Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Scania R620 vs. Volvo FH16 660 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/89794-scania-r620-vs-volvo-fh16-660-a.html)

Eugen01m 11-02-10 12:25

Re: Scania R620 vs. Volvo FH16 660

da .este cunoscuta pozitia volanului incomoda care s-a rezolvat o data cu aparitia modelului stralis ,iar in ceea ce priveste fiabilitatea este incontestabila si piesele sunt ieftine cand e nevoie.

The_Mask 11-02-10 16:41

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3073447)
Conform cui?
Baietii de la Mauffrey si Willi Baetz sunt foarte multumiti de Iveco, chiar am purtat azi o discutie lunga de tot cu vreo 4 dintre ei.

Willi Betz are 80% Mercedes Actros, majoritatea flotelor mari au ales camione avand un pret de achizitie mai mic renuntand la confort/fiabilitate/consum ( diferenta de pret fiind de aprox 10.000 eur intre Actros/Stralis si FH12/R Series ), dupa terminarea leasing-ului renuntand la ele si achizitionand altele etc.

Dar aici nu vorbim de rentabilitate, vorbim de overwall calitate/performante/design etc. Intradevar service-ul este foarte scump la Volvo/Scania insa pot spune acelasi lucru si de Iveco care au dat prin programul lor de 180 zile de test zeci de masini iar cand au ajuns la revizii cu ele plateau cu varf si indesat aceste zile "gratuite".

Orice director/manager de flota n-o sa spuna sunt proate masinile x din flota noastra, ca doar ei le-au achizitionat si nu or sa-si recunoasca un pas facut gresit.

Chestia cu fiabilitate este descutabila, si influentata de multi factori cum am mai spus pe acest topic.

Eugen01m 11-02-10 18:28

Sunt deacord ca treaba cu fiabilitatea este discutabila , insa de aici pana la a spune ca Iveco este cel mai prost camion de pe piata la momentul actual e cale lunga. Eu as considera Renault Premium cel mai slab (nu prost) camion.

G0rdy 11-02-10 18:59

eu nu prea vad diferente mari intre volvo si scania..oricum le pot pune pe ambele pe locul 1

bitang 11-02-10 19:20

Quote:

Originally Posted by G0rdy (Post 3075817)
eu nu prea vad diferente mari intre volvo si scania..oricum le pot pune pe ambele pe locul 1

Intr-adevar....orice ai alege dintre scania si volvo n-ai cum sa dai gres....swedish trucknology:D:twisted:....in legatura cu iveco nu sunt masini chiar jalnice....am lucrat pe eurostar cursor 430 si in afara de faptul ca intra apa si se auzeau curentii de aer cum "fluiera" pe la chederele de la usi(cei drept nu tot timpul) n-am avut probleme....la deal sunt destul de puturoase dar sa nu va mire faptul ca MB sunt si mai puturoase dar fiabile cei drept....orice masina are calitati si defecte...mai mult sau mai putin....sanatate numa bine si atentie la neatentie.:D

ionut_cluj 11-02-10 21:38

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 3075212)
Willi Betz are 80% Mercedes Actros, majoritatea flotelor mari au ales camione avand un pret de achizitie mai mic renuntand la confort/fiabilitate/consum ( diferenta de pret fiind de aprox 10.000 eur intre Actros/Stralis si FH12/R Series ), dupa terminarea leasing-ului renuntand la ele si achizitionand altele etc.

Dar aici nu vorbim de rentabilitate, vorbim de overwall calitate/performante/design etc. Intradevar service-ul este foarte scump la Volvo/Scania insa pot spune acelasi lucru si de Iveco care au dat prin programul lor de 180 zile de test zeci de masini iar cand au ajuns la revizii cu ele plateau cu varf si indesat aceste zile "gratuite".

Orice director/manager de flota n-o sa spuna sunt proate masinile x din flota noastra, ca doar ei le-au achizitionat si nu or sa-si recunoasca un pas facut gresit.

Chestia cu fiabilitate este descutabila, si influentata de multi factori cum am mai spus pe acest topic.

Da, iti dau dreptate. In timpul discutiei s-a adus vorba de rentabilitate si toata lumea a cazut de acord ca cel mai bun camion e ala care tine fix cat dureaza leasing-ul, dupa care oricum il dai inapoi. Si din alea, pe locul 1 e cel mai ieftin:)
Conform ultimelor vesti din partea asta a mea, cele mai bune sunt Scania. Mi s-a spus ca "nu exista CEL MAI BUN, dar daca ar fi sa aleg orice camion, as alege Scania R164 Longliner".

luvdog 11-02-10 22:21

acum depinde si din punctul cui de vedere ...al patronului sau al soferului. patronii sunt interesati de profit in primul rand nu?aici intra consumul,taxele,fiabilitatea...Pt sofer cred ca in primul rand ar trebui sa fie confortul si apoi puterea.
Nu poti compara confortul dintre un Topline si un GlobtroterXL.In Volvo eu devin claustrofobic pe bune insa are o cutie de viteze si un motor mai puternice decat Scania,vorbind acum de ceva aproximativ echivalent ca si putere a motoarelor

ionut_cluj 11-02-10 22:30

http://i.ebayimg.com/02/!!q86(cw!20~...Rj5Ow~~_27.JPG

Va arat si o poza cu Scania Longliner, sa vedeti despre ce e vorba.

Thomas Everywhere 12-02-10 11:54

Putine Scania Longliner mai vezi, nici nu se mai fac cu cabine din astea... pacat :( ca era un spatiu foarte mare in interior. Nici Scania acela T164 cu bot nu se mai fac.
Un Renault Premium Route 420 hp e mai bun ca un Cursor de 430.
Motorul+cutia de viteze sunt de Volvo FH12 printre cele mai bune motoare Volvo. Cu fiabilitatea nu stiu cum stau...dar mie mi se pare mai bun Renault decat Iveco.

bitang 12-02-10 14:33

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3077849)
Putine Scania Longliner mai vezi, nici nu se mai fac cu cabine din astea... pacat :( ca era un spatiu foarte mare in interior. Nici Scania acela T164 cu bot nu se mai fac.
Un Renault Premium Route 420 hp e mai bun ca un Cursor de 430.
Motorul+cutia de viteze sunt de Volvo FH12 printre cele mai bune motoare Volvo. Cu fiabilitatea nu stiu cum stau...dar mie mi se pare mai bun Renault decat Iveco.

Cele care au motor si cutie de Volvo sunt mai bune decat Iveco....lup in piele de oaie:D....dar cele care sunt de provenienta 100% Renault nu sunt mai bune.

Thomas Everywhere 12-02-10 15:22

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 3078342)
Cele care au motor si cutie de Volvo sunt mai bune decat Iveco....lup in piele de oaie:D....dar cele care sunt de provenienta 100% Renault nu sunt mai bune.

Chestia este ca Renault Trucks nu mai sunt 100% deoarece divizia a fost cumparata integral in 2001 de catre grupul Volvo. Renault Premium, Magnum si Kerax au motoare, cutii de viteze si sisteme electronice de pe Volvo FH.
Este un motor DXI, DH12 si sunt foarte bune. Pretul este mai mic la Renault deoarece nu tre sa intre peste camioanele Volvo. Restul gamei de utilitare nu stiu daca tot Volvo le-a facut..Mascott, etc...
Cand Volvo a lansat camioane hibride a facut acelas lucru si la Renault Trucks tehnologie hibrida. Ele se fac tot in Franta ca de acolo provin, dar conducerea e de la parintele Volvo...la fel cum e si la Dacia. ;)

Eugen01m 12-02-10 18:13

Motor este de la Volvo si cutia , insa restul mecanicii si in general tot retul masinii e la pamant , mai ales partea electronica . Un Renault premium cu ADR , mergand cu farurile aprinse mereu , suportul becurilor s-a topit pur si simplu si a picat :) , mi s-a parut superb.

G0rdy 12-02-10 18:26

Intradevar cei de la renault trucks au pus motore si cutii de volvo dar nu sunt 100% volvo

Thomas Everywhere 12-02-10 18:32

Intradevar chiar astazi am condus un Magnum si mi s-a parut jalnic la interior, materialele folosite si chiar cadranele si tot tacamu. O porcarie sincer...Fata de un Volvo e incomparabil nici nu se poate compara...Si conduc Volvo FH16 zilnic, ca fac transport din Skćne-Göteborg si n-am nici o treaba cu el, chiar e foarte ok camionul. Inainte am avut Scania R420 la fel un camion super. Pot sa spun ca ambele merg foarte, foarte bine chiar daca cilindree sunt diferiti ;)

The_Mask 12-02-10 18:34

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3076402)
Da, iti dau dreptate. In timpul discutiei s-a adus vorba de rentabilitate si toata lumea a cazut de acord ca cel mai bun camion e ala care tine fix cat dureaza leasing-ul, dupa care oricum il dai inapoi. Si din alea, pe locul 1 e cel mai ieftin:)
Conform ultimelor vesti din partea asta a mea, cele mai bune sunt Scania. Mi s-a spus ca "nu exista CEL MAI BUN, dar daca ar fi sa aleg orice camion, as alege Scania R164 Longliner".

O companie care se respecta si are soferi ( nu conducatori auto ) tin cont si de aspectul confort. In momentul de fata un camion nu-si mai duce singur leasing-ul ceea ce face ca varianta ce o alegeau toti pana in prezent, la finalul leasing-ului sa reinoiasca flota, sa dispara. Aici vor castiga Volvo/Scania.

Nu pot da votul nici Volvo ( desi detin acest brand ) si nici catre Scania, pentru mine sunt varful industrie de camione.

G0rdy 12-02-10 18:54

cat ar fi...acuma mai depinde si cu il intretii(ulei,motorina,service)

ScaniaV8 19-06-10 20:48

Quote:

Originally Posted by KillerINC (Post 1738575)
si eu tot volvo am votat ... mai multi CP , cum a zis si steffan, cuplu mai mare la viteze mici , plus ca aspectul exterior mi-a placut intotdeauna la modelele de genul asta de la VOLVO in detrimentul SCANIEI , care nu arata nici el rau

Frate volvo ii si el ceva dar nu se compara cu calitatea pieseslor unor scanii au motooare bunicele si volvourile da nu ca si scania poate scrie pe caroserie si 1250 cai putere dar scania tot e mai buna orice ai spune;)
Quote:

Originally Posted by gaby
Cele mai tari camioane in Europa :D dati-va cu parerea

de acord scania chiar sunt cele mai tari camioane dar din europa:D

The_Mask 20-06-10 09:11

Quote:

Originally Posted by ScaniaV8 (Post 3453523)
Frate volvo ii si el ceva dar nu se compara cu calitatea pieseslor unor scanii au motooare bunicele si volvourile da nu ca si scania poate scrie pe caroserie si 1250 cai putere dar scania tot e mai buna orice ai spune;)

de acord scania chiar sunt cele mai tari camioane dar din europa:D

Exact Volvo fac piese din ra.hat iar Scania din titan, cred ca cea mai buna argumentare de pana acum :D

golf3diesel 18-08-10 15:24

imi pare rau ca nu am condus unul dintre camioane,dar cand ii vad pe unii ca aduc argumente gen "volvo rulz" ma gandesc la cei cu "bmw rulz" serios......

The_Mask 18-08-10 15:28

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 3593782)
imi pare rau ca nu am condus unul dintre camioane,dar cand ii vad pe unii ca aduc argumente gen "volvo rulz" ma gandesc la cei cu "bmw rulz" serios......

De unde ai aceasta siguranta ca nu au condus? Mai bine intrebai cati au C si E pe permis.

teen.ager 18-08-10 16:08

Votat Scania... Pentru ca e Scania... Am avut ocazia sa cunosc destul de multi soferi de tir si la intrebarea "Care credeti ca e cel mai bun cap tractor din lume?" toti mi-au raspuns SCANIA. Iar clipul de pe youtube "Power of Sweden - Scania rulles the truck world" e cireasa de pe tort, acolo ne arata ce inseamna 3000 NM...

golf3diesel 18-08-10 17:27

@The Mask "imi pare rau ca nu AM condus" adica nu EI ci EU!!! pai asa sunt si multi care nu A sau B dar au condus masini sau motoare
Oricum stiu un sofer pe tir..care are un Volvo Fh 12 (parca 12 era) si era multumit de el..

mo96zavoi 04-01-11 23:07

scania is the best !! niciodata nu se poate compara un V8 cu un 6 in linie ....;)

Thomas Everywhere 04-01-11 23:20

Quote:

Originally Posted by mo96zavoi (Post 3954593)
scania is the best !! niciodata nu se poate compara un V8 cu un 6 in linie ....;)

Ambele camioane sunt cele mai bune de pe piata la ora actuala si al nivelului de tehnologie. Totusi Volvo detine o piata mai mare ca Scania in vanzarea de camioane...construieste si in SUA camioane, unde Scania inca nu a patruns si nu cred ca o va face. Dar am mers cu amandoua si stiu ce inseamna si Volvo si Scania si se simte ca e aceeasi esenta suedeza.

cosmin_jur 05-01-11 09:29

Stiti ca mai este si Scania R730 V8 16000 cmc 730cp 3500Nm. :?:

bitang 05-01-11 10:46

The King is back.:twisted:
https://www.youtube.com/watch?v=PlsqlqNI9Uc

Strainger 05-01-11 12:02

Stiu ca Volvo a fost cotata ca fiind una din tre cele mai sigure masini din lume, de aceea am ales volvo pentru siguranta care ti o confera si pentru confortul si spatiul din interior,

”Chiar înainte de împlinirea a 80 de ani, Volvo Trucks lansează o ediție aniversară exclusivă a Volvo FH și Volvo FH16. Printre numeroasele caracteristici care diferențiază aceste modele, putem enumera un habitaclu special proiectat și un confort deosebit pentru șofer. Dar mai presus de orice, Volvo și-a îndreptat atenția în primul rând asupra siguranței. De exemplu, autocamionul aniversar este primul Volvo echipat cu asistență pentru păstrarea benzii de rulare, un sistem care avertizează șoferul dacă autocamionul părăsește accidental banda pe care circulă.

„Siguranța a fost una din cele mai importante caracteristici Volvo chiar de la înființarea companiei, în 1927. De aceea acum, la aniversarea a 80 de ani, vrem să subliniem o dată în plus importanța siguranței,” explică Peter Lindgren, coordonatorul proiectului autocamionului aniversar în cadrul Volvo Trucks.

Echipament complet de siguranță
Pe lângă asistența pentru păstrarea benzii de rulare, autocamionul aniversar Volvo mai dispune și de control adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), care acționează și asupra frânelor, dacă este cazul. ACC asigură menținerea automată a distanței corecte față de vehiculul care circulă în față. Dacă distanța de siguranță se micșorează prea mult sunt activate frânele auxiliare și, dacă este cazul, se activează și frâna de serviciu.

„Noua generație ACC contribuie atât la îmbunătățirea confortului, cât și la creșterea siguranței”, spune Peter Lindgren.

Echipamentul de siguranță mai include și frâne cu discuri controlate electronic, cu ESP (program electronic de stabilitate), frână de motor Volvo VEB+, faruri cu xenon, sisteme de pretensionare, centuri de siguranță și airbag.

Interior special proiectat
Totuși, nu ne-am concentrat atenția doar asupra siguranței. Cu acest model aniversar, Volvo Trucks vine în întâmpinarea clienților care doresc ceva cu totul deosebit. Interiorul special proiectat dispune de materiale textile, covorașe și ornamente de inspirație Art Deco. Șoferul are la dispoziție un scaun de lux ce dispune de cotiere îmbrăcate în piele, suspensie pneumatică ajustabilă în funcție de greutate, pernă și spătar ventilate și o gamă diversificată de reglaje. Printre echipamente mai putem enumera un performant sistem audio, volan îmbrăcat în piele cu comenzi audio încorporate. Ca și pachetul de echipare - Volvo Prestige, care include închidere centralizată, geamuri cu tentă fumurie acționate electric, parasolar exterior și alte dotări care fac și mai plăcută viața la bord. Vopseaua metalizată a cabinei are o nuanță argintie specială și dungile ornamentale se încadrează în tematica modelului aniversar.

Ediție limitată
Atât Volvo FH cât și FH16 sunt disponibile în configurație jubiliară, în variantele de echipare cu cabină Globetrotter sau Globetrotter XL. Versiunea jubiliară a Volvo FH dispune de un motor de 13 litri în variantele cu putere maximă de 480 sau 520 CP. Volvo FH16 poate fi comandat în variantele de motorizare cu o putere de 540, 580 sau 660- CP. Toate variantele de motorizare suntdisponibile cu I-Shift, sistemul automatizat Volvo de schimbare a treptelor de viteză. Autocamionul aniversar Volvo va fi disponibil într-o ediție limitată numai în 2007.

„Această serie este limitată la doar 800 de autocamioane,” spune Peter Lindgren. „Clienții care doresc un autocamion special trebuie să se bucure de exclusivitatea oferită de acest model. Insă, atât asistența pentru păstrarea benzii de rulare cât și sistemul ACC din noua generație vor fi disponibile opțional pentru toate autocamioanele Volvo FH și FH16.”
Sursa: www.volvotrucks.ro

Thomas Everywhere 05-01-11 13:10

Quote:

Originally Posted by cosmin_jur (Post 3955149)
Stiti ca mai este si Scania R730 V8 16000 cmc 730cp 3500Nm. :?:

da stiu, un mostru de motor care e cel mai puternic la ora actuala. Cel mai puternic camion de dupa Volvo FH 700. Dupa cum am spus ambele camioane sunt aproape la acelas nivel, dar fiecare marca are targetu ei...Scania are o intreaga istorie in spate cu legendarul motor V8, iar Volvo cu legendarul 12.0L si 16.0L 6 in linie si apreciez ceea ce face Volvo din astfel de motoare, dar si Scania pentru ca e singurul constructor care are cele mai puternice motoare V8 pe piata care sunt prietenoase si cu mediul inconjurator, stim bine ca suedezii investesc foarte mult in ecologie si siguranta.

G0rdy 05-01-11 16:16

eu unu nu vad comparatie intre cele 2...sunt la fel de bune

chelloo83 05-01-11 19:45

Eu am votat Scania! Am in parc si Scania si Volvo si am ales sa merg pe Scania. Am avut mari probleme la Volvo si din pacate service-ul cam lasa de dorit. Pana in acest moment, calculand la 500.000 de km am avut mai putine probleme la Scania decat la Volvo. E adevarat ca Volvo parca trage mai bine, dar Scania e mai fiabila.

Bafta!

Thomas Everywhere 06-01-11 11:04

Re: Unattached casper antivirus. Prevailing freed antivirus 2010

Quote:

Originally Posted by insuddyLymn (Post 3957825)
Casper Disencumber Antivirus is a sought-after without cost or obligation antivirus specially developed an eye to wide usage on almshouse computers. The narcotic addict who installed it receives a smack real-time protection from viruses and spies.

Casper Not busy Antivirus has numerous outstanding features, such as the scanner of selected files, module of e-mail check-out, scanning while loading, P2P riddle, Internet palaver cover etc. Also this antivirus has“quarantine” destined for isolating and keeping of sceptical objects. A classic interface of avast! Unrestricted Antivirus provides a quick access to the regulating of all its parameters employed due to the fact that more severe and monogrammed scanning.

fashionable casual anti virus

WTF...you wrong the threat....what do you mean with this?

lord_wader 09-01-11 11:23

Stiu ca pare (si chiar e) o intrebare idioata, dar cam in cate secunde ajunge la suta un asemenea camion(cap+container) atunci cand nu e incarcat?

G0rdy 09-01-11 11:36

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3967734)
Stiu ca pare (si chiar e) o intrebare idioata, dar cam in cate secunde ajunge la suta un asemenea camion(cap+container) atunci cand nu e incarcat?

parte nasoala e ca nu ajung la 100...ele fiind limitate la intre 89-93 Km/ora,dar se poate scoate limitaroru.

bitang 09-01-11 13:55

Quote:

Originally Posted by G0rdy (Post 3967785)
parte nasoala e ca nu ajung la 100...ele fiind limitate la intre 89-93 Km/ora,dar se poate scoate limitaroru.

Daca ai limitatoru' scos merg si maxim cat ai in bord,adica 125km/h dar nu asta este important la un camion cat prinde maxim(90-95 mi se pare suficient) sau in cate secunde face suta.Importanta este forta de tractiune(pentru asta au fost gandite) pentru a putea transporta zecile de tone in diferite conditii de drum.La deal si cu incarcatura de aprox 20t se vede ce poate un cap tractor precum si la turisme se practica "liniutele".:lol:

bitang 09-01-11 14:01

Quote:

Cred ca aici gasesti raspunsul....http://vplay.ro/watch/fsfw9bew/

Thomas Everywhere 09-01-11 16:25

Quote:

in functie de putere si viata motorului iti pot da un exemplu Volvo FH 440 hp si Scania R450 (450 hp) ambele de acelasi cilindree cronometrat fac 0-100 km/h in 20 de secunde. Acum cele mai puternice camioane banuiesc ca scot un pic mai repede pe la 17-18 secunde. Oricum ele sunt limitate la 89 km/h de tahograf, dar cu siguranta daca ai o dacie sau oricare alta masina care face suta peste 10 si un tir neincarcat te face ala cu camionu :)))

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 3968244)
Cred ca aici gasesti raspunsul....http://vplay.ro/watch/fsfw9bew/

Scania R730 foarte performant, gol scoate 10 secunde pe suta si incarcat cu 40 de tone 14,50 de secunde. Deci e foarte rezonabil pentru un camion asta tinand cont ca nu a fost facut pentru asa ceva. Si comparatia lui Promotor intre Audi A8 V8 si Scania R730 V8 mi se pare destul de deplasata, camionul are motor de cuplu si nu de fuga, Audi ala face suta in 5 secunde totusi...

https://www.youtube.com/watch?v=evXCgv36wuk un video facut de mine de asta vara :) Volvo FH16 660 hp 50 de tone incarcat

Champion 09-01-11 16:51

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3968813)
https://www.youtube.com/watch?v=evXCgv36wuk un video facut de mine de asta vara :) Volvo FH16 660 hp 50 de tone incarcat

Frumos, este camionul pe care lucrezi tu? Apropo, din cate am inteles eu din stupiditatea aia de film de la pro motor ei au testat acolo in cat timp parcurg, atat camionul cat si masina 100m, nu in cat timp ajung la 100km/h.

_anaconda_ 09-01-11 16:57

Corect, este vorba de 0-100 metri nu 0-100 km/h, era culmea sa aiba 0-100 in 10 secunde.

Thomas Everywhere 09-01-11 16:59

Quote:

Originally Posted by Champion (Post 3968855)
Frumos, este camionul pe care lucrezi tu? Apropo, din cate am inteles eu din stupiditatea aia de film de la pro motor ei au testat acolo in cat timp parcurg, atat camionul cat si masina 100m, nu in cat timp ajung la 100km/h.

am lucrat pe el anu trecut, acum deocamdata sunt in standby, de la vara plec in Suedia tot pe TIR. Era un camion aproape nou si aveai cu cine sa mergi la drum :)
Iti dau dreptate, asta cred si eu ca incat timp face 100 m nu 100 km/h, fac destul de greu 0-100 km/h camioanele mai ales incarcate, dar oricum isi iau simtitor demaraj cand esti tu la volan, fara sa faci liniute sau intreceri. Daca iti sta unu cu un logan sau Polo in fata ta si iti pune frana pana pe la 40 km/h, ajungi ff repede la 80 km/h, dar daca ai unde, ca unii prind greu si cu masini mici 80 :)) asta nu vreau sa fac aluzie ca trebuie sa fuga.

G0rdy 09-01-11 18:37

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3968748)

Sa inteleg ca brut aveai 50 t..tot greu de crezut ca afara sa depasesti 40t

All times are GMT +2. The time now is 16:51.

- Copyright 2026 4Tuning