 27-04-07 06:24

Quote:

Originally Posted by Seat_TDI (Post 872469)

km 1700 euro

ii doare fix in pl de ce are de spus poporu .... fac banu gramada , si cand se termina mandatu dispar k magarii in ceata sau o sa se laude cu ce au realizat in timpu mandatului

Pentru cei care tot ii dau cu importurile de Citroen si vanzarile de Logan, tin sa va amintesc ca Loganele si Citroenele sunt si ele taxate. De cateva luni incoace tot nu va intra in cap :D

~Nautilus[/QUOTE]
asa e , si ele sunt taxate , da' au o taxa mult mai mica decat masinile sh cu care concureaza ;)

sebaaa 27-04-07 20:25

Quote:

Originally Posted by Lucian_benz (Post 871931)
Fiind un forum,as dori sa-mi dau si eu cu parerea,sper ca nu va deranjeaza.
Taxa de prima inmatriculare exista,ce e adevarat,sub o forma sau alta,si in alte state membre ale U.E.,dar in Bulgaria spre exemplu,este mult mai mica.
E cam cu 70%-80% mai mica decat la noi.
De desfiintat nu cred ca se va desfiinta,dar e posibil sa se aplice acelasi prag de valori ca in U.E.,adica taxa pt o masina fara cat. cu o motorizare sub 2000 cmc,nu va depasi 1.000 Euro.
Sa nu ma intelegeti gresit,eu nu sunt de acord cu aceasta taxa,dar mi-e frica,ca ne va da drumul la importuri si ne vor creste impozitele in prostie ca in germania.
Va dau un ex.:am platit in Germ. pentru un Audi 100CC din 1986 cu motor de 2000 cmc benzina,fara catalizator,un impozit de 980 Euro/an.
Pentru o masina noua am fost scutit 2 ani de plata impozitului,un an asigurae casco gratis si alte favoruri,numai sa cumperi masina noua.
Noi nu avem astfel de facilitati.Si eu mi-as lua un E Klasse de 2004,dar nu le voi da la astia 2700 de Euro taxa de prima inmatriculare.
Daca scade pe la 1000 as mai fi de acord.

e interesant ce spui tu..ar fi complet altceva..
sigur...980 euro pe an ar seca pe multi de la o masina veche
dar..daca ar si mari prima de casare.. la o valoare cat sa mai pui putin si sa iti iei o masina..fie ea si logan.. ar fi o chestie.. nu doar 800 euro si restul pui tu..k multi din cauza asta nu isi iau si raman cu rabla,k nu au bani de restul de avans..
si cu favoritismele alea gen fara impozit 2 ani ..casco moka..ar fi o chestie calumea
dar la noi nu stiu cum sa ne fure mai repede..d-apai sa ne dea ceva ...

nutzuXXL 27-04-07 22:02

cik acuma marti discuta cvere cum .... pl mea ... cik o sa se micsoreze taxa la masinile mai vechi da' la astea mai noi o sa ramana km la fel .... c chestie .... si ei toot trageau k taxa asta o sa protejeze mediul .... *** .
ii protejeaza p ei si p familiile lor cand or sa iasa la pensie :))

alexjackal 27-04-07 22:42

frate scuzati expresia , dar unii sunt cu capu rau de tot habar n-au despre ce e vb.....si 2 mai si vb ......

frate aceasta taxa este aplicabila o singura data (nu anual) la prima imatriculare a masinii cand o aduci dintr-o tara membra UE......in loc sa ziceti mercy ca se pot aduce masini si din 1900 toamna....dar de' romanul tot roman e......
frate o masina poate fi transoformata in euro 4 relativ usor (exagerez)...schimbari catalizator si alte elemente ..... dupa care trebuie omolagata RAR.luativa draku masini euro 3-4 si gata dao in ..... de treaba ca totusi e normal sa protejam mediu cat de cat nu zic k e ok sa iei bani asa aiurea de la oameni care nu-si permit o masina k-lumea noua...........dar totusi daca nu ar fi asta am ajunge ca bulgaria si daca nu shtiti ei sunt supranumiti cimitirul de masini al europei ...... nu cred ca var placea sa vedeti pe strazile bucurestiului in loc de s55 amg....numa skyline sau honda toyota supra....si alti bolizi de peste 350 hp cu norme de poluare.....de fapt fara norma....fara numar......si cu asta am incheiat....mai cititi si voi si ganditi-va si la altii nu numai la pasiunea voastra care intamplator e si a mea....dar prefer o masina noua de 200 cp decat un skyline de 500....daca o sa am pasiunea necesara si bineinteles bani....o sa-mi iau....skyline si o sa platesc x $ pt pasiunea mea.....

liwiu_evo 27-04-07 22:53

e de *** taxa asta... inchipuitiva ca ei, orice ar face tot bine le merge... shi noua??? da doamne cu mila... de ce sa nu se plimbe shi romanu cu bmw shi mertane aduse din germania??? ca daca nare bani pt unele noi??? merge shi second... dar indiferent ce am vrea sa facem ne da peste mana ori vreo lege handicapata ori vreun grasan care doarmen parlament shi care vrea sal depaseasca pe bekli(la avere) :(:(:( va spun, tara asta se duce draku

Nautilus 28-04-07 00:45

Au adoptat un argument tampit, sa reduca taxa la masinile mai vechi si s-o pastreze asa (mica) la cele noi sau mai recente oricum, fiindca voiau sa nu para "discriminatori" fata de vehiculele mai vechi si sa-si protejeze obrazul fata de Bruxelles. Au imprumutat de la PSD fixul cu "egalitatea sociala" :p

Pana la urma se vor da pe brazda, mai ales cand se vad actionati in justitie. Faptul ca au inceput sa cedeze teren arata ca se simt incoltiti - dar eu unul va sugerez sa-i ardem cu arma justitiei si nu a votului. Nu de alta dar e mai putin periculos cel care te parleste o singura data in comparatie cu adversarii lor, care au anuntat ca odata ajunsi la putere vor renunta la cota unica

~Nautilus

WarB 28-04-07 06:29

am si eu o intrebare....ce credeti voi ca s-ar intampla daca ar micsora taxa ft mult la masinile vechi......(nu mai vb de utopia ca ar scoate taxa)...dupa parerea mea ar fi pline strazile de bmw-uri ursulet si alte masini de genul care atunci si le-ar permite "orice" pustan...uitati-va si la partea buna a taxei...nu protejaza numai mediul...dar ne protejaza si vietile intrun fel....uitati-va vate accidente stupide sunt..."au murit 5 tine intrun groaznic accident de circulatie, soferul avea permis de doar x zile ( 1<x< 3 luni)"...sunt pline stirile de asemenea isprave...ganditiva ce ar face un asemenea pustan cu un 325i(ursulet) luat cu 1000-2000 de euro....asa ca taxa are si partea ei buna...nu va mai suparati cand taxa are o valoare mai mare decat masina ( nu ma refer la toate cazurile)

sper ca nu am suparat pe nimeni cu simpla mea parere....si daca am facut-o imi cer scuze....sa nu ma intelegeti gresit...nici eu nu sunt de acord cu ea dar are si partea ei buna...

adiv 28-04-07 06:58

Quote:

Originally Posted by WarB (Post 874808)
dupa parerea mea ar fi pline strazile de bmw-uri ursulet si alte masini de genul

Nu prea cred ca or sa fie asa pline strazile, mai degraba service-urile :lol: Si in afara masinile bune si intretinute sunt scumpe, indiferent de an. Nici eu nu as fi de acord sa se renunte de tot la restrictii din cauza ca sunt multe masini care inloc sa ajunga la casat ar ajunge la noi, dar nici la nivelul la care sunt acum. Adica 1000 euro taxa la un euro 4 cu motor de 1.7-2 l ?? Mi se pare absurd, este totusi euro 4... La euro 3 aproape 2000 euro... O tampenie...

RA_2fast4u 28-04-07 10:45

Quote:

Originally Posted by WarB (Post 874808)
am si eu o intrebare....ce credeti voi ca s-ar intampla daca ar micsora taxa ft mult la masinile vechi......(nu mai vb de utopia ca ar scoate taxa)...dupa parerea mea ar fi pline strazile de bmw-uri ursulet si alte masini de genul care atunci si le-ar permite "orice" pustan...uitati-va si la partea buna a taxei...nu protejaza numai mediul...dar ne protejaza si vietile intrun fel....uitati-va vate accidente stupide sunt..."au murit 5 tine intrun groaznic accident de circulatie, soferul avea permis de doar x zile ( 1<x< 3 luni)"...sunt pline stirile de asemenea isprave...ganditiva ce ar face un asemenea pustan cu un 325i(ursulet) luat cu 1000-2000 de euro....asa ca taxa are si partea ei buna...nu va mai suparati cand taxa are o valoare mai mare decat masina ( nu ma refer la toate cazurile)

sper ca nu am suparat pe nimeni cu simpla mea parere....si daca am facut-o imi cer scuze....sa nu ma intelegeti gresit...nici eu nu sunt de acord cu ea dar are si partea ei buna...

nah stai putin... adica numa copii la care le stau banii pe garduri au voie sa aiba masini chiar cand isi iau carnetul sau care e treaba? stai tu linistit ca unu care o primit masina de la tasu ,si stie ca daca o baga in stalp ori cum taticu ii da alta mai noua si mai tare pete o sapt, o sa faca accident mai repede si mai grav decat unu care nu a mai stiut prin ce buzunar sa caute inca 100 de eu sa iti poata lua si el o masina decenta! cate accidente cu ursuleti vezi si cate cu bmw-uri de prin 07 vezi?

@alexjackal prietene, oamenii nu se refereau ca o sa platesti anual acea taxa ci la faptul ca probabil daca se va scoate taxa vor creste impozitele foarte mult (impozitele se platesc anual sti nu?) si atuncea tot vor fi oamenii nevoiti sa scape de masinile poluante...

All times are GMT +2. The time now is 08:16.

- Copyright 2026 4Tuning