Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia.html)
-   -   Dacia cu tractiune spate? (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/81496-dacia-tractiune-spate.html)

alecsutz03 18-12-09 20:25

Re: Dacia cu tractiune spate?

nu ai nici o poza cu ea...:-?sa demonstrezi ca nu is numai povesti?

sir_sanjei 18-12-09 20:26

e beton, dar sti cum suntem noi romani mai necredinciosi asa, nu ne rupi gura cu niste poze ceva? chiar miar placea sa vad poze de sub...
si inteleg ca ai conduso si tu sau ai mers in ea, deci cum se comporta?

IULY-CLA 18-12-09 21:51

imi pare rau ca nu am poze cu ia dar daca o sa mai am ocazia de a face inca una la fel dar as omologao in legislatia rar e un articol i care se specifica ca masina a fost modiicata la partea de motor si caroserie sa fie efectuata la un atelier omologat rar si sa aiba ca sef de atelier un inginer auto si atunci totul e posibil

aleyx_oltcit 18-12-09 23:58

Quote:

Originally Posted by sir_sanjei (Post 2903787)
daca te uiti atent loganul ala nu are tractiune spate, toate manevrele le face prin blocarea rotilor spate si dupaia eliberarea lor(frana de mana)

greseala mea atunci , lua curbele prea frumos am crezut ca are tractiune spate

andreigame 19-12-09 19:41

intodeauna...trebuie sa vedeti si apoi va ganditi sa faceti......omu a zis ce a vazut si condus si facut......acum cine vrea sa isi faca are si un model mai sus..deci spor..

sir_sanjei 19-12-09 22:04

Quote:

Originally Posted by andreigame (Post 2906249)
intodeauna...trebuie sa vedeti si apoi va ganditi sa faceti......omu a zis ce a vazut si condus si facut......acum cine vrea sa isi faca are si un model mai sus..deci spor..

cu cine te certi? tu nu ai citit numele topicului? "dacia cu tractiune spate" si la sfarsit semnul intrebarii. era o intrebare.... restul deductiei fal tu

mutu_eev 27-12-09 19:57

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 2903722)
un prieten a facut in 2001 o dacie sport cu tractiune spate ,a luat puntea spate de papuc cu grup 9x41,cutia de 5 trepte cardanu,lagarul intermediar,jenti pe 14 de aro 10 de la aro 244 afost luat cardanu dintre reductor si grupul fata si a fost montat la dacie intre cutie si intermediar,fuzete fata de papuc,mot de 14,carburator cu dublu corp

sal avem si noi o dacie sport cu motor central tractiune spate,este tot luat dupe un renault alpine cu v6 central tractiune spate,este posibil orice de pus pe o dacie

IULY-CLA 03-01-10 18:33

sistemul e luat de la alpine a310

catalin266 24-07-10 01:31

daca aveti toti dacia cu tractiune spate si motor central modificate de voi de ce nu aveti una facuta de uziina md87 parca.

toricu 24-07-10 17:18

Da,si cand s-a trezit era dimineata.Reveniti-va baieti!

mustang G.T 16-08-10 21:37

am vazut o dacie 1300 cu tractiune spate ... motor era diesel ....era a unui mos dar masina nu era ridicata fffoarte rau

Rasputin 17-08-10 17:16

Quote:

Originally Posted by mustang G.T (Post 3589958)
am vazut o dacie 1300 cu tractiune spate ... motor era diesel ....era a unui mos dar masina nu era ridicata fffoarte rau

O poza... doua... trei, sa ne clatim si noi ochii se poate.

rob3rt0 18-08-10 14:50

Despre asta cred ca e vorba:arrow:https://www.youtube.com/watch?v=Ch7dQVhbRT8

Rasputin 18-08-10 17:20

Quote:

Originally Posted by rob3rt0 (Post 3593674)
Despre asta cred ca e vorba:arrow:https://www.youtube.com/watch?v=Ch7dQVhbRT8

Nu prea cred.

Dinte87 27-08-10 19:35

proiect foarte posibil..cuplu spate pe dacie....simplu dar putin cam costisitor....mergi la dezmembrari,cauti un mini cooper grav avariat,modifici sau eventual skimbi capacul de la cutia de viteze(coverul la baliador),mergi pe primcipiul dacia 1304/1305 doar ca nu folosesti cuplul de la un papuc.este si greu si nu te bazezi pe el....daca iti pika ieftim un grup cu tot cu cardan de mini cooper esti calificat in cursa cu un BMW(NU SI CA PERFORMANTE DAR...)....am reusit performanta pe o dacie de BR...tipul a fost ft multumit...incearca si u....dar inainte de asta gaseste un super mecanic in asa ceva...;)...mult succes...

Rasputin 30-08-10 15:25

Quote:

Originally Posted by Dinte87 (Post 3614539)
proiect foarte posibil..cuplu spate pe dacie....simplu dar putin cam costisitor....mergi la dezmembrari,cauti un mini cooper grav avariat,modifici sau eventual skimbi capacul de la cutia de viteze(coverul la baliador),mergi pe primcipiul dacia 1304/1305 doar ca nu folosesti cuplul de la un papuc.este si greu si nu te bazezi pe el....daca iti pika ieftim un grup cu tot cu cardan de mini cooper esti calificat in cursa cu un BMW(NU SI CA PERFORMANTE DAR...)....am reusit performanta pe o dacie de BR...tipul a fost ft multumit...incearca si u....dar inainte de asta gaseste un super mecanic in asa ceva...;)...mult succes...

Tu de unde ai aparut ma?
Auzi.. Mini Cooper grav avariat.

Adaugat ulterior : Mini Cooper nu are transmisia pe spate.

sir_sanjei 30-08-10 19:03

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 3620751)
Tu de unde ai aparut ma?

lasa'l in lumea lui.

IULY-CLA 18-10-10 18:14

nimic nou

Sirius 21-10-10 21:39

Quote:

Originally Posted by Dinte87 (Post 3614539)

ce spui acolo?
ce dacie din br?

Sirius 21-10-10 21:40

https://www.youtube.com/watch?v=WFZTUEJTieA

da cu asta carei trb?

SOLENZAXJG 22-10-10 06:16

Deci dacia aia nu are diferential si motor de dacie asta ii clar la oricine,iar faza cu tractorul va spun eu ca nu are cum sa traga matahala aia de tractor ii Universal 1010 DT 101cp si 4x4 dar vad ca la lasat sa il traga despre dacie bravo lui ca a reusit sa o modifice asa bine si sa aiba forta asa mare;)

Sirius 22-10-10 11:11

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 3747432)
Deci dacia aia nu are diferential si motor de dacie asta ii clar la oricine,iar faza cu tractorul va spun eu ca nu are cum sa traga matahala aia de tractor ii Universal 1010 DT 101cp si 4x4 dar vad ca la lasat sa il traga despre dacie bravo lui ca a reusit sa o modifice asa bine si sa aiba forta asa mare;)

lo fi lasata dar la un moment dat rotile la tractor se invarteau in fata si el se ducea in spate.

SOLENZAXJG 22-10-10 11:51

Dar ai vast ce gume are tractorul ca in palma aproape plus ca 4x4 nu ii cuplat din cate vad eu.Sa vina domnul cu dacia aia sa faca cu mine asa tot cu tractor deala si cum vrea el il las sa ma traga in jos in sus oricum.

mustang G.T 24-10-10 21:03

nu mai am pozele ...am vazut-o in campulug (arges)

mustang G.T 25-12-10 11:42

campulung*

eMH 26-12-10 23:29

1. Cauciucurile alea de pe tractor erau foarte departe de a fi "ca-n palma". Sau oricum, ale Daciei erau mult mai "ca-n palma" decat ale tractorului. Asta e parerea mea.
2. Indiferent daca tractorul nu avea 4x4 activat, e clar ca nici al Daciei nu era ON :))
3. Parca treaba era ca Dacia nu are deloc greutate pe spate si ca nu are aderenta, nu? Eu vad ceva putin diferit in filmulet, si in cazul in care Dacia nu mai era tractata de o alta masina care sa ii dea o mana de ajutor / de vreo echipa de rugby-isti, eu vad filmuletul exact ca pe o palma peste fetele celor ce spun ca Dacia nu are ce cauta cu tractiune spate pentru ca nu ar avea aderenta / mai stiu eu ce.

Sunt convins ca ceea ce era in filmulet e ceva folosit strict pentru camp, dar nu cred ca ar fi cu mult diferita situatia pentru una folosita pe strada.

B-73-HOT 27-12-10 20:57

Deci la ce concluze ati ajuns???
Ce punete se poate pune pe dacie pana la urma pentru a fi facuta cu trectiune spate???
Sau altfel sp in alta ordine de idei daca tot spune lumea ca se potriveste puntea de ranault 18 4x4 unde gasesc si eu un R18 4x4 dp care sa iau puntea???Are cineva vre o cunostinat??? chiar sunt interesat din primavara sa ma apuc de masina si anume o Dacie 1300 :twisted::twisted::twisted::twisted:
Era sa uit si am mai auzit niste vorbe ca Dacia SGM a fost intr un tinp cu tractiune spate???Are cineva idee e adevarat?sau sunt doar vorbe.

1300rs 27-12-10 21:02

Voi va apucati sa reinventati roata :)) !!

IULY-CLA 27-12-10 21:21

o poti rezolva cu opunte de aro10 sau de papuc,ocutie in 5 de papuc cu tractiune pe spate si in cardan

1300rs 27-12-10 21:45

Si mai adaugi un motor de maxim 90 cai frumosi si ai un papuc sedan !

IULY-CLA 27-12-10 21:57

vorbe cu sgm

Andreynyo 27-12-10 22:34

Berlina SGM nu a fost niciodata cu tractiune spate.

B-73-HOT 27-12-10 23:19

In fine fiecare le stie pe ale lui asa ca vorbim din febroarie incolo cand imi voi achizitiona si bunicuta si anume Dacie 1300 pe care vor fi asa ca idee :
-tractiune spate
-punte cu discuri spate
-motor minim 3.0 sa se linisteasca lumea sa nu mai spuna ca nu ai cum sa te invarti cu 60 de ponei

In maxim 2 ani masina va fi prezenata la curse.
Nu mai am cum sa ma razgandesc chestia asta in primu rand :
1-a fost un vis care l am avut de mic bn nu cu motor de 3.0 da in visu meu era o dacie 1300 lasta cat mai batraneaca si sa fuga rau
2-am pus pariu cu un prieten ca in maxim 2 ani masina e pe strada masina nu numai ca va avea un motor de minim 3.0 va trebuii ca eu cu Dacia sa l fac pe el cu un Urs cu 2.0

Deci ce pot sa sp e ca astept sa treca iarna masina exista intr un garaj de ceva ani vor urma poze cu masina cand o voi lu a de la actualu l proprietar si va trebuii sa o trec pe numele meu la care se va adauga nr preferentiale B 13 F U G

Asa ca ne mai auzim paici va astept cu mai multe idei in legatura q puntea
:twisted::twisted::twisted:

Andreynyo 27-12-10 23:25

Motor de 3.0 de cati cai si de pe ce masina? :-)

B-73-HOT 27-12-10 23:27

BMW 3.5 211cp parca
:twisted::twisted:

Andreynyo 27-12-10 23:31

Atunci ... Mult succes in ceea ce ti-ai propus , iar la capitolul exterior ai de unde sa te inspiri , vezi WRC , COX ... :D

B-73-HOT 27-12-10 23:33

O sa fie cat mai simpla sa nu dea nimic de banuit ce se afla sub capota

1300rs 28-12-10 03:13

Visezi cai verzi pe pereti ! In ce univers o sa incapa 3.5 de urs in compartimentul motor la dacie ? :)) Vezi ca mecanica nu este un fel de LEGO mai mare !

IULY-CLA 28-12-10 11:30

ca sa montezi tractiune pe spate nu e mare greutate,cu motoru de 30 te cam complici aiurea,parerea mea poti monta de mot 14 reno 5 gtt de 115,120cp sau de 17 tot cu turbo sau de 18,20 tot cu turbo,te inspiri si tu ca sunt gramada de dacii cu tot felu de motoare de reno fiabile,si mai pune in calcul greutatea daciei fata de bmw o sa ai un castig si aici casa nu te complici cu un motor asa mare

andreigame 28-12-10 13:14

se mai abereaza mult pe topicul asta?

All times are GMT +2. The time now is 15:05.

- Copyright 2026 4Tuning