![]() |
Cum sa fie mah 175 la fel de lata ca 165 sau ca 155???? numarul ala arata chiar latimea.... si cu cat e mai mare cu atat e mai lat cauciucul...
de ex: 185/60 R14 82 H 185 -> latimea 60 -> inaltiea (data ca procent din latime... adica 60%*185) 14 -> diametrul jantei in inch 82-> indicele de masa H -> indicele de viteza... |
hai ca am gasit si un link unde este explicat si cu desen... http://www.reifentrade.ro/infoutile.html
|
ma nu am zis ca 155 is la fel de late ca 165 sau ka alea de 175
MA REFER LA CAT DE MARE ESTE ROATA CU GUMA DE AIA DE 175 fatza de aia de 165 Uitati-va in magazine si vedeti . .. faceti comparatii cand ai 155 si pui 165 alaturi aia de 155 nu e mai inalta e doar mai LATA ! si normal ca daca nu e decat mai lata n-are a face cu eroare de kilometraj la bord sau cu demaraj sau viteza maxima .. in fine .. cuvintele sunt de prisos .. Mai jmekerilor atotcunoscatori ziceti unu din voi unde stati si vin cu masina acolo sa va conving ca nu vb degeaba si poate merge cutare si cu mine in magazin sa ma asigur eu ca macar o data o trecut pragu unui magazin si sa vada ca practica difera mult de realitate .. P.S. Nu ma calicesc la benzina .. vb foarte serios ! vin pe cheltuiala mea Si mai nou m-am uitat pe forumu asta si mi se pare din ce in ce mai aberant numa contradictii prostesti si cika astia de 16 ani isi cumpara masini si fac 20.000 km cu ele ... !? MA CUM E POSIBIL ATATA MINCIUNA?! Iaka de asta Loganu in cartea tehnica consuma 7 la suta si-n realitate 14 la suta ... ROMANIA TARA MINCINOSILOR Dacii cu RENAULT pe ele .. Renault clio cu BMW pe ea .. BMW cu sigla de AMG mdea . . |
bine bre...vino pe aici si facem drive teste cu masina ta sa vdm dk e adevarat ce spui :D :D :D
|
dupa cum am zis.. inaltimea e data de al doilea indicator.... cauciucuri de 155 si 165 pot avea aceeasi inaltime si la fel de bine pot avea inaltimi diferite, la fel cum 2 cauciucuri de aceeasi latime pot avea inaltimi total diferite.....
offtopic, dar nu m-am putut abtine: Quote:
|
teoria difera de practica in fine .. is kam bulversat ka am dormit azi noapte numa 2 ore .. si azi iar am treba de fapt asta noapte blah
si da .. am zis ca vin vin da unde? Location: pe Un drum Intins ? eu ce sa inteleg din asta? |
Ba, ce prosti \"e\" astia, scriu numa' tampenii pe cauciucuri...tot ochiu spune totul... :evil: :evil: :evil:
HolySoul, imi pare rau sa-ti zic, dar tu aberezi cel mai mult pe forumul asta...numai prostii vb...MAI INTERESEAZA-TE INAINTE sa scoti porumbelu' pe gura...DEBITEZI FARA OPRIRE....Opreste-te pt numele lui D-zeu si mai intreaba in stanga in dreapta, ca rade lumea de tine... :roll: |
Quote:
1.am zis eu vreodata ca am condus masina? (pe drumurile publice) 2.facem pariu ca stiu mai multa tehnica ca tine? din moment ce raposatul Ceausescu a gandit dacia, e clar .... 3. sa incerci sa-ti pui \"gume\" de 225 poate asa ne alergam un pic la 200 :evil: :evil: :evil: |
speeder.. go play ... in nisip.. stii tu :wink:
=== si voi ceilalti.. cam offtopic.. daca nu aveti ce spune la obiect.. va rog sa faceti alt topic |
terminati va rog cu cearta si insultele sau ironiile si sarcasmul, vb ontopic ca altfel iar ne alegem cu un topic inchis si posturi sterse
|
ce sai faci dk astia sunt batuti in cap... auzi tu?! dk pui gume mai late pe dacie,ii maresti viteza maxima... :lol: :lol: :lol: :lol:
pe topicu asta mai erau aia cu cielo care prinde 60 cu a1a,etc.... |
mda... dupa cum ziceam ...
|
Speeder
1. daca procentul balonului ramane acelasi, DA un cauciuc mai lat creste viteza maxima pt ca este mai inalt (ex: 195/60/15 este mai inalt decat 185/60/15 deci viteza maxima va fi mai mare) 2. eu am prins cu supernova 50 cu 1-a, dece nu ar merge cielo cu 60 ? Bine, chiar nu stiu daca merge dar ca si comparatie. Hai sa nu ne mai luam unii de altii de amorul artei. Si chiar inceteaza cu jignirile ca eu iti sterg posturile. |
Daca tot abereaza lumea pe aici (ASTA E UN TOPIC DESPRE CIELO, DACA VRETI TOPIC PT. DACIA DESCHIDETI ALTUL), vreau sa pun si eu o intrebare:
Se poate pune pe Cielo, kompresor??? Am inteles ca este mult mai ieftin si mai usor de instalat, dar nu prea stiu multe detalii; cei care sunt mai bine informati va rog postati aici. :D :D :D |
Se poate, dar te costa destul de mult, sunt necesare anumite modificari, pt ca motorul ala n-a fost facut sa-i pui compresor pe el, si in plus prea multa putere in plus nu o sa-ti dea...E mai usor sa iei un motor turbo de la mama lui si sa-i faci \"mici\" modificari...S-a mai discutat problema de geul asta prin alte topicuri...
|
chiar, pe cielo nu merge g60 de golf? sau 16 valve? nu cred ca este mare diferenta de amplasare fata de cel de cielo/opel :roll:
|
Pai in primul rand Cielo are 16V. Si in al doilea rand din cate mi-a spus BogdanCMS, motorul de opel vectra se potriveste aproape perfect. Dar am uitat sa te mai intreb ceva, daca schimb motorul nu trebuie sa umblu si la cutia de viteze???
Si chestia asta cu compresorul te intrebam pt ca am vazut in alt topic pe cineva care zicea ca un compresor este mai ieftin si are performante considerabile!!! |
Cum am mai zis, s-a discutat si paradiscutat pe tema compresor vs. turbina...compresorul ar fi mai usor de montat, dar nu ofera performante pe o plaja larga de turatii...cu turbina cica ar fi mai bine...
Pai daca iei motorul normal ca-l iei cu tot cu cutie :lol: :lol: :lol: doar e o componenta importanta a lui... :wink: |
.......... si planetare si instalatie si fuzele si Opelul cu totu` :roll: :roll:
|
asa cum s-a postat si la \"TURBINA SAU KOMPRESOR\" in sectiunea SISTEME TURBO SI NOS:...kompresorul functioneaza pe toata plaja de turatii de la O ture la Max ture, iar turbina functioneaza de al turatii mai mari, la motoarele pe benzina intra in functiune in jurul valorii de 2500 rot/min....pe cielo se poate pune kompresor fara probleme numai ca nu poti pune unul de presiune foarte mare, ceva de 0,4 e bun...castigul de putere va fi in jur de 25 de cai
|
Tnos.. daca tot te-ai intors .. nu vrei sa ne umpli de detalii tehnice?
|
tnos vad ca tu stii destul de bine despre compresoare!!!
Spune-mi mie, PLS, cam ce modificari trebuiesc aduse, si cam cat costa unul + modificari!!! :D :D :D |
sincer nu mai stiu pe la ce preturi se mai gasesc compresoare acum, oricum la noi sunt destul de rare...modificari? nu sunt prea multe, trebuie sa ai raportul de comprimare maxim 9 unitati, si la admisie mai trebuie lucrat putin...dar lasa-ma doua zile si iti voi da un exemplu concret pe masina ta,adica ce compresor, ce modificari, preturi estimative, si castig de CP aproximativ... poti astepta doua zile sa vad si eu ce preturi mai sunt?
|
Tnos.. te iubim ca in prima zi daca afli datele alea.. asteptam si 3 zile :D
|
La fel cum a zis The sinner, te asteptam si 3 zile daca poti sa ne ajuti.
Mersi Mult de tot |
FRATE DEJA MI S-`AU STERS 2 MESAJE!!!! POSTATE IERI SI AZI !!!!!
|
Probabil ca ai fost offtopic...moderatorii au inceput sa taie in carne vie... :twisted:
|
Re:
Quote:
|
pai stai asa, tu ai 125 cp pe cielo ? normal ca iei 60 cu 1-a !
|
michael ori esti prost ori incerci sa devii... omul nu a spus ca are cielo :wink: .. are o astra de 1.8 16 v
|
Re:
Quote:
asa ma bag si eu intr-o discutie intre oameni cu dacia care discuta cat poate lua mai mult la bord, ... si vin si eu sa zic ca am dat si eu 200 si mai putea.. fara sa dau alte detalii.... cine-i prostul aia ca se socheaza ca am dat eu 200 cu dacia sau eu care nu am mentionat ca eram la volanul unui m5....?? |
Rosonic.. s-au mai sters posturi.. de asta nu intelegi tu legatura :) .. si lasa'te de replici ironice ca nu isi au rostul..
|
mda se pare ca sunt numai meseriasi pe aici ( ex. TheSinner2 ) ! numai comentez nimik pe subiectu asta de cielo. pentru voi e cea mai tare masina.
raspekt !!! |
MIchael nu e cazul sa fii copil... adu'ti jucariile inapoi .. nu e vb ca as fiu eu meserias sau oricare altcineva de aici care te-a contrazis.. e vb ca atunci cand ti-a explicat cortez o treaba.. in loc sa bagi la cap ceva... ai cautat nod in papuara.. si uite asa s-a mai nascut o legenda :)) cielo de 125 cp .... oricum, mai toate posturile tale de aici au fost (parerea mea proprie) niste aberatii... mai bine incerci sa inveti cateva lucruri de aici... decat sa te chinui sa faci pe desteptul :wink:
=== ps: daca nu am fost destul de coerent, si doriti explicatii ... pm cu codul \"agude\" :)) :P nu va suparati mai.. am chef de gluma acu |
Daca cumva parerea ca Cielo e o masina obisnuita, ci nu un supercar cum rezulta din parerile unora, este aberanta, atunci inseamna ca asta e un forum pt pasionatii de machtetutze... :roll: :lol:
|
arata-mi si mie unde zice vreunu ca cielo ar fi supercar .... in afara de cei care merg cu 60 cu vit 1 in cielo stock :wink:
=== repet: cortez vorbea de o astra si era ca raspuns pt ... un post care a fost sters :) |
Re:
Quote:
|
pt Sinner: am cercetat un pic...un compresor de pe Golf 2 G60 costa in jur de 200 de euro...presiunea minina de supraalimentare pe golf 2 este de 0,6 barr....aceasta presiune poate fi marita sau micsorata prin schimbarea fuliei compresorului, cea cu ajutorul careia este antrenat compresorul de catre arborele cotit...alte modificari necesare: racordarea compresorului la ungere si la admisia de aer inainte de debitmetru plus gasirea spatiului necesar pt amplasarea acestuia si cateva alte mici ajustari...totul te costa potrivit spuselor a 3 mecanici care se ocupa de asa ceva undeva in jurul a 500 de euro...iar castigul de cai putere se situeaza , daca pastrezi presiunea de supraalimentare de 0,6 barr, undeva in jurul valorii de 40 de cai putere...dar sfatul meu este ca sa iti montezi un compresor dupa ce faci alte modificari, cum ar fi o alta axa cu came, alezarea blocului, alte injectoare si alte supape mai mari...ar mai si alte modificari, dar eu unul asa as proceda....
|
nu costa mult, si zic io ca este avantajos, 40 de cai cu 500 de euro!
intrebarea este va rezista motorul saracu????? off topic: imi cer scuze daca am deranjat carcotasii,nu incercam decat sa explic ceva, daca sunt inteles gresit, nu mai e problema mea(reciteste postu si vezi ce zice omu, care ai dat cu bata in balta) |
wow... mersi mult de info Tnos ... 40 de cai... damn! .. dar, asa cum a spus si Cortez.. cat rezista un motor de Cielo cu modificarile astea? ca suna prea bine...
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:51. |
- Copyright 2026 4Tuning