![]() |
Re: TOYota Celica T20 reconditionata
Quote:
Cand am cumparat masina, avea urmatoarele probleme: -exterior praf, era lovita in ambele aripi, langa busonul de rezervor, o portiera era zgariata iar cealalta strambata in buza, o oglinda era prinsa cu spuma poliuretanica, ambele geamuri de oglinzi erau sparte; -cauciucurile de pe fata erau crapate bine (dovada ca unul mi s-a taiat in primii 200 metri in care am testat masina), iar cauciucurile de rezerva pe care mi le-a dat vanzatorul erau pe dimensiune prea mica; -majoritatea plasticelor din interior erau demontate si aruncate in portbagaj, chederele nu aveau decat 1 din 5 braduti, bordul nu era prins bine, volanul era jupuit, muzica nu avea decat 2 difuzoare de fabrica in portiere; -tapiteria scaunelor este jalnica, descusuta si taiata, arsa cu tigara etc.; -plus multe alte probleme marunte, care ocupa timp si sunt solicitante (trebuie sa umbli al dracu' de mult ca sa gasesti braduti si alte nimicuri, de fapt cam orice piese pentru modelul asta). In schimb, masina era excelenta din punct de vedere tehnic, iar ca dovada nu am schimbat decat placutele de frana. In consecinta, m-am hotarat sa le iau pe rand, luand in calcul si cheltuielile cauzate de cumpararea si inmatricularea masinii: -pretul masinii + transportul pe platforma din Varna(Bulgaria) pana in Vama Veche, iar apoi din Vama Veche in Constanta; -de 2 ori numere provizorii, o asigurare pe o luna si inca una pe 6 luni; -taxa RAR pentru omologare individuala (prima inmatriculare in RO); -taxa de poluare, pe care nu am achitat-o inca si care se ridica la 1500 euro; -traduceri acte, autentificari etc. ...toate astea au insemnat o suma destul de mare pentru mine, intr-un interval de 2 luni si ceva de la achizitie. Dupa care sa mai adaugam: -o aripa noua -o oglinda noua (pe asigurare) -cauciucuri marimea din talon (second, momentan) -tinichigerie totala -vopsire totala, ce implica schimbarea culorii -instalare componente audio de bun-simt si achizitia altora noi. -schimbarea volanului cu altul ieftin, dar nou (provizoriu). As vrea sa fac un total la toate aceste cheltuieli, dar mi-e cam frica... De adaugat ca nu sunt patron arab, nici n-am castigat la Bingo saptamana trecuta, DAR... nici nu am datorii in prezent, m-am intins cam cat mi-a ajuns plapuma. Dupa parerea mea, efortul financiar a fost destul de mare cu aceasta masina, intr-un interval destul de scurt de timp. Nu aveam cum sa fac totul peste noapte, dar asta nu inseamna ca nu mai urmeaza sa cheltui cu ea. Cei care ma cunosc (de pe forum si nu numai) stiu ca pentru mine o vopsea nu inseamna totul, asa cum ai crezut tu. Urmeaza sa ii aduc masinii SI IMBUNATATIRI si modificari estetice, dar mai intai vreau sa o RECONDITIONEZ, adica sa am un exterior impecabil, un interior impecabil (si un sistem audio satisfacator, chiar si pentru cei mai pretentiosi ascultatori). Dupa cum am precizat mai sus, starea mecanica e extraordinar de buna, si nu numai daca tinem cont de varsta masinii (circa 14 ani). Tu ar trebui sa stii asta, doar ai masina la fel ca a mea. Spre supararea ta, voi monta totusi jante pe 17 inci cu anvelope 215/40/R17 care au diametrul exterior identic cu cel al anvelopei originale. Jantele vor fi usoare, nu neaparat OZ Ultraleggera, insa neaparat usoare. Nu cred ca voi pierde atat de mult din demaraj si din top-speed, insa voi castiga stabilitate si franare, plus aspect. Voi face o comparatie in acest sens. Acum, daca nu te superi, spune-mi si mie te rog cum ai reusit tu sa treci de 110 km/h cu a doua si... cum ai atins tu 270 km/h? Ca vad ca ai experienta cu Celica, nu ca "noi" (care noi? eu sunt eu, altii sunt altii). Daca te deranjeaza titlul topicului sau daca nu-l intelegi, promit ca-l voi schimba! Insa eu cred ca se potriveste cu situatia actuala. Iti propun sa-ti faci si tu un topic, si asta nu in principal ca sa vedem si noi ce ai reusit tu cu Celica ta - fata de altii - ci mai degraba ca sa vedem si alte astfel de masini, despre care lumea zice ca sunt frumoase (la fel zic si eu). Toate cele bune! |
ASA FRATE!!! SPUI BINE!!! Mam saturat si eu de tiriplici din astia!!!
|
Quick_5hifter foarte coerent si obiectiv!!! Reconditioneaz-o si daca ai nevoie de ceva anume care te costa mult iti caut eu in Italia, numa sa ma anunti din timp. Cu jante pe 17 trebuie sa ai foarte foarte foarte mare grija in Romania, cand am fost cu a mea in tara, aveam 215/40/17 am distrus jantele, le-am ovalizat toate in 3000 km facuti in tara. Ca stabilitate vreau sa zic ca schimba total masina, nu exista comparatie pur si simplu, fata de originale. Ti-as indica totusi jante pe 16, cred ca masura ideala ca sa nu sacrifici nimic: nici stabilitate, nici sprint, nici viteza maxima ar fi 215/45/16. Te sfatuiesc sa intreabi inainte sa faci ceva, ca banii astia se duc, numa eu stiu, ca esti prins de febra masinii. Numa bine. Salut
|
meseriasii mei in 6 luni de zile de cand am modelul acesta am bagat peste 2000 de euroi in ea sa nu va mao zic ca nimeni nu stie sa repare un motor de celica cu testarul langa ea .Marimea maxima admisa pe modelul t20 este de v225/40r16 nu pe 17cum vreti voi sa continuam, de marit puterea la o celica nu stie nimeni si sa stiti ca nu se ineaca daca ii dai tobele jos trebuie lasata doar toba de mijloc pe forum tot ce vb e doar frumoasa masina , frumoasa vopsea, frumoase jante ,dar nimeni nu stie sa o faca sa mearga mai tare iar de taxa nu te spoeria daca e din 95 e de max 850e
|
8 Attachment(s)
@dell 26: La RAR mi-au scos masina Euro 1, nu am ce face, iar taxa (dupa calculatorul AutoVit) mi-a dat cam 1450 euro... si am inteles ca e destul de precis acel calculator. In fine...
Poate ma poti ajuta cu o copie dupa actele tale, daca e tot din '95... a ta e trecuta Euro 2 ??? E inscrisa in Romania? Cat despre investitii, in Toyota n-am apucat sa bag decat ~1500 euro pana acum, insa gandeste-te ca am investit intr-un Tico peste 5000 euro... deci stiu cum e cu cheltuielile la masina, si mecanica, si tablarie, si muzica, si imbunatatiri (mai putin performante, ca la Tico nu prea era cazul). Atasez o poza cu Tico-ul meu, pe care intre timp l-am dezmembrat -> numai din banii de pe body-kit si jante+gume mi-am cumparat Toyota :lol: (bine, am mai adaugat eu o mica suma...). Ultimele 2 poze atasate la acest reply cred ca sunt destul de graitoare, raportat la titlul topicului :D @Others: Azi am pus in functiune sistemul audio, in afara de amplificatorul pe 4 canale. Sunetul e satisfacator, lasand la o parte faptul ca nu l-am reglat cum trebuie. Weekend-ul trecut am iesit la o mica sedinta foto, impreuna cu alti doi posesori de japoneze: Honda DelSol (felicitari, Ioane! Stii ca te invidiez!) si Honda Civic a lui UrbanRacing de pe forum (de fapt a surorii lui). Vor mai urma cateva poze de efect, cand le voi obtine. Enjoy! PS: nu am apucat sa va multumesc pentru reply-urile anterioare, insa voi raspunde cand voi avea timp mai mult :oops: @celicagtfour: de faruri si stopuri am nevoie!!! am gasit doar un set de faruri Kouki clare, la pretul de 700 usd si mie mi se par cam scumpe... stopuri am gasit doar in Elvetia si nu stiu daca sunt pe stoc, nici nu stiu daca pot comanda.... daca imi poti gasi ceva, sunt mai mult decat interesat, pentru ca alte repere gasesc cu usurinta (cum ar fi jante, gume, tobe, arcuri etc.). Multumesc mult pentru sfaturi! |
Quote:
|
Quote:
Felicitari! -doar o mica remarca (daca imi e permis): pt un efect deosebit ar fi trebuit Toyota ta (albastra) sa fie pozitionata intre cele 2 de culoare rosie! oricum deosebit! Spor la treaba in continuare! Super proiect ambitios! |
celica mea e din luna a7a 94 si a fost D3 LA NOI IN RO EURO2 nu inteleg cum de a ta a iesit euro 1 eu am platit 470 euro.Eu iubesc japonezele este a4a celica care o am dar sunt ff scumpe piesele ex ieri mi am cumparat kitul de ambreaj,,rulment,placa,si disc,,si m au costat pe marca LUC 1350LEI IAR PE ORIGINAL 2300LEI SA STII CA MA CAM OMORAT LA BANI dar ce sa fac, traiasca liniutele ca imi plac te astept la sibiu si vb si vezi mai multe
|
Quote:
|
Bravo Alex masina arata excelent in poze dar incredibil in realitate, bafta multa in RECONDITIONAREA ei, va iesi ceva frumos sunt ferm convins de lucrul acesta.Vorbim...
Noroc! |
yo acuma am vazut topicul asta ...... pai ba prietene tre sa dai drept de autor :) asa ca scormonestete de 2 lei
|
alex am gasit plasma ptr bord...arata super...:D
|
6 Attachment(s)
@Urban_Racing: ca sa nu fie cu suparare, poti pune si tu aceleasi poze la topicul tau :lol:
@Serhan: pai si ce astepti? :D pune poze, da-mi detalii! @yus: multumesc mult! ai vazut ca mai am multe de facut la ea, dar nimic serios... Multa bafta si tie cu Tico! @rd-woo: ai dreptate, ma gandisem si eu la asta, insa nu le-am mai reasezat in parcare. Am mai facut insa, cu alta ocazie dar in aceeasi locatie, niste poze in care mai apare o Honda Civic bleu, iar de data asta le-am pus intr-o ordine mai buna: bleu, rosu, albastru, rosu :D @readers: zilele trecute am achizitionat ulei Castrol Magnatec 5w40 (sintetic), filtru de ulei si filtru de aer Alco (n-am gasit alta marca pe stoc), precum si un engine-flush de la Valvoline, pentru inainte de schimb ulei. Am comandat si un set de bujii NGK Iridium, iar in curand voi curata injectoarele, voi schimba lichidul de frana, servodirectie si uleiul din cutie. Modificari n-am mai facut, dar strang informatii si bani :lol: prioritatea este sa o inmatriculez permanent: CT 82 JDM (sa speram ca e disponibil). Iata si 2-3 poze din "ghetou" :D : |
CT 82 JDM? 82 sa inteleg ca e anul nasterii? Dar JDM?
|
jdm=japanese domestic market
uneori un search pe google poate fi miraculos :lol: |
1 Attachment(s)
mi`am permis sa pun yo o poza ...mai departe mai pui tu daca vrei
|
ADU89, ai mare dreptate, ce ne-am face fara acest Google,dar ma gandeam ca e ceva mai personal...si nu gaseam potrivirea... :D
|
gt 4 habar nu ai de masini daca eu iti pun poza de la brif cu d3 promiti ca nu mai comentezi
|
bujiile cu iridium nu sunt compatobile sunt puse doar pe ultimil model la ale noastre iti trebuie pe platina vezi ca ai un clebar pe plasticul de la distributie cu ce bujii merge
|
1 Attachment(s)
|
Quote:
Mai adaugam un reper pe lista! Multumesc inca o data! Quote:
Sper, totusi, sa nu ai dreptate, pentru ca le-am comandat deja si (evident) mi-as dori sa le montez pe astea, ca toata lumea le lauda... daca ai dreptate, pierd si 200 ron, si timp de livrare 2 saptamani :sad: Quote:
Quote:
Quote:
Toate cele bune tuturor! |
:) Stiam eu...mama ce mic sunt pe langa tine.:( vreau si eu sa fiu asa :P
Bafta in continuare cu mainuta si daca ai nevoie de ceva nu ezita sa ma contactezi iti sunt dator muuult de tot asa ca...din pacate cu oglinda nu am gasit inca am fost azi prin targ...daca vrei poti sa mai astepti cine stie:rolleyes2 ps:ceasurile sunt dementiale si se potrivesc si cu exteriorul.. Bafta! |
2 Attachment(s)
Am reusit sa inmatriculez masina permanent. De ieri am numerele CT-82-JDM :D
Tot ieri am cumparat un set de pedale si un foot-rest Sparco Reflex (in pozele atasate). Am mai pus ochii si pe un volan, si o nuca, o husa schimbator, una de frana de mana... si tot asa se duce pensia :lol: Am facut si engine-flush-ul cu vechiul ulei din motor, am schimbat apoi uleiul, filtrul de aer si de ulei. Masina merge mult mai bine, am testat-o si la drum lung si sunt foarte multumit, acum trage un pic mai ... fara efort; chiar si consumul mi se pare mai mic :lol: A, am uitat sa va zic ca mi-am croit un set de presulete din mocheta albastru deschis, le-am pus in masina dar mai vreau sa le fac un contur (tiv sau cum ii zice) ca sa fie protejate pe margine. O sa revin cu poze dupa ce montez si pedalele. |
Felicitari pt achizitii! :-P
se vor potrivi foarte bine in interiorul masinii! de asemenea si presurile de interior culoare albastru deskis, in aceeasi nuanta cu masina.. super belea! abia asteptam pozele!;) |
MERSI PTR ADRESA DE PLASME
|
6 Attachment(s)
Am primit si montat bujiile, nu erau Iridium ci Laser Platinum... motorul parca are alt mers, dar poate e doar efect placebo. Oricum necesitau inlocuire, cele vechi (Denso) erau cam duse.
Am montat azi foot-rest-ul si pedala de acceleratie, pentru frana si ambreiaj trebuie sa dau gauri in metal :evil: intr-o pozitie incomoda si nu am nici bormasina. Presuletele sunt in curs de finalizare, am gasit un tiv care e exact culoarea masinii. Pe presuletul de la sofer vreau sa montez niste tabla striata de aluminiu, doar o portiune de 20x30 cm acolo unde stau de obicei calcaiele. Am gasit si in comert ceva de genul asta, tot de la Sparco, model asemanator cu pedalele mele. Pe presuletul de la pasager as vrea sa brodez sigla Toyota, dar... nu stiu daca e cazul, ma mai gandesc. Mi-a mai ramas ceva mocheta, asa ca voi aplica si in portbagaj, in locul mochetei originale. Maine voi face niste mici "improvizatii" pe la masina, poate voi reusi sa fac si cateva poze... Pe viitor mai am de gand sa schimb una-alta pe sub capota, si aici ma refer la fise, masa, furtunase...o sa incerc sa merg pe albastru cat mai mult, am gasit cam tot ce-mi trebuie dar costa foarte mult... totul e scump pentru masina asta :sad: si nu o spun ca fost posesor de Tico, ci doar comparativ cu alte masini din clasa ei... Quote:
PS: ai avut dreptate cu bujiile! Daca luam Iridium, erau bune de aruncat sau returnat :oops: @RD-Woo: multumesc pentru aprecieri! Sper sa iasa bine si interiorul, am foarte mult de munca (nu vrei sa vezi cum arata scaunele :zombie: ), am inceput deocamdata cu maruntisuri "ieftine", ca doar traversam cu totii o criza financiara :D... si m-a mai costat si inmatricularea 5200 RON :evil: Mai adaug cateva poze de acum 2 saptamani de la Rasnov, era cam murdara masina dar se intelege, am prins vreme urata si eram si in deplasare :D Si o caricatura :lol: :arrow: |
La partea mecanica cum ziceam modificarile de facut sunt cateva, dar eficiente. Nu te pierde in alte detalii sau in carpaceala. Complimente pentru masina. Salut
|
eleron are cineva in bucuresti e de gt4 model inalt
plasmele imi vin in 4 saptamani O SA PUN SI EU MAINE NISTE POZE |
9 Attachment(s)
Quote:
Voi face modificarile de care mi-ai spus pana acum, pe rand! Azi am incercat cu rezonatorul, dar e complicat cu aparatorile alea, trebuie sa urc masina pe bordura + cric. Quote:
Azi am fost la o sedinta foto prin diverse locatii :D atasez si niste POZE (multumiri lui Leonard!!) :arrow: |
8 Attachment(s)
"vrem paradisul promis cand am iesit din comunism" :D
+1 de la skillzu putin mai aranjata masina:) cu jante nebunii suspensii:) |
Superbe fotografii , mai ales a lui skillzu' :D Bafta
|
Daca ii pui jante ca in ultima pe mine mai dat gata (si suspensia, right ;) )...si alex...hai cu lupele k mai is 15 zile si o tai aksa :D trebuie sa am materia prima :). Mult spor la masina in continuare (imi place ca o iei incet si la detaliu)
|
Nota 10+ pt tot. Ultima poza e grava rau de tot :D
|
alex belea masina !!!
dar tzipa dupa niste faruri !! |
Impecabila masina, bravo alex ! Pozele sunt spectaculoase, ai locatii frumoase in C'ta, aici in vestu salbatic ... poate in curte la renel gasesc asa decor :))
ps: ma bucur sa vad ca mai traiesti ! ca nu ne-am auzit de 140ani ... :p toate cele bune din tm |
ai gasit faruri cu lupa ?si ce pret au ca mar interesa si pe mine
|
Va multumesc pentru aprecieri! Responsabili pentru masina si poze sunt:
-Leonard, care a ales locatiile, a facut pozele si le-a si editat (multumesc si lui Skillz!! poza e superba, nu m-as supara daca ai mai avea timp sa modifici o poza-doua, poate chiar cu jante OZ Chrono HT aurii :D); -tinichigiul, care a scos-o "la fata" cu denivelarile tablei, fiind aplicat ulterior foarte putin chit; -vopsitorul, care a aplicat vopseaua bine si a facut un finisaj impecabil (ar fi de reprosat doar o mica suprafata in jurul antenei, unde s-a scurs putin lacul); -nu in ultimul rand, EU, care am ales culoarea din catalogul Honda si, desi la inceput mi se parea ca e albastru de Logan, acum imi place mult nuanta si nu m-ar deranja nici daca ar fi de Trabant :D Quote:
Quote:
Locatii mai sunt, si din alea frumoase, si din astea "comuniste", dar din pacate vremea nu va mai fi asa frumoasa anul asta, cum a fost ieri... Quote:
Quote:
Quote:
Cu lupele, azi am reusit sa le adun pe toate 6 la un loc, intr-o punga...maine sunt plecat in tara, dar pana in weekend-ul urmator le spal bine si le trimit :D Scuze pentru intarziere! Toate cele bune tuturor! |
incalt-o boss cu ultraleggera:) aurii....dau piesa piesa...nu ca chrono n-ar fi frumoase dar mai misto sunt leggera. si cu o suspensie coilover o sa fie ceas:)
|
imi poti zice un consum la ea in afara si in oras dar adevarat.mersi
|
Super masina...am mers si cu una de 116 cai si am ramas uimit ce fel trage pana in 200(ca pasager),si ce sunet are...dapai asta de 175 ! Sa o portzi sanatos :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:04. |
- Copyright 2026 4Tuning