Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Manuala vs. automata (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/78383-manuala-vs-automata.html)

300zxtt 04-12-09 08:48

Re: Manuala vs. automata

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2860029)

Te inseli. E posibil sa fie un C-classe manual cu kit amg, pt ca automata nu poate pleca in drift.

DarkJEDI 05-12-09 23:58

da ai avut drep;tate. se poate face o forma usoara de drift, dar are lag la incepere. rupe mai greu aderenta si odata ca intra se blocheaza convertoru si merge la fel ca la una manuala.

Bogdan_mb 06-12-09 01:15

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2865551)
se blocheaza convertoru si merge la fel ca la una manuala.

Poti te rog sa detailiezi ?

shaid-kid 06-12-09 01:48

Pey banuiesc ca e trecuta pe manual...cand face drift...cel putin la mercedes merge sigur 1,2,3,4 manual..astea dupa anu 2000. Cerculetze merge sa faci ssi cu un motor de 2200 bagi picioru la fund volan maxim..si se invarte nu zice nimik ;)

Cumnatu 06-12-09 06:32

Mai oameni buni, omul a intrebat de cutii automate simple, pai cea mai simpla si cea mai rapandula de cutie automata este pe Peugeot 308, ea este semirobotizata, adica fizic simti chiar si cand schimba viteza cum ii scade turatia, 0,2 - 0,4 secunde se afla pe liber pana vine urmatoarea viteza.

Daca vrei sa compari o cutie automata cu una manuala trebuie clar sa te referi la o anumita masina, un caz concret.
Spre exemplu ( va zic ce am condus eu manual si automat ):
Cielo 1.5 clar superior manual dpdv performante si consum. lar superior automat dpdv confort.
Espero 1.8 clar superior manual dpdv performante si consum. lar superior automat dpdv confort.
Mercedes C200 clar superior automat din toate punctele de vedere pt ca ai si varianta secventiala sau cum se cheama de schimbi tu vitezele dar nu omori ambreiajul.
Chrysler 300M clar superior automat din toate punctele de vedere pt ca ai si varianta secventiala sau cum se cheama de schimbi tu vitezele dar nu omori ambreiajul.
Opel Tigra clar superior manual din toate punctele de vedere.
Audi A6, clar superior DSGul
AUdi A3, idem A6.
Aston Martin Vantage sau cum se scrie ( are vre-o 400+ hp la roata ) sincer as fi vrut sa aibe automata pt ca pe manual mi-erea frica mereu sa schimb a II-a dupa ce a I-a vazuse 6500 ture. Oricum cand vorbim de cutii autoamte puse pe masini de 300+, 400+ samd hp/roata e evident ca aia e supercutie ca sa suporte fortele si deci va bate o cutie manuala. Pt ca sa zicem ca pierzi x% din forta cand schimbi viteza. Acea automata sunt convins ca schimba mai bine decat 99,99% dintre noi si va pierde mai putina forta decat pierdem noi.

General vorbind, daca o masina are sub 130-140 cai NU ai ce sa cauti cu automata si sa vrei si performante. Vei avea consum sporit si confort dar atat.
Cand ai sarit de 150 cai poti sa folosesti automata pentru ca daca ai peste 150 cai ori ai turbo ori ai motor mare deci ai cuplu si atunci chiar vrei sa nu f.ti ambreiajul tu cand schimbi in rosu.

Iar despre cerculete : cu aproape orice cutie automata daca ai varianta secventiala ( + - ) poti sa faci cerculete pentru ca o bagi in ce viteza vrei si dai , nu iti iese din viteza respectiva pana nu ajunge in rosu.
Acum ce am scris mai sus e cu dus si intors, la DSG nu poti sa pleci de pe loc decat cu viteza I.
La Chrysler 300M poti sa pleci de pe loc inclusiv cu viteza III. Chestie f buna la plecarea de pe polei sau din zapada. Sau la tractare. Incercati voi pe manuala sa plecati cu viteza III si sa vedem cat va tine ambreiajul.

Dezavantaj ORICE automata, slaba frana de motor.

Ca sa revemin cat mai on topic asa cum a pus omul intrebarea : la ce masina te gandesti ( sau ce masini ) ca sa putem exprima concret un raspuns ?
La unele manuale de exemplu daca esti la peste X km/h NU poti sa bagi I din mers, la altele poti samd. Spre exemplu la Opel Astra daca ai 20 km/h NU poti sa bagi I, la Skoda poti.

Fi concret, pune intrebarea concret si o sa aflii raspuns concret.
Intrebarea asa cum este acum formulata lasa loc prea multor variante existente si deci nu se poate da raspuns.

Cumnatu 06-12-09 06:44

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2858204)
. strict dpdv al perf, 0-100kmh, 0-1000m, si alte repere clare, fara "daca schimbi mai repede" sau "ambreiajul se uzeaza". adica in general, masinile automate snt mai rapide ca cele manuale? fara variabile gen sofer bun pe una vs prost pe cealalta sau mai stiu eu ce..

Exact aici pui problema gresit. O manuala este atat de buna cat este soferul ei si deci clar direct influenteaza soferul timpii de raspuns.
O automata poate compensa un sofer mai .... slab... iar schimbul vitezelor pe clapete la o automata se face CLAR mai rpd decat ar putea ORICE sofer sa faca la manuala si asta 100 % din timp. Adica din cate stiu de exemplu un DSG schimba in 0.1 secunde ( sau ceva de genu' ) . Vreau sa vad si eu soferul care nimereste de 5 ori din 100 timpul asta :shock:

Daca de exemplu ai 300 cai la roata si e manuala e foarte usor sa iti iei bataie de la un 300 cai automat pe 0-100. Pentru ca tu trebuie la manual sa : nu pierzi aderenta, sa nu pierzi cuplul samd cand schimbi. Automata face exact asta probabil mai bine decat tine, cel care ai pus intrebarea.

Eu unul dau scart cand intra a in a II-a la 80 km/h cu Chrysler 300M ( masina ia 7.3-7.4 sec la suta cu 1,7 tone, tractiune fata, 200 hp la roata si 340 nm cuplu ). Si asta pentru ca imi permite cutia sa schimb la 6500 ture. Pe manual ( daca ar fi avut ) mi-ar fi fost frica sa tin cutia in 6500 pentru ca va zic sincer, masina aia e lenta pe viraje si curbe stranse ( are cutia gandita spre confort ) dar in linie dreapta daca ai sarit d 3000ture ai o problema in orice viteza ai fi, trebuie sa ai loc in fata, mult. Si acum ma mai surpinde cand dai in ea si retrogradeaza si e la 4k ture ca ma sui pe ala din fata. Mai are si arcurile moi si se ridica de bot si mai e si ditai balena, senzatia e maxima, ai impresia cand dai in ea ca nu se mai opreste. Noroc ca si distanta de franare e satisfacatoare ( 35 metrii de la 100 la 0 )

In plus la utomata sunt si dezavantaje : NU ai voie sa dai in ea cat e uleiul rece in ea. NU poti sa pleci cu scart daca ai sub 140-15 cai/roata ( doar daca ai rotile cabrate poti )

Tinand cont de traficul de oras si nu numai, prefer oricand o cutie automata unei manuale indiferent de timpii 0-100.
Daca masina X are sub 150 cai si e autoamta ma consolez ca am confort. Ca daca are sub 150 cai oricum, nici pe manuala nu are cine stie ce performante. Iar daca are peste 150 cai, cu siguranta are o cutie automata destul de desteapta ca sa nu piarda mult din performante.

CyberCSX 06-12-09 07:47

Re: manuala sau automata:D

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1547802)
Pai automata e mai scumpa, mai putin fiabila, consuma mai mult, e mai scumpa de intretinut si iti da si performante dinamice mai proaste. Asadar fara nicio ezitare prefer manuala.

Fara suparare dar ce scri tu aici este o tīmpenie exagerata lipsita de cele mai elementare dovezi, bazat numai pe prejudecati si lipsa de experienta si īti spun si de ce:

1 - Cutiile automate sīnt de regula un sistem hidraulic independent cu o rata de defectare aprox cu 70% mai mica ca una manuala expusa la manevrari fortzate a fiintei umane.
2 - Timpul de reactie al unei cutii automate este de 100 de ori mai bun si mai rapid ca reactia unei fiinte umane
3 - Cu cutie automata siguranta īn circulatia rutiera este cu 70% mai mare comparativ cu una manuala care-ti sustrage atentia
4 - Consumul care este la automata īn medie cu 5% mai mare fata de o masina cu manuala se egalizeaza īn fiabilitate si costurile reduse de īntretinere īn timp
5 - Si la o cutie automata pot fi selectate vitezele īn mod manual fara nici o problema. Nu degeaba ai acolo 1, 2, 3, D
6 - Daca cutiile automate de prin anii 60 - 70 erau ceva mai lenese, cele din ziua de azi asistate electronic cu 6 viteze (unele chiar cu 8 ), functii suplimentare precum crusing, sport, city sīnt net superioare celora manuale.

Personal conduc automata din 1990 de cīnd am venit īn Germania. La toate masinile posedate si pe care l-e posed nu am avut la automata nici un defect. Cea mai vechie masina pe care o posed e fabricata īn 1989, are cutie automata hidramatic sistem clasic, masina are aprox. 185.000 de MILE (nu km.) Parcursi iar la cutie n-am avut niciodata un defect iar daca e sa aleg, prefer sa platesc putin mai mult la carburant decīt sa ma fac periodic ca porcu schimbīnd la ambreiaje si aruncīnd bani de pomana pt. subansamblele astea. Cei 5 litri de ATF (ulei de automata) nu costa mai mult decīt un meniu ECO la Mc'Donalds si un schimb se face o data la 5 ani.

Īn ceea ce priveste demarajul si plecarea de pe loc īn viata de zi cu zi pe la semafoare, n-am atītea fire de par īn cap, pe cīti ia-m lasat la semafoare sa doarma-n post cu manualele lor īn ultimii 20 de ani.

Daca scrie careva de automate, ar trebui sa tina cont de toti factorii mai sus mentionati fara sa se lase influentat de prejudecati cum ar fi:

1 - Automata e pt. handicapati
2 - Automata e pt. bosorogi
3 - Automata e pt. cei prea prosti sa conduca
4 - Automata e pt. lenesi
5 - Automata e pt. femei

.......si sa scrie din experienta, parerea lor dupa ce au condus masini automate si nu din AUZITE de la diversi indivizi care dupa ce se urca la volan īntreaba unde-i a 3-a pedala.

_anaconda_ 06-12-09 08:40

O mica observatie ->

Quote:

Noroc ca si distanta de franare e satisfacatoare ( 35 metrii de la 100 la 0 )
Nu cred ca ai 35M de la 100 la 0 km/h. Asta e distanta de franare de frane carbo ceramice care costa cat o bomba nucleara si sunt de dimensiuni monstruoase (gen RS6, Ferrari-uri, etc). Probabil ai in jur de 40M, poate putin peste.

aleks 06-12-09 11:45

Eu am avut două automate şi nu o mai vreau pe a treia, mă lipseşte de plăcerea de a conduce şi pentru mine asta e mai important decāt toate avantajele enumerate mai sus.
După părerea mea automata se justifică doar īn cazul motoarelor atāt de puternice īncāt nu pot fi conduse īn condiţii de siguranţă pentru cutie şi motor cu o manuală. Sau dacă eşti un tip de 40 de ani care preferă confortul condusului dinamic şi implicat, iar asta nu e nicio ruşine ,e o chestiune de opţiune personală.

CyberCSX 06-12-09 12:02

ai uitat sa mentionezi si conditiile de trafic STOP & GO din orase.
Ai numarat de cīte ori cuplezi si decuplezi īn oras la mersul bara la bara sau cīte ore īnsumate mergi cu ambreiajul patinat din cauza distantzelor scurte de 3 - 4 metri dupa care trebuie dinou sa calci frīna ?

Ok. La drumuri lungi asa de ex. de peste 1000 km de autostrada, automata devine monotona iar una manuala īti da ocupatie sa nu te plictisesti.
Asta trebuie sa recunosc ca asa este.
Totusi, find obisnuit de ani de zle cu automata, o prefer, mai ales īn combinatie cu un tempomat programabil cu memorie unde o accelerez sau decelerez la buton, tinīnd volanul cu genuchiul, stīnd lejer fara sa tin permanent piciorul pe acceleratie.

aleks 06-12-09 12:22

Sigur, iau īn considerare mai ales traficul aglomerat din oraşe. Nu mă deranjează să apăs ambreiajul, e optiunea mea şi nu spun nicio secundă că e logic aşa, ci doar că pentru mine e plăcut cu o cutie manuală şi plictisitor şi anost cu una automată.

CyberCSX 06-12-09 12:42

Ei vezi, īn consecinta e totul chiestie de gust si nu se poate face o comparatie concreta.

aleks 06-12-09 12:48

Ca toată secţiunea versus dealtfel :)

kidu2006 14-02-10 23:30

Eu am avut pana acum 11 masini toate manuale si alta cutie nu vedeam mai ales ca le prapadeam pe la curse mai mereu!De cateva zile conduc noua achizitie pe care am de gand s-o tin,este vb despre un BMW e36 coupe 2.0 24valve cutie automata/hidramata cum vreti voi sa-i spuneti!
Are functia SPORT/ECO/WINTER .. nu mai necesita explicatii.pe langa P R N D mai are si 4 3 2 "viteze" care sunt recomandate la urcarea in panta,etc
Bineinteles sub pedala de acceleratie exista si functia kick-down care`si face treaba nemaipomenit!
Ce vreti sa stiti?Eu nu as mai lasa automata pt manuala,momentan nu m-am dat cu asta la curse,dar din micile cunostinte cu ceva investite ar face senzatie;)
Totodata as vrea sa stiu care ar fi diferenta pe 402m dintre masina mea automata si 320 e36 coupe sau sedan manuala

mistreku 15-02-10 01:13

o sa fie destul de mare diferenta cred, tinand cont ca la e36, m3 manual batea m3 smg, iar cutia aia smg era totusi mai avansata decat o hidramata normala.

kidu2006 15-02-10 16:18

Avand in vedere cam testat-o pana la urma putin cu un seria 5 (525d) ultimul model tot automata cu 177cp si 400n/m nu am avut nici o sansa.bine cu plecare ca de la semafor fara burn
In aceleasi conditii acum cateva luni eram cu Mazda mea 1.8 V6 24v 133cp+soft MS+evacuare+admisie+ambreaj+volanta+short-shifter bateam BMWul 525d la 1 masina si un pic pe 400m,din mers eram in fata lui pana pe la 170-180 dupa care venea peste mine!
Tot cu Mazda bateam cu usurinta pisici 2.0 ... acum tind sa cred ca asta de-o am acu nu prea are treaba cu 402m:))) .. Ma rog,daca mi se pune pata pe ea probabil ca as scoate ceva din ea...daca ma tine si cutia
Oricum,ma repet,nu prea imi mai vine sa ma mai intorc la manuala ... pe timp de iarna cu asta a mea e cam nasol ce-i drept,daca nu ai gume bune de iarna o cam iei razna,si un blocant ..

mistreku 15-02-10 20:34

stai lin ca fara gume de iarna o iei razna cu toate! :)) oricum, cred ca cel mai "ieftin" tuning dpdv pret/cai e engine swap: arde-i un 2.5, e cam 500e. si ai castigat 40 de cai usor.

kidu2006 15-02-10 21:15

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3089903)
stai lin ca fara gume de iarna o iei razna cu toate! :)) oricum, cred ca cel mai "ieftin" tuning dpdv pret/cai e engine swap: arde-i un 2.5, e cam 500e. si ai castigat 40 de cai usor.

Eu vorbesc din punct de vedere al curselor,daca ii pun 2.5 iar intru intr-o grupa grea,si oricum si cu 2.0 intru in grupa de ***

mistreku 15-02-10 21:35

aici ai mare dreptate.. :)) indiferent de motorizare, mereu cazi in grupe de k*t! aceiasi prob o am si eu.. o gramada de LET-uri, 1.8T-uri, leon, a3 etc, ma crapa! nu toate, da' mereu se gaseste unu care sa te arda!

barbosa 15-02-10 22:17

Am avut manuale si automate si prefer la orice ora o automata performanta; in bucuresti cel putin e o placere automata, te ajuta in foarte multe situatii

mistreku 15-02-10 22:27

omu' vorbeste de e36 dpdv al 402m.. cat de avansata crezi ca era cutia automata pe vremea aia, pt genu' asta de competitii? si eu as prefera oricand un SMG II (macar) in schmbul manualei. insa tot ce e mai vechi de 2000.. nu prea ma incanta. prefer manuala.

Bogdan_mb 15-02-10 23:00

cred ca barbosa vorbea la general, cum este de altfel topicul ;) . Cutia automata inainte de 2000 te avantaja doar din prisma confortului. Recent, ele au devenit mai bune decat cele manuale din orice punct de vedere, mai putin la capitolul feeling dar si aici, depinde de gusturi, mie cel putin imi place ideea de paddle shifting.

eMH 15-02-10 23:26

Mda, intr-adevar, cutiile automate fac treaba buna in ziua de azi.
Pentru cine vrea feeling exista mod sport, sau padele pe volan (cam rar, ce-i drept, dar exista).

Si eu as prefera automata, dar avand in vedere pretul mai mare, sunt foarte multumit de manuale.

Vj_AlecS 16-02-10 00:07

am mers si eu cu cateva automate chiar si cu dsg dupa ultimul model de octavia 1.4 tsi dar as alege in orice moment o cutie automata.. parca nu mai are farmec .. bine probabil daca as fi nevoit sa fac 50-100km pe zi as alege si eu automata..dar atata timp cat exista metrou e buna o manuala:D

kidu2006 16-02-10 00:14

Deci,in momentul de fatza eu optez in continuare pt cutie automata/hidramata.etc .. si chiar si pt curse 402m tot cu automata,ca sa te dai la linii iti trebuie bani,trebuie sa investesti in orice motor ai avea!
Bineinteles,ca la linii nu se compara cu manuala cand o duci tu de nebun in ture si-ti faci dracii cu ea,cand mai ratezi o viteza de-ti transpira vara mana pe schimbator,si tot asa - adrenalina mai mare!
Automata este pt puturosi,iar eu am devenit unul dintre ei :))

Legat de grupe,cu Mazda am picat cel mai bine la grupe .. 133cp de fabrica ajunsa undeva la 150-155cp si 1100kg MAXIM,isi facea treaba destul de bine!Cu un efort de 1000euro puteam sa si dorm la volan:P

_anaconda_ 16-02-10 09:03

Quote:

Originally Posted by Vj_AlecS (Post 3090686)
am mers si eu cu cateva automate chiar si cu dsg dupa ultimul model de octavia 1.4 tsi dar as alege in orice moment o cutie automata...parca nu are farmec...bine probabil daca as fi nevoit sa fac 50-100km pe zi as alege si eu automata

Deci, ca sa aiba farmec, ai alege automata. In schimb, daca ai merge 50-100 km / zilnic ai alege automata.

eMH 16-02-10 12:45

Probabil s-a incurcat, cred ca a vrut sa spuna ca ar alege in orice moment o cutie manuala, dar daca ar conduce 50-100 km zilnic ar alege una automata.

Vj_AlecS 16-02-10 19:42

srry my bad:oops: ms eMH pt ajutor :P...

sergini0 16-02-10 20:15

Cutia Automata (in cazul meu tiptronic) ne-a salvat de multe ori cand mergeam pe zapada, mai ales iarna asta cand am avut nevoie de o frana brusca pentru ca cineva intrase prea in fata (din dreapta) intr-o intersectie. Din fericire cutia era pe secvential in acel moment si a putut da doua trepte inferioare, iar masina a franat si din motor deoarece acesta nu statea supraturat, ABS-ul n-ar fi putut face aceste lucruri destul de repede. Manevre ca acestea nu te salveaza cu o manuala pentru ca pana dai tu treapta inferioara trebuie sa tii ceva timp ambreajul apasat, timp in care rotile stau "libere", manevra ar dura mai mult, timp in care franele nu te pot salva mereu. Nu stiu daca acest avantaj este destul de semnificativ pentru a compensa o cutie manuala dar cred ca pentru o masina de familie e mai mult decat suficienta. Ca sa nu mai vorbesc de confort si eleganta cu care treptele sunt schimbate, respectiv faptul ca aceasta cutie protejeaza motorul in timp, tinandu-l turat numai intr-un interval ideal pentru putere/cuplu/fiabilitate.

_anaconda_ 16-02-10 20:18

Quote:

iar masina a franat din motor deoarece acesta nu statea supraturat
Frana de motor este mai accentuata o data cu cresterea turatiei (una e sa ai 100 km/h si sa dai tr4, alta e sa ai 100 km/h si sa dai tr3, frana de motor o sa fie mai puternica in a doua situatie) deci ori ai vrut sa zici subturat ori motorul tau are un principiu ciudat de functionare si frana de motor este mai eficienta la turatie mica.

GTR 16-02-10 20:24

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3093110)
Frana de motor este mai accentuata o data cu cresterea turatiei (una e sa ai 100 km/h si sa dai tr4, alta e sa ai 100 km/h si sa dai tr3, frana de motor o sa fie mai puternica in a doua situatie) deci ori ai vrut sa zici subturat ori motorul tau are un principiu ciudat de functionare si frana de motor este mai eficienta la turatie mica.

In cazul tau si din cauza roportului diferit de la a 4-a la a 3-a.
La turatie mai mare este normal sa ai frana de motor mai mare dar din alte motive ceva mai complicate.

sergini0 16-02-10 20:27

Probabil m-am exprimat gresit, eu la asta ma referisem, i-a dat 2 trepte inferioare si a luat piciorul de pe acceleratie , din 2-3 mii de ture cat avea initial acesta a urcat direct la 4 mii ture si a inceput sa incetineasca singur (bineinteles ca si frana putin).
La asta m-am referit si eu prin nu statea supraturat, adica prin schimbarea in treapta inferioara acesta a ajuns supraturat si nu a mai stat supraturat franand.

_anaconda_ 16-02-10 20:28

Pai este evident ca difera raportul la tr3 cu tr4 sau la oricare doua trepte, la toate cutiile de viteza s-ar intampla asta (treapta mai mica => turatie mai mare). Cel putin pana acum nu am intalnit o masina care sa aiba niste rapoarte la treptele de viteza astfel incat o treapta de viteza superioara sa iti creasca turatia :D.

Quote:

a ajuns supraturat si nu a mai stat supraturat franand.
Cred ca te-ai exprimat gresit si continui sa o faci, nu se intelege mare lucru din postul tau. Ai retrogradat, turatia a crescut (eventual prea mult - supraturare), frana de motor. Daca nu retrogradai, motorul era eventual SUBturat nu SUPRAturat. Daca ai 40 km/h in tr 5/6 o sa ai sub 1500 RPM sau cat o sa ai acolo, aia e subturare nu supraturare (prea multa turatie).

sergini0 16-02-10 20:31

anaconda, pai asta am vrut sa zic si eu(doar nu ziceam ca au scazut turatiile cand ii dadea treapta inferioara:D), doar ca folosind o manuala aceasta frana de motor dureaza mai mult si odata cu apasarea ambreajului pe zapada rotile devin libere si poate fi destul de periculos, cel putin asta am inteles din ce-am vazut la tata. Acum 3-4 ani cand aveam un Audi 100 nu putea frana atat de eficient cu manuala in conditii similare.

Edit: Cred ca ma exprim eu gresit? ca sa iti explic mai clar ceea ce vreau sa iti spun, din momentul in care dai treapta inferioara, din 2500 ture, motorul a ajuns la 4000 ture, si fara sa faca nimic soferul, se franeaza din frana de motor pentru ca acesta a ajuns supraturat si nu se mai apasa acceleratia ca sa se mentina supraturat. Sigur orbim despre acelasi lucru dar nu ma exprim eu prin cei mai adecvati termeni.... Incerc sa fiu mai atent.

beck 17-02-10 14:18

Quote:

Originally Posted by sergini0 (Post 3093176)
anaconda, pai asta am vrut sa zic si eu(doar nu ziceam ca au scazut turatiile cand ii dadea treapta inferioara:D), doar ca folosind o manuala aceasta frana de motor dureaza mai mult si odata cu apasarea ambreajului pe zapada rotile devin libere si poate fi destul de periculos, cel putin asta am inteles din ce-am vazut la tata. Acum 3-4 ani cand aveam un Audi 100 nu putea frana atat de eficient cu manuala in conditii similare.

Edit: Cred ca ma exprim eu gresit? ca sa iti explic mai clar ceea ce vreau sa iti spun, din momentul in care dai treapta inferioara, din 2500 ture, motorul a ajuns la 4000 ture, si fara sa faca nimic soferul, se franeaza din frana de motor pentru ca acesta a ajuns supraturat si nu se mai apasa acceleratia ca sa se mentina supraturat. Sigur orbim despre acelasi lucru dar nu ma exprim eu prin cei mai adecvati termeni.... Incerc sa fiu mai atent.

asta nu este frana de motor. frana de motor se poate face in 2 feluri,

1 , se schimba inferioara si ambreiajul se tine SEMI debraiat (daca ati debraiat de tot nu mai se face frana de motor eficienta)

2. schimbi 2 sau 3 trepte in jos si debraiezi violent. e fun pe masini cu tractiune spate si motociclete :)

nu am intilnit cutii automate sa stie de frana de motor, probabil ca exista

Gixer 24-02-10 00:03

Daca e sa fie strict automata atunci prefer numai de la Mercedes, si orice model de dutie automata inafara de ultimul care jungla asta concurentiala l-a facut prea ieftin, si deci mai slab.Eventual as mai prefera automata si americana sau de la BMW, in rest manuala.

eMH 24-02-10 16:31

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3117800)
jungla asta concurentiala l-a facut prea ieftin, si deci mai slab.

Nu intotdeauna ce e ieftin e si slab.
Si nu intotdeauna ce e scump isi merita banii!

MariusFastBoy 24-02-10 17:48

Referitor la aceasta tema ...eu personal prefer cutia manuala deoarece e distractia mai mare nu cred ca sa conteze foarte mult dar este doar parerea mea :)

GTR 24-02-10 18:56

Quote:

Originally Posted by sergini0 (Post 3093164)
Probabil m-am exprimat gresit, eu la asta ma referisem, i-a dat 2 trepte inferioare si a luat piciorul de pe acceleratie , din 2-3 mii de ture cat avea initial acesta a urcat direct la 4 mii ture si a inceput sa incetineasca singur (bineinteles ca si frana putin).
La asta m-am referit si eu prin nu statea supraturat, adica prin schimbarea in treapta inferioara acesta a ajuns supraturat si nu a mai stat supraturat franand.

Farna de motor nu poate sa faca cat un ABS bun niciodata, e buna cand nu exista ABS sau cand ABS-ul este de generatie veche.

The_Mask 24-02-10 20:09

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3117800)
Daca e sa fie strict automata atunci prefer numai de la Mercedes, si orice model de dutie automata inafara de ultimul care jungla asta concurentiala l-a facut prea ieftin, si deci mai slab.Eventual as mai prefera automata si americana sau de la BMW, in rest manuala.

Gixer sa inteleg ca automatele oferite de Mercedes sunt mai bune decat DSG / PDK, nu aduc in discutie cele dupa Ferrari & Co.?

Quote:

Originally Posted by MariusFastBoy (Post 3119768)
Referitor la aceasta tema ...eu personal prefer cutia manuala deoarece e distractia mai mare nu cred ca sa conteze foarte mult dar este doar parerea mea :)

Adevarul ca la varsta ta ai condus toate tipurile de automata si ai reusit sa te joci cu manula mai mult decat cu cea robotizata, esti zeu :D

All times are GMT +2. The time now is 16:04.

- Copyright 2026 4Tuning