![]() |
Re: Schimbare leduri bord Cielo
dupa ce faceti bordurile geo si catalin va rog eu trimitetimi si mie poze vreau sa vad ce iese sunt curios daca va iese bn dupa sfaturile meleasa ar trebuii sa iasa dar acu depinde si de atentia cu care lucrezi lael bafta la amandoi
|
LA mine a iesit prost...acul de la turometru nu se misca iar ce de la vitzometru nu indica deloc cum trebuie.....cum il fac sa mearga?
|
Quote:
Acul de la vitezometru mai exact ce nu indica ...o ia inainte ...ramane inapoi ?? Baga mai multe detalii poate ii dam de cap . |
Sa vad maine ce o sa fac ca mi-a zis Tiolik ca o sa-mi trimita un filmulet cum se regleazadar oricum o sa-mi cumpar unullcd de kadet tot maine dar mai pe seara. Daca o sa-l fac pe asta pana la urma o sa fie bagat la vanzare.
|
Cataline, pai vezi ca la turometru am facut si eu "buba" cand am umblat prima data... trebuie scoasa borna de la baterie inainte de a umbla la el, altfel se arde. la mine s-a ars pe spate, pe placa, un circuit si nu mai mergea nimic din stanga... era vizibil si l-a reparat imediat cu o lipitura. la km vezi ce zice si tiolika si intreaba-l si pe matza.
|
La mine nu e nimic de la placa aia de circuite...este din arcul turometrului...ciudat si naspa in acelasi timp.Astept sa-mi dea tiolik niste filmulete cum se face reglajul si pe urma incerc sa-l fac...oricum imi iau de kadet (95%), l-am gasit numai ca trebuie sa-i faca baiatu' proba.
|
imi npare rau dar nu veni baiatu cu acele alea si nu pot sa va fac filmuletele imi pare rau
|
am dat peste urmatorul site, pt cine e interesat de plasme: veveve. tuningshop Punct RO (ca cenzureaza, intelegeti voi)
au plasme pt cielo si matiz la 200ron. nu stiu modelul, dar cine e interesat poate sa-i contacteze. repet, nu mai intrati pe site-ul de mai sus, eu am virusat 2 calculatoare si nu merge anti-virusul sa-i scoata (nod32). |
Quote:
0766/35.20.75..si cine vrea faruri de pisicuta pe cielo acelasi nr. de contact:!: |
BOGY26 eu unu is curios cum par farurile alea pe cielo..ai putea sa pui niste poze?..sper ca nu e offtopic..salutare
|
Quote:
|
cine se baga sa imi schimbe si mie ledurile din bord?tiolik parca tu erai cu astea...
|
De ce nu incerci tu singur? :) Daca te pricepi cat de cat, si cu sfaturi din partea celor care stiu, o sa te descurci usor, usor. Incepe ca mine, cu consola de climatizare, butoanele... ca sa te inveti cu lipitul ledurilor si al rezistentelor ;)
Pt bord mi-a dat si mie tiolik cateva poze din care poti sa iti dai seama ce ai de facut... mai problematic e cu acele, dar se rezolva si alea. |
nu mai vreau sa stric nimic ...ca e problema cu banii astia...bordu imi mai lipseste sa il schimb..prefer sa mil faca tiolik...ocirum la climatizare becul ala de la trepte se aprinde cand vrea el...
|
salutare daca doresti te pot ajuta dar e o mica problema ,momentan sunt la mare si apoi plec la tara nu iti pot spune exact cand ajung acasa ca sa til pot face . cand ajung te contactez si vorbim ,in principiu til pot faca, bafta.
|
merci. si ce pret?
de ce nu discutati voi pe PM, sau mai bine, pe messenger? e mult mai simplu si mai rapid |
pai am gandeam ca daca e forum....or fi si altii interesati? daca altii au vb pe pm...uite eu acum caut si intreb ce si cum sa fac....daca se vorbea aici...nu mai stateam ore sa caut si sa intreb...mi se pare logic...sa se discute aici problemele astea !
|
Nu ma mai incurc cu leduri, beculete, etc... :shrug_no:
cel putin la ceasurile de bord! prea multa bataie de cap... :shakefist M-am hotarat: imi i-au ceasuri cu plasma! :evil_laug abia astept sa imi soseasca si apoi urmeaza montajul cu pozeee, bineinteles..!!! :rockon: |
1 Attachment(s)
ce pret rdwoo?
asta e bordul care imi doresc eu sa il am |
In jur de 200 ron. s-a mai vorbit de cateva ori....
|
aham....mai bine imi iau inele cromate la 80 ron :D
|
Quote:
Plasme pt Cielo am gasit si cu 150ron, dar sunt cele albe (cand sunt stinse) si nu imi plac deloc cum arata si cum pica pe bord. |
mie numi plac de nici o culoare pe cielo sau masini vechi plasme....chiar daca a mea e alba si ar fi...dar nu da bine pe bord...si ziceam de inele ca ar da mai vine pe bord...ziceam ca in locul plasmelor sa iau inele..
|
donn eu bordul ti-l fac cu 100 ron iar cu toate ledurile schimbate in toata masina 150 ron dar ti-am spus asta numai cand ma intorc de la tara ,asta inseamna sfarsitul lui august pana pe 15 septembrie
|
oricum nu am banii acum si aia inseamna banii de folie...care imi este de 100 de ori mai utila :D
|
deci pana la urma ce leduri trebuie pentru butoanele de la dezaburire, avarii de 3 sau de 5mm?
|
Quote:
Pt restul butoanelor foloseste led-uri de 5, iar pt potentiometrele de reglaj faruri si temporizare stergatoare led-uri de 3. Fiecare impreuna cu o rezistenta de 1k (parca). |
mie nu mi se aprinde la reglaj faruri si la stopuri ceata spate...dar nu mai desfac decat cand fac tot bordul;))
|
ms geo stiu ca azi schimbai la avarii si la ceata spate ca mi se arsesera dar nu imi dadui stiam marimea oricum nu gasii decat leduri galbene si voiam sa dau o comanda pe net...eu pusai ledu fara siguranta are ceva?
|
Fara rezistenta inseriata, o sa se arda repede.
|
nu trebuie decat putina electronica , istetime si chef de munca , se folosesc leduri de 3 si 5 mm , legate in serie cu rez de 1-1,5 kiloohmi , eu nu am folosit smd-uri pentru ca nu am gasit in craiova si uite ce mi-a iesit;
http://i34.tinypic.com/bfp849.jpg http://i35.tinypic.com/blty.jpg http://i35.tinypic.com/11vh3xz.jpg http://i38.tinypic.com/2lwukcg.jpg http://i38.tinypic.com/2lwukcg.jpg |
superb frate, ia zimi cat ma costa sa-mi faci consola de la geamuri si la manere sa se vada pe afara?
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Quote:
|
Acuma da, mi-au aparut si alea postate mai sus. Frumos. Imi place ca la consola este lumina puternica. La mine zica ca-s lumanari...
|
la mine nu prea se mai vad ..oricum ce imi place mult la maneere pe afara....e super :)
|
Eu am schimbat luminile bordului, am pus prima data albastre(led-uri) dar nu am fost satisfacut pt ca una la mana: lumina era tot un verde ceva mai aprins ce-i drept iar a doua: led-ul prin natura sa nu imprastie lumina iar in felul acesta nu imi luminau acele si o parte din cadran. Acum am pus rosu( aceleasi becuri de pozitie fata) au costat 2 lei bucata deci 8 lei toate; se vad super dar din pacate nu am poze acum...
Si altceva... Ledurile au in acel soclu o mica rezistenta care reduce curentul de la 12 la 1.5 si in timp(mai ales daca fai distante lungi) se vor incalzi, vor incinde, vor topi si poti avea surpriza nasoala sa iasa fum "Doamne Apara si Pazeste!"... Va recomand becurile! Nota: Evita mesajele consecutive! Intr-un interval de 5 min poti sa folosesti butonul Edit daca ai uitat sa mai adaugi ceva. |
Daca pui leduri "made in China" e posibil sa se incinga, dar in nici un caz nu cred sa arda ceva... in cel mai rau caz se arde ledul, nimic altceva. Crezi ca temperatura e atat de mare incat sa topeasca plasticul prin bord? :lol:
Fa singur montaj de led inseriat cu o rezistenta si nu o sa ai probleme. Ledurile focalizeaza pe un singur punct, dar daca le freci bine cu glaspapier (smirghel) fin, le matuiesti si o sa disperseze lumina cat de cat uniform (normal, nu perfect uniform). Peste led pui si o caciulita din aia de cauciuc verde, care este peste bec, daca vrei... nu o sa-i schimbe culoarea decat daca e ledul foarte slab. Eu am folosit leduri mai scumpe, dar bune. De 3-4 luni nu mi s-a ars nici un led, iar lumina e destul de puternica si clara. Tu probabil ai pus ledurile in bord, exact in locul becurilor vechi... e normal sa nu iti lumineze la fel de uniform. Ca sa faci un bord luminat uniform, trebuie desfacut si puse mai multe leduri, din loc in loc, iar in spatele acelor cate un led smd. |
Quote:
Quote:
|
Mda asa am facut, adica le am pus in locul celor originale... Fasa cu matuitul nu o stiam :rolleyes2 merci!
O bila alba pt Donn! Ti-au iesit super, frate! Imi plac acele pt ca difera de cifre si e o combinatie adevarata! Clapetele sunt la fel de tari dar... politia ce zice frate?:p |
| All times are GMT +2. The time now is 18:04. |
- Copyright 2026 4Tuning