![]() |
Re: Fiabilitate - JAPONEZE vs GERMANE
ca mi-am amintit o marca germana care ameninta oarecum din punct de vedere al fiabilitatii marcile japoneze -Porsche
|
Quote:
|
Quote:
|
Re: JAPONEZE vs GERMANE
Quote:
|
Quote:
|
Toyota e una din putinele constructori de masini care numai dupa 50 de ani are probleme finaciare, adica nu face profit si e cel mai mare totodata...
Daca ceva, asta in sine spune sa cumparam orice ce e sub aripile toyota... |
Quote:
asa de curiozitate, tu ce masina ai? |
Quote:
Dar toti aveau probleme candva, sau de mai mutle ori in istoria lor dar spune ceva ca Intre mai multe am una stabila, pe care nu am in gand sa vand, veci, dacia 1100, dar ma gandesc ca decizia asta e irrelevanta. Daca ar trebuia sa cumpar o masin mie, ca masina zilnica asi lua un honda civic ESI fara nici o ingoiala. Eventual un Golf 3/Vento/Tolledo/Polo/Passat/Cordoba 1.9D, asta nu din cauza fiabilitatii, ci faptul ca din 2000E pot scoate peste 170 de cai din acest motor, e drept intr-un an consuma minim 2-3 cutii de viteze :twisted: |
Quote:
|
Quote:
|
utilaj greu sigur fac, si inca la cel mai inalt nivel posibil.
|
Quote:
Deci, nu stiu cine este cel care posteaza aiurea. Va rog sa reveniti la subiect: Fiabilitatea Japonezelor vs Fiabilitatea Nemtoaicelor. LE: Scuze, ulterior am vazut cat s-a mai scris dupa postul citat de mine.. |
Orice constructor de masini ar putea face "cea mai fiabila masina din lume".
|
desigur ca priorităţile sunt insa altele, si asa ajungem sa ne blestemam zilele cu diverse cazane pe roti...
|
Quote:
|
Quote:
Btw ai cumva accesul restrictionat pe google pe ip-ul de net? nu de alta dar in loc sa vi sa spui numai tampenii mai bine te-ai documenta cat de cat. |
Quote:
Hai la mine sa-ti arat japoneza cu 200000 de km la bord,benzinara,in care in ultimul an am bagat doar benzina si consumabile.Si cu care am facut in 3 zile 1600 de km fara nici cea mai mica problema.Exista wikipedia,mai informeaza-te despre japonezi si dupa aia mai vb,nu de alta dar te cam faci de ras singur. |
varmiu avea in spania un mondeo mk2 cu 256 000 km 1.8 benzina si nu vrei sa stii in ce hal era tratata masina aia. singuru lucru care stiam ca il schimbase cineva la ea era un alternator, pe langa consumabile, si mergea inca bine. cu un geam spart am prins 200 pe autostrazi si a mers asa vreo 150 km. deci si nemtii pot sa faca masini fiabile.
|
Quote:
|
Quote:
Stiu o gramada de cazuri despre italience si doamne fereasca de cele noi, cu electronica. Nu neg faptul ca din 100, 80 sunt posesori fericiti, dar nu vreau sa detin ceva pe patru roti din acele 20% ramase... Am vazut is eu intergale in stare excelene, cu electronica stand alone de la noi :) cu aia chear nu erau probleme la motor, transmisie si suspensie. |
Quote:
P.S. Ford NU e nemteasca |
Quote:
Dar daca tot vorbim despre ford sa nu uitam TDCI-ul...din 100 cu 30 sunt probleme. La 100.000 trebue schimbat injectorul la ce motorina avem, asta pe bucate costa 500e, si inca sunt multe alte probleme cu acel motor, sa nu vorbim despre modelele automate, crima. Nu stiu cum au reusit dar mondeo mk3 este una din cele mai slabe din gama, dupa asta vine direct noul Fiesta, care acum fiind lansat dar e plin de bube, cum era si noul civic la primul an. Modelele pe benzina sau cele non common rail sunt foarte bune, in special focus cu suspensia cea mai buna din gama. |
Quote:
Iar de Integrale in stare excelenta in romania ma cam indoiesc. Oricum ai incerca sa ne explici,Ford e o companie americana,care,in ultimul timp foloseste motoare de origine:SURPRIZAAAAAAA Mazda si diesel-uri de PSA.Slabe si aceste 2 marci,nu? P.S. Lasa-ma cu TDCI-urile si injectoarele,ca la ce motorina baga unii nu i-ar tine nici motoarele de tanc rusesc.Problemele legate de combustibil,praful si drumurile noastre"mirifice" sunt la toate marcile de automobile. Hai ca inchei povestea asta aici,ca povestim degeaba. |
Quote:
Cu TDCI ai dat in bara, sondajul ce spun este din ungaria, cum stim aici mai putin merg cu parafina sau dumnezeu stie ce si nici mizerie nu e atat de mare. La ford vorbesc despre motoarele TDCI common rail, restul e ok. Cum spun, sunt norocosi intre noi, care cumpara o masina fie oarecare si merg perfect oricate sute de mii de km, dar sunt altii care cumpara o masina nou si la 20.000 trebue schimbat motorul complet, sau cutia, sau dupa 5000 schimbat ambreajul, saul la 120.000 o particula de metal pica din cutie si omoara totul, sau la mercedes la 110.000 moare pompa de mare presiune...nui bai, dar costa 2000e, sau la audi lovesti baia de ulei, nu se intampla nimic numai omori pompa de ulei...e gandit ingenios de prost...in cateva secunde distrugi motorul care costa peste 16.000e. Daca vrei pot sa spun si eu o gramada de povesti adevarate dupa care ai gande de 100 de ori sa cumpero o masina fie folosita fie nou... O singura diferenta e intre jeponeze si restul lumii, acolo mult mai mica e marja de greseala, din 100 de masini mult mai putine au probleme direct la primul kilometru. |
Quote:
Sunt perfect de acord cu tine ca masinile din ultima vreme au extrem de multe probleme.Parca nu se mai fac masini asa bune ca acum cativa ani,nu? Din exemplele ce mi le-ai dat mai sus chestia cu baia de ulei lovita si cu ambreiajul iasa din discutie.In acel caz vina e 99,99 % a utilizatorului,nu a masinii.Multi chinuie masinile in ultimul hal,ba ca au masina de firma,ba ca au masina in garantie,le fac praf si apoi merg pe la service-uri cu o falca-n cer si cu una in pamant.Daca tu esti bou si chinui masina in ultimul hal,cine-i de vina ca masina se defecteaza:tu sau masina? |
divizia ford europa nu are aproape nici o legatura cu cea din america in ceea ce priveste masinile. toate pt europa sunt proiectate in germania modelele scumpe si anglia modelele mai ieftine. focus si mondeo sunt facute in germania, fiesta si fusion sunt facute prin cine stie ce locuri, iar ford ka stiu ca e facut in valencia. de asemenea ford a luat motoarele tdci de la Peugeot. hdi-urile sunt aceleasi cu astea de pe ford. deci nu e vina lor. stiu ca mai demult focus fusese declarata cea mai fiabila masina din europa.
|
tdci-urile sunt mizerabile ca fiabilitate, si doar norocul e factorul decisiv daca ai unul bun.
o singura completare: un injector nu e 500, e intre 160 si 250, dar intr-adevar, pica din greu. |
Quote:
|
am cautat mai in detaliu si am vazut ca amandoi avem dreptate. sunt facute si in germania si in spania. mondeo doar e asamblat in belgia, nu spania.
|
Quote:
|
pfff, niciuna in Germania, nu mai conteaza in topicul nostru...
|
era mai interesant daca era si un poll :)
|
poll
ai dreptate, asadar acum avem si poll
|
Eu nu stiu de unde scoateti voi ca TDCI-urile crapa si sunt mizerabile? Am in familie 3 masini cu motoare TDCI, a fratelui meu are aproape 120.000, la nici una nu au fost probleme cu injectoarele. Mai dati cate un ochi si pe ************, inumarati acolo cate TDCI-uri au avut probleme cu injectoarele si dupa aia vorbiti. Au fost niste probleme cu un lot de mondeo tdci de prin 2002-2003. mai precis, era ceva in neregula cu pompa de motorina, se uzau prea repede niste componente si rezulta pilitura metalica ce ajungea, evident, in injectoare. Din ce stiu eu, problema a fost remediata pe la jumatatea lui 2003.
Nu mai spun ca la ora actuala, marea majoritate a motoarelor diesel folosesc tehnologie common-rail. PS: Am votat la fiabilitate japonezele, am cautat destul pe net si intradevar, sunt mai fiabile decat europenele, raportat la numarul de autoturisme cu probleme in service/100buc. Si acum ca o curiozitate, momentan lucrez in Nigeria, e tara asta plina de japoneze si coreene, mai vezi din cand in cand si cate o europeana. Subiectul fiabilitate japoneze/europene l-am discutat si pe aici, asa ca o comparatie. Ei bine, toti vad europenele mult mai bine decat japonezele. In tara in care predomina japonezele, ei viseaza la BMW, Mercedes, Audi.... |
Parerea unui expert
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/WeBwpyGa0Zk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/WeBwpyGa0Zk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
forbidden27 , nu suntem "bai" cu tine, ca nu ne cunoastem, simlul fapt cai ai alta parere decat noi nu te indreptateste sa ne vorbesti urat, nici noi nu o facem.
"scot parerile astea" din experienta, simplu, asta se poate capata chiar si fara sa am 3 tdci-uri in familie... toate bune |
Quote:
alea vechi de la ford sunt niste motoare de toata jena ....... zgomotoase de 100 de ori mai fumegatoare ca un tdi si mai ales ineficiente (macar tdi-ul daca scoate fum se si infige ca lumea). Asa ca te rog eu frumos numai arunca vina pe Peugeot aiurea...nu au nici o vina pentru vechile motoare facute de Ford (1.8 si 2.0 116 131 cp + alte tentative de motoare)... Numai bine. |
ford a facut motoare diesel singur pana in 2000 si alea se chemau endura-d. din 2000 sa alaturat mai multor producatori de automobile care lau motoare de la peugeot. printre astia sunt volvo, mazda, citroen si land rover. de atunci nu au mai facut motoare diesel pentru ei, doar pe benzina. sa stii ca orice diesel scoate fum, inclusiv alea de 1.6 si nu stiu ce e asa deranjant, ca nu va baga voua fumul in masina.
|
Acum am avut ceva vreme si m-am uitat la statistici, cum spune si @forbidden27 aceste probleme cu TDCI erau intre 2002-2003, in rest suntdestul de bine cotate. Probabil problema asta cu pompa centrala este de vina.
Partea a 2 ce scrie @forbidden27 este evident, in japopnia cei mai tari au seria 5 sau E, dar asta nu insemana ca e si buna, sau mai buna decat cele japonez, inseamna ca au pelo mic si scurt, iar cu o masina exlusiva acolo vreu sa iasa in evidenta...de asta cumapara multi in europa masini americane, vezi C300, hunk of garbage, dar are un imige parca esi cel mai mare mafiot din cartier...(in ungaria "romii" cumpara cu mare entuziasm). Iar ce spune Clarkson e adevarat, cel putin era in vremea respectiva, insa uite ca Rover era nimic inainte de honda, uita ca mai multi cumpara maisni japoneze din caiza fiabilitatii si cinsumului bun, decat din pura placere....ca arata frumos, insa nici nu astept la mai mult de la el, asa e omul, amintitiva cum era cu flappy paddle gearbox. |
Eu sunt de parere ca japonezele stau cel mai bine la fiabilitate.Pana acum cativa ani Toyota a ocupat locul 1 la fiabilitate mult timp,acum 3 sa 4 ani nu stiu sigur Mazda a ocupat locul 1 iar Toyota al 2lea drept urmare japonezele sunt cele mai fiabile.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:59. |
- Copyright 2026 4Tuning