![]() |
Re: Fiat Punto [1.2 16v] Novitech
am si eu o intrebare...
din punct de vedere logic... de ce ai intors boxele alea cu fundu in sus ? le asculta cineva in portbagaj ? un sistem audio este facut sa sune bine inainte de a arata bine. cel putin asta e in teorie. incearca sa pui subwooferu ala in asa fel incat sa le poti pune cu fata in sus ca sa te poti bucura de ele. altfel ele nici nu vor da randament, datorita litrajului mare la care ele incearca sa cante (interiorul masinii). numa bine. |
scoate-tzi carpeta si baga un subwoofer in loc la roata de rezerva :)) vezi ce tare suna :p
|
joker tata ... nu chiar asa... trebuie calculate o gramada de chestii... prima dintre ele fiind incinta. litrajul rotii de rezerva nu iti va da bass cat sa "sune tare". va da o chestie moderata, care probabil ca nu te va satisface.
daca vrei SQ fa rost de un bass reflex sau fa difuzorul in compresie. |
1.Pai ... am fost nevoit sa le pun asa sau sa le elimin ... si am ales optiunea asta
2.Sincer nici mie nu imi place cum arata asa ... mai ales ca nu au un design adecvat 3.Eu nu ma plang ... va pot spune ca se aude perfect in masina fara sa fi facut calcule ... va las pe voi sa va ganditi cum se aude ... |
Quote:
|
Quote:
e tehnic imposibil sa se intample ce zici tu, dar daca tu esti multumit cu asta nu am ce iti face. nu inteleg cum poti spune ca o boxa care canta IN PORTBAGAJ, pt ca boxele tale asta fac, canta in portbagaj, canta bine. eu inteleg ca esti la inceput, dar hai sa mai luam si sfaturi de la cei care au ceva experienta in domeniu. ceea ce spui tu este IMPOSIBIL ! incearca sa opresti boxele fata si o sa vezi ca iti urla cineva din portbagaj ;) |
Ok... voi stiti mai bine ... inseamna ca toate n persoanele care au auzit cum se aude muzica au fost complet idioate pt ca au zis ca se aude extraordinar ... :| ... ciudat ...
De fapt cum sa se auda bine ... cu 4 inalte ... 4 medii si un bass in spate care are si legatura cu interiorul ... hm ... daca va uitati la pozele din fatza o sa vedeti ca lipseste un difuzor din mijloc ... hm P.S. Daca opresc muzica din fata ... o sa se auda la fel ... deoarece mediile si inaltele din acea zona isi fac treaba ... P.S.² Care m-a dat in gat cu rapirea ? :-s |
nu inseamna ca oamenii care s-au urcat in masina sunt idioti. inseamna ca respectivii nu s-au urcat niciodata intr-o masina care suna cu adevarat bine. ... repet important e sa iti placa tie. daca tu esti multumit, foarte bine !
|
monk poate se aude bine si in jos, nu potzi sti numa asa din poze, poate se comporta ca un sub, ai vazut sunt cateva si cu boxele spre interior
|
Difuzoarele de medii daca sunt montate cum le'ai pus tu, vb celor de mai sus muzica iti canta in portbagaj, daca era un difuzor de bass, care avea incinta nu se intampla nimic daca ii puneai magnetul in exterior atata timp cat tineai cont de volumul dislocat de difuzor la mutarea pozitiei lui.
A 2'a chestie ce difuzor este cel de la subwoofer? mi se pare o incinta extrem de mare ... nu ii vad rostu ... e cumva facuta dupa ureche, ca nu cred eu ca iese in halul ala dupa parametri da poate ma insel. Ca sfat cumparatii un dif de subwoofer pioneer ts-307d2, ii faci o incinta inchisa intre 18l-31.4litri si vei fi multumit, vei avea loc si in portbagaj si vei putea pune si mediile asa cum trebuie. |
sefule ... 12'' ... 600 w scrie pe cutie ... dublu bobinata ... firma bm ...
|
600 W ? inseamna ca are 150 W RMS...
@Jokerman ... nu exista sa se comporte ca un subwoofer. subwooferu de aia are incinta. ca sa cante. daca pui un difuzor de subwoofer in policioara nu va canta deloc. iti garantez asta. |
Tocmai am venit de la 4tuning Cluj ...
Frumos ... nu am ce zice ... DAR 20 lei pt curse ... toata treaba asta trebuia sa fie pe gratis ... doar toata treaba se invarte printre impatimitii de masini tunate ... dar vad ca au ajuns altii cu afacerile ... Toata treaba asta trebuia sa se intample intre tuneri ... de la tuneri pt tuneri ... nu ... dai 20 lei ... si esti tuner .. in fine ... Am mai fost si la un gratar si la Belis ... poze mai tarziu ! P.S. Am dat intr-o groapa de mi-a murit servo city ... dar intr-un final si-a revenit ... dupa ce am strans adanc din *uci ... |
sa iti zic eu ceva...
ai idee cat costa organizarea unui astfel de eveniment ? cat de putini sunt sponsorii pt asa ceva ? ai idee cat costa inchiriera unei echipe care sa asigure securitatea ? prezenta pompierilor ? prezenta ambulantei ? de unde vrei sa ploua cu bani ? daca esti cu adevarat pasionat de asa ceva inseamna ca te poti sacrifica de 20 de lei ca sa te poti bucura de asemenea evenimente. nu inteleg de ce toti vor totul pe gratis cand in spatele unui astfel de eveniment sunt o gramada de taxe si cheltuieli. |
eu abia am intrat in "trib" si ma bucur ca sunt iubitori de punto.cum pot sa-mi pun si eu poza la masina pe forum vreau sa va arat o folie adevarata sunt sigur ca o sa va placa.masina e rosie si folia la aceeasi culoare
|
am stat si am citit tot de la prima pagina pana aici si am si eu cateva concluzii:
- erros sa stapanesti masina sanatos si fara evenimente, dar trebuie sa asculti si sfaturile altora (din fericire pe forumul asta sunt persoane care stiu cate ceva si nu se baga aiurea in discutie)dar cel mai important cred ca trebuie sa iti respectii colegii de forum ( ma refer la faza cu Zair care el are punto de mult timp si modereaza un forum specializat pe fiat punto care cred ca trebuie sa il vizitezi mai des...deci omu chiar stie ce zice) - si mai asteptam poze cu masina ta in viitor .....cu speranta sa nu ajunga mai rau decat atunci cand a cazut pe mana ta - servo city incearca sa te obisnuiesti sa cada...este problema generala la punto cu servo city bafta multa si sa te bucuri de puntache |
Da chiar ca tot veni vorba! La punto cand pica cutia de directie, pica de tot? sau doar " treapta " city adica al doilea motoras? Nu mai aveai servo absolut deloc sau era precum cu city oprit?
|
pica tot servo......dar isi revine......si nu e problema din caseta de directie, e problema din calculatorul de servo
|
7 Attachment(s)
Salutare ...
Am reusit sa scot ceva poze de pe aparat ... Pe la Belis sunt facute ... Si am pus si o poza cu mine de la Cluj de la tuning ca poate m-ati vazut careva :D P.S. Sper sa nu va legati de chestia de pe rezervorul de benzina ... da chiar nu am reusit sa il dau jos :( ... si am fost la dezmembrari unde am gasit cu 60 lei ... :rolleyes2 ... cam deodata nu am atatia bani sa dau pe o usita :rolleyes2:oops: |
Re: Fiat Punto [1.2 16v] Novitec
Neatza . Am o intrebare pentru cine poate sa ma ajute :
Acuma la Cj era un stand cu vanzari acolo in spate la Lamborghini , de aveau aia ceva eleroane .... nu stiti ce firma era ? sau macar ceva site de la ei ? ca nu am avut bani la mine de cumparaturi si era unu calumea de la pilot :ihearu: A ... si cu o pleoapa nu ma poate ajuta nimeni ? :( |
ti-ai raspuns singur la intrebarea asta. cauta pilot tuning si o sa vezi cine le face.
|
Da men ... da nu stiu ... ca cred ca nu erau toate de la ei ... ca numa pe unu scria pe laterala ... si am gasit pe net ceva de la pilot ... da nu stiu ce au ei cu loganurile ... ca numa de logan au :D ... :-s
|
pleoape incearca sa iti faci tu. nu e foarte complicat, si asa te experimentezi putin in lucratul in fibra. pt fiatul meu, o sa imi fac eu pleoape.
|
Quote:
Nu am lucrat in viata mea cu fibra de sticla ... nici nu stiu cum arata in forma bruta ... :oops: Poate daca as vvedea ceva tutorial ... da nu stiu ... mi se pare greu Da .. oricum ... am o idee mai buna : iti faci tu si imi dai si mie :lol::lol::bunch: |
Re: Fiat Punto [1.2 16v] Novitec
parca din mures erau, numa ce-am auzit ca vb ungureste.. mai mult nu te pot ajuta
|
o sa fac eu pleoape si iti dau si tie. am fibra, dar mai trebuie sa imi cumpar intaritor, in rest e un proces destul de simplu :D.
doar peste 1-2 saptamani o sa incep sa fac pleoape, ca sa trec de niste examene saptamana asta si saptamana viitoare :D |
Ajutor !!!!!
Am reusit sa fac scurt la lumina aia din interior ... de la becurile alea 2 de pe tavan ... si nu mai merg ... so fi arsa siguranta ? Le-am desfacut cu scopul de a face ceva ... si am atins circuitele din greseala cu un metal si a facut scanteie ... dupa care nu a mai mers ... Ajutor pliz ... si eventual sa imi ziceti unde ii situata siguranta ... :( ... ms anticipat |
=)))))))) AI PATIT SI TU CE AM PATIT SI EU MAI DEMULT :))) NU tia luato razna si bordu??? acele in bord...afisajul :)))) =))) Cauta releul si siguranta arsa si se rezolva usor :) stai linistit...si eu am facut pe mine ;)
|
sigurantzele sunt langa volan in stanga
este un panou detasabil prinsa cu ceva suruburi imense din plastic... uita-te pe panou pt grafic arata fiecare ce e |
Arata numai faruri acolo ... si altele ...
|
7 Attachment(s)
Ok ... am rezolvat pana la urma ... merg becurile ...
Am zis ca tot ce este lumina la masina sa se vada rosu :) .... Albastru a fost inainte ... eu l-am facut rosu ... Iar interiorul o sa il fac in albastru ... pt ca asa is scaunele si tapiteria .. si e mai usor ... Bani de alte scaune nu am ... huse nu pun ca nu arata calumea :) Si am gasit un ... Seicento ... prin Zalau ... pana acuma nu am mai vazut live ...dar pot sa spun ca mi-a lasat o impresie placuta ... :) Azi cobor si am cumparat Biocarpet ... vreau sa spal toata tapiteria :) ... |
dude.... nu baga biocarpet in masina... daca o umezesti prea mult o sa iti ramana in masina un miros de umezeala insuportabil.
mai bine fa un efort si mergi si spal-o chimic la o spalatorie care se ocupa cu asa ceva, care ti-o si usuca. |
:) ... am terminat in sfarsit ...
Am citit si pe cutie ca scria sa nu o umezesti prea tare si am luat aminte . In 2 ore s-a uscat si pot sa spun ca rezultatul e satisfacator . Eu zic ca nu merita sa o duci la spalatorie ... cu un milion jumate poti face multe . Cel mai important e ca am scapat de mirosul ala de statut . |
si eu mi-am spalat-o mai demult cu bio carpet, s-a uscat in cateva ore, nu trebuie umezit, doar frecat cu spuma aceea
|
A ... Tub Acrilic ... de unde se poate face rost .... rotund sau cu 6 laturi
Custom angel eye ... :) ... experiment ... numa sa fac rost de tub de ala Si in legatura cu stopurile spate ... ii mare diferenta intre astea cu 5 usi si alea cu 3 ? Nu se pot adapta cumva ? nu mi se pare mare diferenta |
incepand de la usa fartza spre spate nu se potriveste nimik
|
Mnseara ... azi am fost de buna dimineata sa fac schimbu de ulei la Punto-ul meu .
Mobil 1 s ... ceva in genu . 2 flacoane si jumatate o incaput . Masina fiind suspendata , am zis ca intru dedesubt sa ma uit cum e... si ... tobele mele ... dezastru ... Cred ca intreg ansamblul de la finale pana la motor a avut vreo 10 fisuri pe putin ... in plus ... toba din stanga nici nu era lipita de tevi ... statea prinsa numai in suport . In final am mers si la ceva mesteri care lucrau cu argon ... si mi-au dat jos toata toba si au refacut-o . Cu 1 milion in cap mi-au facut-o gajeii ... nu am ce sa le reprosez ... mari domnii ... insa cam scump zic eu . Oricum ... zgomotul a disparut de la tobe si acum se aude numai sunet placut ... gros . Tin sa mentionez ca dupa schimbarea uleiului si repararea tobei ... motorul merge mai fin . :| ... sa fie oare imaginatia mea ? Poze maine ! :) |
si eu am aceiasi senzatie dupa schimbil de ulei....dar tin sa precizez ca am schimbat Mobil 1 cu Castrol Magnatec......mare schimbare....e mult mai bun, masina se simte mai bine si in ture inalte si la relanti. Trecerea la Castrol Magnatec a fost recomandata de multi mecanici.Sunt satisfacut pe deplin.
|
3 Attachment(s)
Ceva poze de la reparatii ... :oops::???:
|
Ar cam trebui sa schimbi tobele alea! :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:11. |
- Copyright 2026 4Tuning