Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Dacia Logan ... Got 2 Read This!!! (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/6934-dacia-logan-got-2-read-this.html)

RoSonic 04-08-05 18:05

In Franta au retras Loganurile cu jante de aliaj de pe piata pe motive de lipsa de siguranta!!! :lol:
Asta in urma unor teste succesive facute in Franta, in care masina a dejantat!!!

ZoliaT 04-08-05 18:24

imediat reportajul complet :D

blowwind 04-08-05 18:45

il urc si yo imediat pala de pe ProTV....

EDIT : daca l`a urcat Zoliat nu`l mai urc si yo ca n`are rost...oricum ms :)

ZoliaT 04-08-05 19:12

1 Attachment(s)
reportajul cu dejantarea - pro-tv

George_P. 04-08-05 20:21

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Lucian\"
Cei care au urmarit cu atentie reportajul (testul) Antena 1 au observat probabil urmatorul detaliu : Soferul intervievat daca Loganul a trecut testul a avut o ezitare si a specificat ca depinde de cat de brusc negociezi s-ul . Si acum mai conteaza un lucru. Au vrut sa-l rastoarne sau sa fie la limita dar sa nu-l rastoarne ?! La prima negociere a virajului ei bruscau volanul dar apoi cu riscul de a nu intra pe trasa indreptau rotile pt a nu risca rasturnarea masinii din balans. Se vede ca la a 2-a tura soferul calca frana (se vede cum se blocheaza si roata aflata in aer) iar la a 3-a tura cand comentatotii au spus ca viteza era de 74 km / h (parca) masina a derapat urat dar soferul NU a respectat traseul stabilit. Daca l-ar fi respectat nu se stie. Si sincer testul s-a desfasurat cam haotic. Cred ca ideea a fost sa se demonstreze ca nu se ratoarna . Dar cine e avut ochi sa vada a observat ca masina e total nesigura. Pe mine unul nu m-a convins. Era frumos daca puneau in acelasi test si o alta masina ... un Clio ... sa se vada comparativ comportamentul masinii . Dar oricum. Mi s-a parut regizata toata actiunea .

tu esti contra logan rau de tot........mai ai si dacie :roll:

alexutzu 04-08-05 21:23

Re:

Quote:

Originally Posted by \"george_smiley05\"

Dacia lui nu e tocmai Dacie,

oricum nu are legatura NOVA/SuperNova/Solenza cu Loganul singurul lucru ce le leaga, este numele DACIA

xxdadixx 04-08-05 22:27

Astia-s primii stropi, stai sa inceapa furtuna :lol: Ce tupeu jegos. Adica la Europenii astia au oprit livrarea de jante si pentru Romani nu au gram de respect. Asta e dincolo nu merge spaga!

Lucian 04-08-05 23:53

Re:

tu esti contra logan rau de tot........mai ai si dacie :roll:[/quote]

Tu habar nu ai cum se comporta masina mea . Sunt dispus sa fac acelasi test la 120 . Nu eu la volan. Daca reuseste cineva sa o rastoarne e tzeapa mea. Daca nu imi dai 1000 euro ?

HolySoul 05-08-05 02:44

de cand cu Loganul asta numai minciuni aud de la Uzina Dacia sau cum se mai cheama acum.

1. Asfaltul unde au facut testele difera foarte mult (se vedea ca nu avea nici o aderenta pe asta de la noi parca era asfalt de drift)
2. la ADAC au virat fff puternic si brusc si au tinut rotile virate .. la noi cand s-o ridicat Loganu de pe asfalt cu roata spate au indreptat rotile imediat ca sa nu se rastoarne .
3. Din testul ala s-o vazut clar ca centru de greutate al masinii este ff sus .

In loc sa zica ca e un fake ce-o facut nemtii n-ar fi normal sa echipeze din fabrica loganurile macar cu roti mai late si sa-i puna o bara de vreo 200 KG sub masina sa-i coboare centru de greutate ? Am dat exemplu asta ca asta mi s-o parut mai ieftin .. doar la astia conteaza numai sa fie ieftin nu si sigur .
Intodeauna aceeasi scuza \"pentru 7000 euro se comporta ff. bine\"
Sa puna ca optionala o bara sub masina care sa-i coboare un pic centru de greutate si gata .
Cine se simte bazat sa-l cumpere fara .. cine nu sa-l ia cu .
Pentru posesorii de logan .. va tine un pariu de genu cum o spus Lucian ?
Dati masina mie sau altcuiva si sigur o rastorn la 65 la ora nu la 100

E posibila si varianta aia ca le face concurenta la vanzarile lor de SH-uri .. totusi asta nu inseamna ca testul a fost un FALS in Germania iar noi am avut parte de testul REAL.
Sa admitem ca logan se rastoarna la 65 la ora ... sa presupunem ca si cei de la Renault stiu asta ... oare cum ar reactiona ?
Ar retrage cea mai bine vanduta masina de la ei ?
Ar recunoaste ca se rastoarna si sa dea faliment ? Sau sa piarda sute de mil. de euro ?

Se stie ca majoritatea celor care cumpara Logan sunt pensionari care au un top speed undeva pe la 90 la ora ..
Nici nu se gandesc francezii ca mai cumparam si noi astia mai tineri faimoasa lor masina sa o fugarim prin munti pe serpentine .

Am citit ca spunea un posesor ca o luat curba cu 180 la ora cu Loganu ...
Mai baiete da-ti seama la bautura loganul ala nici la vale nu prinde 180 ...
poate-ti era bordu dat peste cap de la alcool si arata 180 in loc de 80 .

HolySoul 05-08-05 02:52

George Smiley ...
Lucian are intradevar dacie iar dacia tot dacie ramane .. dar a stiut sa-i accepte defectele si sa i le corecteze .
Posesorii de logan fac exact invers ... nu vor sa accepte ca masina are o problema cu stabilitatea si n-au de gand sa faca nimic in sensul asta .. ca sa nu mai zic de cei de la renault .

Si inca ceva .. vad ca ai 17 ani .. daca ai fi condus o dacie normala si un Logan ai fi stiut ca o banala berlina din 70 sta mai bine pe curbe ca loganul.
Ca sa nu mai zic ca lucian are Nova care sta mai bine ca berlina pe asfalt .. + modificarile aduse masinii care fac din ea intradevar o masina stabila .
Eu bat la pariu ca Dacia lui Lucian e de 3 ori mai stabila ca un Logan .
Spun asta ca am vazut-o si am vazut si filme cu ea si mai ales ca am condus si logan .. iar faza cu filmu de pe ProTV mi-o confirmat banuielile .. MASINA intradevar are o problema la stabilitate nu avem noi o problema cu ea .. mie unu sincer nici nu-mi pasa .. ca doar nu-mi cumpar logan .

sil4tuning 05-08-05 07:39

un ex de persoana care a cumparat o masina SH nemteasca in locul lunganului .....eu :roll:

xxdadixx 05-08-05 09:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"sil4tuning\"
un ex de persoana care a cumparat o masina SH nemteasca in locul lunganului .....eu :roll:

Bravo! Eu o sa fiu a doua persoana :D In max 2 sapt 8)

GolfuletzS 05-08-05 10:07

Re:

Quote:

Originally Posted by \"xxdadixx\"
Quote:

Originally Posted by \"sil4tuning\"

Bravo! Eu o sa fiu a doua persoana :D In max 2 sapt 8)

o sa fiu si eu a 3 persoana :D

the_mav 05-08-05 11:13

eu am luat doua second pana acum... si intotdeauna aleg altceva chiar second decat unui logan nou... pana acum una italiana si alta suedeza :wink:

ps: daca mi-ar face cineva cadou un logan, atunci sigur l-as vinde si as face ceva cu banii respectivi (as mai pune si mi-as lua altceva, i-as bea/manca/distra/etc, etc, etc)...
oricum, nu mi-as tine loganul...

RA_2fast4u 05-08-05 18:32

tocmai am auzit la stiri:loganul se retrage de pe piata europeana. nu am prins toata stirea si nu stiu amanunte....

RoSonic 05-08-05 18:40

Pai daca citeai topicul stiai amanunte.

RA_2fast4u 05-08-05 19:49

:? da unde scrie ca s-a retras definitiv?paote nu am citit eu bine..stai ca ma mai uit....

George_P. 06-08-05 20:35

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Lucian\"

Tu habar nu ai cum se comporta masina mea . Sunt dispus sa fac acelasi test la 120 . Nu eu la volan. Daca reuseste cineva sa o rastoarne e tzeapa mea. Daca nu imi dai 1000 euro ?[/quote]

eu stiu mey nova ta....si te respect fiindca a ta chiar poti s-o numesti o super nova........dar nu am comentat nik de mashina ta,yo am zis doar de logan,dupa ce ca e marca autohtona prea ne luam de ea,dar mah rog nu vreau sa iau apararea nimanui.......

imi pare rau dak crezi ca m-am luat de tine sau de mashina ta.....dar crede-ma ca n-am nik cu nimeni :)

George_P. 06-08-05 20:50

Re:

[quote=\"HolySoul\"]Si inca ceva .. vad ca ai 17 ani .. daca ai fi condus o dacie normala si un Logan ai fi stiut ca o banala berlina din 70 sta mai bine pe curbe ca loganul.
quote]

am condus berlina(nu ca sa o rastorn :) )dar stiam ca sta mai bine pe picioare ca loganu.....

si mai spun ink odata ca nu am vrut sa mah iau de nimeni,sau de mashinile lor.....

HolySoul 07-08-05 01:44

nu-i nika .. doar ca nush .. mi se pare de aiurea .. o masina din 2005 sa fie mai proasta ca una din 70 ...

acu nu spun ca ai atatea optionale pe cea din 70 .. sau atata spatiu interior sau portbagaj .. dar totusi ... au reusit astea dand un handicap masinii .
Ca sa nu mai zic ca si sistemul de franare la logan cam lasa de dorit si versiunile de top mai au si ABS .. e ciudata rau treaba asta

George_P. 07-08-05 12:14

mai mie sincer imi pare rau pt mii de cumparatori de logan.....chiar dak am vbit cu atatia si mi-au zis ca mashina se comporta bine,acum dupa tot ce am citit pe forum nush ce sa mai cred

si franele intradevar deabia atingi pedala si se blocheaza rotile......

mah rog multi propietari zic ca intradevar a scos si dacia ceva bun........nush ce sa mai cred :(

blowwind 09-08-05 14:02

Quote:

Originally Posted by \"Libertatea\"
Producatorul calculeaza inca despagubirile pentru Logan
Dacia-Renault nu a stabilit inca metodologia prin care isi va despagubi clientii care sunt nevoiti acum sa-si schimbe jantele de aliaj, de pe modelele Logan, cu cele de otel. Conform legii, Automobile Dacia trebuie sa restituie acestora diferenta de pret dintre cele doua tipuri de jante, ultimele fiind mult mai ieftine. Oficialii de la Automobile Dacia nu stiu nici la ora actuala daca si cum vor fi despagubiti clientii care si-au achizitionat modele Logan echipate cu jante din aliaj. Metodologia ar fi trebuit sa fie pusa la punct inca de saptamana trecuta, atunci cand Dacia-Renault a decis sa recheme in service toate autoturismele Logan dotate cu jante din aluminiu, pentru a le inlocui cu altele din otel. Hotararea fusese luata dupa ce un Logan echipat astfel a ratat un test efectuat de revista franceza \"Auto Journal\", provocand, in viraj, desprinderea anvelopei. \"Nu putem sa facem acum nici un comentariu. Chiar n-avem cum! Nu a fost stabilita nici o procedura\", ne-a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia. Pe de alta parte, Constantin Cerbulescu, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti, spune ca producatorul e obligat, prin lege, sa restituie in bani diferenta de pret dintre cele doua tipuri de jante. Fondurile pe care Dacia ar trebui sa le disponibilizeze pentru despagubirea clientilor nu sunt deloc de neglijat. Potrivit ultimelor date oficiale, Dacia a vandut numai la export 47 de automobile Logan dotate cu jante din aliaj. Daca luam in calcul ca un set de jante recomandate de producator costa minimum 14 milioane de lei vechi, ne-am putea face o imagine despre cat trebuie sa scoata din buzunar uzina pitesteana. Asta ca sa nu mai vorbim de pierderile la capitolul imagine

Quote:

Originally Posted by \"Constantin Niculescu - presedinte ACR\"
Logan va avea parte , in perioada urmatoare , si de alte teste si rezultate nefavorabile, afirma Constantin N... \" Masina va fi testata serios!Este bine totusi ca Logan trece prin astfel de probe, deoarece clientii pot vedea atat punctele slabe,cat si cele tari.Baalia va fi dura in continuare pe piata occidentala, pentru ca profitul obtinut din vanzarea unei masini este egal cu profitul obtinut din vanzarea a 70-80tone de grau. Nu ar fi de mirare insa ca Loganul sa poata fi masina anului in Germania.Peste tot exista oameni care castiga sub medie.Acolo unde exista o astfel de clasa,acesta este automobilul ce le este destinat\"..presedintele ACR spune ca jantele din aluminiu ce echipeaza Logan sunt facute in Romania iar Renault nu a gasit cel mai bun furnizor. \"Daca are o scapare asta nu inseamna ca masina este exclusa de la comercializare.In plus daca vrei sa rastorni o masina o potzi face si cu un BMW.Dati`ne unul pe mana si o sa`l aducem cu rotzile in sus\"......

HolySoul 13-08-05 04:49

hahahah rastoarna ei BMW dom'le ...
unu din 70 probabil si cu roti de dacie si cu cauciucuri DEBICA
EU AI DAU MASINA MEA CU MANA PE INIMA SI N-o rastoarna nenea de la ACR
da dupa 10 incercari nereusite sa-mi dea bani de un logan :))

alexutzu 13-08-05 13:31

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
hahahah rastoarna ei BMW dom'le ...
unu din 70 probabil si cu roti de dacie si cu cauciucuri DEBICA
EU AI DAU MASINA MEA CU MANA PE INIMA SI N-o rastoarna nenea de la ACR
da dupa 10 incercari nereusite sa-mi dea bani de un logan :))

dai-o lu` Lucian de la MR si sa vezi ce o sa mai plangi tu dupa masinuta ta :lol: :lol: :lol:

HolySoul 13-08-05 13:38

ti-o dau tie mai bine .. ce spui ?
ai dat o duma de parca Lucian din MR o fi cel mai tare sofer din romania :)

alexutzu 13-08-05 13:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
ti-o dau tie mai bine .. ce spui ?
ai dat o duma de parca Lucian din MR o fi cel mai tare sofer din romania :)

eu nu ma dau mare sofer :wink:

iar eu nu vorbesc prostii spre deosebire de altii (stiu ei care, deja se simt)

sil4tuning 14-08-05 18:16

are cineva testul facut de sebastian pt OTV cu un logan de 1.4 in fata la pescarus ?a fost dat azi in reluare de OTV ....nu am apucat sa inreg ..

George_P. 08-09-05 10:28

mare test ce a facut si sebastian :roll:
crezi ca-l lasau aia sa o rupa?
nu prea cred,ca asa sunt romanii nostrii,isi apara produsu
vai de curu nostru
:evil: :evil:

sil4tuning 08-09-05 12:38

Re:

Quote:

mare test ce a facut si sebastian :roll:
crezi ca-l lasau aia sa o rupa?
nu prea cred,ca asa sunt romanii nostrii,isi apara produsu
vai de curu nostru
:evil: :evil:

copilu eu cred ca tu nu ai vazut ce fel de test a fost ....nu a fost un test drive oarecare un mic burn frana de mana la greu ...a fost ceva ....ssssssssss

George_P. 08-09-05 17:57

stai linistit ca am vazut intreg reportajul
nu a fost un test oarecare
dar nici unu prea dur n-a fost
nici macar ultima versiune n-a testat-o
a testat un 1.4 park preference era versiunea
nu tu abs sa ne zica si noua dak chiar functioneaza cum trebuie
nu tu 1.6 sa ne zici si yo dak e fiabila dak pana mea
DE CE?
ceva e in neregula :!:

sil4tuning 09-09-05 15:06

pai poate pt ca si-au permis si nu au avut de unde sa ia un astfel de logan si sai dea mox ....cine crezi ca ar da masina personala la o frecare dasta ? ..

George_P. 09-09-05 19:30

Intreprinderea din Colibasi
cum suna? :lol:

sil4tuning 09-09-05 20:46

Re:

Quote:

Intreprinderea din Colibasi
cum suna? :lol:

ai mai auzit de prosti care sa isi faca contra reclama la produs si sa demonstreze cat de varza este ? SRL Colibasi .... :wink:

aleks 14-09-05 15:51

dak se bazau pe masina trebuia sa-i dea orice varianta. poate asta a ales el...

ZooM-ZooM 26-09-05 18:34

si totusi,are cineva testu de la otv?!

George_P. 28-09-05 18:11

se pare ca nu.....

aleks 29-09-05 18:21

Re:

Quote:

se pare ca nu.....

cine dreq se uita la otv?

All times are GMT +2. The time now is 16:17.

- Copyright 2026 4Tuning