![]() |
Re: Oltcitu meu prima mea masina
Quote:
|
Salut,vezi sa nu fie fisurat capacul de la delcou,eu asa am patit si tot asa nu stiam de ce mere intrerupt.Vezi daca toate fisele dau scanteie.Nu stiu altceva ce sa mai zic nu prea le am nici eu cu mecanica.:lol:.Bafta in continuare.
|
Toata ziua ma chinui eu cu cew sa o facem,luaram fisele dupa a lui le pusai pe a mea,luaram capacu de delcou si il pusaram la mea,carburatoru il desfacuram de vreo 30 de ori,e facut praf carburatoru pe ea,are alte jigloare,e umblat in el.Nu stiu ce sa mai fac efectiv ma inebunit,trb sa ma duc sa iau alt carburator IAR.Voi nu aveti vreun carburator bun?efectiv nu mai stiu ce sa fac
Aaaa si uitai sa zik repartizoru ala de ulei e plinnn de mizerie,trb sa il curat |
SEPARATOR DE ULEI!
De ce nu iti iei un carb bun si ai terminat povestea?! Decat sa cumperi 7 ieftine iei unul bun si ai terminat! Ai si noi daca vrei! |
nu va inteleg cu carburatoarele astea....eu de cand am masina nu cred ca mi sa infundat carburatoru de 10 ori:|
in plus...filtrul de benzina de langa rezervor este desfiintat iar cel de la motor...e vai soarta lui...il am de vre-o 6-7 ani...de cand l-am pus 1 data mi se pare ca l-am desfacut sa-l curat...si nu am probleme atatea probleme... |
Pai eu cand am pus motoru asta,ala de la care lam luat mia garantat ca imi da lucru bun,si asta este deja al 2 -lea carburator.Credeti ca nu as vrea sa pun lucru bun pe masina,eu de fapt asta am crezut,si am nimerit un motor bun,da carburatru asta imi mananca zilele,si am dat bani pe el sa nu credeti ca lam luat ieftin da asa sunt eu mai norocos,si danut credema chiar esti norocos,as da orice sa imi mearga si mie bine carburatoru asta.Ma duc iar maine peste mos sa imi dea alt carburator la schimb,si ma si cert cu el ca isi cam bate jok de mine,ca la cata benzina si nervi am consumat dute vino monteaza,demonteaza etc
|
e indracit carburatoru! reusii azi sa il fac sa mearga bine odata.....si dupa ii schimbai ciocu de papgal...ca al lui era praf cu unu care sprituia foarte bine...si de atunci....nu mai mearsa deloc...nici cu ciocu ala praf....parerea mea...ca are un drac in el.:lol:
|
Parerea mea e ca sunt mai multi draci:evil:.Ms mult Cipri ptr ajutor,si imi pare rau ca iti sacrificasi ziua ptr mine,ITI SUNT DATOR VANDUT!!!
Gata curatai separatoru de ulei,ce iesi de acolo nu am cuvinte,ma duc sa schimb uleiul si filtru da intai luai o solutie de curatat motoru sa il curat inainte Gata ulei si filtru schimbat,urmeaza sa vedem ce fac cu carburatoru,ca mas fi dus azi da nu mai am bani de benzina Oficial nu mai merge deloc,si cu accelaratia in podea abia pleaca,nu se tureaza,se ineaca,nus ce are. |
hai ca o sa trec eu odata la tine sa vedem ce se intampla acolo ;)
|
Quote:
|
Quote:
|
avansu atunci...si eu am avut probleme cu turatiile mici, ii dadeam a 5-a la 2000 si facea urat de tot...i-am marit putin avansu lua a 5-a la 1500 fara probleme...si accelera mult mai lin...
|
Quote:
nu e nici din avans....la inceput il avea foarte mare.....si i l-am dat putin mai mic....are electronica. |
re: Oltcit Club 12TRS - DJ 03 TZH -The Beast Is Back!
foarte naspa sa ai probleme cu masina si sa nu stii ce are...
in turatii mari (2500+) merge mai bine ?? sau tot asa face ? |
asa e.....cu oltencele....ce sa-i faci asta e viata...
oricum demaraj ca boxeru ala...mai rar.....si garda la sol...nebunie....cand am trecut pe dacie...maturam cu ea drumu...o piatra nu ierta....cu oltcitul nu le simteam....eheee ce vremuri....bafta cu oltencele... ps: ma gandeam sapt trecuta la o olteanca....dar m-ar da astia afara din bloc ,daca langa dacie, reno bmw vine si o olteanca....bafta cu proiectul.... |
Quote:
da pe ture mari merge bine |
Ii pusai cu cew alt carburator,merge mai bine,da ma mananca la consum si tot nu merge bine,curatai bujiile,maine urmeaza sa ii iau fise la ea si cat de curand un reglaj la Dani PMD
|
Daca zici ca merge bine la ture mari s-ar putea sa fie de la axa cu came !
Eu stiam ca is anumite axe cu came care dau randament doar la turatii mari (cum is alea de la curse,de exemplu) si la turatii mici is kk. Verifica axa cu came,ca nu se stie niciodata E doar un sfat,daca e gresit...sper ca nu te-am derutat ! |
Ms emh,da nu este axa cu came si fisele.Le carpi pe astea putin pana maine si merge ok,se mai intrerupe cateodata si nu are vlaga da isi da drumu imediat,asta crd ca este din carburator.Maine ma duc sa ii fac si franele ca deja mam saturat de slalom si intoarceri de 180 de grade fara sa vreau.Ms mult lui Cipri(CEW),dac nu era el nu stiu cand o mai faceam.
Astazi este la terapie intensiva ptr reparati capitale la motor,ambreaj si frane |
deci pana la urma problema era la carburator ??
ca is tare curios...mie nu mi s-a intamplat niciodata nimic de genul asta... |
Quote:
|
da acum are frane? ca cu mersul frumos s-a rezolvat.
|
Masina e pe la niste ingineri cu motoru pe o banca la examinat.Maine ma duck sa iau ambreaju si niste semeringuri.La frana am niste garnituri pe spate pe la etrieri duse si nus ce presiune se face pe acolo in fine nu intelesei prea multe da va mai tin la curent.
A si mecanicu de mia pus motoru pe ea nu a prins motoru decat in 2 suruburi,mia pus vaselina multa pe ambreaj nus ce capacele nu mia pus pe la caldura numai prosti a facut pe la ea.Sfatu meu nu apelati la toti mosi |
de obicei mosii mai stiu cate ceva despre oltcit...ma refer la cei care au avut sau care inca mai au un oltcit...acu depinde si de tine la ce fel de mos ai fost...:-P
|
cred k tavitele de jos nu ti le-a pus.......nu iti baga caldura si deasemenea nu iti raceste bine partea din spate a chiuloaselor.cat despre motor.....nu are nimic daca e prins decat in suruburile de sus desi e posibil ca trepidatu de acolo sa fie.dar nu neaparat.
p.s. : am eu disc ambreiaj aproape nou,suna-ma si vorbim.....cred k nu am mai mult de 1500km cu el.;) |
Dap tavitelele alea nu lea pus, ca cica nu sunt inportante,Cipri sar putea sa te sun sa vedem ce rezolv cu mosu de sus ca mia promis ca imi da ambreaju pe gratis dac nu e bun asta.Acum sa vedem cat este de parolist
Deci lista pana acum cu ce am schimbat la ea: Placa presiune(solenza) Disc ambreaj Semering ax cu came 2 Garnituri vas lichid frana Garnituri plan separator etrier(astea leam cautat la toate magazinele din craiova da nu am gasit,ramane de vazut cum rezolv) Galeti(curelele de distributie sunt noi) Fise tesla parca albastre Bucsi electromotor Carbuni electromotor Garnituri capac culbutori Placheti frana de mana Tampoane motor Pivot inferior Facut frane,era din repartizor si erau blocati etrieri,facut frana de mana(care era blocata)si cam atat pana acum |
ai schimbat ceva la ea ... cat te`a taxat pana acum aproximativ toata treaba asta ?
|
Destul punand la socoteala si mana de lucru;)
Mas cam duce la ranca poimaine dar nu am toba finala pe ea.Voi ce ma sfatuiti se leaga gabori de asta ca nu se aude asa rau motoru |
o iei si tu in portbagaj si zici ca ti`a picat pe drum :lol: ce sa ii faci asta e ... nu cred ca iti face nimic ... adica mai mult ca sigur :P
|
vorbesti si tu frumos acolo,"saru'mana dom' plutoner,sa vedeti ce am patit,ca la trecerea peste o bariera de,masina batrana,alea alea" si poate te scoti :)
|
treci pe la mine si iti dau o toba daca nu ai. dar mai pune masina la punct. nu e bine sa pleci cu ea asa. mai ales ca nu te pricepi. parca vad ca vin cu hke dupa tine.....
|
Nu crd ca mai plec.Oricum masina merge inpecabil acum cu ambreaju de solenza si cu carburatoru reglat si curatat
|
ce ambreaj de solenza ai pus tu pe oltcit? discu? placa? se potrivesc...?
|
Eu am numai placa,dar mi se pare ca merge si discu.Oricum este incomparabil cu cel de oltcit are o plecare superba dupa loc,se apasa si mai usor si nu stiu e asa mai elastic.Ia zicetimi si mie pivotu de jos inferior sau cum se numeste pot sa il schimb de unul singur???
|
Quote:
eu nu cred ca e de solenta......daca merge placa ar trebui sa mearga si discu....placa nu are nici o legatura cu plecarea dupa loc. pivotul poti sa il schimbi singur...daca ai ce iti trebuie.;) |
plecasei la drum fara rezerva. asa faci treaba? schimbam si pivotul ala. numa sa avem vreme frumoasa.
|
E pai stiam ca imi dai u roata de franta:lol:.Ieri am fost pana la cozia si inapoi cu joarsa mea si sa comportat impecabil cu un consum de 6 aproape 7 cu o viteza medie de 90 si un maxim de 120 max 130.Toti miau zis ca am mare curaj sa plec cu oltcitu,da de ce sa fie raceru mai smecher ca mine8)
|
10 Attachment(s)
Iar merge putin infundata , dar nu stiu ce are.Am inteles ca ar fi de la gatul de umplere ca baga mizerie pe acolo, ca e putin fisurat. Trb sa caut o gura de umplere buna , dar nu mai gasesc la magazine
Sa mai bag si eu niste poze.Astea sunt cand ii faceam ambreajul cu motorul si de pe la munte |
spoileru fata tu l`ai pus ?
|
Nup asa am luat masina
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:55. |
- Copyright 2026 4Tuning