Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/67543-asigurare-nr-inmatriculare-germane-sfaturi.html)

cornel68 19-04-09 18:58

Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi

Cu actul de vinzare-cumparare din Germania, certificatul si cartea in original, poate inscrie masina in Romania.

ionut_cluj 19-04-09 23:58

e intrebare sau afirmatie?

eug a4 21-04-09 21:56

salut,revin cu o intrebare,luna care vine vreau sa merg sa cumpar un camion(cap tractor),pretul net este de vreo 18000 E,m-am hotarat sa fac societate sa nu mai platesc tva-ul la ei si oricum trebuia facut,cam cat ma ajunge asigurarea pe o luna de zile si nr rosii?Ca persoana juridica ce acte tre sa am la mine ca sa cumpar masina pe societate si sa platesc pretul net?
multumesc anticipat

ionut_cluj 21-04-09 22:04

Preturile la numere nu le stiu exact, dar e undeva la 350 de euro (din ce-mi aduc aminte).
Ca acte trebuie sa ai certificatul de inmatriculare al firmei, stampila, act de identitate si un act de la finante care atesta ca esti platitor de TVA. Preferabil ar fi sa trimiti acele acte inainte vanzatorului, pentru ca ele vor fi verificate la finantele germane.

eug a4 21-04-09 22:39

Preturile la numere nu le stiu exact, dar e undeva la 350 de euro (din ce-mi aduc aminte).
Ca acte trebuie sa ai certificatul de inmatriculare al firmei, stampila, act de identitate si un act de la finante care atesta ca esti platitor de TVA. Preferabil ar fi sa trimiti acele acte inainte vanzatorului, pentru ca ele vor fi verificate la finantele germane.
__ Multumesc dar eu prefer sa vad ce cumpar deci cum pot trimite actele daca eu nu sunt sigur ca imi va placea masina :nu prea dau vrabia din mana pe cioara de pe gard deci cam cat timp ar dura verificarea sa zicem ca imi va placea camionul aaaaaaaa si inca ceva pot conduce camionul daca nu am atestatul de transport marfa sa zicem ca voi cumpara si o semiremorca ptr transport cereale

Marson 21-04-09 22:52

Quote:

Originally Posted by eug a4 (Post 2255483)
Multumesc dar eu prefer sa vad ce cumpar deci cum pot trimite actele daca eu nu sunt sigur ca imi va placea masina :nu prea dau vrabia din mana pe cioara de pe gard deci cam cat timp ar dura verificarea sa zicem ca imi va placea camionul aaaaaaaa si inca ceva pot conduce camionul daca nu am atestatul de transport marfa sa zicem ca voi cumpara si o semiremorca ptr transport cereale

...amice... a trimite actele.. nu inseamna sa le trimiti in original... se ia legatura cu vanzatorul si apoi se trimite fax cu ce ti se cere... certificate de inmatriculare si inregistrare si copie dupa pass-ul administratorului... iar ca sa stai linistit... iti spun de acum ca Bundeszentralamt für Steuern - Saarlouis iti vor respinge cererea de a cumpara netto... esti prea... "fresh".
...al doilea aspect.. de a circula fara autorizatii, atestate si alte acte necesare.. aici in Germania... iti urez mult noroc... in cazul in care esti oprit de catre politie... masina "ingheata" pana faci rost de certificatele in cauza, amenda este bonus.

Succes.

eug a4 22-04-09 00:17

multumesc mult sa nu fie cu suparare..daca stiam nu intrebam

ionut_cluj 22-04-09 00:30

Quote:

Originally Posted by eug a4 (Post 2255483)
__ Multumesc dar eu prefer sa vad ce cumpar deci cum pot trimite actele daca eu nu sunt sigur ca imi va placea masina :nu prea dau vrabia din mana pe cioara de pe gard deci cam cat timp ar dura verificarea sa zicem ca imi va placea camionul aaaaaaaa si inca ceva pot conduce camionul daca nu am atestatul de transport marfa sa zicem ca voi cumpara si o semiremorca ptr transport cereale

Atunci trebuie sa te inarmezi cu rabdare, ca dureaza verificatul pana la 48 de ore.
In alta ordine de idei, cum a zis si Marius mai sus, mult noroc cu adusul fara atestat :)

eug a4 22-04-09 01:46

deci daca am inteles bine degeaba fac firma ca oricum nu imi aproba ..sa cumpar fara tva cu toate ca firma va fi platitoare de tva asa ca nu-mi ramane decat sa platesc pretul brut si sa o iau pe persoana fizica ...cat despre atestatul ala e floare la ureche o saptamana de fapt de luni pana vineri SAMBATA examen=admis rezolvata treaba multumesc inca o data

alexaandru15 10-05-09 22:50

Cu actul de vinzare-cumparare din Germania, brieful mic si brieful mare original,nu cred ca omu a radiato ca masina avea numerele germane alea permanente pe ea...sau a fost radiata da nu are stampila pe talon....pot inscrie masina in Romania?sau in bulgaria? va rog raspundeti ca sunt cu inima in dinti

ionut_cluj 11-05-09 09:21

Quote:

Originally Posted by alexaandru15 (Post 2306214)
Cu actul de vinzare-cumparare din Germania, brieful mic si brieful mare original,nu cred ca omu a radiato ca masina avea numerele germane alea permanente pe ea...sau a fost radiata da nu are stampila pe talon....pot inscrie masina in Romania?sau in bulgaria? va rog raspundeti ca sunt cu inima in dinti

Da, se poate, mergi la politie si o radiaza ei, dureaza vreo saptamana.

alexaandru15 11-05-09 18:41

oo...mersi frumos....mai linistit:D:D:D....daca mai stie si cineva ceva sigur...rog raspuns....ms frumos inca o data

andrey_20052002 29-06-09 11:52

vreau sa imi cumpar si eu o masina si m-am oprit la un fiesta 1.4 tdci din 2004 ,ce stiti despre acest motor este euro 3 sau euro 4 ?

ionut_cluj 29-06-09 12:37

euro 4.

bzsa 16-07-09 09:46

salut
am si eu o intrebare
vreau sa ma duc sa imi aduc o masinia din germania dar nu stiu care sunt pasi in momentul achizitionari
la ce acte trebuie sa fiu atent care sunt demersurile
sa zicem ca sunt la un parc auto am vazut masina x si vreau sa o cumpar
trebuie sa verific daca are tuv (itp )si chestii de genu nu....?
asta ca sa nu am probleme si sa o pot imatricula la noi

ionut_cluj 16-07-09 10:08

tuv nu-ti trebuie ca s-o inmatriculezi la noi, tuv e verificarea tehnica si e o idee buna sa aiba, dar nu esential. o poti aduce si daca n-are tuv luand numere cu banda galbena.

Pasii si procedurile s-au explicat de 17 milioane de ori pe forumul asta, e foarte usor sa cauti, crede-ma.

Ca acte trebuie sa primesti:
-factura/contract de vanzare-cumparare
-talon
-carte de identitate (adica brief mare+mic). Atat.

eug a4 18-07-09 01:08

salutare cu intrebare...exemplu=vreau sa cumpar o masina de 20 ooo din germania...persoana fizica deci trebuie platit incusiv tva..vreo 3800 euroi ..total 23800. Pentru cei care intradevar stiu.. si daca au auzit cazuri...ma pot intelege cu neamtu sa platesc masina cat vrea el 20ooo si sa imi faca factura pe vreo 10000(exemplu) sa platesc tva mai putin?
????????? multumesc anticipat(mentionez ca in spania ideea mia fost bine primita si chiar sau bucurat.....de aici iau o semiremorca)

KAY_ 18-07-09 17:14

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2489806)
tuv nu-ti trebuie ca s-o inmatriculezi la noi, tuv e verificarea tehnica si e o idee buna sa aiba, dar nu esential. o poti aduce si daca n-are tuv luand numere cu banda galbena.

Pasii si procedurile s-au explicat de 17 milioane de ori pe forumul asta, e foarte usor sa cauti, crede-ma.

Ca acte trebuie sa primesti:
-factura/contract de vanzare-cumparare
-talon
-carte de identitate (adica brief mare+mic). Atat.

nr galbene fara tuv nu sunt valabile la unguri

trafy-vr6 29-07-09 19:04

am si eu o intrebare, putin cam offtopic.

Am gasit pe net de curand un 318is inscris pe spania, am vb cu omul a zis ca masina e ok la acte, adica el a iesit cu ea din tara numai ca a stat putin in vama sa-l verifice la acte si dupaia a putut merge mai departe, intrebarea mea este: cum pot radia o masina inscrisa in spania in vederea inmatricularii in RO in cazul in care eu NU am nici un act facut cu spaniolul ? masina are act de vanzare cumparare intre spaniol si un roman ( nu cel de la care o iau ).

nyk_19 26-10-09 01:22

Se poate circula in germania fara TUV?Ma refer la numerele de zoll galbene!

Si cum adica nu sint valabile la unguri ca nu inteleg!?

Mersi anticipat pt. raspuns

ionut_cluj 26-10-09 13:28

Da, se poate circula.
Ungurii nu recunosc numerele daca nu ai TUV. O sa te coste vreo 50 de euro spaga la granita.

ciprian_urs 28-10-09 20:12

va salut am vazut ce ati scris voi despre masinile inscrise in germania... am gasit pe net un bmw e30 inscris pe germania mai are de circulat cu el pana in aprilie asa zice omul acte tot in regula el merge cu masina si m-ar batea gandul sa o iau si sa merg cu ea pana in aprilie iar in aprilie sa imi iau 3 luni nr provizorii si dupaceea sa o inscriu la bg ce ziceti sa ma bag la ea sau sa stau linistit cu numerele astea k pot fii false si sa nu fac altceva mai rau::( va rog sa-mi dati si mie un sfat ce sa fc??? ;)

hellker 28-10-09 22:47

mai mult ca sigur masina e radiata din germania...dar mai exista si 5% sanse sa fie inka ok..oricum nu ti-as recomanda sa mergi cu ea asha..o cumperi si o inscrii acum pe bulgaria

nyk_19 29-10-09 01:22

stie cineva vreo strada cu dealeri de masini ieftine prin regiunea koln-dusseldorf sau vreun dealer cu multe masini?am treaba la koln vreo 2 saptamini si m-as duce sa casc gura pe-acolo poate gasesc vreun e 36 sau e 30.

mersi....

mersi ionut pentru raspuns

Tzepozzz 29-10-09 08:45

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2751976)
Ungurii nu recunosc numerele daca nu ai TUV. O sa te coste vreo 50 de euro spaga la granita.

cine te-a mintit?

KAY_ 29-10-09 17:35

intradevar Ionut minte , nu cer 50 ,cer 100 :D .Abia a venit un prieten cu un W124 cu nr galbene si a dat 100

Tzepozzz 29-10-09 18:47

la numerele galbene nu-ti trebuie TUV

ionut_cluj 29-10-09 18:50

Suntem 3 oameni aici care iti spunem contrariul.
NU trebuie TUV, ai dreptate!
UNGURII te iau la 11m daca ai numere galbene si nu ai TUV.

ciprian_urs 29-10-09 18:56

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 2760503)
mai mult ca sigur masina e radiata din germania...dar mai exista si 5% sanse sa fie inka ok..oricum nu ti-as recomanda sa mergi cu ea asha..o cumperi si o inscrii acum pe bulgaria

pai el zice k merge cu masina zi de zi si nu are probleme are toate actele in regula pana in aprilie? dasta nu stiu ce sa fc sa ma bag sa o iau sau nu/??

Marson 29-10-09 20:58

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2762747)
Suntem 3 oameni aici care iti spunem contrariul.
NU trebuie TUV, ai dreptate!
UNGURII te iau la 11m daca ai numere galbene si nu ai TUV.

...serios? ce faci daca masina nu are acte de Germania si este de Italia, Danemarca... cumparata din Germania, puse numere de proba de 5 zile + carte verde... de unde le arati TUV-ul ungurilor?

...scoateti textul de mai jos la imprimanta si puneti-i pe vamesii unguri sa il manance (bineinteles vor refuza pe motiv ca nu stiu germana):

Kurzzeitkennzeichen nach § 16 FZV

1. Das Fahrzeug darf nicht zum Verkehr zugelassen sein.

2. Kurzzeitkennzeichen dürfen nur für Prüfungsfahrten (z.B. beim TÜV, DEKRA), Probefahrten (z.B. beim Verkauf oder Kauf des Fahrzeugs) und Überführungsfahrten verwendet werden.

3. Das Fahrzeug braucht kein TÜV um zu fahren aber es muss verkehrssicher sein. Für die Verkehrssicherheit des Fahrzeugs ist der Fahrzeughalter verantwortlich. Fahrzeuge mit Kurzzeitkennzeichen dürfen auf öffentlichen Straßen nur bis zu dem auf dem Kennzeichen angegebenen Ablaufdatum in Betrieb gesetzt werden; die Gültigkeit des Kennzeichens ist bis zu dem Ablaufdatum (höchstens fünf Tage ab Zuteilung) beschränkt.

4. Die Gültigkeitsdauer ist auf dem roten Fahrzeugschein vermerkt. Der Fahrzeugschein ist, wenn nicht vom Straßenverkehrsamt geschehen, vor Antritt der Fahrt in deutlicher Schrift auszufüllen und mit Datum und Unterschrift zu versehen. Der Fahrzeugschein ist bei allen Fahrten mitzuführen.

5. Die Kurzzeitkennzeichen müssen am Fahrzeug angebracht sein. Etwa vorhandene andere Kennzeichen sind abzudecken.

6. Die zugeteilten Kurzzeitkennzeichen und der ausgegebene Kfz.-Schein müssen nicht zurückgegeben werden.

Quote:

Originally Posted by ciprian_urs (Post 2762763)
pai el zice k merge cu masina zi de zi si nu are probleme are toate actele in regula pana in aprilie? dasta nu stiu ce sa fc sa ma bag sa o iau sau nu/??

...nu exista numere de Germania (nu ma refer la numere de zoll sau de proba sau sezoniere ci la cele permanente) care sa aiba valabilitate limitata! Oricine va spune contrariul... ascunde ceva ;)

Servus.

Tzepozzz 29-10-09 21:02

am adus si eu cateva masini...majoritatea cu numere galbene si n-am luat nici un gol :D
poate s-a schimbat legislatia intre timp:?:

LE: de la Marson am invatat si eu cate ceva :-)

alexaandru15 10-02-10 10:14

salut baieti am si eu o problema am si eu o calibra adusa din germania avea nr de tzol si mi sa furat portofelul cu actele in care aveam talonul ce fac acum ca nu am decat cartea masini cum o mai inmatriculez

ionut_cluj 10-02-10 13:56

Ai cam dat de dracu.
Avand in vedere faptul ca masina nu este inmatriculata in Romania, nu e de competenta politiei romane sa-ti rezolve problema, si cel mai probabil se vor spala pe maini.
Ceea ce ar trebui sa faci e sa mergi in orasul unde era inmatriculata masina si sa raportezi furtul, apoi sa ceri eliberarea unui duplicat.
Nu stiu daca e 100% adevarat ce spun, e bine sa te consulti si cu cineva de la politie.

alexaandru15 12-02-10 22:44

nu mai stie nimeni nmk....??????

celicazzz 15-02-10 20:08

salut...daca-mi cumpar o masina din germania si o las pe numele unei prietene cu cetatenie germana si-mi va face procura o pot asigura in romania? intreb pt ca ea nu are carnet de sofer deci nu pot plati asigurarea acolo...merci

T-E-N 16-02-10 02:53

Quote:

Originally Posted by celicazzz (Post 3089788)
salut...daca-mi cumpar o masina din germania si o las pe numele unei prietene cu cetatenie germana si-mi va face procura o pot asigura in romania? intreb pt ca ea nu are carnet de sofer deci nu pot plati asigurarea acolo...merci

Nu o poti asigura in Romania decat daca este inmatriculata .

like1god 16-03-10 18:46

aa nush daca postez unde terbuie..

dar inmatriculez orice masina in germania pe numele propietarului. se face rezidenta ..tot tacamul.

Marson 24-03-10 18:16

Quote:

Originally Posted by like1god (Post 3190864)
aa nush daca postez unde terbuie..

dar inmatriculez orice masina in germania pe numele propietarului. se face rezidenta ..tot tacamul.

Amice.. fii serios. Anmeldung - inregistrarea in evidenta se face in 5 minute la Politie sau la Burgeramt (primarie)... asta nu inseamna rezidenta. Cei de la inmatriculari iti vor cere EU-freizügigkeitsbescheinigung... daca tu le obtii "clientilor" tai si asta atunci e super afacere. (normal ca probabil te gandesti ca vei face si asigurarea pe 3 luni, apoi radiezi masina si gata dosarul (penal)).
Bafta si servus.

like1god 27-03-10 20:16

Quote:

Originally Posted by Marson (Post 3215874)
Amice.. fii serios. Anmeldung - inregistrarea in evidenta se face in 5 minute la Politie sau la Burgeramt (primarie)... asta nu inseamna rezidenta. Cei de la inmatriculari iti vor cere EU-freizügigkeitsbescheinigung... daca tu le obtii "clientilor" tai si asta atunci e super afacere. (normal ca probabil te gandesti ca vei face si asigurarea pe 3 luni, apoi radiezi masina si gata dosarul (penal)).
Bafta si servus.

1.Daca e pe numele tau ce interes am sa o radiez?
2.Nu eu am de platit impozit anu viitor
3.Fac asta de mult timp si nu s-a plans nimeni.
4.Nu am cum sa o radiez eu fara acte in original....si din nou punctul 1.
5.Daca taxa la o masina e 5000 in rom iti convine sa rezolvi cu aproape 2000 afara? Repet poate nu ai inteles :pe numele tau,perfect legal fara dosarele care le ai tu in cap.
Procedura e simpla si dureaza 2-4 zile.

Marson 28-03-10 11:12

Quote:

Originally Posted by like1god (Post 3224744)
1.Daca e pe numele tau ce interes am sa o radiez?
2.Nu eu am de platit impozit anu viitor
3.Fac asta de mult timp si nu s-a plans nimeni.
4.Nu am cum sa o radiez eu fara acte in original....si din nou punctul 1.
5.Daca taxa la o masina e 5000 in rom iti convine sa rezolvi cu aproape 2000 afara? Repet poate nu ai inteles :pe numele tau,perfect legal fara dosarele care le ai tu in cap.
Procedura e simpla si dureaza 2-4 zile.

Tot nu ai raspuns la intrebarea cum reusesti sa eviti procedura de obtinere a rezidentei in Germania si totusi sa obtii clientilor o inregistrare legala si fiscala!? Este meritul tau daca reusesti sa faci lucrul acesta, eu m-am referit doar la aspecte ce tin si de natura profesiei mele - nu fac doar consiliere si intermediere auto, mai sunt si jurist in timpul liber :).
Nu spuneam ca tu personal vei radia masinile, nefiind proprietar, insa ideea posibila, urmarea fiind aparitia pe strazile din Romania a unor masini "fantoma". Stii prea bine ca se circula cu numere de Germania netimbrate, inconstienta sau mai bine zis prostia lucratorilor MAI lasand libere aceste figuri rebele care au "pacalit" statul roman in contra hotiei acestei taxe de "poluare".
Suntem un forum "legal" aici pe 4tuning, o comunitate care este alaturi de toti iubitorii si pasionatii auto, prin urmare, daca incerci sa ajuti elaboreaza o procedura completa, deschide un nou topic si vei avea mai multe opinii pro sau contra.
Explica faptul inmatricularii unei masini in Germania, ca si rezident, impozitul si asigurarea ce trebuie platite anual, trimite referiri la kfz-steuer.de si la check24.de pentru ca doritorii sa isi poata calcula singuri darile, explica consecintele neplatii acestora s.a.m.d. Dupa aceasta vei capata credibilitatea de care ai nevoie cat bineinteles si respectul nostru.

Servus.

All times are GMT +2. The time now is 18:51.

- Copyright 2026 4Tuning