Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Masini de liniutze-Combinatia Greutate-Putere-Aderenta-TIMP (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/913-masini-liniutze-combinatia-greutate-putere-aderenta-timp.html)

DOGY@Style 23-08-07 00:51

Re: Masini de liniutze-Combinatia Greutate-Putere-Aderenta-TIMP

Treaba cu aerodinamica e destul de serioasa...asa cum zicea cineva mai devreme despre masinile de F1. Nu cred ca pt o liniuta este indeajuns doar o putere cat mai mare si o greutate cat mai mica...asta in cazu in care nu esti kamikaze...pt ca cei care au facut o liniuta...stiu ca nu e chiar asa usor cum pare...iar o masina usoara nu o vad prea bine la 140-160 km/h daca nu a fost construita sau modificata in acest sens. Un argument in sensu' asta e un test pe care l-am citit facut intre un eclipse gst si gsx...amble modele avand acelasi motor..si aceeasi cutie de viteze...cu mentiunea ca gsx-ul e cu vreo 200 kg ...poate chiar putin mai mult...mai grea decat gst-ul....si contrar asteptarilor ...gsx-ul are un timp mai bun pe 1/4 mile. Plecarea de pe loc chiar conteaza...:D

FIGHET 23-08-07 01:07

toyota starlet!!!

Race 23-08-07 03:31

GSX-ul pleaca mai bine pentru ca are tractiune integrala,nu pentru ca e mai greu.Cu toate astea pierde pe sfertul de mila in fata unui GS-T,ambele stock.Ce ai vazut tu erau probabil masini modificate,caz in care FWD-ul pierde mult la start si nu mai poate recupera dupa.

DOGY@Style 24-08-07 02:22

Quote:

Originally Posted by Race (Post 1060353)
GSX-ul pleaca mai bine pentru ca are tractiune integrala,nu pentru ca e mai greu.Cu toate astea pierde pe sfertul de mila in fata unui GS-T,ambele stock.Ce ai vazut tu erau probabil masini modificate,caz in care FWD-ul pierde mult la start si nu mai poate recupera dupa.

Nu a zis nimeni ca ar pleca gsx-ul mai bine pt ca ar fi mai grea...asta ar fi fost chiar tare...2 masini cu aceeasi greutate si cu aceeasi putere sa plece mai bine cea care e mai grea... E logic ca pleaca mai bine datorita tractiunii integrale....am si specificat ca plecarea conteaza...si am facut comparatia asta..pt a arata ca sunt si alte elemente care conteaza...nu numai greutatea si puterea... Cat despre test...nu mai imi aduc aminte daca se specifica faptul ca erau sau nu stock...oricum...din cate stiu io...stock...ambele au cam acelasi timp pe 1/4 mile... Nu asta era important...care e mai rapida...ideea era alta...ca o masina cu 200 de kg mai grea....poate fi daca nu mai rapida...la fel de rapida ca o masina mai usoara...si cu aceeasi putere.

200SX 24-08-07 09:02

kit car

greutate redusa, motor la alegere,

All times are GMT +2. The time now is 06:16.

- Copyright 2026 4Tuning