Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Daewoo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo.html)
-   -   Espero sau Cielo ? (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo/70139-espero-cielo.html)

danutz_2007 02-10-08 14:35

Re: Espero sau Cielo ?

Quote:

Originally Posted by W R S (Post 1500375)
Intradevar,locul in spate este mic la Cielo , uneori am senzatia ca este mai mic ca intr-un matiz...

Oameni buni a mea este din 2003 , are in jur de 40 000 km masina a stat in garaj la fostul proprietar , ma uitam zilele trecute cand am fost cu ea in service , a luat-o rugina pe la aripile spate , se vede tabla inflorita deja cu mici urme maronii , in 2 ani de acum , e gaura probabil .

Vrei sa-mi spui ca un cielo coreean din 96' cu tabla originala nu este ruginit ?

Apropo de ABS-ul care il au modele Nubira (asta am testat-o),banuiesc ca nu e departe de tehnologia ABS-ului de pe espero, franeaza ce-i drept o idee mai bine ca un Cielo , dar ca un passat , octavia, NU , e o diferenta foarte mare a distantei de franare intre aceste masini .
Asa ca ... geo degeaba ne-am adapta noi un ABS de la o nexia si un volan cu airbag care poate nu se deschide sau doamne fereste sa se deschida accidental .
O investitie mai buna ar fi in niste cauciucuri mai late cu o aderenta mai mare, si permanent o distanta de minim 3 secunde de cel din fata .

@electric_style eu nu as da masina pe 2 espero ! Nici nu ma intereseaza volanul reglabil si oglinda incalzita heliomata,nici ca e electrica .

Strictul necesar se rezuma la geamuri electrice fata si aer conditionat .
Nici scaunele ca ar fi mai comode , am de gand sa le schimb .

Tu o tii pe a ta , nu prea ai argumente , ai casco ?Banuiesc ca nu ! E non-euro ? Banuiesc ca da! E plina de rugina ? Sigur ca da ! Uite aici dezavantaje,nu volan reglabil si cotiera pe care o pot pune si eu. :)

eu am un espero din 96,inmatriculat prima data in 98.nu are pic de rugina pe el,nu stie ce e ala garaj,a stat afara pe ploaie,pe soare,pe ninsoare,dar nu are pic de rugina pe ea!daca stii sa o intretii nu o ia rugina!si crede ma ca nu as da o pe 20 de masini cielo sau altceva!pur si simplu imi place si iti zic eu :"garantat masina mea de 11-12 ani e cu 5 clase peste a ta":D bafta

ing3r 06-01-09 02:26

Si eu am un Espero '96 si sunt suuuuper multumit de el :D Din punctul meu de vedere nu se pot compara Cielo si Espero pt ca sunt diferite, ca si dotari si confort! Espero s-a vrut a fi o limuzina de clasa medie, pe cand Cielo nu! Mentionez ca inainte sa imi cumpar Espero vroiam neaparat sa imi iau Cielo :D

Dumitru Cristian 09-01-09 00:25

Quote:

Originally Posted by W R S (Post 1500375)
...
Oameni buni a mea este din 2003 , are in jur de 40 000 km masina a stat in garaj la fostul proprietar , ma uitam zilele trecute cand am fost cu ea in service , a luat-o rugina pe la aripile spate , se vede tabla inflorita deja cu mici urme maronii , in 2 ani de acum , e gaura probabil .

Vrei sa-mi spui ca un cielo coreean din 96' cu tabla originala nu este ruginit ?

...

WRS, tocmai ca masinile coreene de prin 90' se tin muult mai bine ca cele facute in romania. Eu am Nubira 1 din 98, din corea adusa, printre primele nu stiu cate vandute si nu are rugina deloc. Maicamea Matiz din 2004 si deja e vopseaua umflata pe el de rugina, la capetele pragurilor in spate la vara se fac gauri etc...

Electric, la Nubira I de ce nu te-ai gandit?:rolleyes2 Asta de 1,6 DOHC are 105 caluti, aia de 1,8 120 si si aia de 2,0 (motor de Leganza) 133 fiind a doua cea mai rapida daewoo:!::!:

mad_runner 30-01-09 13:24

espero si cielo sunt masini din aceasi clasa cu aproximativ aceleasi performante ...dar parea mea cielo este peste si numa dak citeshti ziarul in sectiunea cu anunturi auto si te uiti la preturi o se vede ca cielo este peste .... plus eu nu cunosc nici un espero care sa fi facut senzatie in romania ....dar cielo shtiu ... cielo lui sebastian care e o legenda deja :P

ing3r 30-01-09 14:37

LOL ma ...Cum sa fie din aceeasi clasa ma? Poti compara de ex. Cielo cu Espero 2.0 L ?
Daca nu stii nici un espero care a facut senzatie, mai uitate pe forum, ai sa gasesti! Cauta-l pe NDY...poti sa iei aminte sa vezi cum se tuneaza o masina!

P.S.: Ai mers vreodata cu un Espero? Si legat de preturi...Cielo este mai scump pt ca Espero nu s-au mai fabricat , nu pt ca ar fi Cielo mai buna ca masina... Espero are si un plus la dotari! Uitate mai bine si pe urma fa comparatii!

NWZeu 30-01-09 16:25

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2023386)
LOL ma ...Cum sa fie din aceeasi clasa ma? Poti compara de ex. Cielo cu Espero 2.0 L ?

Nu ca ar avea vreo legatura clasa cu motoarele in cauza, insa conform tentei pe care i-ai dat-o - iti arat eu Cielo 1.5 16V de ii sare pe nas "maretului" 2.0 ;)

Quote:

Daca nu stii nici un espero care a facut senzatie, mai uita-te pe forum, ai sa gasesti! Cauta-l pe NDY...poti sa iei aminte sa vezi cum se tuneaza o masina!
Masina lui NDY e ok, facuta de Ilie, care a mai facut inca 2 Cielo cu acleasi motoare, ERD si AVD - unul e portocaliu si unul e alb, se gasesc poze cu ele pe forum ..... cei 3 sunt amici ;) (asadar le poti gasi si pe threadul lui NDY)
As mai adauga un bonus (la fel de irelevant ca si comparatia anterioara) - CIELO lui MYKY, are motor turbo - LET, masina merge zilnic ;)

Quote:

P.S.: Ai mers vreodata cu un Espero? Si legat de preturi...Cielo este mai scump pt ca Espero nu s-au mai fabricat , nu pt ca ar fi Cielo mai buna ca masina... Espero are si un plus la dotari! Uita-te mai bine si pe urma fa comparatii!
Am mers cu Espero, si sa vad ce ..... aceasi masina sub alte "haine", plus cateva dotari suplimentare. Espero nu s-a fabricat deoarece a avut o cota de vanzare relativ mica comparativ cu Cielo si inlocuit cu Nubira.

Sper sa intelegi ceva din acest post, sa fi putin mai atent cand redactezi un mesaj, cand esti pregatit sa il scrii - fa-o la "rece" nu la repezeala.

ing3r 30-01-09 17:29

Pai nu l-am facut la repezeala, dar din 10 insi...7-8 o sa fie de acord cu faptul ca Cielo nu se poate compara cu Espero! Nici la dotari, nici la motorizari! In afara de motorul de 1.5, Cielo nu se poate compara din nici un punct de vedere cu Espero (ma refer la masini stock, nu ciripite si tunate si fulgerate!).

mad_runner 01-02-09 23:03

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2023841)
Pai nu l-am facut la repezeala, dar din 10 insi...7-8 o sa fie de acord cu faptul ca Cielo nu se poate compara cu Espero! Nici la dotari, nici la motorizari! In afara de motorul de 1.5, Cielo nu se poate compara din nici un punct de vedere cu Espero (ma refer la masini stock, nu ciripite si tunate si fulgerate!).

am acasa si un espero si un cielo ....si inteleg ca tu tii partea la espero ca din cate vad la poza de la avatarul tau conduci un espero ....dar merg zilnic cu ambele masini ....si sincer se misca mult mai bine cielo ca espero .... in schimb espero e mult mai confortabila ....dar sincer cred ca cielo e peste espero ....

banzay 02-02-09 02:13

Dpdv tehnic e posibil ca cielo sa fie superior. Dar dpdv al confortului, clar espero. Acum depinde de fiecare de gusturi care ii place mai mult. Sincer, eu nu as prefera nici cielo, nici espero...ci Leganza :X

NWZeu 02-02-09 10:51

Tehnic nu e superior Cielo deoarece impart aceleasi solutii tehnice, me refer exclusiv la motorul 1.5DOHC (un avantaj Espero care a avut ABS montat cu o pondere mai mare decat Cielo insa nu trebuie uitata Nexia care "tot Cielo" si multe au ABS, Airbag si toate cele).

danutz_2007 02-02-09 15:09

Quote:

Originally Posted by mad_runner (Post 2023232)
espero si cielo sunt masini din aceasi clasa cu aproximativ aceleasi performante ...dar parea mea cielo este peste si numa dak citeshti ziarul in sectiunea cu anunturi auto si te uiti la preturi o se vede ca cielo este peste .... plus eu nu cunosc nici un espero care sa fi facut senzatie in romania ....dar cielo shtiu ... cielo lui sebastian care e o legenda deja :P

salut!una la mana,cielo si espero nu sunt din aceeasi clasa nici sa le omori...a doua la mana,referitor la performante,iar aici ma refer la motoru 1.5 dohc,e normal ca un cielo sa miste mai bine,din cauza greutatii mai mici!dar sa zici ca cielo este peste espero,asta chiar macane...pe bune,nu ca am eu espero,dar se vede de la 15 poste forma unui espero si cea a unui cielo,ca dotari nu mai zic,ca tinuta de drum si confort...
aaaa si sa nu uit...franele de cielo...cine are cielo stie la ce ma refer!:D...bafta

Geo_ZGA 02-02-09 15:59

Ca sa nu uiti... franele pe fata, de Cielo de dupa 2000, sunt cele de Leganza, discuri si etrieri (inclusiv placute) mai mari. In concluzie frane mai bune. Poti spune ca sunt la fel ca la Espero.
Diferenta de greutate nu este foarte mare, nu mai retin exact cat.
Si forma... asta depinde de gusturi pana la urma. Fiecare cu ce-i place.

ing3r 02-02-09 16:51

Pai cum poti spune ca dpdv tehnic, Cielo se comporta mai bine? Ce are in plus? Acelasi motor! :O
Si cred ca ar trebui sa se puna titlul: Espero 1.5 vs Cielo. Ca in rest...Dumnezeu cu mila pt Cielo!

B-64-KTL 02-02-09 18:06

Hai ca ma bag si eu ca vad ca dezbateti la greu problema asta. E normal ca espero sa fie putin peste cielo la confort pentru ca stim foarte bine ce s-a vrut de la espero la momentul ala (acum compar cielo si espero cum ar fi fost sa iasa din fabrica in aceeasi zi, nu dupa 10 ani). Daca vorbim despre acelasi motor (1.5) e normal ca cielo sa fie putin mai sprinten datorita greutatii putin mai mici, la franare s-a remediat (nu vorbim despre espero cu abs). In concluzie fiecare isi va sustine (intr-o oarecare masura) masina pe care o detine si discutia asta poate tine inca multi ani pentru ca daca nu s-ar mai posta aici vreun an si dupa aia va scrie aici ca espero/cielo este mai bun iar ve-ti sari pe el ca nu, c-o pati.

ing3r 02-02-09 20:55

Pai ca sa comparam Espero cu Cielo, trebuie sa ca Espero sa fie cu motorul de 1.5, fara ABS, fara airbag...etc... Tocmai de aia nu se pot compara masinile acestea doua. E ca si cum am compara Leganza cu Nubira, ceea ce nu se poate! Si in titlu scrie de Cielo , nu de Nexia. Aia este alta discutie, faceti un poll cu Espero vs Nexia . :P

Geo_ZGA 02-02-09 21:19

Topic inchis! deja se discuta aiurea, 7 pagini sunt suficiente ca sa se stie ca doua masini diferite difera intre ele.

All times are GMT +2. The time now is 21:02.

- Copyright 2026 4Tuning