![]() |
Re: Scania R620 vs. Volvo FH16 660
da .este cunoscuta pozitia volanului incomoda care s-a rezolvat o data cu aparitia modelului stralis ,iar in ceea ce priveste fiabilitatea este incontestabila si piesele sunt ieftine cand e nevoie.
|
Quote:
Dar aici nu vorbim de rentabilitate, vorbim de overwall calitate/performante/design etc. Intradevar service-ul este foarte scump la Volvo/Scania insa pot spune acelasi lucru si de Iveco care au dat prin programul lor de 180 zile de test zeci de masini iar cand au ajuns la revizii cu ele plateau cu varf si indesat aceste zile "gratuite". Orice director/manager de flota n-o sa spuna sunt proate masinile x din flota noastra, ca doar ei le-au achizitionat si nu or sa-si recunoasca un pas facut gresit. Chestia cu fiabilitate este descutabila, si influentata de multi factori cum am mai spus pe acest topic. |
Sunt deacord ca treaba cu fiabilitatea este discutabila , insa de aici pana la a spune ca Iveco este cel mai prost camion de pe piata la momentul actual e cale lunga. Eu as considera Renault Premium cel mai slab (nu prost) camion.
|
eu nu prea vad diferente mari intre volvo si scania..oricum le pot pune pe ambele pe locul 1
|
Quote:
|
Quote:
Conform ultimelor vesti din partea asta a mea, cele mai bune sunt Scania. Mi s-a spus ca "nu exista CEL MAI BUN, dar daca ar fi sa aleg orice camion, as alege Scania R164 Longliner". |
acum depinde si din punctul cui de vedere ...al patronului sau al soferului. patronii sunt interesati de profit in primul rand nu?aici intra consumul,taxele,fiabilitatea...Pt sofer cred ca in primul rand ar trebui sa fie confortul si apoi puterea.
Nu poti compara confortul dintre un Topline si un GlobtroterXL.In Volvo eu devin claustrofobic pe bune insa are o cutie de viteze si un motor mai puternice decat Scania,vorbind acum de ceva aproximativ echivalent ca si putere a motoarelor |
http://i.ebayimg.com/02/!!q86(cw!20~...Rj5Ow~~_27.JPG
Va arat si o poza cu Scania Longliner, sa vedeti despre ce e vorba. |
Putine Scania Longliner mai vezi, nici nu se mai fac cu cabine din astea... pacat :( ca era un spatiu foarte mare in interior. Nici Scania acela T164 cu bot nu se mai fac.
Un Renault Premium Route 420 hp e mai bun ca un Cursor de 430. Motorul+cutia de viteze sunt de Volvo FH12 printre cele mai bune motoare Volvo. Cu fiabilitatea nu stiu cum stau...dar mie mi se pare mai bun Renault decat Iveco. |
Quote:
|
Quote:
Este un motor DXI, DH12 si sunt foarte bune. Pretul este mai mic la Renault deoarece nu tre sa intre peste camioanele Volvo. Restul gamei de utilitare nu stiu daca tot Volvo le-a facut..Mascott, etc... Cand Volvo a lansat camioane hibride a facut acelas lucru si la Renault Trucks tehnologie hibrida. Ele se fac tot in Franta ca de acolo provin, dar conducerea e de la parintele Volvo...la fel cum e si la Dacia. ;) |
Motor este de la Volvo si cutia , insa restul mecanicii si in general tot retul masinii e la pamant , mai ales partea electronica . Un Renault premium cu ADR , mergand cu farurile aprinse mereu , suportul becurilor s-a topit pur si simplu si a picat :) , mi s-a parut superb.
|
Intradevar cei de la renault trucks au pus motore si cutii de volvo dar nu sunt 100% volvo
|
Intradevar chiar astazi am condus un Magnum si mi s-a parut jalnic la interior, materialele folosite si chiar cadranele si tot tacamu. O porcarie sincer...Fata de un Volvo e incomparabil nici nu se poate compara...Si conduc Volvo FH16 zilnic, ca fac transport din Skćne-Göteborg si n-am nici o treaba cu el, chiar e foarte ok camionul. Inainte am avut Scania R420 la fel un camion super. Pot sa spun ca ambele merg foarte, foarte bine chiar daca cilindree sunt diferiti ;)
|
Quote:
Nu pot da votul nici Volvo ( desi detin acest brand ) si nici catre Scania, pentru mine sunt varful industrie de camione. |
cat ar fi...acuma mai depinde si cu il intretii(ulei,motorina,service)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
imi pare rau ca nu am condus unul dintre camioane,dar cand ii vad pe unii ca aduc argumente gen "volvo rulz" ma gandesc la cei cu "bmw rulz" serios......
|
Quote:
|
Votat Scania... Pentru ca e Scania... Am avut ocazia sa cunosc destul de multi soferi de tir si la intrebarea "Care credeti ca e cel mai bun cap tractor din lume?" toti mi-au raspuns SCANIA. Iar clipul de pe youtube "Power of Sweden - Scania rulles the truck world" e cireasa de pe tort, acolo ne arata ce inseamna 3000 NM...
|
@The Mask "imi pare rau ca nu AM condus" adica nu EI ci EU!!! pai asa sunt si multi care nu A sau B dar au condus masini sau motoare
Oricum stiu un sofer pe tir..care are un Volvo Fh 12 (parca 12 era) si era multumit de el.. |
scania is the best !! niciodata nu se poate compara un V8 cu un 6 in linie ....;)
|
Quote:
|
Stiti ca mai este si Scania R730 V8 16000 cmc 730cp 3500Nm. :?:
|
The King is back.:twisted:
https://www.youtube.com/watch?v=PlsqlqNI9Uc |
Stiu ca Volvo a fost cotata ca fiind una din tre cele mai sigure masini din lume, de aceea am ales volvo pentru siguranta care ti o confera si pentru confortul si spatiul din interior,
Chiar înainte de împlinirea a 80 de ani, Volvo Trucks lansează o ediție aniversară exclusivă a Volvo FH și Volvo FH16. Printre numeroasele caracteristici care diferențiază aceste modele, putem enumera un habitaclu special proiectat și un confort deosebit pentru șofer. Dar mai presus de orice, Volvo și-a îndreptat atenția în primul rând asupra siguranței. De exemplu, autocamionul aniversar este primul Volvo echipat cu asistență pentru păstrarea benzii de rulare, un sistem care avertizează șoferul dacă autocamionul părăsește accidental banda pe care circulă. Siguranța a fost una din cele mai importante caracteristici Volvo chiar de la înființarea companiei, în 1927. De aceea acum, la aniversarea a 80 de ani, vrem să subliniem o dată în plus importanța siguranței, explică Peter Lindgren, coordonatorul proiectului autocamionului aniversar în cadrul Volvo Trucks. Echipament complet de siguranță Pe lângă asistența pentru păstrarea benzii de rulare, autocamionul aniversar Volvo mai dispune și de control adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), care acționează și asupra frânelor, dacă este cazul. ACC asigură menținerea automată a distanței corecte față de vehiculul care circulă în față. Dacă distanța de siguranță se micșorează prea mult sunt activate frânele auxiliare și, dacă este cazul, se activează și frâna de serviciu. Noua generație ACC contribuie atât la îmbunătățirea confortului, cât și la creșterea siguranței, spune Peter Lindgren. Echipamentul de siguranță mai include și frâne cu discuri controlate electronic, cu ESP (program electronic de stabilitate), frână de motor Volvo VEB+, faruri cu xenon, sisteme de pretensionare, centuri de siguranță și airbag. Interior special proiectat Totuși, nu ne-am concentrat atenția doar asupra siguranței. Cu acest model aniversar, Volvo Trucks vine în întâmpinarea clienților care doresc ceva cu totul deosebit. Interiorul special proiectat dispune de materiale textile, covorașe și ornamente de inspirație Art Deco. Șoferul are la dispoziție un scaun de lux ce dispune de cotiere îmbrăcate în piele, suspensie pneumatică ajustabilă în funcție de greutate, pernă și spătar ventilate și o gamă diversificată de reglaje. Printre echipamente mai putem enumera un performant sistem audio, volan îmbrăcat în piele cu comenzi audio încorporate. Ca și pachetul de echipare - Volvo Prestige, care include închidere centralizată, geamuri cu tentă fumurie acționate electric, parasolar exterior și alte dotări care fac și mai plăcută viața la bord. Vopseaua metalizată a cabinei are o nuanță argintie specială și dungile ornamentale se încadrează în tematica modelului aniversar. Ediție limitată Atât Volvo FH cât și FH16 sunt disponibile în configurație jubiliară, în variantele de echipare cu cabină Globetrotter sau Globetrotter XL. Versiunea jubiliară a Volvo FH dispune de un motor de 13 litri în variantele cu putere maximă de 480 sau 520 CP. Volvo FH16 poate fi comandat în variantele de motorizare cu o putere de 540, 580 sau 660- CP. Toate variantele de motorizare suntdisponibile cu I-Shift, sistemul automatizat Volvo de schimbare a treptelor de viteză. Autocamionul aniversar Volvo va fi disponibil într-o ediție limitată numai în 2007. Această serie este limitată la doar 800 de autocamioane, spune Peter Lindgren. Clienții care doresc un autocamion special trebuie să se bucure de exclusivitatea oferită de acest model. Insă, atât asistența pentru păstrarea benzii de rulare cât și sistemul ACC din noua generație vor fi disponibile opțional pentru toate autocamioanele Volvo FH și FH16. Sursa: www.volvotrucks.ro |
Quote:
|
eu unu nu vad comparatie intre cele 2...sunt la fel de bune
|
Eu am votat Scania! Am in parc si Scania si Volvo si am ales sa merg pe Scania. Am avut mari probleme la Volvo si din pacate service-ul cam lasa de dorit. Pana in acest moment, calculand la 500.000 de km am avut mai putine probleme la Scania decat la Volvo. E adevarat ca Volvo parca trage mai bine, dar Scania e mai fiabila.
Bafta! |
Re: Unattached casper antivirus. Prevailing freed antivirus 2010
Quote:
|
Stiu ca pare (si chiar e) o intrebare idioata, dar cam in cate secunde ajunge la suta un asemenea camion(cap+container) atunci cand nu e incarcat?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=evXCgv36wuk un video facut de mine de asta vara :) Volvo FH16 660 hp 50 de tone incarcat |
Quote:
|
Corect, este vorba de 0-100 metri nu 0-100 km/h, era culmea sa aiba 0-100 in 10 secunde.
|
Quote:
Iti dau dreptate, asta cred si eu ca incat timp face 100 m nu 100 km/h, fac destul de greu 0-100 km/h camioanele mai ales incarcate, dar oricum isi iau simtitor demaraj cand esti tu la volan, fara sa faci liniute sau intreceri. Daca iti sta unu cu un logan sau Polo in fata ta si iti pune frana pana pe la 40 km/h, ajungi ff repede la 80 km/h, dar daca ai unde, ca unii prind greu si cu masini mici 80 :)) asta nu vreau sa fac aluzie ca trebuie sa fuga. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:51. |
- Copyright 2026 4Tuning