![]() |
Re: Espero 2.0 16v GSi Turbo - Un vis ... devenit realitate !
Felicitari pentru proiect, dar tin sa cred ca Nea Ilie asta de care citesc pe net e DRACU GOL pentru motoare, am citit si proiectul lui gollum si asta plus si alte pareri de la prieteni care au fost la el ... nu cred ca te apucai de proiect fara un asa mecanic
|
- nu numai conductele de alimentare .. ci tot ce inseamna racord se utilizeaza furtun siliconic racing;
- ambreiajul mecanic foloseste sistemul clasic, al "scripetelui", adica un cablu nenorocit, continuarea ... ar trebui sa-ti dai tu seama ...; - asa este ... blocul trebuie alezat, cat despre diminuarea rezistentei cilindrilor ... chiar nu stiu ce sa-ti raspund, dar ma interesez - pistoanele au costat 521 EUR fara transport si fara TVA Ok,am inteles.Montandu-ti acel kit de conversie pt a avea ambreajul hidraulic pierzi si posibilitatea de a-ti regla pedala,in sensul ca sa prinda mai sus sau mai jos,depinde fiecaruia cum ii place,asa este? Daca poti chiar te rog sa intrebi pe cineva care stie daca prin alezarea cilindrilor se pierde din rezistenta acestora.Mersi pt explicatii si spor la treaba |
Felicitari, f frumos si bine gandit, sper sa o vad pe strazi.
|
Quote:
Quote:
Cum am spus si in primul post : una din conditiile demararii acestui proiect era gasirea unei persoane cu experienta tehnica SOLIDA ! VA multumesc in continuare pt. aprecieri. |
super tare proiectul si bafta cu el .......dar sa nu uitam ca CT 16 GNT are c 20 let de doi ani deja
|
esperache...nu pui te rog o poza cu motorul din fata?
|
frumos tare proiectul.....felicitari ...dar pana la urma cati bani ai bagat in masinuta?
|
Quote:
Kent8 : alte poze cu masina vor fi aratate ulterior ... nu o fac acum din motive personale la care am facut oarecum referire si in primul post. |
nici pe mess nu`mi dai 1 din fata?
|
Bafta la proiect. Nu stiu cu ce o sa te ajute hidraulicul, dar... tu stii. Ai grija cand termini masina, o sa iti ia ceva timp sa te obisnuiesti cu ea, chiar si limitata de nebunul ala. In schimb...mare noroc ai cu Ilie. Omul asta daca pleca din tara la nemti sau la englezi ii revolutiona pe aia. Cand ma uit ce ***-uri fac aia cu o tona de bani... Ilie stie sa le faca mai bine si mai ieftin. Cat despre ce stie, crede-ma ca iti spun 100% ca nimeni in tara asta nu stie mai bine ca el pe Opel. Eu unul abia astept sa imi las masina pe mana lui.
|
Esperache imi poti sa un site sau ceva de unde ai cumparat toate piesele pt motorul asta?
|
|
Quote:
Ceasul de bord , cel care indica viteza este electronic sau pe cablu ? L-ai pastrat pe cel de pe Espero sau ai pus ceasurile cu 260 Km/h de pe calibra ( doar ala e electronic si cel pe led ) ? |
Pastrez ceasurile de pe Calibra Turbo.
|
Quote:
Care dintre ele ? Daca le pastrezi pe cele cu 260 adica cele electronice si ti-ai luat cititorul ala ptr ele vreau si eu unul ca nici mie nu imi indica viteza ... :) |
4 Attachment(s)
Ultimele "bunatati" pe saptamana asta : ;)
- Sistem de conducte de 60mm pentru intercooler (EDS Motorsport)si racorduri siliconice Samco Sport - Pompa de ulei Autopumps UK - Kit ambreiaj (placa si rulment de presiune + disc sinterizat) Sachs Performance Quote:
Quote:
|
Quote:
Se pot pune pistoane de 2098 Cm3 fara nici un fel de pericol ( Cota Zero = stock 1998 cm3 , Cota 1 = 2048Cm3 , Cota 2 = 2098 Cm3 ) ... de subtiere a camasilor ... Pistoanele forjate sunt mult mai usoare decat cele originale ale masinii ( Mahle ) ... de exemplu un piston de cota 1 204Cm3 este cu aproximativ 21 grame mai usor decat unul stock - cota zero ORIGINAL ... cu toate ca are diamentrul mai mare ... deci unul de cota zero Forjat este cu aproximativ 40 grame mai usor decat unu cota zero Original . Ti-am dat un PM in legatura cu cititorul . |
Ok,am inteles chestia cu pistoanele,deci nu e nici un pericol :) Va multumesc pt raspuns si spor la treaba in continuare
|
Citit,facut cruce.Trecut mai departe!:).Bafta in continoare!
LE: Merita un Lipicios .Parerea mea:rolleyes2 |
un proiect care merita tot respectul
bafta |
O sa urmeze si lipiciosul dupa ce o sa bage niste poze cu masina in starea actuala ;) Nu-i graba...
|
Wright ! ;)
|
oricum meriti tot respectul, asa ceva mai rar vezi :shock:
|
12 Attachment(s)
Poze cu pregatirea blocului motor : rectificare vibrochen, montare cuzineti de palier si de biele + pregatirea pt. montaj a pistoanelor si a bielelor forjate.
|
Vezi ca iti monteaza pistoanele invers !
:D :D :D P.S. : Lasand gluma ... sa verifici si dopurile din blocul motor ... sa iti iei unele noi si sa le schimbi daca nu ai facut-o ... asta ptr siguranta ta . |
:lol::lol:
In afara de bloc motor, vibrochen, chiuloasa, supape si arcurile de la supape ... TOTUL e NOU ! ;) |
omule ce sa mai ... esti tare rau de tot ... sa vedem cum o sa te descurci cu tractiunea fata cu tot cu blocantul ala ... :D cred ca va fi bomba atomica ... spor la treaba si asteptam un filmulet sa vedem cum toarce :D ... esti tare de tot omule tot respectul ...
|
Foarte tare masina!c sa zik... no comment!astept cu nerabdare sa termini masina!vreau sa o vad!multa bafta in continuare!esti tare frate!!!:D
|
12 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Ultimele nazbatii : pistoanele si bielele ... pe pozitii :D |
frumos proiectul!
bafta in continuare. ce biele/pistoane ai folosit? poti da niste preturi, ca sunt si eu in cautare. merci |
Merci; pistoane Wossner si biele EDS Motorsport (am mentionat si la inceputul topicului); pret: 1.200 EUR.
Bafta si tie la proiect. |
Misto,da' banuiesc ca masina sta mai mult in service / garaj ,trei sferturi demontata...tu Cand te plimbi cu ea ?
Te-ai gandit vreodata sa o faci sleeper,adica absolut nimic modificat la exteriorul ei ? Iti dai seama ce tepe ai da la baietii jmecheri cu BMW-uri primite cadou de la tati ? :) |
Quote:
P.S. : Lucreaza serios Nea Ilie ... si sunt convins ca o sa faca treaba de nota 10 ! |
Quote:
Tinand cont de anvergura modificarilor asupra motorului si a trenului de rulare nu cred ca mai poate intra in calcul varianta ..."sleeper" ... pur si simplu nu se poate ... la forma ei. Cat despre partea cu datul tepelor ... nu ma caracterizeaza ... dar ma incita :twisted: ... oricum ... as fi un idiot ca dupa ce bag atatia bani, sa-mi rup masina doar pt a le da cateva lectii unor oameni tinuti "in brate". - ca sa nu mai zic ca si eu sunt considerat un fel de "baietas jmeker" de unii care vizoneaza pe aici, dar nu conteaza : "Cainii latra, ursul trece" ;) |
X-Ray-Eyes...asta spuneam si eu ! mi-am dat seama ca nu se plimba cu ea,si il intrebam cum face...cum rezista ??
Esperache...nimeni nu te considera asa...iti dai seama :) si sa nu imi spui ca nu iti place sa ii dai talpi si sa te mai dai la o || :D |
Respect pentru munca depusa. Sper ca totul sa fie asa cum i-ti doresti.:D
|
Quote:
Quote:
|
salut, de ce ai ales sa rectifici vibrochenul? mai ales la puterea la care va functiona acest motor, din propie experienta stiu ca nu mai tine , nu iese cum a fost de fabrica la cota nominala , te intreb din curiozitate nu o fac pe carcotasul. o zi buna!
|
WOW!!!Atat am de zis...bafta multa si asteptam finalizarea proiectului.
|
Cand e gata masina ta ,te asteapta cielo ala cu planetarele strambe ... sa va masurati puterile ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:57. |
- Copyright 2026 4Tuning