Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   TICO (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/8508-tico.html)

Andrey` 11-10-06 23:19

Re: TICO

ms pt informatie...smechere rau stopurile alea,cred ca ii iau si eu lu mama la tico si stopuri si faruri :p

NightClubRacer 12-10-06 20:49

da chiar rs-ule ai probleme cu politia cu ele?

tico_rs 12-10-06 20:51

Eu nici nu am mers cu ea asa... doar mama si inca nu am avut :D

NightClubRacer 13-10-06 11:11

apropo super tare poza din semnatura, mai faci deastea cu jantele noi? :D

quick_5hifter 13-10-06 11:46

care jante? care jante???:D

tico_rs 13-10-06 11:53

1 Attachment(s)
Astea... Deh, sunt mai conservator :P

NightClubRacer 17-10-06 22:17

dau bine rau cu masina. Dar de ce n-ai pus inca plasa,sau ce vrei sa pui acolo unde ai lasat liber la bara fata?

tico_rs 17-10-06 22:47

Am pus, dar nu am reusit sa o fixez, pt ca ma grabeam sa ajung la intalnire si nu aveam timp... o sa pun plasa cu proxima ocazie, dar as fi vrut sa schimb bara cu totul, asa ca inca ma mai gandesc, deoarece vine iarna si o sa am tot timpul din lume sa ma decid...
In alta ordine de idei, am legat boxele fata la amplificator si diferenta e enorma, mai am de facut politele pe spate pentru a lega si monta si ovalele de pe spate, RCA-urile fiind deja legate si firele trase...
Si numarul 2, mi-au venit ceasurile de la Horguem, dar imi fac figuri la revenirea din ture, sper sa isi de-a drumul de tot, pentru ca vad imbunatatiri majore in doar o zi deci speranta moare ultima... aaa, sa nu uit, top rpm in a 2-a 7400 :D si pic cu a treia fix pe 5000 :D

quick_5hifter 23-10-06 19:05

super tare sa ai turometru pe tico, intr-o zi o sa fac si eu pasul asta

ce alte ceasuri ai mai montat?

legat de amplificatorul tau....cu ce il alimentezi??? eu am luat-o razna de tot, acum 2 luni mi-am luat un Varta Dynamic Blue la 45 Ah si saptamana trecuta cand am montat un JBL GTO 301.1, am mers cu el ~4 zile fara sa ascult cu motorul oprit si acum 2 zile mi-a murit bateria...inteleg ca-mi trebuia condensator, dar in trecut am folosit acelasi amplificator aproape jumatate de an, pe baterie de 33 Ah originala Daewoo, si din cand in cand am mai ascultat si cu motorul oprit, cate 10-15 minute...alternatorul l-am reparat acum 3-4 luni, sa fie oare tot de la el?? (ps: am alternator de 50 Ah)

problema e ca vreau sa montez si GTO 301.1, si un GTO 75.4 pe 4 difuzoare... oare imi ajunge un deep cycle Stinger de 35 Ah?

imi cer scuze pentru off-topic :oops:

tico_rs 25-10-06 00:13

5 Attachment(s)
E posibil sa ai alte probleme, eu am un alternator de matiz de 65 amps si o bacterie fulmen de 50 amperi si duc lejer un 755.6 care scoate vreo 600w deci cred ca trag lejer un kilowatt din baterie, dar nici inainte nu aveam probleme cu 2 ampuri pe bateria stock de tico si alternator stock... ( ampurile aveau vreo 300w insumate...plus HU). Verifica: cablurile sa fie suficient de groase si taie-le la fix plus 10 cm, pentru a minimiza caderea de tensiune pe fir, verificva siguranta sa aive contact perfect, preferabil cauta sigurante plate care se prind pe surub, deoarece pierd mai putin curent, si in acelasi timp cauta sa fie mai mari (eu am de 80 amperi). Condensatorul e la shto, nu face mare lucru, mai bine bagi banii in alternator mai mare si/sau baterie. Deep cycle este o idee buna daca ti-l poti permite, pt mine a fost prea mult... Toate astea le-am zis presupunand ca sistemul electric e ok, sau poate nu ai incarcat bateria suficient...

In alta ordine de ide, ieri am fost foarte harnioc, am montat neoanele sub bord, am izolat podeaua si peretele de foc cu aluband in 1-2 straturi si apoi cu 2 straturi de pasla peste si mi-am mai pus si deschiderea porkbagaj pe motoras electric.

NightClubRacer 28-10-06 22:57

se vad super marfa neoanele de sub bord, si turometrul e intresant. :D

tico_rs 11-11-06 10:14

3 Attachment(s)
Brembo brake discs ! desi sunt cu Ferodo-urile de pe fata la 2-3 mm de carne (deh, au 8mii deja...) distanta de franare s-a imbunatatit considerabil, acum tendinta de rupere a aderentei fiind a caucioacelor, frana muscand frumos si din prima...

topser 11-11-06 11:22

asta da upgrade ! felicitari ! vb pe mess.

quick_5hifter 11-11-06 23:24

am vrut sa-mi iau si eu brembo, dar la magazin mi-au zis sa ma limitez la ATE....spuneau ei ca diferenta de bani intre brembo si ate reprezinta doar firma (in cazul brembo)...
oricum, felicitari! tot ferodo am si eu (fata&spate), dar pe fata nu le-am montat, si nici discurile ate...
o intrebare: ai gasit pe undeva discuri ventilate sau macar perforate, pentru tico?

tico_rs 14-11-06 08:41

Ventilate nu se pot pune pe tico din cauza etrierului pt ca discurile ventilate sunt practic duble plus spatiul dintre ele... discuri perforate am vrut sa fac, dar discurile mele bateau urat de tot si nu avea rost, plus ca ma durea inima de placutze ferodo sa le mananc mult mai devreme... Oricum acum cauciucurile sunt alea care nu mai pot si rup aderenta, in conditiile in care sunt continental...

Alex, eu am dat 186 ron pe set, nu pot sa cred ca ai dat mai putin pe ate... oricum stai linistit, am luat brembo pentru branmd nu pt ca ar fi peste ate :D

quick_5hifter 14-11-06 10:52

in legatura cu discurile ventilate, am vazut un set de curand (nu stiu pentru ce masina erau) care erau cam la aceeasi grosime cu cele de tico...erau noi...

in legatura cu aderenta, si la mine mai derapeaza cauciucurile, si nu stiu de ce....sunt mult mai late, sunt noi, sunt Semperit...bine, au ele o textura gen "V", dar era uscat pe jos...in fine, voi vedea dupa ce montez discurile ate si placutele ferodo

sincer as fi luat si eu brembo, numai pentru cum suna :lol: , dar mai am si alte investitii de facut si cu diferenta de pret imi mai luam si un set de fise bune...iar ATE am gasit si mai scumpe, dar evident ca am luat de unde era mai ieftin :D

eu sunt de parere ca ar trebui sa schimbi cat mai curand si placutele, sa nu deformezi discul (eu le-as fi schimbat pe ambele deodata...desi am placutele aproape noi - originale - le schimb odata cu discul, nici nu ma gandesc...)

tico_rs 15-11-06 00:35

placutele ferodo premier sunt recunoscute ca fiind f moi, de-aia si prind mai bine si opricum mai am vreo 2-3 mm de carne pe ele, deci soon vor trebui schimbate :((
discurile ventilate sunt alea sandwich din doua discuri cu spatiu intre ele si alea automat sunt peste dublul unui disc normal deci sigur nu intra in etrierul de tico stock... despre alea perforate sau striate am vrut si eu, dar ale mele deja bateau serios si nu avea rost sa stric spiralul de titan pe ele...
off-topic total: cautand discuri de frana pentru supernova am descoperit ca desi pt dsn sau slz sau lgn nu exista in catalog, pentru 1210, 1310 si papuc exista :))

quick_5hifter 16-11-06 00:48

tare faza cu logan & slz...oare s-au gandit sa nu strice orzul pe gaste? :rolleyes2
mi se pare mie sau discurile tale brembo sunt negre??? intr-adevar am monitorul mai intunecat, dar...in caz ca sunt negre, maine ma duc sa le schimb pe ale mele cu brembo :D

mad_mario 20-12-06 22:37

te-am vazut si eu la rally la craiova ...pakt dak nu era pmd-u poate luai un loc mai bun felicitari pt masina ...

Leutzu_ 22-12-06 14:04

Quick...iti raspund eu, nu nu sunt negre, ce se vede in poza este o folie protectoare.

tico_rs 22-12-06 14:17

Multumesc frumos ! De fiecare data zic ca ma las, o scot din legale si bag alta, dar de fiecare data ma razgandesc... Multa lume nu intelege ce greu e sa faci o masina de 42 calutzi competitiva cu masini care au app dublu in stadiul stock... Sper sa vin cu nishte modificari si tehnice si estetice si de sound pana in primavara, asa printre altele ar fi un amplif kenwood excelon Dclass, sub kappa perfect si dynamatuita toata masina, alte spoilere, geamuri NEGRE si tehnic un kit ambreiaj Sachs...

Andrey` 24-12-06 01:27

cat e un kit de ambreaj sachs ? da unu normal ? :P astept raspuns...ms pt tico..evident :P

tico_rs 25-12-06 21:56

Pai... un kit ambreiaj Valeo (OEM) e vreo 200 ron iar manopera de schimb tot cam atat dar merita, e mult de munca, se vad imbunatatiri pt ca are arcuri duble discul de ambreiaj si pt ca e nou, dar nu atat de mari fata de stock... Kitul Sachs nu se gaseste ca atare ci e format din bucati, pana acum unde am gasit nu aveau si rulmentul de presiune iar discul era 250 ron, placa 250 ron iar rulmentul presupun ca merge fara probleme si cel de Valeo/GM pt ca nu prea vad ce imbunatatiri ar putea aduce... Probabil in primavara o sa imi cumpar un set de placa + disc asa preventiv :D

Andrey` 26-12-06 09:17

ms frumos rs`ule de raspuns :D

tico_rs 06-01-07 21:37

4 Attachment(s)
Un mic update de design, nu e chiar gata, dar in mare asa o sa ramana...

quick_5hifter 06-01-07 22:18

super, imi place cum arata, dar ce ne facem cu politia? (capota...) tot forma asta vreau sa-i dau si eu la capota, dar putin umflata pe centru...

topser 06-01-07 22:22

tico_rs , tot incerc sa dau de tine pe mess dar nu raspunzi :( vreau sa te iau la intrebari.
arata super pana acum/

tico_rs 07-01-07 10:43

Inca nu s-au luat de asta, dar de obicei nu le dau talonul, zic ca e acasa... depinde cat de jegos e gaboru, iei intre 40 si 120 roni amenda... de obicei se multumesc cu o sg amenda, fie pt acte fie pt capota, folii, etc...

Vialy 04-02-07 14:10

MULTA BAFTA in continuare .. chiar imi place masina ta !

mad_mario 04-02-07 22:10

salut mai ai prelungirea d p fata k imi placea? si dak o vinzi cu kt ? butucul volanului e dela din vitan sik? marfa volanul am si eu identic :))

tico_rs 05-02-07 05:24

Mai am una prin garaj,daca o vrei ne descurcam noi, si da, butucul e din targ, cred ca e "universal" ca in alte parti nu am mai vazut:P probabil ca o sa schimb volanul pt ca nu e prea aderent, dar la momentul respectiv nu ma dadeau banii afara din casa si ca design chiar imi place, e unul simplu fara prea multe zorzoane...

mad_mario 05-02-07 10:14

da asa m-am gandit si eu k e marfa k e simplu butucul meu km harai, oricum mosu ala zicea k e d suzuki,p el scria mazda,acuma la volanunul meu mai are un cerc in plus si pe klaxon skrie racing yed,dar io nu pre cred ...si cu prelungire da-mi un nr de tel si sapt viit knd vin la scoala in buc discutam ...dar sa nu fie sparta,gaurita etc :D,fara nici o suparre

tico_rs 18-02-07 11:49

Sorry mario, dar o pastrez pt mine, am reusit sa spart bara de pe masina la un raliu pe macadam :D si am pus-o pe cea stock cu prelungire pana reusesc sa o refac pe cealalta...
De cand nu am mai postat s-au mai produs ceva modificari, dar poze voi pune abia cand vor fi toate gata, mai ales ca vreau sa fie o surpriza, lucrand intens pt 4t day :P :
- muzika s-a mai schimbat ceva, in sensul ca am renuntzat la subul de 12" si la boxele spate si configuratia e ceva in genul:
- sub: jbl gto 1502d 15" 300w rms in sealed 40 litri mdf
- amplif sub: mac z2200 600w rms@4ohm bridge
- boxe fata: pioneer ts a 172 c 60w 2-way compo
- amplif boxe: audison srx2 2x65w rms
- ca multimedia, masinutza a primit tetiere cu lcd 7" si sursa dvd in consola spate
- kit neon undercar rosu Raid HP cu 7 moduri, etc
- praguri iluminate Pilot pe pozitie si contact usa...
- praguri M style
- schimbator viteze mai "sobru" ( am imbatranit :P )

quick_5hifter 18-02-07 21:07

ooooo pai da' nu-i corect....atatea noutati si nu pui o poza-doua si pentru noi? macar cu subul, care stim cum arata...si cu restul instalatiei audio :D

tico_rs 18-02-07 21:45

1 Attachment(s)
Cu subul o sa pun maine, nu sunt total multumit de design, dar ca si calitate a SUNETULUI sunt super-multumit, se putea si mai bine, si va fi, dar deocamdata astia sunt banii, in viitor mai mult ca sigur ca se vor schimba cate ceva...

quick_5hifter 18-02-07 23:29

Imi place, felicitari!
In cazul asta, nu ne ramane decat sa asteptam pana maine :D
(se poate un pret si un furnizor pentru neoane? PM...)

tico_rs 19-02-07 17:06

1 Attachment(s)
Cum am promis:

LE: SRXu si condensatorul sunt intre bancheta si incinta si nu apar in poza...

Loukas 20-02-07 09:52

Mamaaaa.....tu vrei sa disloci haionul din balamale ? :D . Aveam si eu in fostul tico un sub slabut de 150 W , dar dupa 1 an de umblat cu el , am vazut ca nu se mai inchide portbagajul bine..trebuia trantit sa se inchida...eram desprinse putin surubele de la balamale...ma intreb daca tu ai aceeasi problema avand in vedere ca tu ai ceva mult , mult mai puternic ? Strangi surubele o data pe luna ? :D Si in privinta curentului cum ai facut ? Ai bagat alternator de matiz + baterie cu amperaj mai mare?
Oricum mafta in continuare cu masinuta.

tico_rs 20-02-07 13:52

Probleme "mecanice" prea mari nu am cu ea din cauza bass-ului pt ca am lucrat destul de mult la insonorizare, uneori prin metode... "neortodoxe", aka finitiile de plastic inlocuite cu mdf, cavitatile umplute cu vata minerala, tabla de la interior imbracata, la exterior, iar la interior izolata cu aluband, antifon, pasla, etc...
Un alt aspect este faptul ca eu folosesc o incinta in compresie care e mult mai blanda cu masina si in general nu ma omor cu house sau alte genuri de muzika traumatizante...
Insa la partea electrica nu stau la fel de bine, am alternator de matiz, baterie mai mare, dar una peste alta tot sunt mici, iar cablul de alimentare este putin subdimensionat 4 awg 20 mmp pt un consum de 730w rms, ceea ce inseamna un consum din baterie in jur de 1 kw...

tico_rs 03-03-07 09:04

1 Attachment(s)
Recent m-am convins si eu de calicenia mea si voi trece de la 4 awg 20 mmp si siguranta mini ANL care nu duce nici macar una din statii cu 0 awg 50 mmp si sig ANL de 200 amperi, prin urmare voi vinde cablul de alimentare ...
As avea o intrebare: stie cineva cat costa un aerograf pe capota? sau daca ar iesi suficient de bine si cu un print?
PS 4 oameni in masina pe A1 in a 4-a...

All times are GMT +2. The time now is 11:46.

- Copyright 2026 4Tuning