Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

DarkJEDI 25-01-09 16:00

Re: AMG vs M vs RS

nu sio ia din cauza ca M-ul are manuala sau smg pe cand mercedes are automata. :D convertotul de cuplu pierde multa putere pana sa se blocheze. dar mi se pare si normal sa fie motorul mai greu la bmw pentru ca mai are 2 cilindri in plus.

Bogdan_mb 25-01-09 18:00

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2009223)
nu sio ia din cauza ca M-ul are manuala sau smg pe cand mercedes are automata. :D convertotul de cuplu pierde multa putere pana sa se blocheze. dar mi se pare si normal sa fie motorul mai greu la bmw pentru ca mai are 2 cilindri in plus.

pentru linistea ta, 6.3L de la AMG e mai usor chiar decat V8-ul de 4.0L de pe m3 e92.

ontopic: daca ar fi sa aleg dintre toate modelele oferite in momentul de fata de AMG, M si RS cu siguranta as alege C63-ul.

Ca si idee, cam ce poate un C63 cu ECU modificat :

https://www.youtube.com/watch?v=5apRA...e=channel_page

https://www.youtube.com/watch?v=jg8taxxrCZg

Daca as traii intr-o tara cu sosele mai bune ca si la noi, ar fi tentant M3-ul, insa pacat de setarile multiple la tinuta de drum, caci la noi nu te prea ajuta cu nimic..

b_gt 25-01-09 19:05

nu putem sa comparam m6 cu cl 63 sau 65...aia e o masina sport...fara sisteme scrie direct spital pe tine..iar cl o masina eleganta..puternica...carismatica...sunt din clase diferite..

daca pui optiunile de la mercedes in special tot ce tine de design...costa cat juma de m6...

adrian78bmw 25-01-09 19:28

Quote:

Originally Posted by b_gt (Post 2009723)
nu putem sa comparam m6 cu cl 63 sau 65...aia e o masina sport...fara sisteme scrie direct spital pe tine..iar cl o masina eleganta..puternica...carismatica...sunt din clase diferite..

pai nu are rost sa le compari nici ca pret M6 e 99000 de euro iar cl63amg 180000..iar CL65 e motor biturbo altceva nu il poti compara cu unu aspirat..

nazca 26-01-09 17:11

nu pot sa spun ca amg sau rs nu sunt bune si performante dar aleg m pt ca imi place mult mai mult
si daca as avea posibilitatea sa-mi iau una dintre ele as alege m fara discutie

a3ds 27-01-09 07:54

as alege 911 turbo chiar daca sunt offtopic :)

din cele enumerate mai sus in romania clar as merge pe un audi cu integrala. nu vreau sa mor de'a latu inca. era sa mor, nu mai vreau, thanks.

oricum daca o sa imi permit vreodata o asemenea masina e clar ca o sa am saci de bani si o sa am si un clk 63 amg black series si un m 3 si un s8... :)

daca vreti emisiuni despre masini nu va mai uitati la top gear, aia nu au nici o treaba cu masinile.

https://www.youtube.com/watch?v=8bWfSXpegaw

https://www.youtube.com/watch?v=zNzuI7LO5lE

adrian78bmw 03-02-09 15:35

Re: AMG vs. M vs. RS

BMW M a reuşit în acest un record istoric de vânzări, comercializând peste 24.000 de unităţi, o creştere cu 50%, raportat la 2007.

2008 a fost un an foarte bun pentru divizia M de la BMW, reuşind să vândă 24.000 de unităţi în 12 luni. Cu doar un an înainte BMW vându-se 16.150 de unităţi, ceea ce înseamnă o creştere în anul recent încheiat de 50%. Cea mai importantă piaţă, în ciuda crizei economice, a fost America, cu 10.633 unităţi în ultimul an. Cel mai vândut model a fost BMW M3, în toate cele 3 versiuni de caroserie. Cel mai comercializat este modelul Coupe, urmat de Cabrio şi de Sedan.

Pachetele estetice au fost alte produse din oferta BMW la mare căutare în 2008. Conform cifrelor oficiale, în anul recent încheiat, 156,139 de pachete au fost vândute în toată lumea. Cele mai vândute kituri estetice au fost pentru BMW Seria 3, 58.000 unităţi, şi 41.000 unităţi pentru Seria 1.

Încă din 1978 şi până în prezent s-au vândut 300.000 unităţi BMW M,şi viitorul acestei divizii pare asigurat, noi modele, precum BMW X5 M şi BMW X6 M fiind în prag de lansare pentru acest an

aleks 03-02-09 16:36

Una din concluziile pe care le trag din citatul respectiv e că la fiecare M vândut s-au dat 10 M-uri "wanna be", dupa cifrele de "pachete estetice" vs maşini vândute :)

LeBaron 04-02-09 19:22

M pt cele mai bune motoare aspirate ... amg si rs folosesc turbo si au performante de M aspirat deci M rullz .....

b_gt 04-02-09 20:20

AMG Calitate mai buna,sound mai frumos, nume mai extravagant

boy_wonder 04-02-09 20:30

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2033613)
BMW M a reuşit în acest un record istoric de vânzări, comercializând peste 24.000 de unităţi, o creştere cu 50%, raportat la 2007.

2008 a fost un an foarte bun pentru divizia M de la BMW, reuşind să vândă 24.000 de unităţi în 12 luni. Cu doar un an înainte BMW vându-se 16.150 de unităţi, ceea ce înseamnă o creştere în anul recent încheiat de 50%. Cea mai importantă piaţă, în ciuda crizei economice, a fost America, cu 10.633 unităţi în ultimul an. Cel mai vândut model a fost BMW M3, în toate cele 3 versiuni de caroserie. Cel mai comercializat este modelul Coupe, urmat de Cabrio şi de Sedan.

Pachetele estetice au fost alte produse din oferta BMW la mare căutare în 2008. Conform cifrelor oficiale, în anul recent încheiat, 156,139 de pachete au fost vândute în toată lumea. Cele mai vândute kituri estetice au fost pentru BMW Seria 3, 58.000 unităţi, şi 41.000 unităţi pentru Seria 1.

Încă din 1978 şi până în prezent s-au vândut 300.000 unităţi BMW M,şi viitorul acestei divizii pare asigurat, noi modele, precum BMW X5 M şi BMW X6 M fiind în prag de lansare pentru acest an

daca tot vorbim despre vanzari:

Mercedes-AMG GmbH is celebrating the most successful year in its company history. AMG, the performance brand within Mercedes-Benz Cars, succeeded in increasing unit sales worldwide by 19 per cent, selling 24,200 vehicles (previous year 20,300) and bucking the market trend in extremely difficult conditions.

adrian78bmw 04-02-09 20:35

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 2038053)
daca tot vorbim despre vanzari:

Mercedes-AMG GmbH is celebrating the most successful year in its company history. AMG, the performance brand within Mercedes-Benz Cars, succeeded in increasing unit sales worldwide by 19 per cent, selling 24,200 vehicles (previous year 20,300) and bucking the market trend in extremely difficult conditions.

tinand cont de cate modele au AMG nu e chiar surprinzator..

bogdan_wrc 04-02-09 22:06

Quote:

Originally Posted by LeBaron (Post 2037833)
M pt cele mai bune motoare aspirate ... amg si rs folosesc turbo si au performante de M aspirat deci M rullz .....

nu toate AMG sunt turbo, cum nici toate RS nu sunt turbo (rs4 e aspirat...)
si pana la urma nu ctz daca e turbo sau nu, cat ctz altele. ca sa urci un M3 100 de cai bagi o gramada de bani. ca sa urci un turbo...bagi sub jumate din bani.
stii cate rs4 vechi (de 380 de cai) sunt cu peste 700? o gramada !

nigger 04-02-09 22:17

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 2038404)
nu toate AMG sunt turbo, cum nici toate RS nu sunt turbo (rs4 e aspirat...)
si pana la urma nu ctz daca e turbo sau nu, cat ctz altele. ca sa urci un M3 100 de cai bagi o gramada de bani. ca sa urci un turbo...bagi sub jumate din bani.
stii cate rs4 vechi (de 380 de cai) sunt cu peste 700? o gramada !

ai perfecta dreptate

Dan-S55 04-02-09 22:36

Nu credeam ca o sa intalnesc vreodata un Vs dintre AMG si M (RS-ul n-are ce cauta alaturi de acestea),implicit S55 de la Mercedes are motor AMG,asa caaa.... AMG!!!

aleks 04-02-09 23:06

Aşa căăăă ... AMG, de ce domnul Dan-S55?
Că sincer n-am înţeles de ce e el câştigător, în versiunea ta...

blazeyblaze 05-02-09 01:16

Pentru ca e loc ca sa sa danseze si bididoaicele in miergedez si pentru ca....6 cai

Marinu 05-02-09 02:30

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1793609)
E ca si cum ai compara o bruneta vs blonda vs roscata....

Fiecare cu ce-i place

Cea mai inteligenta replica......

Probabil pentru unul din producatori exista mai multi fani si este interesant de vazut, insa diferentele tin doar de gusturi, intrucat toti cei trei producatori (BMW, AUDI, MERCEDES) fac parte din segmentul premium. Teoretic toti cei 3 tuneri oficiali isi fac treaba foarte bine. Intrebarea a fost pusa la modul general, ceea ce implica si elementele de design... interior si exterior, unde subiectivitatea este inevitabila (apropo parerea mea, cei de la RS dau clasa pe design si calitatea finisajelor). Depinde ce vrea fiecare..... unii vor senzatii, drifting.. altii vor siguranta si stabilitate.... unii nu vor sa treaca neobservati sau poate vor viteze mari pe autostrada.....

blazeyblaze 05-02-09 05:29

nu pot sa nu observ ca nimeni nu stie de cine e facuta gama RS....frate...nu exista "cei de la RS"......exista Audi si exista Quattro GMBH

Dan-S55 05-02-09 08:48

Aşa căăăă ... AMG, de ce domnul Dan-S55?
Că sincer n-am înţeles de ce e el câştigător, în versiunea ta...
Nick-ul asta nu-l folosesc de acum,ci de vreo 5 ani(sunt fan Mercedes),nu zic ca M-ul nu e bun(puternic),este,si tot la fel as putea sa zic ca AMG-ul nu este neaparat mai puternic ca M-ul e vb de cum zicea cineva mai sus...de subiectivism. AMG este pus pe Mercedes,Mercedes imi place din toate punctele de vedere in special ptr luxul si confortul oferit,apoi design. Daca n-as fi complet multumit de AMG l-as "tuna" Brabus(asta e o alta poveste).

aleks 05-02-09 09:39

Nu făceam referire la nick-ul tău, doar ţi-am scris ţie, de aia l-am precizat.
Alegi AMG pentru că îţi place Mercedes? Ceream un răspuns logic, voiam să îmi spui DE CE e mai bun AMG decât M sau RS, despre asta vorbim în topic...

adrian78bmw 05-02-09 14:59

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 2039030)
nu pot sa nu observ ca nimeni nu stie de cine e facuta gama RS....frate...nu exista "cei de la RS"......exista Audi si exista Quattro GMBH

stiam ma refer la mine da pe audi nu scrie quattro GMBH scrie RS

b_gt 05-02-09 18:44

audi e audi...poate el sa fie si rs....tot audi e

LAZ'u 05-02-09 19:01

M-u e M!Hai sa fim seriosi...

blazeyblaze 05-02-09 19:31

Si AMG-ul e AMG, si RS e RS ,si M e M, si Nismo e Nismo s.a.m.d.

vis-a-vis de "pe audi scrie RS nu Quattro GMBH" ....nush cum poti sa compari cand tu habar nu ai cine produce "RS"

adrian78bmw 05-02-09 19:38

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 2041187)
Si AMG-ul e AMG, si RS e RS ,si M e M, si Nismo e Nismo s.a.m.d.

vis-a-vis de "pe audi scrie RS nu Quattro GMBH" ....nush cum poti sa compari cand tu habar nu ai cine produce "RS"

toate modelele speciale sunt facute de departamente de motorsport RS-skoda motorsport ST RS ford motorsport..viper jeep dodge SRT sport racing tehnologies astra vectra OPC -opel perfomance center..

Brian 05-02-09 19:39

Poate sunt offtopic, dar nu inteleg un lucru ..
Se obisnuieste pe forumul asta.. si pe altele.. de ce sa nu fie comparat RS`ul cu M si AMG? Audi a avansat foarte mult si se poate bate de la egal la egal si cu M si cu AMG.. ba chiar RS6 bate M5 ..
Si mie imi plac foarte mult bimmerele, dar hai sa nu fim incuiati la minte, ca mai sunt si alte masini la fel de tari !

b_gt 05-02-09 19:40

pt mine un lucru care este mai scump..automat este si mai bun...in orice domeniu...sport..masini..haine..etc...AMG este mai scump decat s-rs de la audi si m de la bmw...deci are o calitate mai buna...nu poti sa compari m3 sedan cu c 63 amg...si tot asa...

DarkJEDI 05-02-09 19:54

o sa vezi ca de multe ori nu e asa cum zici tu. uite un uxemplu prea bun nissan skyline gt-r 35. cat costa si ce face si cine se apropie...

b_gt 05-02-09 23:11

sincer dupa un s ,un cl, un sl intorci capul...dar dupa un seria 7...seria 6..m6..nu prea..de audi nu mai zik...

Dutor 06-02-09 01:09

Fan Mercedes din copilarie. Printr-o conjunctura conduc BMW. Si am condus si m3 e46. Si tare mi-a mai placut...Dar raman incapatanat si ma gandesc la copilaria si votez AMG. Mai mult din ambitie, sunt convins ca daca mai conduc BMW, in maxim un an imi schimb parerea 180 de grade. Iar de RS...unele merg f. repede in linie dreapta (alea turbo, plus umblat un pic si la electronica). Dar nu e suficient insa pt mine sa ajunga la nivelul celor 2, oricum de apreciat si ei.

blazeyblaze 06-02-09 12:24

Quote:

Originally Posted by b_gt (Post 2041220)
pt mine un lucru care este mai scump..automat este si mai bun...in orice domeniu...sport..masini..haine..etc...AMG este mai scump decat s-rs de la audi si m de la bmw...deci are o calitate mai buna...nu poti sa compari m3 sedan cu c 63 amg...si tot asa...

ia vezi te rog in sensul asta o comparatie intre rs4 si e63 amg....si o sa vezi si performante mult mai bune si pret mai mare la audi ;)

Oxide 06-02-09 12:42

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 2043113)
ia vezi te rog in sensul asta o comparatie intre rs4 si e63 amg....si o sa vezi si performante mult mai bune si pret mai mare la audi ;)

Cu tot respectul , dar ce legatura are RS4 cu E63 AMG ? Apare o diferenta de clasa aici.RS4 e in aceeasi oala cu C63 AMG , nu cu E63 AMG.

UNLORD 06-02-09 16:31

Quote:

Originally Posted by Oxide (Post 2043167)
Cu tot respectul , dar ce legatura are RS4 cu E63 AMG ? Apare o diferenta de clasa aici.RS4 e in aceeasi oala cu C63 AMG , nu cu E63 AMG.

Bine punctat! Dar poate vrea sa spuna ca RS6 e mai scump decat E63 AMG, adica in aceasi clasa, Audi produce cea mai scumpa masina.

Quote:

Originally Posted by b_gt (Post 2041220)

Asadar RS6-ele e cel mai scump. E si cel mai bun ? Iar daca e scump...inseamna ca au existat niste costuri suplimentare. Adica un motor V10 biturbo (la Mercedes e doar un v8 aspirat) si in plus e si 4x4 (care mai adauga binisor atat la costuri cat si la greutatea masinii :) ). Asadar ti se schimba parerea in urma acestei constatari ?

adrian78bmw 06-02-09 19:05

nu tot ce e scump e si bun si nu numai cai putere conteaza cateodata...vorbesti de calitate?pai la un audi S8 scuza-ma ce defect ii poti gasi?nu i se inchide torpedoul ca la ford transit?numai modele de serie sunt modele premium apai M RS AMG..

b_gt 06-02-09 19:49

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2044129)
nu tot ce e scump e si bun si nu numai cai putere conteaza cateodata...vorbesti de calitate?pai la un audi S8 scuza-ma ce defect ii poti gasi?nu i se inchide torpedoul ca la ford transit?numai modele de serie sunt modele premium apai M RS AMG..

compari audi s8 cu s 63 sau s 65? niciodata...

adrian78bmw 06-02-09 20:03

Quote:

Originally Posted by b_gt (Post 2044250)
compari audi s8 cu s 63 sau s 65? niciodata...

aici ne referim doar la audi bmw si mercedes nu stiu ce bagi ferarri porsche aici..

b_gt 06-02-09 20:13

daca vrei performante prietene alegi 599....997 turbo..gallardo..

blazeyblaze 07-02-09 22:36

am vrut sa scriu rs6 si e63 amg
sunt in aceeasi clasa...ce parere avem?

Marinu 08-02-09 03:02

Quote:

Originally Posted by b_gt (Post 2041967)
sincer dupa un s ,un cl, un sl intorci capul...dar dupa un seria 7...seria 6..m6..nu prea..de audi nu mai zik...

Apropo de ce ai scris aici, ai dreptate in ceea ce zici, dar nu toti isi cumpara masini pentru parerea celor care merg pe strada (care pot intoarce capul sau nu dupa masina lor). Daca as face o astfel de alegere (AMG, RS sau M), as face-o strict pentru mine si placerea mea. Nu consider nici pe departe ca o asemenea alegere se face in functie de personalitate sau atitudine.... mi se pare un pic superficiala ideea asta. Eu as alege fara doar si poate RS datorita atentiei la detaliu in ceea ce priveste interiorul, faptului ca imbina cu succes sportivitatea cu confortul si siguranta (quattro) si nu in ultimul rand ca este mult mai discret din toate punctele de vedere. M-ul este prea evident, desi poate cel mai performant din cele trei.... mai ales din punct de vedere technologic (mult motorsport gazduieste un CSL de exemplu.....). AMG desi elegant si stilat, denota un pic prea multa personalitate.... foarte multa imagine (Marketing de calitate, expus bine), calitate la interor (desi nu ajunge la nivelul RS), forta bruta insa obtinuta prin metode mai traditionale si mai simple (spre deosebire de M care foloseste mereu motoare aspirate, si de RS care au brevete pe technologii gen FSI.)

Cateva linkuri de folos:

- https://www.youtube.com/watch?v=ycCTKifVJHg
- https://www.youtube.com/watch?v=TxERd...eature=related
- https://www.youtube.com/watch?v=SxQWP...eature=related
- https://www.youtube.com/watch?v=hX-2m...eature=channel
- https://www.youtube.com/watch?v=gpaVT...eature=channel

All times are GMT +2. The time now is 01:19.

- Copyright 2026 4Tuning