![]() |
Re: Taxa AUTO - Alte noutati!
Quote:
vechime de 14-15 ani – 686 euro coform lor. Sincer mi se pare incredibil de putin |
Sunt niste talhari de prima clasa! In primul rand, eu nu vad taxa asta mai buna cu nimic atata timp cat ei mai introduc inca o clasa de cilindree : 1901 - 2000 cmc. Au facut ei un sondaj, au vazut ca astea sunt cele mai cautate masini si deci, au trecut la jecmaneala. Pe de alta parte, masinile euro3 relativ noi, vor costa mai mult la inmatriculare.
Parerea mea este ca ei vor ca toata lumea sa isi ia Logan, cu 0,1 sau 2 airbag-uri care cand se deschid... mai bine n-ar face-o, fara ABS si alte gadget-uri din astea, cu 1, 2 sau 3 stele (verzi) la testele de siguranta, sau Citroenuri Taricenuri la fel de coaja chiar si in varinta full, sau masini de 10 ani de zile de afara, astfel incat sa avem o Romanie plina de morti in accidente rutiere! Sincer, asta este parerea mea, nu vreau sa jignesc pe nimeni! Intr-un final, ne vor da in judecata cei puternici si se va reveni si la noi la normal. Pana atunci nu ramane decat sa speram ca Tari & Co. vor pleca la urmatoarele alegeri, si cred eu, ca cei care vor veni apoi vor scoate taxa pentru a-si asigura inca muuuulte mandate de acum incolo, pentru ca, sa recunoastem, cei care vor scoate taxa vor fi foarte apreciati! |
Astia is "Salbatici" taxa lor de inmatriculare ca is satul pana peste cap
|
Quote:
|
astia sunt dementi de a binelea!!! nu stiu ce sa mai faca sa scoata un ban...mama ei de taxa...parca nu vroiau sa faca din romania"groapa de gunoi a europei" si acu cu cat e mai veke si mai poluanta masina ,cu atat mai bine:-):shock: sunt curios sa vad ce fac astia de la a.c.r. care strang dosarele celor care au platit taxa anu trecut.poate ne luam banii inapoi:lol:,cu toate ca nu cred....
magarie mare...cine i mai intelege?!?1:?: |
Taxa este ilegala si dak ar fi 2 euro . Jegosii dreq
|
Deci, mai stau putin sa vad care-i treaba si daca taxele raman la nivelul asta tot pe Bulgaria inmatriculez masina pt nevastamea. (BMW 316 `94 2usi si fara portbagaj, modelul scurt) si ma ajunge maxim 2100E. 1300-1500 pret pe mobile.de + transport si restul ... maxim 2100.
|
Quote:
Quote:
Quote:
vechime 7-8 ani - 1.386 euro vechime 8-9 ani - 1.201 euro vechime 9-10 ani - 1.047 euro vechime 10-11 ani - 832 euro Masina mea are 13 ani vechime,din care face parte?pe mine asta ma derutat,si dupa ce mi-a zis eqilibruee,eu nu am nici un E2 la sfarsit...in fine o sa mai sun in continuare la cei de la Rar,ca tot trebuie sa raspunda cineva odata si odata.app,Cristy poti sa imi dai si mie id-u tau de mess,sa mai schimbam o vorba,2 :).ms si tie mult! |
Poate va ajuta linkul asta :
http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php |
Quote:
|
Hrectie la picior de lemn nu ne incalzeste pe nici unii cu nimic.
|
legile astea sunt facute ca **** cum dreacu sa fie taxa pentru o masina noua cu 1,9 capacitate 900 si de euro....?? si pentru una mai veche e mai mica.... la alea noi ar fi trebuit mai mica ca sa stimuleze omu sa isi ia alta NOUA....dar....ROMANIA si asta spune totul
|
Quote:
Ma mir cum de tocmai pe site-ul asta apare reclama la Citronel :) , la cum ne fura astia pe fatza (azi maine ne spun sa dam banii si sa nu mai comentam atat) ar trebui inceputa o campanie anti-citroen |
Quote:
|
o porcarie,o tzara de ras...o sa ajunga nea vasile cu dacia din '78 sa o dea pe 300 euro,sa mai stranga pensia vreo cateva luni,ajunge la 600 de euro si pac se duce si isi ia un golf din 78 si il si inmatriculeaza...o sa fim nevoiti sa mai purtam la noi in loc de un accesoriu' cum ar fi telefon,geanta ,etc....sa ne luam cate o masca de gaze din cauza poluarii....in 2-3 ani o sa fim tzara gunoaielor...legile legilor...bagamias................
|
salut...eu zic ca loganurile si daciile putrezite is destul de gunoaie pt. tara, dar un old timer sau o masina adevarata, interesanta, unica, veterana in conditie top, ziceti orice vreti nu e gunoi... oricum daca cumparai un golf 1 pt. 600 euro a trebuit sa platesti 4000 euro pe el, a fost cam absurd, eu zic ca asa e mai buna... oricum cine cumpara masini de 20 000 euro nu mai baga in seama cateva 1000 de euro...
|
am si eu o intrebare va rog....taxa de imatriculare ptr persoanele cu handicat sunt total scutite? si daka da...ce acte mi-ar trebui ca sa imatriculez o masina ???
|
Deci, ori imi iau o cotoarca veche de masina fiindca platesc mai putin. ori nu-mi mai cumpar deloc!
|
Sunteti impotriva taxei auto?
Daca esti impotriva taxei, hai sa facem ceva! Eu unul propun sa iesim fiecare in strada ... nu dezordonat si provocand haos, ci un "marsh" de protest. Fiecare comunitate 4tuning din orasul sau isi aduna oamenii si iesim toti in aceeasi zi si la aceeasi ora in fata primariei sau .. stiu eu unde. Dam si ceva mailuri la televiziuni ca sa fie mediatic si poate ... se misca ceva. Daca stam si ne vaitam pe internet , nu rezolvam nimic! Ce spuneti ?
|
ronaldinho - euro la orice masina o poti gasi in talon sau in carte la rubrica numarul de omologare ..sunt ultimile doua - litera E (de la euro)+ o cifra (1,2,3,4 sau 5 depinde de euro .. care il are masina)
|
Am si eu o intrebare: daca am masina in leasing, cu numere de leasing B 12345 de ex, la expirarea leasing-ului mai platesc taxa sa o inmatriculez pe numele meu?
|
Re: Sunteti impotriva taxei auto?
Quote:
|
Nu a ajuns nimeni la nici un acord. Eu unul n-am vazut nimic oficial de la UE, doar zvonuri. Si in plus, nu UE ne intereseaza pe noi. Legea poate fi picata si fara UE. In fond, NOI suntem Romania.
|
Eu unul as fi acolo daca s-ar organiza un asemenea mars/protest.
Daca cineva din Timisoara preia initiativa de a organiza asa ceva, eu si multi altii il vom sustine. |
Pai ar trebui luata initiativa de sefii "4tuning" locali :)
|
Nu cred ptr ca masina e deja inmatriculata in Romania pe numele firmei de leasing...deci tu nu faci decat sa schimbi proprietarul in acte. oricum, decat sa stati si sa va 'vaitati', mai bine cititi https://forum.4tuning.ro/showthread.p...94#post1312694
|
Quote:
ps : nu toata lumea isi permite sa cumpere o masina noua euro 4 . |
In Pitesti sigur ne-am organiza! Luati legatura cu MMihai si incepem sa ne miscam!
|
-ronaldinho- si eu am cam aceeiasi problema ca tine .. a mea e din 94 si este euro 2 si in grila prezentata d baieti nu e data taxa .. la euro 1 de 14-15 este 600 si ceva banuiesc ca pt euro 2 e mai putin , SPER . si a ta tot euro 2 e sigur . banuiesc ca trebuie sa asteptam sa intre in vigoare si sa vedem care ramane definitiva . si intr-adervar e abernata taxa,da asta e RO :) am fost sapt trecuta sa achit o amenda si m-a trimis pe la 4 ghisee inainte sa dau banii si sa-mi dea chitanta ..:-|
aaa si inca ceva pt cei c vor sa-si ia si sa le inmatric in bg .. aveti grija sa faceti toate actele mai ales cel de vanz-cump pt ca am auzit cazuri in care bulgarii au facut imprumuturi si au girat cu masina , nu achitat si a venit banca cu pol sa-i ia masina la om .. deci p langa procura nelimitata si act d vanz-cump . numai bine . |
si eu sunt deacord sa facem un astfel de marsh......voi fii prezent 100%.....
|
Cat se plateste pentru un motor de 2400cmc euro 4 cu vechime de 5 ani? (In lista nu apare decat intre 2000-2200 si 2500-3000cmc.)
|
Au si astia niste clasificari facute de te ia durerea de cap. Nu era evident si pt ei cand au facut listele ca nu sunt complete.
|
eu sunt multumit cu noua taxa . imi iau un ursulet/pisicuta euro 2 peste 12 ani . numai bn . chiar si asa , mi s pare absurda metoda de calcul . aberanta .
|
dak fac si Giurgiuvenii mei asa ceva,sunt si eu acolo :D
|
Taxa de Prima Inmatriculare: ACR si Realitatea Tv vor sa ne ajute?
Taxa de Prima Inmatriculare: ACR si Realitatea Tv vor sa ne ajute?
Automobil Clubul Roman doreste sa-si sprijine pe pagubitii taxei de prima inmatriculare, intr-un posibil parteneriat cu Realitatea Tv. De mentionat faptul ca televiziunea in cauza a incheiat un acord cu primul roman care a invins taxa, Cosmin Costas, avocat al Barolului Arad. Costas va da sfaturi juridice tuturor celor care doresc sa-si recupereze banii de pe taxa auto, prin intermediul Realitatii Tv. Dincolo de asta, ACR-ul a devenit suspect de generos, oferindu-si consultanta juridica. De ce acum si nu atunci, cam asta ar fi intrebarea...Cotizatia anuala la ACR este de 220 RON, iar cea de membru simpatizant de 90 RON. Printre facilitatile oferite celor care cotizeaza se numara si consultanta juridica. Ofera ACR consultanta tuturor pagubitilor taxei de prima inmatriculare sau doar membrilor cotizanti? Conditioneaza cumva acest suport juridic prin inscrierea ca membru cotizant? Ramane de vazut. Vestea nu e noua. ACR si-a anuntat intentia de a-i sprijini pe pagubitii taxei auto inca din 8 ianuarie. Totodata, iata ce declara presedintele ACR, Constantin Niculescu in 2007:"Asistam la cel mai grosolan comportament în spiritul indisciplinei neagreat într-o comunitate civilizata cum este Uniunea Europeana. Asistam la corectarea unui management guvernamental defectuos prin aplicarea unei taxe ilegale si la sprijinirea fatisa a unor grupuri de interese din cadrul importatorilor si fabricantilor de automobile." Vizat ar fi insusi primul-ministru Tariceanu, care nu e strain de domeniul afacerilor cu automobile. ACR a inceput deja sa stranga plangerile la sediile locale. Primii care au reactionat la aflarea vestii au fost buzoienii. S-au adunat intr-un grup de 120 de persoane la filiala locala, unde au depus plangerile. ACR promite ca-i va sfatui pe oameni cum sa isi recupereze banii de pe taxa auto, folosindu-se de legile actuale. Romanii pagubiti isi indreapta atentia catre Ministerul de Finante, mai ales ca doi romani au castigat procesele impotriva respectivei institutii. ACR spune ca puteti cere sfaturile sale juridice chiar daca nu sunteti membru al clubului, la telefonul 317.82.46 sau pe e-mail, la [email protected]. Cum s-ar recupera banii? ACR prevede doua posibilitati juridice, procedura de contencios administrativ si civil. Astfel, persoanele fizice sau juridice care au importat masini second hand din tari membre ale UE, pentru care au platit taxa, si-ar putea primi banii inapoi. Bineinteles, cei care urmeaza sa plateasca o taxa dupa vechile reglementari n-o vor mai plati. Intrebarile sunt multe: Cat de bine intentionat e ACR-ul? Doreste racolarea de noi cotizanti, sa se promoveze mai mult sau chiar vrea sa-si ofere ajutorul? Cati oameni isi vor recupera banii dupa toate aceste promisiuni si parteneriate, cum ar fi cel dintre Realitatea Tv si avocatul Costas? Cum spuneam...Ramane de vazut. |
Re: Taxa de Prima Inmatriculare: ACR si Realitatea Tv vor sa ne ajute?
sa speram ca vor fi cat mai multi cei care isi vor recupera banii ... dar nush ce sa zic... ar fi un "mare capac" dat autoritatzilor !
Off Topic : stie cineva cand intra in viguare noua taxa? (astept raspuns pls) |
Toti ne prezentam, dar nu ia nimeni initiativa sa organizeze. In Neamt nu e problema, rezolvam .. dar in restul tarii ? Chiar nu e nici un lider 4tuning din alea judete care sa citeasca topicul asta?
|
-Din cate stiu eu de la 1-07-2008.
-Calculatorul de taxa il gasiti pe www.automobiletv.ro (si cel nou si cel vechi comparative) -JOS TAXA DE INMATRICULARE !!!! COMUNISTILOR. Protejati interesele guvernantilor....pt Tariceanu din partea mea.......MUJE !!!!! |
Din ce am vazut la televizor ca spunea acest avocat el spunea ca statul se poate da in judecata doar de posesorii de masini sh care au platit aceasta taxa nu si de cei de masini noi fiindca conform legii vechi masinile sh aduse din UE erau discriminate. De fapt asta era si motivul pt care UE nu era de acord cu legea asta.
|
Ma voi repeta, ce au facut 'conducatorii' nostri este o mare bataie de joc; m-am uitat pe calculatorul taxei ce va intra in vigoare de la 1 iulie (cel de pe www.automobiletv.ro) sa vad exact cum sta treaba si am ramas surprins!! La masina mea cu motor de 1.8l (1796cmc), 7 ani vechime, as plati 456 Euro de la 1 iulie, taxa actuala fiind de 900 Euro. M-am uitat de curiozitate, daca ar fi sa-mi aduc o masina cum a fost cea de dinainte, 16 ani vechime, aceeasi cmc (1.8l) cat ar fi taxa si ce surpriza? 438 Euro! Taxa actuala fiind de vreo 4500 Euro...:shock:
Deci, practic pentru o masina cu aceeasi cmc, dar dublu vechime, o norma de poluare mult mai slaba (Euro4>Euro1) taxa este mai mica in favoarea masinii mai vechi si mai slabe din punct de vedere al normei de poluare.. surpinzator! Dupa cum au mai spus si altii, nu 'domnii' din guvern ziceau ca nu vor ca Romania sa ajunga tara gunoaielor? Oare exista vreo metoda pentru a contesta aceasta decizie? Sa nu ma inteleaga cineva gresit, nu sunt ANTI masina veche, dar ce fac mizerabilii astia este de nepermis. Ori pun o taxa care sa aibe o logica ori o scot de tot.. vai si amar :rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 14:56. |
- Copyright 2026 4Tuning