![]() |
Re: mk4 - diesel sau benzina??
Golf 4 la 3000 de euro lovit in bot din 2002???
PREA IEFTIN! Vezi sa nu fie vreo teapa... O masina usor botita in fata are pret estimativ de 5000 de euro in Germania... din 2003. Nu cred ca intr-un an au crescut preturile cu aproximativ 2000 de euro. |
Quote:
Quote:
Sa vad ce fac ..:D |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Probabil confunda pisica M3(ca si caroserie+motor) cu pisica cu pachet M technic... ceea ce e o confuzie grava! Parerea mea e ca daca vrei o masina pe care sa nu o alergi nu ai nevoie de ceva peste 2000.... un 1.8 benzina, 1.9 TD ... maxim 2.0 sunt suficiente. Cat despre tractiunea spate nu ti-o recomand... Un golf 4 gti cred ca ar fi ok. Depinde si in ce bani vrei sa te incadrezi. Ca vad ca oscilezi intre masini cu preturi diferite... |
da... oscilez pt ca inca nu am o situatie f clara
nu prea stiu ce vreau sa fac... masina o sa-mi iau... ma gandeam sa-mi iau un mk4 ca se modifica frumos... sa-l modific pt sufletul meu... ma gandeam la un pisic 2.5 pt ca imi place f mult si aveam un vis cu el... dar totusi ma gandesc sa fiu mai cu capul p umeri sa-mi iau o astra, confort si consm rezonabil p langa pisic 2.5... |
Quote:
Motorina 64 .....21.55% Aşa stau voturile , aceste voturi au aparut din mai multe considerente. 1. cum se zice vrei consum mic īţi iei diesel .... vrei putere īţi iei benzina. (uni o să zică că da ai putere şi cu Diesel, dar daca compari motorizari apropiate, benzina da clasa motorinei ) 2.Lucrānd cu piese auto import, (īn general VAG), vreau să spun că costurile difera mult īn ceea ce priveste filtre+ulei dar şi dar şi un kit de distribuitie+cel de accesori, cu alte cuvinte ..mai scump dieselul de īntreţinut O comparaţie simplă ..un kit distribuţie+ kit accesorii(curele +role AC/ALT/... ) pentru un 1.9 tdi = un kit distribuţie + kit accesorii(curele +role AC/ALT/... ) + filtre + ulei ..asta pentru un 1.8T şi dacă nu mă īnşel mai răman bani ;) Quote:
Eu unu privesc din prisma mea.. adică ma dau peste cap fac rost de bani pentru maşină(am ofertă pentru mine un golf 4 din 2002 avariat la 3000 euro dar e 1.6) , dar să merite ..cum pāna acum a meritat şi oltcitu , nu regret nici un ban, Dar să īmi iau 1.6 ..mai bine mai aştept .. şi aşa mă ia un prieten care mă stie ..că el mă vede cu o pisică :lol: E36 ..de la 1.8is īn sus Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
body.. nu mai pot.. sincer ! toata lumea zice benzina = putere ! NU ESTE ASA !!! benzina nu inseamna putere ... ci dieselul !!! Cand vrei sa ridici 3 Tone cu motostivuitorul.. in vecii vecilor nu o sa iti ridice un motostivuitor benzinar, cele 3 tone! Cand vrei sa tragi 30 de Tone cu Actrosul.. in vecii vecilor nu o sa le traga cu un motor pe benzina! La automobile .. e altceva dar benzinarul tot nu inseamna putere! benzinarul inseamna doar zgomot mic la relanti, turatii ridicate date treptat cu care te poti juca si pret mic al combustibilului care pur si simplu nu conteaza dat fiind faptul ca o sa iti consume dublu cat un diesel ! Ca sa nu mai zic .. ca nici durabil nu e !
ON: astra e foarte foarte buna! o recomand.. am avut una! imi pare rau ca am dat-o pe un golf ! Multa bafta. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Căte masini sunt potente diesel ..cāte pe benzina...Īn Romania..şi da domne..supercharger se fac pe diesel īn america :lol::lol: un oltcit(twincarb alfa 33 + motor comprimat ) īmpute un golf 4 1.9tdi 4motion 90 cai stock+ cip ..deci care prezintă putere... a la drum lung ..acum hai să facem croazieră īn juru lumi,,, |
Quote:
|
Quote:
EDIT: cate tone are un golf 4 sau o pisica ? ..alea nu sunt tot tone ? Motostivuitorul meu are 1.5 tone si motor de 1.6 diesel de pe golf 2 . Daca avea un motor pe benzina puteam sa il duc la fiare vechi demult ! si uite ca ridica..pt ca II TREBUIE PUTERE INSTANT ! .. nu treptat! Cam asa e si la o masina normala , fara valente sportive care se vrea a fi doar pentru "cruise da' city " |
eu am mers cu un megane 1.6 16v si cu un alt megane 1.5dci, ambele din acelasi an si cu aceleasi dotari, ideea e ca desi benzina e "mai nervoasa" mie mi s-a parut ca trage muuult mai bine dieselul; cred ca din cauza cuplului mai mare.
trag ambele pana la urma, doar ca in urma unor discutii, unele persoane tind sa creada ca benzina e pt curse si dieselul pt consum :| |
joy4...depinde ce vrei de la motor si ce masina vrei sa aibe acel motor! Spre exemplu: un 1.6 pe golf sau pe pisica e rahat.. poti sa te... pe el ! se merita de 10 ori mai mult un diesel ! dar daca vrei ceva gen: m3 sau GTI sau orice altceva de la care se vrea sportivitate..clar trebuie sa fie un benzinar ! La asta se rezuma totul ! vrei mai mult si ai bani de mai mult..iti iei mai mult.. vrei ceva bun dar nu prea ai bani.. iti iei ceva care atunci cand merci cu masina nu te face sa mergi cu morcovu'n.. .. oare mai am benzina pana la urmatoarea statie ( gen: autostrada soarelui ). ;) Intelegi tu ?
Zi-mi ce vrei asa in mod special de la o masina, cati bani dispui iar eu iti dau optiunile . Asta daca..chiar vrei sa iti iei si ai banii.. ca doar nu ai facut topicul doar sa te afli in treaba nu ? Te pupa nenea |
:)) hai ca raspunsul asta chiar mi-a placut
cert e ca nici nu stiu exact ceea ce vreau :| o sa ma incadrez in 20mii, insa nu stiu daca chiar as da atat de mult pe o masina... cu toate ca imi iau una si vreau sa o tin cativa ani... vreo 4-5 nu vreau sa o mai schimb. pe o parte vreau o masina sport si care sa poata, dar mi-e si putin teama ca ma cunosc si stiu ca nu ma pot abtine si cat poate masina... cu atat o sa merg :D (unde se poate) pe de alta parte, ma gandesc sa fie o masina care sa o pot intretine singura si sa nu am nici un fel de problema financiar. ma gandesc si la asta. ideea e ca vreau confort, putere si sa fie si frumoasa. so? ce-mi recomanzi? :D |
Sigur ai 20.000 de coco? Ca iti gasesc ceva giugiuc la banii astia !
|
inca nu, dar o sa am...
ideea e ca am mai avut o masina si nu m-am gandit inainte ce vreau sa-mi iau... am zis ca "vad io cand o sa am banii" si nu am facut bine. acum vreau sa ma decid din timp, astfel incat sa nu mai fiu nepregatita, sa fac vreo alegere proasta; binenteles cand o sa am banii... o sa vreau sa-mi iau cat mai repede, asa ca... vreau sa fiu pregatita si sa fac o alegere buna, pt ca nu-mi iau alta la anu. |
Asa iti pot oferi masina mea : Golf 5, 2.0 TDI la 140 cp ( de tras..trage destul de bine pt 140 cp ) , 71.000 km .. dvd + sub ..si multe altele :D
sau: http://cautare.mobile.ro/vehicule/sh...o&pageNumber=1 |
|
iti bati joc de mine cu masinile astea :))
costa mult intretinere si nu o sa-mi permit doar din salariu :) tre sa mai si traiesc nu vreau golf v :D m-am tot gandit la... mk4, astra gtc/opc, pisic, leon cupra/fr, proceed, eos, astra twin top... astra tt si eos mi se par masini de fitze si nu prea mi-as lua, dar imi plac :-s |
nu e rau un EOS ..insa e mai urat decat o astra twintop ! Ce intelegi tu prin intretinere ? :)
Si ce are golf 5 ? :( n-am eu drum acu..dar vreodata. . sa urci in ea sa vezi ca te indragostesti ! |
Quote:
Quote:
Quote:
|
pai sa il conduci si sa conduci o varianta mai sportiva un pic ! .. asa daca ai mers cu un 1.4 sau un 1.9 tdi e = cu 0 !
Asa te-as putea indruma spre noua Ford Fiesta sau noua Mazda 2 sau de ce nu un Fiat 500 . Si cativa ani stai fara griji ca ai garantie ;) |
mazda 3 daca e... fiat500... nu merci.... fordurile nu-mi plac, pt ca merge volanul foarte greu :) chiar si cu servo, am facut test drive la AAAuto cu 2/3 si nu mi-au placut. nu vreau o masina atat de mica
am mers cu 1.9TDi si automat si manual :D |
Pai la AAA auto te duci tu ? :lol::lol: .. stai sa mai rad un pic ! .. AAA AUTO SUNT VARZA!!!
Eu am testat de curand un Ford Fiesta din 2007 si am ramas uimit ! Se misca super usor volanul..parca suflii si se invarte ! cine stie ce harb ai testat la teparii aia ! Uite..vezi..ai mers cu 1.9 tdi . Sa mergi cu 2.0 de 140 sa vezi distractie ce e pe ea ! Mie mi-e mila sa o dau .. dar am alte prostii in cap si nu vreau sa imi bat joc de masina ! |
Quote:
oricum e prea mica Fiesta... altceva mai recomanzi? dar nu-mi mai da ozn-uri :)) |
Kia proceed sau Astra GTC ( chiar opc )
|
Quote:
|
Quote:
Daca o lasi prea jos nu iti permiti sa mergi, daca are motor prea mare nu-ti permiti sa bagi benzina; daca ii pui jante ti-e frica sa nu le zgarii; daca e prea te chinui cu parcarea.... si asa mai departe! Ia-ti frumos un e36(daca tot iti place) la vreo 4-5000 cu dotari rezonabile, estetic il aranjezi dupa gustul tau si de restul banilor (nici nu cred ca-ti trebuie mai mult de 10- 12 000) iti iei o masinuta de oras, diesel, consum mic, usor de parcat, cu aer, cu airbaguri, cu pachet electric... etc. |
Quote:
Stiu foarte bine cum e treaba cu BMW-urile ! |
Quote:
Fata are 20.000 dar nu pt masina. Ci in total ! adica isi ia o masina pe la 10.000 si cu restu ii are pt intretinere si alte probleme. |
Quote:
m-am gandit si eu la chestia asta cu doua masini... dar mi se pare ca ma complic prea tare... mai ales ca a crescut si asigurare la masini... cat as da pe o a doua masina (de oras) o ingrijesc p cealalta si bag benzina in ea. dar vreau sa fie si ca an bun... d-aia ma gandeam la astra... e frumusica... Quote:
plus de asta, vreau o masina de viitor... pisica... e destul de batrana... Quote:
|
spre exemplu...daca deja aveai o masina de oras si de drum lung si te dadeau banii afara din casa era normal sa iti iei o pisica sa ti-o faci frumosa sa iesi in weekend cu ea! dar nu se merita sa o iei ca pe o masina personala pe care o vei tine 3-4 ani ! mai ales ca mergi cu ea prin oras si ca..no offence..dar mai esti si fata, crede-ma! o sa schimbi multe spoilere daca te bagi la modificat.
|
haha pai nu ma dau banii afara din casa :) am mers cu pisic de mult ori si n-a patit nimic :D
@claudia, nu vreau masina de fitze... nu-mi place sa ies asa mult in evidenta :D |
Quote:
|
Īţi iei maşină după doleanţe, vrei să iţi hraneşti pasiunea pentru x maşină ...nu te mai uiţi ..că numai găseşti piese, că e veche..iţi faci nebunia..:D . eu unu mi-am facut-o , am avut acum 3 ani bani īn mană 3500 euro..(gasisem cielo..golf ..etc) NU!!!,,,altă mi-a fost pasiunea ;) şi nu regret nimic..a luat nastere din ideile mele ...concepţia mea..şi tot ce am pus īn aplicare a fost aşa cum am vrut eu.
Joy sfatul meu este să anlizezi bine ce ai vrea să ai, ce maşină este pe placul tău... ,mai bine zis ce vrei de la maşina respectivă Dacă vrei maşină de viitor, dar totodată crezi că pisica e prea bătrānă . i-ati urmatoarea ..un E46 .. eşti mai cāstigată. Merge de o īnvārteală.. de o linie ;) bineīnteles să aibe un motor marisor :D last edit. mai postai acum 2 ore --- ori nu se postă ori care mi-ai sters postu :lol: |
o sa ma gandesc si la optiunea asta :) ms pt sfaturi
|
Quote:
|
Eu am spus ca vreau 325, in doua usi, si el imi spune sa-mi iau M, ii spun ca nu vreau, si imi spune sa imi iau un motor mai mic... nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca as confunda...
nu stiu asa multe ca tine despre masini, dar totusi fac diferenta. nu am confundat pachetul M cu E36 M. am spus "ce legatura are caroseria cu motorul", pt ca el mi-a sugerat sa-mi iau un motor mai mic, pt ca am refuzat E36 M care e total diferit de E36 simplu. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:51. |
- Copyright 2026 4Tuning