Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Draga soferule... (reguli de bun-simt) (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/76336-draga-soferule-reguli-bun-simt.html)

kontraok 22-05-08 19:17

Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

Quote:

Originally Posted by djOXiD (Post 1547455)
Pe linia de tramvai se pot efectua depasiri scurte. Ea deserveste ca banda suplimentara DOAR CAND strada este prevazuta doar cu o banda de circulatie.
Depasirea coloanei care sta la semafor insa este ilegala. Se retin permisele in baza acestui fapt, iar cei care sunt pe banda 2/3 au dreptul de decizie daca accepta pe cineva de pe linia de tramvai sa revina in coloana. Nu este obligat in lege sa il lasi pe nesimtitul care depaseste coloana sa reintre in coloana.

Hai sa iti spun o chestie auzita de mine undeva nu mai tim minte unde (BA STII CE NU IL RESPECT CA ARE MASINA SMECHERA IL RESPECT CA ESTE TZIGAN SI IMI POATE SPARGE FATA CA NIMENI NU SE BAGA) "Pe linia de tramvai se poat face depasiri scurte" cam cati metri are o depasire scurta si cine poate sa masoare cat de scurta a fost? Politistul LOL:rolleyes2:lol: De cele mai multe ori nu stie in ce directie este sectia si daca il iei repede nu stie pe ce parte se urca in masina.

apache 23-05-08 01:32

draga soferule ..drumul national bucuresti-ploiesti-brasov nu este pista NASCAR.

Astazi am venit din Bucuresti spre Brasov si am intalnit nenumarate cazuri in care anumiti "piloti" jonglau benzile de circulatie ca la Nascar.
Pe cuvant cand ii vad m-as da jos la primul semafor sa le dau cate 2 palme peste ochi.

si draga soferule nu mai arunga gunoaie pe geam din masina.le strangi frumos undeva si la primul gunoi le lasi.

kontraok 23-05-08 07:09

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1549083)
Pe cuvant cand ii vad m-as da jos la primul semafor sa le dau cate 2 palme peste ochi.
.

Pe DN1 Bucuresti-Ploiesti-Brasov Nu sunt radare si plus de asta sunt unii care se grabesc cu adevarat.

paunionutz 23-05-08 08:37

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1549083)
draga soferule ..drumul national bucuresti-ploiesti-brasov nu este pista NASCAR.

Astazi am venit din Bucuresti spre Brasov si am intalnit nenumarate cazuri in care anumiti "piloti" jonglau benzile de circulatie ca la Nascar.

si draga soferule nu mai arunga gunoaie pe geam din masina.le strangi frumos undeva si la primul gunoi le lasi.

Daca toti nu ar dormi pe banda 2 si s-ar da la o parte, atunci nu ar mai trebui sa faca astia jaloane printre masini, pentru ca ar avea banda libera. Si cu ce te deranjeaja pe tine ca unu merge cu 220km/h? Cu ce te afecteaza? Ca daca ar trece unu pe langa cu 250 km/h eu m-as uita cu invidie, pt ca ori nu poate masina, ori imi este frica mie

22VIN 23-05-08 09:28

in romania avem multi soferi adormiti... am spus si mai sus... m-am saturat... de-aia ziceam io ca imi pun goarna de-aia de locomotiva americana sa ma auda astia de la kilometri:))) cu putin noroc le crap si geamurile daca tot nu vor sa se dea la o parte:))

phaeton 23-05-08 10:37

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1549212)
Daca toti nu ar dormi pe banda 2 si s-ar da la o parte, atunci nu ar mai trebui sa faca astia jaloane printre masini, pentru ca ar avea banda libera. Si cu ce te deranjeaja pe tine ca unu merge cu 220km/h? Cu ce te afecteaza? Ca daca ar trece unu pe langa cu 250 km/h eu m-as uita cu invidie, pt ca ori nu poate masina, ori imi este frica mie

ce remarca inteligenta...
atunci de ce mai exista limitele de viteza, daca toti pot sa mearga cu cat poate masina, sau capu lor ?

cu ce te deranjeaza pe tine, daca ala care trece cu 250 face explozie si vine ca bolovanul peste tine, si mori si tu si toti din masina ta, nevinovati ?

cu ce te deranjeaza, daca ala care trece cu 250 prinde o denivelare si vine, ca un bolovan si mai mare, peste tine, si poate ca de data asta mori doar tu ?

probabil ca o sa mi spui de autostrazile din germania, pe care nu exista limita de viteza. ei, afla ca autostrazile alea s`au redus foarte mult.
si da...ei au sosele speciale pentru viteza, alea sunt renovate si retusate ZILNIC, au departamente speciale pentru controlul autostrazilor.

iar daca tu imi dai flashuri, sa ma dau la o parte, in timp ce eu merg cu 110 pe un drum national-european, ai sanse foarte mari sa adormi in spatele meu. iar daca te apropi prea mult, voi incerca sa actionez brusc pedala din mijloc, ca sa te las sa meditezi la legislatie in timp ce masina ta va fi in service.
(ipotetic vorbind)

22VIN 23-05-08 10:51

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 1549386)
iar daca tu imi dai flashuri, sa ma dau la o parte, in timp ce eu merg cu 110 pe un drum national-european, ai sanse foarte mari sa adormi in spatele meu. iar daca te apropi prea mult, voi incerca sa actionez brusc pedala din mijloc, ca sa te las sa meditezi la legislatie in timp ce masina ta va fi in service.
(ipotetic vorbind)

si tu te vei alege ca un fraier mare cu masina lovita, si de ce nu, poate si tu lovit (doamne fereste)
si daca iti da care va blituri sa te dai si nu te dai poti sa iei si bataie, nu e exclus sa fie vrun tigan binevoitor la volan
sau, daca dai peste mine si iti fac blituri sa te dai la o parte si nu te dai, eu fiind suparat/nervos din diverse motive, s-ar putea sa te depasesc eventual si sa mergi in fundu' meu cu 30km/h cat vreau eu. atunci ce faci, actionezi pedala din dreapta si imi dai una-n spate? stai tu la legislatie...

phaeton 23-05-08 11:11

atunci s ar putea sa ti fac o reclamatie la 112, pentru ca blochezi traficul intentionat, lucru ce sa sanctioneaza cu dosar penal.

din cate stiu eu, limita pe european e 110, si nu 30 cu cat vrei tu sa ma tii in spate.

oricum, am impresia ca o dam in sf`uri de acum. de obicei cand imi face cineva flashuri ma dau la o parte, dar m a cam indispus individul acela, cu replicile lui de genul : "cu ce te deranjeaza pe tine ca merge ala cu 250"
uite ca ma deranjeaza, iar pe specimene din astea obisnuiesc sa ma descarc.

apache 23-05-08 12:09

incercati va rog sa nu incepeti cu jigniri chiar pe un topic cu numele "reguli de bun simt "

se pare ca aici s-a ajuns sa fii criticat daca vii cu argumente legale.

referitor la postul meu anterior care a fost quote-uit de cateva ori ,vreau sa spun ca am fost inteles un pic gresit.
nu ma dreanjeaza sa vad unul ce depaseste pentru ca in fata lui e vreun adormit,ci aceia care nu se pot abtine sa nu jongleze non-stop benzile.
sa schimbi banda de 15 ori intr-un minut e prostie nu graba si in plus sunt putini si repet PUTINI cei care nu se vor da din calea ta cand vii cu viteza mai mare

GTA 23-05-08 16:41

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1549505)
incercati va rog sa nu incepeti cu jigniri chiar pe un topic cu numele "reguli de bun simt "

se pare ca aici s-a ajuns sa fii criticat daca vii cu argumente legale.

referitor la postul meu anterior care a fost quote-uit de cateva ori ,vreau sa spun ca am fost inteles un pic gresit.
nu ma dreanjeaza sa vad unul ce depaseste pentru ca in fata lui e vreun adormit,ci aceia care nu se pot abtine sa nu jongleze non-stop benzile.
sa schimbi banda de 15 ori intr-un minut e prostie nu graba si in plus sunt putini si repet PUTINI cei care nu se vor da din calea ta cand vii cu viteza mai mare

Ma bucur ca ai revenit asupra afirmatiei de mai sus .....pregatisem si eu un raspuns pe masura insa acesta nu-ti va fi adresat ci va fi cu nota generala.....

Eu sunt unul din cei care nu prea tin cont daca merg pe autostrada,DN,sau judetean.....viteza de croaziera este undeva 160-180km/H si asta atunci cand nu ma grabesc.Probabil ca se vor gasi destui care vor intreba "de ce?"....raspunsul este simplu:

1.Pentru ca-mi place sa merg cu viteza
2.Pentru ca nu-mi place sa merg incet.

Asa ca cei care se simt ofuscati de masini care-i depasesc cu peste 180km/H pe DN ar fi cazul sa nu mai scrie SMS-uri in timp ce-si mangaie prietena pe genunchi la 90km/H si astfel ar fi mai atenti la ce se intampla in jurul lor pe sosea.....daca mergi in limitele legale de viteza nu inseamna neaparat ca mergi in siguranta...eu mergand cu 200km/h sunt de cel putin 2 ori mai atent la ceea ce fac si la ceea ce se intampla in jurul meu si cand trec pe langa tine te vad in oglinda ca nu ai fost atent pentru ca incepi instantaneu sa dansezi "stanga-dreapta" cu viteza ta legala....si daca te vad ca intentionat nu ma lasi sa te depasesc....e posibil sa am timp sa ma joc putin cu nervii tai....pentru ca intr-un final tot o sa o fac si atunci e posibil sa vrei tu sa ma depasesti si vei avea supriza vietii tale cand vei ramane blocat pe contrasens fara a mai putea reveni ,in fata sau spatele meu....

Si daca ma vezi ca vin violent din spate....nu mai frana frate,de frica,pentru ca daca tu franezi asta nu inseamna ca eu pot sari peste tine....daca am loc te depasesc si fara sa franezi tu....daca nu....raman in spatele tau....

Si daca vii din contrasens si vezi ca sunt intr-o depasire pe care nu o pot termina in timp util.....da-te frate mai pe dreapta...ca si cel depasit va face la fel si vom trece toti trei fara probleme.....nu-mi mai da mii de flash-uri si veni ostentativ spre mine ca e posibil sa ma panichez,sa inchid ochii si sa dau tare in frana.....si atunci la un eventual impact frontal la peste 80-90km/H nu mai scapi nici daca esti in TAB.....

phaeton 23-05-08 17:02

avem noi drumuri pe care sa mergi tu cu 180 constant ?

nu e normal sa ma simt ofuscat daca intri in mine la viteza aia, din cauza unui caine sarit din santz ?

GTA 23-05-08 17:04

Si un mesaj pentru "racerii" de ocazie........

Mosule...daca vezi ca te depasesc,nu mai accelera sa-mi demonstrezi ca nu trebuia s-o fac.....sau ce masina potenta ai......lasa-ma sa termin depasirea,urmareste-ma 1-2km si o sa integ ce vrei sa faci.Si cu siguranta o sa-ti indeplinesc dorinta dar in conditii de siguranta...adica atunci cand drumul este liber in ambele sensuri.....

Dimitris 23-05-08 17:11

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 1549941)

nu e normal sa ma simt ofuscat daca intri in mine la viteza aia, din cauza unui caine sarit din santz ?

de ce iti risti masina si viata pentru astia care merg tare? Citeste tu in decret sa vezi ca scrie frumos ca banda 2 (2+3) se foloseste pt depasiri. Daca nu o sa se invete lumea sa mearga pe banda 1 o sa fie parfum.

Si gandeste-te ca unele persoane au urgente, nu ai de unde sa stii daca e vreun racer sau un om intr-o situatie disperata.

Ma rog, poate ca nu trebuia sa postez ca observ ca 4tuning-ul a devenit un loc pt cei care merg legal toata ziua cu masini stock fara nici o treaba cu tuningul... sau e trendy baieti sa aveti un sticker cu 4tuning pe luneta?

GTA 23-05-08 17:16

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 1549941)

Stai tu linistit ca drumuri sunt si pentru 280 nu numai 180.....

Si daca merg cu 200 crede-ma ca in acelasi timp nu-mi consult play-listul sau apelurile pierdute....casc ochii pe unde merg si daca vre-o dihanie sare din sant o sa incerc sa-i rup oasele cu o viteza cat mai mica fara intru pe contrasens......

paunionutz 23-05-08 21:19

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 1549386)
(ipotetic vorbind)

Daca nu binevoiesti sa te dai la o parte o sa incerc sa te depasesc pe dreapta, daca sunt 2 benzi, daca nu o sa astept pana te pot depasi in siguranta fara a-ti da flash-uri (daca e o singura banda), dar daca faci si figuri o sa ai ocazia sa parcurgi 50 de km cu 40km/h si asta numai in frane bruste ca sa vezi ce inseamna sa mergi regulamentar si in figuri. Eu daca merg cu 140 si imi da o dacie flash-uri ma dau frumos la o parte si il las sa treaca si mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu depasit de cazane de masini, este treaba lor si nu a mea.
De murit poti murii si la 70 km/h cand iti iese unu in fata, iar din experienta ta de sofer, daca faci explozie pe fata la 80 km/h ce sanse ai sa redresezi masina si sa nu te dai peste cap cu ea?

Nautilus 23-05-08 23:42

Ai sanse la fel de mari sa te redresezi ca atunci cand ti se rupe o planetara de Dacie la 120 km/h - si asta s-a intamplat candva :D nu conduceam eu, nu dau amanunte, important e ca nimeni n-a fost ranit si nici jaful n-a iesit de pe drum. Soferii prosti poate ca au motive pentru care se transforma in vedete la stirile de la ora 17, dar influenteaza si p.o.p.u.l.a.t.i.a facand-o sa ceara limite stricte de viteza si pedepse aspre :D

~Nautilus

Sindrom 23-05-08 23:42

ce a scris gta in penultimult post este total adevarat...in momentul cand mergi cu viteza esti de n ori mai atent decat daca stai cu 50 relaxat...si nu ai treaba....eu mai nou in bucuresti noaptea tre sa prevad ce fac ceilalti...ca semnalizare numai au.

sKyNeT 23-05-08 23:59

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1550707)
ce a scris gta in penultimult post este total adevarat...in momentul cand mergi cu viteza esti de n ori mai atent decat daca stai cu 50 relaxat...si nu ai treaba....eu mai nou in bucuresti noaptea tre sa prevad ce fac ceilalti...ca semnalizare numai au.

chiar daca reflexul e acelasi sau mai mare, distanta de franare e mai mica ??

morpheusmaster 24-05-08 00:20

Hai ca ati dato toti in SFuri...mia placut topicu asta la inceput...dar de la pagina 6 am vazut aceleasi "reguli de bun-simt"...

GTA 24-05-08 01:16

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1550757)
Hai ca ati dato toti in SFuri...mia placut topicu asta la inceput...dar de la pagina 6 am vazut aceleasi "reguli de bun-simt"...

Ai fi surprins sa afli ca acest topic s-a deschis probabil nu sa-ti faca tie pe plac......mie personal imi place si probabil mai sunt "n" ca mine si "x" ca tine....tocmai de aceea exista dreptul la libera exprimare,ca sa nu fim toti de acord si sa discutam in contradictoriu pentru ca din aceste discutii se nasc adevaruri.

Repet ...topicul nu este facut pentru placerea lui x sau y....este facut pentru ca fiecare sa expuna experiente,pareri si solutii vizand comportamentul personal si al celoralati participanti la trafic.

@sKyNeT In principiu ai dreptate...dar5 in momentul in care nu esti atent nu mai exista distanta de franare sau timp de reactie.....exista doar un impact iminent pentru care nu ai fost pregatit.

Geo_ZGA 24-05-08 10:19

Draga soferule (ca raspuns la depasarile lui GTA):
- cand tu mergi legal si cineva vine din spate cu viteza si cu intentia de a te depasi... mergi cat mai pe dreapta drumului, sau treci pe 1a banda (daca exista), mergi cu aceeasi viteza (constant) si lasa-l pe "grabit" sa treaca... EU ASA FAC! daca sunt depasit, ii zic in minte "du-te ma tu tare"... si il las sa treaca. castigi ceva daca il ti in spatele tau? poate omul e grabit din motive serioase, sau poate doar ii place sa alerge... e treaba lui. decat sa il fortezi sa faca o depasire periculoasa, mai bine il lasi sa treaca.

- draga soferule, daca tu, ca o "cioara" ce esti, in Loganul/Mertanul/Dacia1300/X/Y/Z masina, depasesti pe linie dubla continua coloana, ai pretentia sa te las sa intri la loc in coloana ca sa poti sa faci dreapta? si daca nu o fac... am carne pt tot anul...

cineva zicea ca sa nu injuram pe alti soferi care o comit in trafic... dar ce te faci cand ei iti taie fata si tot ei te injura de morti si raniti, fiindca trebuia sa prevezi ce vor ei sa faca si sa le lasi spatiu liber...? astia nu merita batuti?

caz real, vazut de mine:
- draga soferito, cum poti tu sa intri pe Podul Grant si dupa ~50m sa te razgandesti si sa faci 20 manevre de intoarcere??? asta in conditiile in care podul Grant are 2 benzi de circulatie pe sens, ambele sensuri fiind delimitate de linia de tramvai si borduri fff inalte, pe care nu le poti incelaca. coloana se intinde de obicei, in jurul orei 19, cam 1km pana la pod... femeia a intrat pe pod, s-a razgandit si, timp de 30min, a blocat toata circulatia in incercarea de a intoarce, pe contrasens. intr-un final a reusit :lol: spre norocul ei, toata lumea se amuza, nimeni nu s-a trezit sa-i dea o "lectie"

-draga soferule, banda 2 sau 3 (daca exista), este pt masinile care merg cu viteza mai mare. daca tu ai o rabla si nu poti sa circuli cu mai mult de 50 km/h... treci pe banda 1, nu ne obliga pe noi restul sa depasim neregulamentar.

- draga soferule, daca esti in masina personala, nu inseamna ca noi, restul, nu te vedem cum iti bagi mana pana la cot sa te scobesti in nas :lol:

cred ca pe asta am mai zis-o, dar vad ca se repeta, asa ca repet si eu...
- ba nene, semnul ala mare albastru pe care scrie "parcare cu plata", pus exact pe locul nr.1 de parcare (al meu), nu iti spune nimic??? E LOC PLATIT DE MINE, CA SA-MI PARCHEZ EU MASINA! si nu, daca o pui jumate pe locul meu si jumate pe langa... nu imi faci un favor.

Sindrom 24-05-08 11:08

draga soferule....daca ai o masina, nu trebuie sa ai si 3 locuri de parcare cumparate de la adp, din tre care 2 ingradite si pe al treilea normal parchezi tu...
si daca vezi ca sunt blocat in spate nu imi bloca si fata pentru ca s-ar putea ori sa te trezesti cu masina in alta parte...ori te vei trezi foaaaarte de dimineata.(prostia se plateste)

Dripci 24-05-08 11:37

A propos de tot ce se comenteaza vis-a-vis de soferii care merg mult mai repede decat restul si implicit incalca limita de viteza. Putem privi asta dintr-un punct de vedere CIVIC (nu, nu honda :)) ) si anume.."de ce sa il las sa depaseasca limita de viteza si sa puna in pericol viata unor oameni nevinovati ? limitele de viteza sunt pusi de oameni care, teoretic, ne vor binele comun. nu esti singur pe camp sa alergi cu 300 la ora, esti intr-o comunitate pe sosea si intr-o societate in ziua de zi cu zi, asa ca ar fi bine sa te supui regulilor, altfel te duci si locuiesti in jungla !" Nu zic, ca sunt neaparat de acord cu ce am zis..era doar o idee.
Si ontopic: draga soferule, cand parchezi, nu lasa 2 metri intre tine si cealalta masina..sa stii ca nu toti avem SMART, iar acei 2 metri sunt prea multi ca sa fie lasati neutilizati si prea putini pt a parca o masina

phaeton 24-05-08 13:20

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1550422)
Daca nu binevoiesti sa te dai la o parte o sa incerc sa te depasesc pe dreapta, daca sunt 2 benzi, daca nu o sa astept pana te pot depasi in siguranta fara a-ti da flash-uri (daca e o singura banda), dar daca faci si figuri o sa ai ocazia sa parcurgi 50 de km cu 40km/h si asta numai in frane bruste ca sa vezi ce inseamna sa mergi regulamentar si in figuri. Eu daca merg cu 140 si imi da o dacie flash-uri ma dau frumos la o parte si il las sa treaca si mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu depasit de cazane de masini, este treaba lor si nu a mea.
De murit poti murii si la 70 km/h cand iti iese unu in fata, iar din experienta ta de sofer, daca faci explozie pe fata la 80 km/h ce sanse ai sa redresezi masina si sa nu te dai peste cap cu ea?

aceleasi sanse pe care le a avut tata cand a facut explozie cu un papuc la 90, pe spate.
ai schimbat repede subiectu.

morpheusmaster 24-05-08 16:06

@GTA: Frate am fost galant cand am scris ca ati dato in sf...dar vad ca teai prins ca tie iti era adresat postul fiind singurul care miai citat mesajul ( restul au continuat sa scrie)...si cum a spus si GEO...ai dato in deplasari nu in reguli de bun simt... citez: "afli ca acest topic s-a deschis probabil nu sa-ti faca tie pe plac."...ba imi face pe plac si dau dreptate posturilor scrise mai putin unora scrise de tine cu un aer mult prea deplasat. Repet, nu ma deranjat ceea ce ai scris ce aerul cu care ai scris ce ai scris si izul de superioritate...asa ca..."draga soferule", numai bine

Kent8 24-05-08 18:16

- ba nene, semnul ala mare albastru pe care scrie "parcare cu plata", pus exact pe locul nr.1 de parcare (al meu), nu iti spune nimic??? E LOC PLATIT DE MINE, CA SA-MI PARCHEZ EU MASINA! si nu, daca o pui jumate pe locul meu si jumate pe langa... nu imi faci un favor.

asta este foarte discutabila treaba.
eu as desfinta parcarile cu plata.
tu cand vi acasa ai pretentia sa ai parcarea goala, doar o platesti, nu?
dar tu cand mergi in centru si ii ocupi la o persoana locul de parcare...si el vine acasa cand tu esti pe locul lui...
nu
parcarea trebuie sa fie platita dar tu sa poti parca in locul x si x sa parcheze in parcarea lui y si y sa poata parca in parcarea ta.
dar nu, la noi iti platesti parcare si ai un numar...si apoi daca ti ocupata parcarea te superi.

am un vecin care atunci cand ii parcarea ocupata leaga masina de carlig i`o trage in mijlocul drumului isi parcheaza masina lui si pleaca in casa.
asa ceva nu se face.
parcheaza dracului in parcarea de langa ca cine ti vecin stie si parcheaza si el in locul tau si toata lumea este multumita.
dar in romania pana se se ajunga sa se mearga pe banda1, sa nu se fluiere din masini dupa femei, sa nu se injure lumea in trafic mai este.
acum 2 ani am fost in germania la cineva si am stat 2 saptamani ...si acea persoana m-a plimbat cu masina prin oras.
la un stop (noi eram a 2-a masina) era o tipa, tanara si se ruja.
s-o facut verde ea se tot ruja.
apoi si-o scos pudra s-o facut galben si apoi iar rosu.
nici doamna cu care eram in masina nici cei din spate nu au claxonat-o pe duduia care se machia la stop.
apoi am fost in elvetia si am mers in coloana.
daca primul a franat toti au franat.
nimeni nu injura.
stia primul de ce franeaza.
la noi....va mai curge multa multa apa pe dunare pana ne vom civiliza.

nxtaz 25-05-08 03:47

adevarul e ca noi romanii suntem foarte stresati. Sunt in franta de mai bine de o luna si am auzit pana acum doar....4 claxoane (n-am nimic cu claxoanele cat timp nu sunt exagerate) si stau in Toulouse care e destul de maricel.
Asadar ...draga soferule cand conduci fa-o cu placere sau daca pentru tine e decat mijloc de transport masina incearca sa lasi grijile si stresul cotitian acasa nu il descarca pe masina si pe ceilalti participanti la trafic ca din cauza tensiunii asteia se fac multe greseli si tu fiind rautacios va fi si celalalt si uite asa ne enervam toti bagandu-ne si scotandu-ne ce avem mai drag prin rudele celuilalt :P

kontraok 25-05-08 08:46

Quote:

Originally Posted by /\\LEX (Post 1552333)

Sa ma scuzi ca intervin numai la acest paragraf si noi am mai fost plecati in afara si intradevar claxon primesti daca nu esti atent ca o ia masina inapoi la semafor si foarte rar pentru a trezii o D'onsoara care se macheaza.
In orice caz in legatura cu parcarea gresesti amarnic. Tu platitor de loc de parcare este al tau "PROPRIETATE" numai in intervalul orar 20:00-06:00 in rest oricine este bineventi sa parcheze in locul tau de parcare daca msina ta nu este deja acolo. Vecinul tau daca la 20:01 ii trage masina in mijlocul strazii este pentru ca este locul lui de parcare pe de alta parte ramane la obrazul fiecaruia sa faca asta nu am facut asa ceva si nu voi face desii am fost obligat de imprejurari sa parchez la 2 statii de masina sa pot ajunge acasa desii aveam locul platit.

Kent8 25-05-08 10:11

poi vezi unde`i prostia cu locurile de parcare?
iti platesti locul, pui tichetul in geam si te`ai bagat intr`o parcare.
sa nu se mai aloce un anumit loc de parcare ca tu sa devi "proprietar".
sa zicem ca tu mergi in alt cartier la ora 7 jumate seara.
te duci la prietenul tau sa vorbesti ceva 2 minute, te intinzi la povesti se face 8 vine "proprieratul parcarii " unde ai parcat tu (doar nu ai parcat in drum) si te trage afara.
te duci si`ti gasesti masina in mijlocul drumului.
ti`ar conveni varianta asta?
oricum ideal ar fi sa se faca blocurile cu parcari incluse...si macar 2 parcari pe apartament.

paunionutz 25-05-08 10:13

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 1551305)
aceleasi sanse pe care le a avut tata cand a facut explozie cu un papuc la 90, pe spate.
ai schimbat repede subiectu.

Eu vad ca o dam in diverse. Eu am avut 2 explozii pe spate in aceiasi zi. Una la 120km/h si una la 140km/h in depasire, iar masina nu a avut nici macar o deviere, desi am tractiune spate si iti pot spune ca am tractiune spate si la 140 au zburat bucati din cauciuc. Eu ma refeream la explozie fata, cand pierzi directia si masina se duce cum vrea ea. Si eu nu am deviat de la subiect am spus doar ce o sa fac daca ne intalnim pe strada si tu vrei sa faci legea mergand regulamentar si vrei ca si eu sa merg regulamentar

paunionutz 25-05-08 10:17

Quote:

Originally Posted by Kent8 (Post 1552395)
poi vezi unde`i prostia cu locurile de parcare?
iti platesti locul, pui tichetul in geam si te`ai bagat intr`o parcare.
sa nu se mai aloce un anumit loc de parcare ca tu sa devi "proprietar".
sa zicem ca tu mergi in alt cartier la ora 7 jumate seara.
te duci la prietenul tau sa vorbesti ceva 2 minute, te intinzi la povesti se face 8 vine "proprieratul parcarii " unde ai parcat tu (doar nu ai parcat in drum) si te trage afara.
te duci si`ti gasesti masina in mijlocul drumului.
ti`ar conveni varianta asta?
oricum ideal ar fi sa se faca blocurile cu parcari incluse...si macar 2 parcari pe apartament.

Trageti voi masinile din parcari si o sa vedeti ce dosare penale frumoase veti avea. NU AVETI VOIE SA VA ATINGETI DE MASINA CUIVA, chiar daca va blocheaza sau este pe locul vostru de parcare. Trebuie sa sunati la politie sau la tractari auto. Eu daca voi gasi masina in strada vreo data voi face reclamatie si voi cere despagubiri, eventual voi baga si o tentativa de furt

Geo_ZGA 25-05-08 11:36

imi place ca vorbiti dar nu stiti prea bine ce... in orice contract (cel putin cele din bucuresti, s6) scrie ca orele intre care locul este AL TAU sunt 16:30 - 9:30. in rest, oricine vine are dreptul sa parcheze... eu ma refer strict la orele astea, oricum ziua nu sunt acasa.
Kent8, vorbesti numai aiurea... tu stii cat costa un an pt un loc de parcare? ai idee cat costa o ora de parcare la Dalli? parcare de resedinta in centru? lasa-ne tu cu bucurestiul nostru si vezi-ti de traficul din cluj. sa zicem ca... sa zicem ca... ce? o dam in povesti nemuritoare deja... sf-uri. s-a stricat si threat-ul asta...

Kent8 25-05-08 12:12

Scuza`ma geo...am uitat ca tu esti atotstiutor intotdeauna si tot in garantie.
stii...impuscatul si sinucisul...cred ca`i varianta castigatoare :P

Mustang 28-05-08 09:49

Ca sa terminam cu offtopicul pe aici.
In sectorul 3, locurile de parcare obtinute de pe Lucretiu Patrascanu sunt permanente, cat timp platesti impozitul pe locul de parcare.
Nu exista orar de parcare, locul tau trebuie sa fie liber non-stop, daca tu nu esti acasa. M-am interesat la cucoana de la Primarie, iar in sectorul 3, mai ales in parcarile amenajate in spatele blocurilor, parcarile nu au orar.

Si ca sa revin: cred ca ar trebui sa facem un site de nesimtire: in trafic - taximetristi - posesori de animale care isi lasa cainii sa isi faca nevoile pe masinile noastre. Poate cineva se va autoeduca citind siteul acesta.

Si ca sa fiu si ontopic putin: Nu mai opriti masinile pe banda a doua sa va duceti la cumparaturi!!! Daca ai 3 benzi, pune avarii si opreste-te pe banda intai. Nu suntem obligati sa va depasim masinile oprite in mijlocul strazii ca sa va luati voi paine. Si nu spun ca ar fi ramas masina cu probleme in drum, pentru ca l-am vazut cum s-a urcat cu painea in masina si a plecat de pe loc. Chiar daca avea probleme cu masina, o tragea pe banda intai. Tot aia e!

Dimitris 28-05-08 16:34

@mustangmachone - citeste frate contractul pe care il semnezi. tu nu esti proprietar, ala e spatiu public dupa orice definitie. un spatiu public se inchiriaza dupa normele in vigoare, respectiv doar intr-un anumit interval ( cele de resedinta ) . daca tu pleci de acasa dupa 9.30 eu pot sa vin sa parchez acolo, daca stau dupa ora 16.30 ai dreptul sa suni la politie/tractari. daca tanti aia de la primarie iti spune ca poti sa faci gratar in fata blocului, faci?
nu inteleg ce e cu atitudinea asta de PROPRIETAR cand platiti 500.000 - 1.000.000 pe an frate adica o nimica toata pentru un loc de parcare de resedinta.

apache 28-05-08 16:47

dimitris tu cred ca esti comunist. cat ai vrea sa platim ca sa ne asiguram un loc 24/24 in fata blocului ? 1000 euro pe an ?

Neon Biker 28-05-08 18:13

Nu asta e solutia. Ganditi-va, daca fiecare proprietar de masina ar avea parcare personala in fata blocului, ne-ar trebui cu 50% mai multe locuri de parcare decat numarul masinilor, pentru ca aproximativ 50% din timp masina nu ocupa spatiul respectiv, deci e in trafic sau ocupa alt spatiu in alt colt al orasului, iar noi n-avem destule parcari nici asa. Nu dom'le, ai vazut un loc liber, te bagi pe el. Solutiile adevarate pot veni doar prin 2 metode:
1. cresterea numarului de locuri de parcare (ceea ce e cam greu si foarte scump)
2. scaderea numarului de masini. Aici s-ar mai putea face ceva sa convingi lumea sa renunte la masini: taxe anuale pentru ca in special cei care folosesc putin masina sa renunte la ea decat sa plateasca taxa, punerea la punct a transportului public, eventual subventionarea acestuia din aceste taxe, incurajarea prin orice mijloace a circulatiei cu bicicleta si motocicleta, ceva de genul Olandei unde biciclistul are intotdeauna prioritate. Altfel nu se poate. Orasele Romaniei, chiar mai mult decat alte orase europene sunt inghesuite si pur si simplu nu este loc pentru o masina pe cap de locuitor.

Dimitris 28-05-08 20:58

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1558624)
dimitris tu cred ca esti comunist. cat ai vrea sa platim ca sa ne asiguram un loc 24/24 in fata blocului ? 1000 euro pe an ?

Avand in vedere ca nu am apucat foarte mult din perioada comunista cam greu. Mi se pare aberant sa vrei sa ai un loc 24/24. daca vrei loc 24/24 ori te muti la bloc cu parcare la subsol ori te muti la curte. Intelege ca e SPATIU PUBLIC...

Nu chiar 1000 euro, dar 400.000 lei pe luna nu suna rau pentru a inchiria un loc de parcare atunci cand te intorci acasa de la work.
Si nu inteleg de ce vrei sa fie locul de parcare 24/24 ti-ai luat masina sa stai cu ea in fata blocului?

edit: acum am vazut ca esti din brasov. nu ai treaba cu bucurestiul si stii doar din auzite cum sta treaba pe aici...

paunionutz 28-05-08 21:01

Quote:

Originally Posted by Neon Biker (Post 1558803)
Nu asta e solutia. Ganditi-va, daca fiecare proprietar de masina ar avea parcare personala in fata blocului, ne-ar trebui cu 50% mai multe locuri de parcare decat numarul masinilor, pentru ca aproximativ 50% din timp masina nu ocupa spatiul respectiv, deci e in trafic sau ocupa alt spatiu in alt colt al orasului, iar noi n-avem destule parcari nici asa. Nu dom'le, ai vazut un loc liber, te bagi pe el. Solutiile adevarate pot veni doar prin 2 metode:
1. cresterea numarului de locuri de parcare (ceea ce e cam greu si foarte scump)
2. scaderea numarului de masini. Aici s-ar mai putea face ceva sa convingi lumea sa renunte la masini: taxe anuale pentru ca in special cei care folosesc putin masina sa renunte la ea decat sa plateasca taxa, punerea la punct a transportului public, eventual subventionarea acestuia din aceste taxe, incurajarea prin orice mijloace a circulatiei cu bicicleta si motocicleta, ceva de genul Olandei unde biciclistul are intotdeauna prioritate. Altfel nu se poate. Orasele Romaniei, chiar mai mult decat alte orase europene sunt inghesuite si pur si simplu nu este loc pentru o masina pe cap de locuitor.

Ai perfecta dreptate, daca ar rezerva toata lumea locul de parcare 24/24 inseamna ca trebui lasata masina acasa in parcare, ca in alta parte nu ai cum sa lasi masina pt ca ocupi locul altcuiva

apache 28-05-08 23:11

daca e sa o luam asa inseamna ca toata treaba cu parcarile e o mare porcarie...
Daca suntem pelcati ,nu avem unde sa parcam.Daca altii sunt plecati nu pot parca la noi.

Daca nu e 24/24 se intampla ce am scris mai sus, daca nu e 24/24 stai sa te rogi sa apara rudele lu unu venite din alt oras sa scoata masina din locul tau platit.

Solutiile astea nu sunt bune. E cineva din alta tara sa ne povesteasca si noua care-s solutiile pe dincolo?

All times are GMT +2. The time now is 09:18.

- Copyright 2026 4Tuning