Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   Corrado - Vr6, '94 (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/8214-corrado-vr6-94-a.html)

corrado-vr6 08-11-05 16:45

Pfoooaaaa, forte nasol si pacat mare. Numai ce vad la exterior o sa te coste ceva... Bine ca nu e mai nasol, ca ce ai se repara. Blocurile optice trebuie sa le comanzi, aripa cred ca gasesti... Ce pot sa zic, imi pare foarte rau... :cry:

VW29VR6 09-11-05 07:45

Sh** Happens!!!

1 Attachment(s)
ce sa mai zic.... si mie imi pare rau de mor dar aia e.... tot raul spre bine:) angel eyes, bara noua (Lumma Tuning), grila, capota noua ... in afara de ce se vede mai e atins doar radiatorul.

corrado-vr6 09-11-05 17:52

Da e decisiva bara de la Lumna dar vezi ca e foarte lasata, si cum masina ta e deja lasata sa nu ai probleme. Eu unul am zgariat buza de la spioler de dreq a luat-o. La partea de capota daca nu e mare dif de pret ai putea sa iti iei una de carbon. Face minuni la usurarea masinii... In rest succes la reparatii si abia astept sa vad rezultatul. Mi-ar place sa vad mai multe Corrado ingrijite de proprietari... Bafta si spor la treaba :!: :!: :!:

VW29VR6 10-11-05 18:12

capota de carbon am gasit la 699 USD, dar problema e transportul din State pana aici. :( Sper sa gasesc pe Germania una. In RO la Au**urg mi`au cerut 40+ milioane pt una de carbon si 27 milioane pe una de tabla!!!!! si 16 mil pe aripa. mai bine caut un Rado de piese si iau de pe el ce am nevoie. Nu prea merita sa iei din tara. Sper sa nu am probleme cu bara Lumma. Tare imi place si o sa o iau. ...... Poate repara drumurile si nu o sa mai avem probleme :)))))))))))))))))))))) Keep dreaming, it's good for your health:)))

corrado-vr6 10-11-05 20:33

Stiu si eu pe cineva care aduce piese din Germania, cred ca ti-ar putea aduce o capota de carbon , dar pretul cred ca e cam acelasi...Si pana la urma vorba ta, gasesti una la bani putini si folosesti ce poti de pe ea...AA si blocurile optice sunt scumpe ca dreq. Incearca si pe E-Bay ca erau o gramada de articole de Corrado de vanzare la preturi mici...poate ai noroc si gasesti pe acolo...

racing_angel 16-11-05 23:10

imi place super mult masina ta si in viitorul apropiat voi avea un VOLKSWAGEN CORRADO COUPE 2,9 I 190CP din 1992
sper sa ajung macar la jumate din performantele si cum arata masina ta!
vreau sa stiu si eu de unde iti cumeri toate astea?
si te rog frumos sa imi dai si mie un sfat la ce sa fiu atent cand cumpar un corrado :)
la mai mare man.............

corrado-vr6 17-11-05 11:20

Daca ai putea sa fii mai explicit in legatura cu ce vrei sa shtii, noi incercam sa te ajutam... :wink:

racing_angel 17-11-05 11:45

pai!! planul meu maret este sa imi vand actuala masina ( o nova ) si sa mai pun bani sa imi iau un corrado dar nu stiu care ar fi mai bun cun corrado vr6 sau un corrado g60 este diferenta mare intre ele ? si cand ma duc sa vad masina la ce trebuie sa fiu atent?( motor, partea electrica, rugina kestii dinastea )
sper ca acum am fostmai explicit :D

corrado-vr6 17-11-05 12:20

Pai sa stii ca G60 nu am avut, deci poate o sa fiu subiectiv. G vine de la compresorul pe care il are masina, asemanator ca forma literei G. Este prin urmare o masina destul de intepata, dar la cateva zeci de mii cade compresorul. Avand in vedere ca sunt masini destul de vechi (Corrado) s-ar putea ca copresorul sa fie reconditionat nu schimat asa ca e posibil sa ai ceva de investit. La VR6 este vorba de un motor cu sase cilindri in linie, normal aspirat. Potentialul de tuning este f.bun la amindoua modelele, dar piesele sunt cam scumpe si vin destul de greu, indiferent ca e vorba de piese de performanta sau de originale.
Daca totusi esti convins ca vrei Corrado, trebuie sa te pregatesti pentru problemele care le are de obicei o masina mai veche de 10 ani, de uzura, care se rezolva, dar cu destule ore de munca si o cheltuiala destul de mare. Satifactiile in schimb sunt mari. O revista de specialitate cataloga corrado drept cea mai reusita, daca nu singura masina sport produsa de VW.

PS: La cumparare cel mai bine este sa iei pe cineva care se pricepe cu tine (un mechanic bun) sa se dea cu ea, sa stii macar cam ce are in neregula si sa-ti calculezi cat mai ai de bagat in ea fata de pretul pe care il platesti. Pune-o si pe un tester, verifica si aripile, zonele mai putin vizibile pentru rugina vezi cum se comporta pe sosea samd. Bafta

racing_angel 17-11-05 12:34

sa sti ca am o teorie privind mecanici cand cumper o masina ......... ei iti zic ca e buna dar defapt e kear varza ptr a o aduce la el sa o repari ( doar o teorie :) ) am gasit un corrad pe *********** cere 4500E pe ea e din 92 si are un motor vr6 de 2,9l cu 190cp ( e din bucuresti) ar merita bani ?
iti multumesc ptr toate sfaturile ....... acum sunt si mai increzator sa imi iau un corrado-- prima data am vazut masina asta intr-un filme \"2 fast 2 real for Holywood \" in care un corrado vr6 il face detasat pe un mitsubishi 3000 GT :)
dupa ce o sa imi iau un corrado o sa vin prin brasov pe la verisori mei si poate ne si intalnim sa skimbam opinii si alte kestii

VW29VR6 17-11-05 12:46

...

Corrado VR6 a fost inclusa de o revista de specialitate din Anglia in lista \"The 25 Cars You Must Drive Before You Die\". Imi scapa nulele revistei dar o sa mai caut detalii si revin.
Cat despre alegerea unui G60 sau VR6....
- G60 piese putin mai ieftine, se tuneaza mai usor (ieftin) insa viata motorului e mai scurta. Compresorul trebuie refacut la max 70.000 km. Setul de garnituri costa cam 300-400 Euro.
- in VR6 o sa bagi ceva mai multi bani pt tuning insa rezultatul se va vedea. Este un motor f fiabil. Este considerat unul dintre cele mai reusite motoare facute de VW pana acum (TopGear BBC).
Parerea mea... (am avut si G60 si 2xVR6) cauta un VR6 sau macar acte si adu un VR6 din Germania sa`l recarosezi.
Bafta si sper sa reusesti sa iti iei unu cat mai curand.

racing_angel 17-11-05 16:51

corradovr6 dc nu iti pui capota din fibra de carbon sau sa iti pui folie ptr copota de carbon ( e 100E cu tot cu montaj cred ) :) ce planuri ai ptr ea in viitor?

corrado-vr6 17-11-05 19:30

Vezi ca am scris toate planurile de viitor pe prima pagina a topicului :wink:

TM-84-DMX 17-11-05 22:14

Curiozitate:Care est consumulla masina asta?
Am gasit un Glof4 vr6 afara cu un look bestial,dar la motorul asta ma gandesc k trebuie sa ai pompa d benzina in curte???
Poate careva sa imi spuna?Vreau sa stiu cat poate ajunge la consum maxim,oras,afara,coxuri....si la mers normal :oops: :roll:

VW29VR6 17-11-05 23:37

consum modest

A mea consuma cam 14 in oras. Depinde (ca la fiecare masina, ca doar nu o sa mergi cu ea ca la carte :P) de cum o calci. Ma declar f multumit de consum. Am avut inainte Jeep 5,2 V8, BMW 850 Ci, Golf IV TDI (spre rusinea mea) deci pot sa spun ca am vazut si consum mic si mare. Foarte mare .... 30%. La motor de 2.9 consumu chiar nu e mare. Afara imi ia 10%. Alergata.

tristan 18-11-05 09:21

Puterea obtzinuta dintr-un vr6 este prea mica ptr un motor de 2.8 respectiv 2.9L...Totusi daca compari timpii pe 400 m o sa fii uimit ca cel de 2.9 are timp la fel de bun ca un CTR.. Dar inca odata CP/l este putin..
Motorul de pe Golf 3 GTI de 2.0 16V initzial avea 170CP dar din cauza ca cel de 2.8L avea 176 a fost redusa puterea la 150CP.

BULLETTT 19-11-05 21:13

Daca vrei corrado iati vr6......motoare foarte fiabile.....o sa ai probleme cu pompa de benzina mai mult ca sigur si cu multe altele in afara de motor...motoru ii ca un tanc..........Faza ii ca dupa ce iti iei vr6 trebuie sa faci antrenamente.......inainte sa intri intr-un magazin de piese sa iei vreo 4 5 calmante......te asezi pe scaun sa nu te imprastii cand auzi \"SCORU\":))........Cu achizitionatu masinii nu are rost sa te complici cu recarosare.....deja gasesti la noi un vr6 in stare buna pe la 4500 5000..........la cumpararea unei masini in primul rand te uiti la proprietar....daca ii tanar ii clar ca vr6 o luat forje la greu............SUCCES.......

BULLETTT 19-11-05 21:15

Daca vrei corrado iati vr6......motoare foarte fiabile.....o sa ai probleme cu pompa de benzina mai mult ca sigur si cu multe altele in afara de motor...motoru ii ca un tanc..........Faza ii ca dupa ce iti iei vr6 trebuie sa faci antrenamente.......inainte sa intri intr-un magazin de piese sa iei vreo 4 5 calmante......te asezi pe scaun sa nu te imprastii cand auzi \"SCORU\":))........Cu achizitionatu masinii nu are rost sa te complici cu recarosare.....deja gasesti la noi un vr6 in stare buna pe la 4500 5000..........la cumpararea unei masini in primul rand te uiti la proprietar....daca ii tanar ii clar ca vr6 o luat forje la greu............SUCCES.......
PASSAT VR6 PROUD OWNER

TM-84-DMX 20-11-05 10:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"tristan\"
Puterea obtzinuta dintr-un vr6 este prea mica ptr un motor de 2.8 respectiv 2.9L...Totusi daca compari timpii pe 400 m o sa fii uimit ca cel de 2.9 are timp la fel de bun ca un CTR.. Dar inca odata CP/l este putin..
Motorul de pe Golf 3 GTI de 2.0 16V initzial avea 170CP dar din cauza ca cel de 2.8L avea 176 a fost redusa puterea la 150CP.

Corrado vr6 e o masina buna,dar daca zici k e mika puterea/litru, atunci c spui d Hyundai masina cu pretentii d coupe si masina sport 2003,an care dintr-un imens motor d 2.7l scoate doar 168 d cai... :lol: rusinos.
P.S:sa nu mai compari Honda CTR cu vreo alta masina...nu are termen d comparatie o masina care dintr-un motor d 2l aspirat scoate 200cp;nu stiu daca ai condus vreuna,dar sincer iti recomand din toata inima,in acea noapte nu ai sa inkizi un oki :wink:

BULLETTT 20-11-05 13:33

DMX lasa reclama pt akimoto....nu zic ca nui tare CTR lui akimoto.....da intre vr6 si ctr sunt fff multi ani diferenta(generatii diferite)....pe banii unui ctr iti iei un vr6 si-i pui turbo.....sa vedem atunci care pe care

TM-84-DMX 27-11-05 18:22

Nu faceam reclama lu' Max,o faceam in interes proprui
Eu ziceam k daca mi-as lua ,ar fii un G4 cu motorul asta ,deci anii ar fii cam aceeasi.

tristan 27-11-05 20:17

1/4 de mila al unui corrado VR6 e la fel cu al unui CTR dar ai auzit vreun VR6 cum toarce?.... Numai asculta unul.... eu am simtzit cum mi se ridica parul pe cap. Se simte ca e V in linie... e o mashina la care urla motorul...nu toba de esapament!!!!! La condus?... e super mashina am avut norocul sa conduc una....
Dupa cum au spus cei de la Top Gear..mashina a iesit din fabricatzie de mult(peste 8 ani) si inca se bate cu multe mashini noi din ziua de azi...
Oricum potzi sa faci tunning la un G60 si sa il aduci la 200 cai..tot nu va merge asa de bine ca un VR6 de 190 de cai.
Corrado este cea mai neprofitabila mashina facuta de VW (dpdv financiar.) VW a investit o gramada de bani in ea si s-au vandut foarte putine.

Apropo stiatzi ca in 1990 cu banii de pe un Corrado G60(ca sa nu mai vb de VR6) puteai sa itzi iei aproape un Porsche 944?....sau daca preferi 2 Honda CRX si itzi mai ramaneau si bani de benzina :wink:

Michael 27-11-05 23:39

Re:

Quote:

Se simte ca e V in linie... e o mashina la care urla motorul...

ba aici mai pus in dilema, ori nu e V ori nu stiu eu cum e linia ???

UniculSGM 27-11-05 23:44

Omul stie ce vorbeste, practic e motor in V, cilindrii defazati doar la 15 grade. 15 grade, iti dai seama, aproape de linie.

S-a exprimat un pic aiurea, dar stie ce zice :wink:

Michael 27-11-05 23:47

pm daca stie el ce stie, e bine. dar tot nu e linie dreapta :lol:

corrado-vr6 28-11-05 04:18

3 Attachment(s)
Numele VR6 vine de la combinatia \"Vee\" (in germana) si \"Reihenmotor\" care traduse inseamna \"motor V(ee) in linie. Varianta de SUA a VR6 se cheama SLC - Six Line Cylinders. Arhitectura motorului este aceea de sase cilindri in linie cu un unghi de 15 grade (in loc de 60 la V-urile clasice)intre ei, dispusi transversal. Vw a conceput aceasta arhitectura (special pt vehiculele cu tractiune pe fata) \"ingusta\" - motorul VR6 este mult mai compact decat un 6V clasic - pentru a putea fi montat pe vehiculele deja existente, produse de ei, fara sa fie nevoie sa le lungeasca (asta pentru ca orice automobil trebuie sa aiba o zona care se comprima in urma unui accident, intre fata si motor si intre motor si pasageri)
VR6 foloseste in acelasi timp si intervalul de aprindere al unui 6 (efectiv)in linie, avand acelasi functionare \"lina\". Unghiul \"ingust\" dintre cilindri permite folosirea a doar doua came pentru toate supapele si a unui singur cap de cilindru. Asta a permis simplificarea constructiei motorului si implicit reducera costurilor de fabricatie

tristan 28-11-05 18:15

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Michael\"
Quote:

Se simte ca e V in linie... e o mashina la care urla motorul...

ba aici mai pus in dilema, ori nu e V ori nu stiu eu cum e linia ???

:D

vis-a-vis 05-02-06 13:39

Ce-i frumos si lui Dumnezu ii place. Bravo domn'e.

Foarte interesanta arhitectura motorului, mai ales amplasarea si modul de functionare a axelor cu came.

http://rb.com/images//features/vu24/...mar.19.jam.jpg

http://www.eurospecsport.com/Images/...3200%20101.jpg

tristan 05-02-06 16:29

Sa vezi ce fain e un motor V5 sau W12 8)

BULLETTT 06-02-06 17:50

Mei tristan tu ai ceva personal cu vr6-urile...sa sti ca portocala ta de g60 nu are sanse in fata unui vr6........nu mai zi ca vr6 consuma sau ca piesele sunt scumpe.....ata ete......observam toti ca esti fan g60 da vr6 ii vr6

Zep 07-02-06 02:23

arata super bine masina ta....imi place ca e super intretzinuta si din ce vad in poze nici lovita sau retusata nu a fost.....si asta e super bine !
sa ai grija de ea ! :)

corrado-vr6 07-02-06 07:01

Multumesc de apreciere. A fost atinsa, dar \"retusata\" bine. Ce nu se vede in poze este faptul ca e zgariata si pe o parte si pe cealalta foarte adanc (trebuie sa o vopsesc) probabil cu un cui sau o cheie :cry: . Inca nu am reusit sa prind vinovatul (stiu sigur ca este unul din vecini). Asta este, traiam in Romania unde nu avem loc unii de altii :x

VN-20-BEN 20-02-06 12:39

Respect......pt mashina dar shi pt munca depusa.Nu ai Casco la ea..ca sa nu ai dureri de cap sau cine stie....caderi nervoase.. :))

corrado-vr6 20-02-06 17:46

Mersi, mai urmeza ceva munca, sunt piesele pe vine :wink:

TM-84-DMX 21-02-06 15:08

Nu incerci niste jenti ce bordura lata,ar fii :shock: :shock: :shock:
Probabil ti-a zgariato vecinu pe kre il deranjezi noaptea cu zgomotul masinii,oameni idioti in tara asta... :roll:
Mai bine faci un casco ca sa nu ai neplaceri.

corrado-vr6 22-02-06 10:37

Am vrut sa-mi fac, dar mi-a spus cineva ca nu acopera Casco vandalismul... :? Nu stiu, oricum o sa o vopsesc cat de curand :wink:

maibunu 22-02-06 21:52

Depinde de firma si tipul de contract Casco ca eu mi-am vopsit aripa si o usa in intregime pt niste zgarieturi care era vandalism si NU am apelat la nici un fel de cunostinte sau relatii.

corrado-vr6 23-02-06 11:25

1 Attachment(s)
O sa ma interesez si rezolv si asta... Pana atunci - ultimele noutati :lol: :wink:

JohnyXxx 07-03-06 04:45

Re: Masina mea: Corrado Vr6

Super Super excelent mai rar vezi asa ceva.Putini sunt dispusi sa faca asa ceva pt masina lor.Imi place la nebunie Multa bafta frate tine-o tot asa.

JohnyXxx 07-03-06 04:55

Nu credeam ca mai exista maniaci ca mine in romania da vad ca m-am inselat.Ma bucur ca nu sunt singur.

ps: Ar trebui sa infintam clubul corrado din romania :D. Astept pareri.

All times are GMT +2. The time now is 06:51.

- Copyright 2026 4Tuning