Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Masini de lux vs. masini sport vs. de familie (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/68658-masini-lux-vs-masini-sport-vs-familie.html)

Panzer-General 08-01-09 21:48

Re: Ce masini preferati ? De lux vs sport vs de familie

SPORT. pacat ca nu avem o pista sau ceva unde sa putem simti adevarata putere a masinilor...pe strazi e prea periculos, pt tine si pt ceilalti participanti la trafic...concursuri organizate, prea putine...deci mergeti oameni buni la vot si votatil pe urmatorul bastard care sa ne jecmaneasca banii, sa ne faca strazi de cacat daca ne face, si sa mareasca toate taxele pana vom circula cu biciclete, ca deh, e mai "verde" asa. -==SPORT CARS RULZ==-

Lecca 09-01-09 16:17

o masina de familie, cu mult spatiu de bagaje, care se se infiga... si sa nu fie prea scumpa... 15-20 de mii de euro... astra caravan, kia ceed sw, d'astea , cu motor de 1.6 115 sau 120 e f bine. sau un sedan frumos de familie cu o motorizare la fel de buna ~120 de cai, un mazda 3 sedan, sau o astra sedan (nush de ce imi place, dar imi place :)) ) sau un focus sedan... arata frumos, sunt ok la interioare, stau bine pe drum, au spatiu portbagaj suficient... nu sunt inca familist, dar cand voi fi cam de aici aleg. sau un golf 6 1.6 ... :))

IamCross 11-01-09 18:43

In mare parte sport pt ca alea de "familie" nu imi plac. Nu vad rost sa iau pt familie o masina mare daca o sa am 2 copii. Dar daca o sa am mai multi, un SUV mare sau un Escalade Stretch :-P

MRKXMI 11-01-09 22:25

sport

aleks 11-01-09 22:39

Quote:

Originally Posted by MRKXMI (Post 1974206)
sport

motiveaza-ti alegerile te rog...

Florin&David 14-01-09 07:37

Vot: SPORT.
Maine mi-as cumpara un FR sau CUPRA. De fapt si doresc sa fac un schimb de leasing pentru cei interesati care nu mai pot plati o rata mare la o masina mai puternica. VAG only.

manu07 22-08-10 00:40

Re: Masini de lux vs. masini sport vs. de familie

asta depinde de fiecare.ca exemple: unu care vrea sa mearga cu 300, drfturi liniute etc nu isi ia un passat diesel de 130 cai, unu care are nevasta si 3 copii nu o sa isi cumpere audi tt si unu care vrea sa "pluteasca" intr-o masina nu o sa isi cumpere bmw 318is.repet toate de mai sus sunt niste exemple.

dolb 22-08-10 01:57

Quote:

Originally Posted by manu07 (Post 3601140)
asta depinde de fiecare.ca exemple: unu care vrea sa mearga cu 300, drfturi liniute etc nu isi ia un passat diesel de 130 cai, unu care are nevasta si 3 copii nu o sa isi cumpere audi tt si unu care vrea sa "pluteasca" intr-o masina nu o sa isi cumpere bmw 318is.repet toate de mai sus sunt niste exemple.

amice, pai ce dracu facem, redeschidem topicuri vechi de un an jumate? Sa stii ca daca ajungi la stage 3 nu te ajuta cu nimic! Abia ti-ai facut cont si deja ai o gramada de posturi (
  • Total Posts: 30
  • Posts Per Day: 17.25
)

Hai sa o lasam mai moale, ca esti deja pe 5 topicuri de versus, la fiecare comentezi !
Las-o moale.

Bogdan.IS 07-10-10 19:58

masina de lux pentru dotari , prestigiu , pentru dimensiunile mari , motoare mari cuplu mare , musai dizel . Un Q7 V12 TDI , noul Audi A8 4.2 TDI .

_anaconda_ 07-10-10 23:36

Vorbesti de lux si prestigiu si zici de dizal. Pentru maximul de prestanta un motor mare este musai dar pe benzina, preferabil aspirat (pentru limuzine) dar nici un turbo nu e rau.

Dupa tine da mai bine un S420 CDI decat un S600 sau un A8 4.2 TDI fata de un A8 6.3 W12 ?

B-99-SAA 08-10-10 06:40

Ca sa nu schimb masinile ca pe ciorapi, e foarte bun un sedan ceva mai dotat, care sa fie potrivit si pentru cand o aparea un copil sau doi... (asta nu se intampla acuma, ma refer in general). Parerea mea... :lol:

Gixer 08-10-10 10:55

Quote:

Originally Posted by Bogdan.IS (Post 3710264)
masina de lux pentru dotari , prestigiu , pentru dimensiunile mari , motoare mari cuplu mare , musai dizel . Un Q7 V12 TDI , noul Audi A8 4.2 TDI .

Hai mai, numai de haudi a-ti auzit?? Pt lomo mai bine un americanism sau japonism chiar. Cum sa-ti doresti asa ceva, si mai ales "dizel" cand exista MERCEDES-BENZ S 65 AMG sau S63AMG sau daca esti mai sarantoc un pic te multumesti cu S55 AMG :peace:
BMW-ul de la E60 si E65 deci de prin 2004 incoace sunt praf la capitolul limo si bussiness class....sunt si sub VAG sau orice americanism la capitolul asta.
Masina sport.....hmmm Veyron :D .....sau pt mai sarantoci 911 Turbo
Masina de familie: BMW 530d E39 facelift combi; sau singurul Audi care chiar imi place si ca forma si ca concept: Allroad 2.5TDi masina care are si valente pt teren.
Daca as prefera una din astea 3 categorii, eu nefiind prea excentric sa-mi iau Lambo sau Maybach, as prefera o masina care le inglobeaza pe toate, ba mai mult, are si unele valente pt drumuri rele, si anume Porsche Chayene Turbo-S de 521 cai sau daca mi-ar trebui sa merg pe drumuri chiar mai offroad, atunci Mercedes-Benz G55 Amg sau G400Cdi

Bogdan.IS 08-10-10 20:59

Ce-o sarit oamenii , stiu ca exista Bmw si Mercedes , care is superbe si ele , dar nu-mi place ce lume vad in masinile alea . In Audi nu vezi chiar asa de multi precum la celelalte marci .
Numi place benzina , de asta vreau dizel , ca parca nu-mi era greu sa spun S8 , dar eu-s cu dizelu , si alt lucru mie-mi place quattro sau tractiune fata , nu RWD .

Gixer 08-10-10 21:48

Quote:

Originally Posted by Bogdan.IS (Post 3712935)
Ce-o sarit oamenii , stiu ca exista Bmw si Mercedes , care is superbe si ele , dar nu-mi place ce lume vad in masinile alea . In Audi nu vezi chiar asa de multi precum la celelalte marci .
Numi place benzina , de asta vreau dizel , ca parca nu-mi era greu sa spun S8 , dar eu-s cu dizelu , si alt lucru mie-mi place quattro sau tractiune fata , nu RWD .

Pfoaaaaai, pai cocalari si manelisti cati am vazut in haudiu, nu am vazut in restul VAG + Mercedes + BMW deci la un loc! .....cand zici sofer de Q7 cam la ce crezi ca te gandesti? Mie cam mila de saracu Allroad, singurul model care face cinste marcii, restul Vw-uri mai scumpe si atat! :x

Bogdan_mb 08-10-10 22:01

Quote:

Sa intaleg ca ai aleg 4.2 tdi in loc de s8 ? :shock: :shock: :shock:

sergini0 08-10-10 22:34

Quote:

Daca ajungem sa apreciem masinile dupa ce tip de proprietari au nu ajungem nicaieri. Nu poti judeca nici macar Q7-le doar pentru ca e mare si e ''idolu' la femei'' :lol: deci poate fi cumparat si din motivele astea. Daca le-am lua asa, cele mai adecvate masini ar fi cele clasice detinute de colectionari pasionati, pentru ca un cocalarel nu da foarte bine in fata clubului decat cu ceva cat mai nou si mai de fitza. Cat despre titlul topicului, cred ca depinde doar de nevoi si de gusturi, dar cu siguranta nu este una care sa indeplineasca cerintele si specificatiile tuturor categoriilor.

Gabi# 08-10-10 23:23

As prefera Lexus is-f chiar daca sunt fan Audi.
Masina de familie si sport si lux in acelasi timp;)

skoda boy 08-10-10 23:49

Cls 63 amg....masina perfecta pentru mine,design superb,motor:shock:,spatioasa ....e cam tot ce ti-ai putea dori de la o masina .

_anaconda_ 09-10-10 00:17

Quote:

De ce iti place dizelul ? Ce avantaje ar avea un diesel fata de un benzinar pe o limuzina ?

PS @ Gixer - Daca zici ca sunt VW-uri mai scumpe ai putea sa imi spui si mie ce VW-uri impart platforma tehnica folosita de A4/A5/A6/A7/A8/Q5 ? A3 imparte platforma cu Golf dar si asa sunt destule diferente si Q7 cu Touareg si Cayenne, in rest VW-urile sunt inferioare si folosesc tehnologie mai veche, de ex Passat foloseste vechea platforma de A4.

sergini0 09-10-10 11:31

Quote:

Originally Posted by Gabi# (Post 3713252)
As prefera Lexus is-f chiar daca sunt fan Audi.
Masina de familie si sport si lux in acelasi timp;)

Nu exista masina de familie care e si masina sport si masina de lux, in cel mai bun caz masina de familie care e si masina cat de cat de lux, dar niciuna nu poate indeplini 100% din specificatiile tuturor cele 3 categorii. Nu cred ca ideea topic-ului a fost sa zicem eu aleg CL65 //AMG :lol:, e si sportiva, si luxoasa si incape si o familie cu 2 copii in ea:rolleyes2. Printr-o masina sport te referi la una creata doar pentru sportivitate, dar la care pierzi din confort, lux (si bineinteles mai mult de 2 insi nu au cum sa incapa in ea), care de obicei nu costa nici prea mult, si nu-ti pare rau de ea cand o fortezi. Masina de lux e bineinteles una foarte scumpa la care luxul si confortul sunt cele mai importante lucruri, dar cu care bineinteles ca nu mergi cu 2 copii in spate care mananca shaorma pe tapieseria de piele care a costat ca si dotare optionala cateva mii de euro, sunt masini construite pentru clasele sociale de varf, care pot reprezenta un loc in care poti discuta afaceri, pentru care iti poti angaja un sofer care sa te transporte acolo unde ai nevoie, etc. Iar masina de familie este de obicei una economica, bineinteles mai ieftina in comparatie cu cea de lux, una in care si confortul reprezinta un lucru important dar luxul nu este necesar neaparat. Cu toate ca exista si masini de lux care sunt sportive si care pot bineinteles indeplini conditiile necesare pentru a fi de familie, ele tot de lux raman. Deci dupa parerea mea, ideea topic-ului este sa spunem daca preferam o masina sport, de lux sau de familie, nu daca vrem doar o masina de lux cu care sa facem toate celelalte lucruri. Cu alte cuvinte, cred ca intrebarea ar suna asa, ce nevoi primordiale aveti si ce masina v-ar coafa? una sportiva, luxoasa sau aveti o familie pe care preferati sa nu o transportati intr-un 760i Long.

Gixer 09-10-10 14:02

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3713330)
De ce iti place dizelul ? Ce avantaje ar avea un diesel fata de un benzinar pe o limuzina ?

PS @ Gixer - Daca zici ca sunt VW-uri mai scumpe ai putea sa imi spui si mie ce VW-uri impart platforma tehnica folosita de A4/A5/A6/A7/A8/Q5 ? A3 imparte platforma cu Golf dar si asa sunt destule diferente si Q7 cu Touareg si Cayenne, in rest VW-urile sunt inferioare si folosesc tehnologie mai veche, de ex Passat foloseste vechea platforma de A4.

Chestia cu limuzina tre sa fie musai benzinara, e mai mult asa o nostalgie zic eu, chiar un blocaj impotriva progresului, chiar daca nici noile diesele nu-s cinste ozn-uri, dar ca si conceptie zic, aici fiind deacord cu conceptia de la audi de motoare diesel mari si tari cum e 6.0 W12 TDi :)
Pai nu mai tre sa iti zic, ca ai zis in urmatoarea fraza care modele isi impart platformele tehnice de la cele 2 marci din grup :-P
Si pt tine daca o mai pus o indoitura in plus la caroserie si mai baga ei niste blah-blah-uri comericiale, deja se cheama ca are platforma noua?? :lol:
Pai seara numai dupa o bere, si daca intrii in passat3, A4 nou, pasat4 sau A4 vechi nu-ti dai seama de diferenta :-P Faza e ca si BMW-ul si MBz fac la fel cu low-coast-classe-urile precum seria 3 si C-klasse carora nu le dau mare atentie, desi de-acolo le vin banii, din volumul de vanzari al acestui segment.
Serii d-astea nu mi-as lua decat la preturi mici, mult sub piata, si in stare cat mai buna, pt ca oricum se deterioreaza repede...

Giully4u 10-10-10 22:51

Quote:

Originally Posted by sergini0 (Post 3713867)
Printr-o masina sport te referi la una creata doar pentru sportivitate, dar la care pierzi din confort, lux (si bineinteles mai mult de 2 insi nu au cum sa incapa in ea), care de obicei nu costa nici prea mult, si nu-ti pare rau de ea cand o fortezi.

Cred ca faci o confuzie intre SUPERCAR si masina sport, desi nu prea cred ca exista un supercar care sa coste putin si sa nu`ti para rau de ea cand o fortezi.
Masina sport inseamna o masina cu care sa poti sa mergi tare oriunde, si in linie dreapta si in curbe, in ultimul timp nu e neaparat sa iti scuture rinichii la fiecare limitator.

sergini0 11-10-10 23:45

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3717860)
Cred ca faci o confuzie intre SUPERCAR si masina sport, desi nu prea cred ca exista un supercar care sa coste putin si sa nu`ti para rau de ea cand o fortezi.

De aceea nu l-am bagat la masina sport. Sunt si masini sport la care gasim un compromis intre confort si sportivitate, dar nu poti spune ca un CL este o masina sport cu ceva lux in ea, ci o masina de lux cu inclinatii sportive. Am vrut sa clarific un pic situatia si sa dau niste exemple evidente din fiecare categorie. :-) Sper ca nu s-a inteles nimic gresit.

Giully4u 11-10-10 23:49

Exista coupe`uri in 4 usi, asa ca totu` devine din ce in ce mai confuz in domeniul auto. Acum am inteles ce ai vrut sa spui.

Gixer 12-10-10 10:32

Quote:

Originally Posted by sergini0 (Post 3713137)
Daca ajungem sa apreciem masinile dupa ce tip de proprietari au nu ajungem nicaieri. Nu poti judeca nici macar Q7-le doar pentru ca e mare si e ''idolu' la femei'' :lol: deci poate fi cumparat si din motivele astea. Daca le-am lua asa, cele mai adecvate masini ar fi cele clasice detinute de colectionari pasionati, pentru ca un cocalarel nu da foarte bine in fata clubului decat cu ceva cat mai nou si mai de fitza. Cat despre titlul topicului, cred ca depinde doar de nevoi si de gusturi, dar cu siguranta nu este una care sa indeplineasca cerintele si specificatiile tuturor categoriilor.

Asta este, lumea in general incepe sa se cocalareasca.....si vesticii o iau pe aratura asta cel putin cand te uiti la ce masini fac mai nou(design, tehnica si mai ales fiabilitate nu mai vb comparativ cu un oldtimer).....doamne feri!
Cat despre Q7 ca design e mai praf decat loganul....vaca aia e masina de obez cu ceafa lata clar! Comparativ cu oamenii daca un Patrol sau un Land-Cruiser te duce cu gandul la un om gras, Q7 te duce cu gandul la un obez care fara masina ar fi mort! Asta e si esenta designului...la ce te duce gandul cand vezi o forma nu?! N-as putea sa vad un sportiv adevarat intr-un Q7 de ex.....eventual fotbalist, care nu e sportiv :-P ...cum ziceau divertisii: fotbalistul joaca la 2 cluburi: Dinamo si Bamboo; CFR-Cluj si Vertu completez eu din cunostintele personale....
Parca singurul producator european ce nu si-a uratit asa de tare modelele cu trecerea timpului e Mercedes-Benz .....ah si PSA Grup, adica de la foarte urate au trecut la doar urate :lol:

a3ds 15-10-10 14:24

Nu cred in "masini de familie", nu inteleg conceptul. Prefer masinile luxoase, elegante dar cu tenta sportiva, nu hambare gen Bentley, genul de "masina de autostrada" cu care nu ti-e totusi rusine sa mergi mai tare pe Poiana Brasov.

All time favourite este Mercedes Benz CLK, deci coupeurile de la Benz ca idee, cred ca m-ar coafa si un CL-klass :).

Cea mai misto masina pe care am avut-o/condus-o a fost tot un Benz, vorbesc din experienta. Cel putin CLK imi ofera tot ce am nevoie, arata foarte misto, e spatioasa, luxoasa, sobra, imbina confortul cu sportivitatea intr-un mod specific firmei Mercedes adica foarte civilizat, motorul v6 este un vis, mai exista si v8 dar alea deja sunt sf pentru mine deocamdata.

GTR 15-10-10 15:43

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3729306)
Nu cred in "masini de familie", nu inteleg conceptul. Prefer masinile luxoase, elegante dar cu tenta sportiva, nu hambare gen Bentley, genul de "masina de autostrada" cu care nu ti-e totusi rusine sa mergi mai tare pe Poiana Brasov.

All time favourite este Mercedes Benz CLK, deci coupeurile de la Benz ca idee, cred ca m-ar coafa si un CL-klass :).

Cea mai misto masina pe care am avut-o/condus-o a fost tot un Benz, vorbesc din experienta. Cel putin CLK imi ofera tot ce am nevoie, arata foarte misto, e spatioasa, luxoasa, sobra, imbina confortul cu sportivitatea intr-un mod specific firmei Mercedes adica foarte civilizat, motorul v6 este un vis, mai exista si v8 dar alea deja sunt sf pentru mine deocamdata.

CLK e foarte misto doar ca atunci cand ai familie parca vrei 4 usi, ceva mai mult spatiu in spate si de bagaje, din acest motiv daca vrei sa le imbini pe toate mi se par mai potrivite C63AMG, M3 (4 usi), RS4 sau mai mari E 63 AMG, M5, RS6 sau daca vrei sa fie si mai versatila dar cu ceva rabat de performanta exista varianta ML 63 AMG, X5M, Cayenne, Touareg.

Toate variantele de mai sus sunt un compromis foarte bun de utilitate/confort/lux/sportivitate mai putin costuri :D

a3ds 15-10-10 15:52

Eu m-am indragostit de CLK dupa ce am vazut prezentarea asta poetica de oscar, are si emisiuni reusite carnatu ala de Jeremy:

https://www.youtube.com/watch?v=8n3xSD9JMuM

GTR 15-10-10 16:37

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3729471)
Eu m-am indragostit de CLK dupa ce am vazut prezentarea asta poetica de oscar, are si emisiuni reusite carnatu ala de Jeremy:

https://www.youtube.com/watch?v=8n3xSD9JMuM

O, clar coupe-ul este mai frumos dar este mai putin family, cand una doua urci plodul in spate si cand incepe sa si creasca, nu mai este atat de comod:)

filipinho21 13-12-10 11:48

Deocamdata la varsta mea mi-as dori o masina sport,dar mai tarziu e bun sa ai cate una din toate trei:D

MihaiCsl 15-12-10 17:02

Pentru mine sa fie sport si de familie, am una de familie cat o garnitura de tren, dar este si varianta sport de 240 de caluti :D
https://www.youtube.com/watch?v=6EnhE2Cd_Vs That's the shit :oops:

Radu. 17-12-10 09:28

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3721194)
.....ah si PSA Grup, adica de la foarte urate au trecut la doar urate :lol:

C5-u II sw ti se pare urat ? Calitatea materialelor dela PSA a crescut mult.

Gixer 17-12-10 21:32

Quote:

Originally Posted by Radu. (Post 3904899)
C5-u II sw ti se pare urat ? Calitatea materialelor dela PSA a crescut mult.

Apai nah, ala nu-i asa de urat, dar fiind totusi si foarte incapator si spatios, e util, plus vad ca are o aerodinamica de masina sport, totusi ce nu-mi place maxim la el e ca, la cum arata(consola fatza nu prea lunga) puteau linistiti sa-i puna tractie spate sau macar sa fie varianta 4X4 cu distributie uniforma a cuplului, si puntea motoare principala sa fie spatele ;)
Calitatea materialelor, acuma nah, aia e tare discutabila, si cred ca tot in defavoarea lor, la interior nush, parca da se vede o mica imbunatatire, dar la exterior, in trend, adica tot mai slab, intr-un fel e bine pt protectia pietonilor si a celor pe 2 roti(eu stiu din proprie experienta ca e moale 206-le :D )

All times are GMT +2. The time now is 18:20.

- Copyright 2026 4Tuning