![]() |
Re: Matizu' meu
Sa le si fac ... :rolleyes2
|
Update: deoarece au venit caldurile, poxipolu' transparent a cedat, iar turometrul cazut pe bord. Acum 1-2 saptamani m-am ocupat de turometru si i-am facut alta prindere pe bord.
Fotografii in curand. :D |
ai nevoie de un suport de ceasuri profi :D
|
Quote:
|
Quote:
|
Urmatoarele imbunatatiri:
- schimbare amortizoare spate - imi troncane la gropi de imi vine rau. Desi asta e problema de baza la Matiz, sunt ferm convins ca trebuiesc inlocuite cele vechi. - schimbare tamburi spate + saboti - a inceput sa imi fluiere la franari si la mers foarte incet (5-10 km/h) - arcuri pe fata mai mici, sa o ajut sa stea mai ... trendi - flendi. :D |
Schimbare tamburi? Pai pt ce sa-i schimbi? Tamburii se schimba doar daca sunt ovalizati sau au santuri pe interior... si in cazul asta, se pot rectifica la strung, daca nu vrei sa dai banii pe unii noi.
|
Pe stanga este ovalizat rau. Iar pe dreapta am santuri. :D
Au mai fost rectificati o data dar nu era masina in posesia mea. Vreau sa o fac boboc pentru ca e posibil sa nu o mai tin extraordinar de mult. :) |
Quote:
|
pana la urma ti-ai facut suportul de ceasuri ?:D ceva poze! Bafta!;)
|
Suportul de ceasuri inca nu a fost facut pentru ca momentan duc lipsa de fonduri.
In momentul cand va apare ceva nou la masina, va voi arata. In orice caz, vor fi 2 modificari aduse. Momentan doar la aspect (interior/exterior). |
Buburuza ... e iar la vopsitor: capota noua (neagra) / ochelar ... motivul: accident cu o tanti care mi-a taiat fata.
Sambata imi iau masina, indrept traversa ... si cred ca o scot la vanzare pentru ca am avut destule probleme cu ea. |
Pacat.... vad ca din ce in ce mai multi de pe forum isi vand masinile Daewoo si se orienteaza spre altceva. O sa ajunga raritati...
|
Eu nu o dau din cauza faptului ca ar fi masina proasta.
Se pare ca a fost data cu inima rea si ... e al doilea incident in 6 luni, de 2 ori m-a lasat in drum, 1 data gasita lovita in parcare, 5 rosii / cartofi / cepe aruncate de la geam pe masina. |
Update...
Masina nu a fost vanduta ... nu prea m-a lasat sufletul sa o dau avand in vedere ca e o situatie foarte grava in tara asta cu taxele de prima inmatriculare, cu crizele economice ... cu cola si fanta... Vreau sa ma laud si sa spun ca masina a primit azi-dimineata un filtru de aer YED 2600 si ... e mai "periculoasa". Sunt foarte multumit de felul cum s-a schimbat acceleratia si de faptul ca urca in ture mai usor acum. Ca sa nu spun de zgomotul ala care practic ma unge pe sufleu'. :lol::lol::lol: Plan de viitor: - schimbarea ambreiajului, a placii de presiune - etc pentru ca incepe sa ma lase - corectarea capotei din urma accidentului - daca ma ajuta Dumnezeu, o vopsire - alba (gen spritchit - vreau sa lipseasca luciul de pe masina cu orice pret - e obsesia mea) sau neagra (mat) - amortizoare si arcuri de Tico pe fata - schimbarea farurilor - schimbarea bordului cu unul de Spark customized (by me!) |
De ce vrei sa pui arcuri si amortizoare de tico pe fata ?
Ca eu la tico vreau sa pun arcuri de matiz pe fata ca sunt mai rigide nitel ! |
Ce s-au intamplat cu farurile? sau matuit?
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Arcurile vor fi temporare si le iau moka - tin cont de parerile voastre, dar momentan nu am bani nici sa trec strada.
Oricum, astept un PM cu arcurile. :) Sa imi fac o parere si sa strang bani. :) |
10 Attachment(s)
Cateva poze de la intalnirea Matiz... si altele dupa intalnire... :(
|
Re: Matizu\' meu
cum ai reusit ma?:|
|
Re: Matizu\' meu
Am evitat o imbecila (vezi discutia aici)...
Miercuri masina va primi un kit nou de ambreiaj, iar joi (sper) sa intre la tinichigerie si la vopsitorie... |
Quote:
|
Lasa bre... o sa fie o patra nuanta de albastru... imi fac paleta de nuante de albastru. :lol:
Noutate: miercuri va intra masina la service pentru kitul de ambreiaj, dar va intra si la vopsitorie tot miercuri. Cu mult noroc va fi gata vineri seara. Doamne-ajuta! :) Primul lucru pe care il voi face dupa vopsitorie: un polish complet sa incerc sa maschez tot ce nu este in regula la vopseluri... chiar daca nu se va rezolva, macar incerc. |
Update:
- masina a primit kit de ambreiaj nou - am facut putina curatenie sub capota si am eliminat carcasa de la filtrul de aer (original). a ramas doar "ciuperca" Am fost si la CASCO, mi s-a facut constatarea si miercurea viitoare masina va intra la reparatii. Vineri o sa o iau inapoi. Imi poate recomanda si mie un ulei pentru cutie bun? Multumesc anticipat. |
sa stapanesti kitul sanatos :lol: si ai grija cu gagicile care vorbesc la telefon cand conduc...nici eu nu le inghit...bafta la reparatii
|
Culoarea nu va mai iesii la fel...iti zic din propria experienta,va fi mai albastru fata de culoare masinii tale care va parea un fel de grii murdar din pacate,o poti rezolva usor te duci si le zici ca nu le dai acceptu de la firma de asigurari si sa iti vopseasca toata laterala masinii eu asa am facut....se observa mai greu toata laterala decat o use;)sper sa te ajute....
|
cat te-a costat kit-ul complet de ambreaj? dar manopera de montaj?
|
Quote:
Quote:
Da, stiu... abuz. N-aveau ce face. Oricum n-au facut nimic, si-au bagat degetul in fund pentru ca purtam centura, nu vorbeam la telefon ... long story. Quote:
Eu am dat 240 ron, dar a fost luat pe firma. Pretul lui cu TVA + adaos cred ca ajunge pe la 300 ron MAXIM. Manopera: un cico. :) M-a ajutat un prieten cu montarea. |
Mersi mult de info... Am gasit si eu cu 250 ron tot Valeo, 350 ron Nipparts si 542 ron Luk si nu stiu pe care sa-l iau... Care o fi diferenta de calitate daca o fi vreo diferenta...
|
Ia vezi daca vreunul dintre cele 2 (fara VALEO) prezinta informatii despre productie.
Daca gasesti prin vreunul ca ar fi produs de GM, pe ala ti l-as recomanda. ;) |
Quote:
ia-l fara sa te mai gandesti!! este varianta care ofera raportul calitate/pret cel mai bun! |
Azi masina a intrat in service pentru vopsire si tinichigerie.
|
fratilor ajutati-ma va rog si pe mine nu stiu unde se afla termostatul ala care are si jucaria aia care inchide si dechide apa la motor.
m-am uitat juma de zi si nu am gasit nimic poate fi in radiator ? pls help la mine nu cred ca mi mai deschide mi sa spart si radiatorul, e posibil sa fie de la deschizatorul ala si a facut temperatura mare ? pls help |
A iesit de la vopsitorie...
Si a iesit sanatoasa tun. :) Ma gandesc la faptul ca trebuia sa zgarii si usa spate. Pentru ca baietii de la vopsitorie mi-au facut vopseaua originala... fara gogoasa aia cu: "e vopsea pe baza de apa". Chiar au reusit sa scoata vopseaua originala. |
Quote:
|
Merci. :)
|
In 2-3 saptamani se tranteste Matizul de bot.
In 2 luni MAXIM se tranteste de tot... In maxim 3 luni voi avea un nou bord/interior - sper. In orice caz... in maxim 2 luni masina va fi lasata cu aproximativ 7 cm. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:23. |
- Copyright 2026 4Tuning